Voor als je geen eetlust hebt

Wanneer ik me onrustig of gespannen voel, zie ik dit vaak terug in mijn eetpatroon. Nu kan ik hier gelukkig op inspelen, maar dat is niet altijd zo geweest. Voor mij was dit tijdens mijn eetstoornis een instandhoudende factor. Hiernaast vond ik het lastig om me niet gek te laten maken door de eetstoornis en hier ‘gebruik’ van te maken.

Het is ook niet gek dat wanneer je een eetstoornis hebt, deze hierop in kan spelen. Hierdoor kan het nog lastiger zijn om volwaardig te blijven eten. Ik wil je met deze video meegeven dat het niet gek of erg is wanneer je merkt dat je door spanning of stress minder eetlust hebt. Dat is alleen maar menselijk. Wél is het belangrijk om deze signalen te herkennen en hier op in te spelen. 

In de loop der jaren heb ik gelukkig wat tips verzameld die me, wanneer ik merk dat ik minder eetlust heb, helpen om mezelf te ontzien, tegemoet te komen of op te vangen waar nodig. Vandaag deel ik deze tips graag met je. Hopelijk kunnen ze jou ook helpen wanneer nodig. 

Elke dinsdag komt er weer een nieuwe video van ons online. Op ons YouTube-kanaal vind je allerlei soorten video’s. Van video’s met tips, ProudPraat en waarin we vragen van jullie beantwoorden, maar ook nemen we jullie geregeld mee in ons eetpatroon nu en laten we zien hoe het leven na een eetstoornis eruit kan zien.

Wees niet te streng voor jezelf, je hebt het al lastig genoeg. ♥

Liefs,
Lonneke


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

Lonneke

Geschreven door Lonneke

Reacties

Eén reactie op “Voor als je geen eetlust hebt”

  1. mooi video weer. Vooral die van je es blijven volgen. Het lastigst na een eetbui avond, omdat ik dan de dag erna echt vol blijf zitten. Maar wel cruciaal om niet in een negatieve spiraal terecht te komen. Verder een tip dus ook: alert zijn op wat ik laat op de avond nog eet en vast nadenken of dit kortetermijngeluk ook morgen helpend is of dat ik dan met een rotgevoel zit en het het eten lastiger zal maken. Stilstaan bij waar ik echt behoefte aan heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *