Wat ik liever wel en niet draag

Sommige kleding vind ik nu eenmaal minder leuk dan andere kledingstukken. Dat kan en gelukkig mag ik dat ook zelf bepalen en legt niemand mij iets op. Het ontdekken van je kledingstijl is een heel proces en een onderdeel daarvan is ontdekken wat je liever niet draagt of juist heel vaak draagt. Om te laten zien hoe je dit kunt ontdekken en je nog even extra duidelijk te maken dat je lekker moet doen waar je zelf zin in hebt, laat ik je in deze blog zien wat voor kledingstukken in heel graag draag en in welke in mij niet helemaal thuis voel.

Ik houd erg van basica, maar mijn moeder bijvoorbeeld, die vindt dat soms een beetje saai. Toch heb ik zelf over die ‘saaie’ kleuren best goed nagedacht. Ik houd ervan om een vrij casual combinatie te dragen, waarover ik natuurlijk heus wel een beetje heb nagedacht. Ik heb inmiddels ontdekt wat ik wel en niet leuk vindt om te dragen, maar ook ik doe natuurlijk wel eens een miskoop. Door Pinterest, door het tijd te geven en door goed voor mezelf te zorgen heb ik langzaam mijn eigen stijl ontwikkeld, maar die zal vast nog door blijven ontwikkelen en soms een beetje veranderen.

Hieronder vertel ik wat ik niet zo graag draag en wat ik juist wel graag draag. Dat neemt trouwens niet weg dat ik sommige items heel leuk vind staan bij anderen. Zelf voel ik me er alleen niet zo erg in thuis. Mijn beste vriendin heeft een aantal kledingstukken die ik ook heb of die ik erg leuk vind staan bij haar. Als zij het draagt denk ik soms dat ik die van mij ook weer eens moet dragen. Maar als ik het dan aantrek en in de spiegel kijk of er een hele dag mee heb rondgelopen denk ik toch weer; Nee, dit is gewoon niks voor mij. Dat kan natuurlijk en doet niets af aan dat ik haar er ontzettend leuk uit vind zien. 

Wat ik niet zo vaak draag:

♦ Jurkjes en rokjes
Ik vind deze kledingstukken bij anderen vaak heel leuk staan, maar zelf voel ik mij er niet altijd even prettig in. Ik vind het snel tuttig of oncomfortabel. Ik hou van wat nonchalante kleding en draag daarom niet zo snel korte jurkjes of rokjes. Ik heb het heel vaak geprobeerd en een heel aantal van de miskopen die ik ooit heb gedaan zijn jurkjes en rokken. Jurkjes en rokken die ik wel graag draag vallen tot over mijn knie of zijn maxi rokken. Daarbij kun je gemakkelijk sneakers, laarsjes of slippers combineren en dat vind ik wel fijn. Ik heb vrij lange benen en vind kort jurkjes dan al snel een beetje te bloot of te sexy staan. Dat is voor een feestje misschien leuk, maar voor mijn werk of vrije tijd vind ik dat niet zo heel comfy.

♦ Zwarte kleding
Ik draag weinig zwarte kledingstukken. Hier zit misschien een wat rare reden die niets met comfort of stijl te maken heeft achter. Mijn kat Knor heeft namelijk witte, lange, zachte haren. Heel fijn om mee te knuffelen, maar hierdoor is het lastig voor mij om hele donkere, effen kleuren te dragen, zoals zwart en donkerblauw. Ik blijf dan met een kledingroller aan de gang. Omdat ik dat een gedoe vind heb ik besloten maar wat minder zwart te dragen en inmiddels ben ik daar best wel aan gewend.

♦ Felle kleuren
Ik draag niet zo graag felle kleuren. Uberhaupt ben ik vrij neutraal in de kleuren die mijn kledingstukken hebben. Soms vind ik een bepaalde kleur wel heel mooi, maar echt fel zijn die kleuren vaak niet. Ik vind dat soort kleuren vaak erg overheersend en weet niet zo goed hoe ik dat leuk kan combineren. Bij anderen vind ik het soms wel leuk staan, maar zelf voel ik me er gewoon niet zo in thuis.

♦ Bloemetjes
Ik heb meerdere kledingstukken met bloemetjes gehad, maar iedere keer blijven ze toch weer in mijn kast hangen. Zonde, want het zijn leuke kledingstukken. Toch is het denk ik voor mijn gevoel iets te netjes voor bij de rest van mijn kledingstukken of heb ik snel het gevoel dat ik er jong uitzie in een bloemenblousje. Ik vind de prints vaak prachtig, maar ik heb gemerkt dat ik het keer op keer toch weer twijfelachtig aantrek en weinig draag.

Wat ik wel graag draag:

♥ Jeans
Ik draag heel graag spijkerbroeken en heb er daar dan ook best wel een aantal van. Het liefst zijn ze een beetje ‘damaged’ of heb ik er zelf gaten in gemaakt. Naar mijn werk draag ik vaak een broek zonder gaten, omdat dat toch wel wat netter oogt natuurlijk. Ik vind jeans heel fijn omdat je ze gemakkelijk kunt combineren en ze ook een beetje stoer zijn. Ik draag meestal strakke jeans.

♥ Grijze en witte T-shirts
Ik vind witte en grijze T-shirtjes heel handig om in mijn kast te hebben. Je kunt ze overal bij dragen maar als je een mooie hebt, kun je ze ook los aan met leuke accessoires zoals een ketting. Hoe simpel zo’n shirt ook lijkt, toch is het altijd weer even zoeken naar de perfecte ‘fit’ en halslijn. Bij ASOS vond ik het Forever T-shirt en ik heb ook soms van H&M witte t-shirts gehad. Bij H&M krimpen ze alleen wel een beetje en omdat ik lang ben is dat niet zo handig. Bij Sissy-boy hebben ze ook fijne T-shirtjes. Ook ben ik dol op lichtblauwe T-shirts. Dat is mijn lievelingskleur. 

♥ Grijze en crème kleurige vesten en truien
Deze vind ik echt ideal. Ik kan ze goed combineren met lichtblauw, wit en grijs en mijn accessoires komen er mooi bij uit. Wel mag ik van mezelf niet meer van deze vesten kopen. Twee van elke kleur is natuurlijk op zich wel voldoende. Ik voel me altijd erg thuis in deze kledingstukken.

♥ Bohemian prints en patronen
Zelf draag ik niet zo vaak bloemetjes of felle kleuren, maar bohémien-achtige kleurencombinaties of printjes vind ik wel heel erg leuk. Deze draag ik vooral graag verwerkt in tassen. Ook heb ik een jurkje wat goed hiertussen past en waar ik erg blij mee ben. Deze hippie-achtige items vind ik leuk te combineren met mijn ‘eenvoudige’ kledingstukken die ik verder in mijn kast heb hangen.

♥ Stoer, maar vrouwelijk
Ik houd van stoere laarsjes, baggy t-shirts en gaten in spijkerbroeken. Toch wil ik wel dat mijn kleding vrouwelijk is. Die vrouwelijke kant zoek ik vooral in mooi uitgesneden V-halzen, strakke broeken, lange rokken, blouses of accessoires. Ik houd dan misschien van gympies, maar wil ze dan wel graag in vrouwenmodel of kleur. Een wijd kledingstuk, combineer ik graag met iets vrouwelijks. Zo draag ik gerust een wijd slobbervest met een mooi uitgesneden top of kort spijkerbroekje (in de zomer).

♥ Basics
Ik zoek het vooral in leuke basics. Dit doet ik niet alleen omdat ik die fijn vindt om te combineren met bijvoorbeeld een leuke hoed, een bijzonder jasje, sieraden of een aparte riem. Ik doe het ook omdat het duurzaam is. De items zijn minder trendgevoelig en daardoor draag ik ze langer door. Ik houd daarom erg van basic kledingstukken en voel me ook goed in tweedehands en vintage items.

Heb jij een idee wat jij absoluut niet graag draagt en waar jij je juist heel erg fijn in voelt?

admin

Geschreven door De Redactie

Reacties

63 reacties op “Wat ik liever wel en niet draag”

 1. Mooie blog.

  Zelf draag ik absoluut geen rokken, jurkjes en dergelijke.
  Geef mij maar gewoons spijkerbroeken met een sweater, t-shirtje(vaak met tekst) of gewoon een trui, dan voel ik me al een stuk prettiger

 2. Mooi! Ik vind jouw kledingstijl leuk, heel subtiel, vrouwelijk en toch stoer. Het ziet er ook altijd zo knuffelig en comfi uit 😉 Mooi! Leuk om te zien hoe bewust je er mee bezig bent.

 3. Ik moet mezelf ook nog even vinden, daar doe ik al langer dan 10 jaar over.. Bah

 4. ik hou van natuurlijke kleuren, dus ook meer de basics als bruin, zwart, wit, beige, …
  maar olijfgroen en bordeaux rood vind ik ook erg leuk, maar dan meer als accent.

  en patroontjes! ik ben dol op patronen, strepen, stippen, … maar ook dierenhoofden, fietsen, … alle patroontjes zonder felle kleuren zijn leuk 😉

  leggings, ik draag heel erg graag leggings met een oversized trui of blouse

  een zachte boyfriends jeans vind ik ook wel leuk.

  ik heb een hekel aan vrouwelijke kleren als rokjes, hakken, nauw aansluitende kledingstukken, …

 5. Leuke blog! Ik ben zelf wel van de bloemetjes en felle kleuren. Ik draag zelf totaal geen hakken of rokjes.

 6. ik draag wel vaak rokjes en jurkjes, maar kan de dag erna ook weer in een
  dikke trui lopen. Maar ik heb wel m’n eigen stijl gevonden denk ik zo

 7. Leuk om jouw stijl te zien 🙂
  Ik ben ook dol op blauwe kleurtjes 🙂

 8. Ik vind jouw kledingstijl zo leuk! Simpel maar mooi en toch af en toe een beetje alternatief en mooie zachte kleuren. Ik vind het zelf erg lastig om leuke kleren te kopen, het blijft allemaal een beetje té simpel.

 9. Ik draag het liefs elke dag losse kleding.. Gewoon een sweater die iets losser zit. Spijkerbroeken draag ik niet, ik heb een fobie met knopen dus dan draag ik altijd een legging jeans.. lekker simpel, legging jeans en een trui. een shirt en vest vind k ook wel oke.. Qua kleur draag ik bijna altijd donker.. als ik kleding koop val ik gelijk op de meest donkere items.. zwart…

 10. Ik ben er nog niet zo achter wat ik nou graag draag. Ben er al wel een beetje achter wat ik me echt niet vind staan.
  Ik vind hakken vaak leuk bij anderen maar ik ben er nog niet uit of het ook wat voor mij is.
  Heel fijn dat hier blogs over komen. Ben er erg mee bezig.
  Hoop dat ik me ook weer een keer fijn kan voelen in kleding.

 11. Ja, ik heb daar wel een beetje een idee van. Ik draag bijvoorbeeld graag blousejes en truien met een bloemenprint, zwarte stretchbroeken en bohemian prints en patronen. Ik draag niet graag spijkerbroeken, heel felle kleuren en witte en grijze T-shirts.

 12. ik draag het liefst business chic. Ondanks dat ik niet op kantoor werk.

 13. ik hou niet van broeken

 14. Het ligt er heel erg aan in welke situatie. Maar ik ben vooral fan van leuke shirts met een open blouse er overheen en een stoere broek. Verder erg neutraal.

  Ik houd absoluut niet van rokjes jurkjes dat soort dingen en eigenlijk ook niet echt van accessoires ofzo.

 15. ik herken eel veel dingen!
  Ik draag dan wel graag zwart haha maar voor de rest heb ik veel het zelfde! vooral het stukje stoer maar vrouwelijk.
  Maa ik kan me dan ook heel stoer kleden maar ook heel anders met hakken en jurkje of rokje haha
  Maar draag niet heel vaak jurkjes
  Heb ook een hele tijd gehad dat ik geen broeken meer droeg maar alleen maar zwarte leggings met lange shirts enzo omdat ik me daar prettiger in voelde.. natuurlijk ben ik er nu achter dat broeken veel leuke staan haha maarja

 16. Ik draag het liefst zwart, en veel donkere kleuren zoals bordeaux rood, donker groen en grijstinten. Waar je mij absoluut niet in ziet lopen is pastel kleuren en neon kleuren. Nu het najaar er weer aan komt, wil ik mij ook meer richten op bruin tinten en verschillende materialen van kleding combineren. Zoals bijvoorbeeld: Leren Dr.Martens met een fake suede lange jas. Ik kleed mij altijd artistiek met wel een net randje. Dus niet 100 % ‘kraker style’ xD Ik draag ook echt most off the time broeken, maar dan wel verschillende varianten. Qua skinny jeans, alleen grijze of black skinny jeans. Ik zal nooit een denim kleurige broek aan doen, ik vind dat ‘te normaal’ want daar zie ik 75 % van de mensen op straat mee lopen helaas 🙁 en verder de palazzo pants en de culotte die afgelopen zomer in het straatbeeld zijn gekomen vind ik awesome! Dat is met elastiek in de taille en wijd uitlopende pijpen lang of driekwart. Waarbij ik dan weer een croptop op doe, omdat dat m’n smalle taille accentuerend. Verder ben ik ook dol op vintage, voor vintage jassen truien en schoenen. Nu het najaar nadert kan ik mezelf ook weer verstoppen in gebreide truien, met zwarte Dr.Martens of Clarks er onder. Al met al wil ik mezelf onderscheiden van de massa. En dat kan op zoveel verschillende manieren, zolang je je er zelf goed bij voelt. Dan straal je vanzelf zelfverzekerdheid uit 🙂

 17. Leuke blog! Doordat jij vaak basics draagt, ben ik dat ook meer gaan kopen. En dat van die witte haren is heel herkenbaar! Mijn kledingroller is mijn grootste vriend haha.

 18. Ik voel mij het lekkerst in een simpele ,maar chique stijl.
  Soepele stoffen en duidelijke lijnen ,niet te veel tierelantijnen .
  Een beetje “Less is More “.

 19. Jouw kledingstijl vind ik heel erg cool, vrouwelijk, beetje stoer, en je straalt iets heel zelfbewusts uit Fijne kleuren en stofjes die je toch ook iets zachts geven Maar jurkjes en rokjes zou je vaker aan moeten doen, staan super! Maar het klopt, als je je goed voelt in je kleding, straal je dat uit!
  Ik voel me prettig in jurkjes en in jeans van fijne stoffen die comfortabel zitten. Ik vind die tops- blouses die wat wijd vallen en aan de onderkant smal erg gaaf maar voel me daar bijvoorbeeld weer erg ongelukkig in omdat ik niet zo lang ben. Dan staat het erg rommelig. Ik weet inmiddels wel waar ik me wel of niet goed in voel en daar wijk ik niet meer van af, ik doe dus ook niet mee aan alle `trends` als ik me ergens ongemakkelijk in voel straalt dat aan alle kanten van me af.

 20. Ik draag het liefst rokken en Jurken, omdat het lekkerder zit en veel vrouwelijker en mooier staat, dan die saaie jeansbroeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *