Struggles bij brede heupen

Gemiddeld hebben vrouwen iedere dag zo’n dertien negatieve gedachten over hun lichaam. 97 procent geeft zelfs toe iedere dag minimaal één keer haar lichaam te haten. Heel pijnlijk als je het mij vraagt, want je lichaam krijg je nu eenmaal zoals het is en daar zul je het mee moeten doen. Ieder lichaam heeft andere vormen: de een is wat groter dan de ander en sommigen zijn wat breder, anderen wat smaller. Het is goed om dit op een bepaald moment in je leven te gaan accepteren zoals het is, want niet alles in het leven is maakbaar.

 

Toch zijn er altijd dingen aan je lichaam die soms wat worstelingen met zich meebrengen. Zo zullen alle vrouwen met wat bredere heupen de volgende problemen, met een knipoog natuurlijk, waarschijnlijk wel herkennen.

1. Broeken zakken altijd af
Als je een nieuwe broek gaat kopen, dan heb je voor je heupen vaak een grotere maat nodig dan voor de rest. Dit zorgt ervoor dat de broek perfect zit bij je heupen, maar veel te groot is voor je billen en de rest. Hierdoor loop je continu aan je broek te trekken en houd je zo’n gat over bij je rug, die zelfs niet met een riem te dichten is, jammer!

2. Jumpsuits
Je kunt maar moeilijk een leuke jumpsuit of playsuit kopen omdat je qua bovenkleding een andere maat hebt dan de onderkleding. Hierdoor zal een jumpsuit rond je heupen heel erg strak zitten of van boven juist weer vol te los.

3. Shorts
Korte broeken dragen is altijd een probleem. De hippe shortjes die je nu veel ziet zijn vaak heel kort en heel straks. Hierdoor is de goede maat vinden zonder dat je bloedsomloop volledig afgekneld wordt vaak een hele opgave. Als je een korte broek wil die ook nog enigszins lekker zit, kun je daarom vaak beter kiezen voor een dunnere stof die wat minder strak zit dan spijkerstof.

4. Zweten
Als het heel warm is en je draagt een kort broekje of jurkje, dan raken de beide binnenkanten van je benen elkaar waardoor je nogal kunt gaan zweten. Ik heb weleens gehoord dat sommige mensen door onder andere de warmte hier nare uitslag van kunnen krijgen, heel vervelend!

5. Sporten
Je hebt al wat pogingen in de sportschool ondernomen om van die brede heupen af te komen, maar die zitten er van nature nu eenmaal in. Je kunt sporten wat je wil maar daar gaan ze niet mee weg. De enige manier om hiermee om te gaan is dus echt accepteren.

Bron

6. Mannen
Je kunt de neiging hebben jezelf te vergelijken met mannen en als je brede heupen hebt dan kom je soms tot de conclusie dat je wat breder bent dan een man. Dat kan nogal rot voelen omdat je een man toch altijd ziet als een groter en breder persoon.

7. Bikini
Je kunt nooit een leuk setje kopen omdat je van het broekje altijd een grotere maat nodig hebt dan het bovenstukje. Hierdoor koop je vaak maar een basic broekje in de hoop de aandacht van je heupen af te leiden.

8. Vergelijken
Als je naast een vriendin met smalle heupen in de spiegel of een winkelruit staat, dan is het eerste wat je opvalt het verschil in brede heupen. Soms check je zelfs of allebei haar benen misschien wel in één van jouw benen zouden passen.

9. Benen over elkaar
Als je zit, verander je vaak van houding omdat je iedere keer weer schrikt van hoe breed je bovenbenen lijken als je je benen naast elkaar op een stoel hebt. Daardoor doe je ze vaak maar over elkaar.

10. Mode
Je hoopt nog altijd dat brede heupen een keer in de mode komen, net als ronde billen of volle borsten. Wie weet komt dan een keer het moment dat wat jij hebt eigenlijk hartstikke in is en je er volop mee kunt pronken in plaats van je onzeker voelen.

Herkenbaar?

Sandra

Geschreven door Sandra

Reacties

27 reacties op “Struggles bij brede heupen”

 1. ??? dit is niet echt een helpende blog of interpreteer ik deze blog helemaal verkeerd?
  ik heb brede heupen, maar zie dit kuist als positief!

  -een thigh gap, niet omdat het mooi is, maar omdat je broeken veel langer meegaan doordat de stof niet tegen elkaar aankleeft.

  -gezonder, vet opslaan op je heupen is veel gezonder dan op je buik.

  -beter voor je rug, kleine borsten en buik is veel minder belastend voor je rug.

  -vruchtbaarheid, brede heupen is een teken vaan goede vruchtbaarheid en een bevalling gaat veel vlotter bij brede heupen.

  -mannen vinden brede heupen meestal veel aantrekkelijker (MEESTAL!!! ik zeg nergens dat smalle heupen niet aantrekkelijk zijn!)

  -is mooier bij strakkere jurken.

  en zo heb je nog veel meer voordelen aan vrede heupen, jammer dat in dit artikel enkel ruimte is voor negativiteit.

  ps; er staat trouwens een foutje denk ik in de eerste alinea:
  ‘Het is goed om dit op een bepaalde in je leven te gaan accepteren zoals het is,’
  ik denk dat hier een woord mist?

 2. Ik hou van me dikke heupen, haha. maar ik herken de problemen inderdaad !

 3. Mijn heupen zijn ook niet heel smal, maar ik ben er totaaal niet blij mee. Ik vind het wel een fijne blog, om even te lezen dat ik niet de enige ben die al die dingen denkt/heeft.💛

 4. Brede heupen zijn ook mooi dus waarom zou je ervoor in de sportschool staan? Helpt niet, het wordt alleen iets strakker/gespierder verder niks.

  Zelf heb ik een appelfiguur, dus met de broeken kan ik me wel in herkennen maar dat komt dan meer door mijn onderbuik dat het niet zo aansluit dan mijn heupen denk ik. Bij mijn kont en benen zit het veel te los.

 5. Ja, zeker herkenbaar. Ik heb wel het idee dat het in deze blog niet alleen over brede heupen, maar ook over de bovenbenen gaat – dat zijn twee verschillende delen van het lichaam, toch? Of is het automatisch zo dat wanneer je brede heupen hebt, je ook brede bovenbenen hebt? Naar mijn idee niet, als ik naar de mensen in mijn omgeving kijk althans.
  Oké, dat was even een kritische noot ;).

  Nu over de inhoud: ik heb zelf niet heel brede heupen, maar wel dikke billen, stevige bovenbenen en een holle rug. Daardoor loop ik er vaak tegenaan dat een broek bij mijn billen en bovenbenen oké zit, maar in de taille bij mijn rug ‘gaapt’. Het vinden van passende jumpsuits e.d., shorts en zwemkleding is daarom wat lastig. En dat zweten is ook een dingetje; het gaat bij mij gelukkig niet irriteren, maar ik heb al een hekel aan al dat geplak, hihi. Daarom draag ik meestal een katoenen legging onder een rok of jurkje. Vergelijken, ik ben er een kei in, helaas. Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik anders ga zitten om mijn bovenbenen maar niet zo dik te laten zijn, helemaal als er anderen in mijn omgeving zijn. Breed en vol, ik teken voor die mode ;P. Al vraag ik me af of het mijn zelfbeeld zou veranderen. Hihi.

 6. Ik heb nooit problemen met blogs over eten, dagboeken, gevoelens, zelfbeschadiging enzo maar dit vind ik niet tof

  “Je kunt de neiging hebben jezelf te vergelijken met mannen en als je brede heupen hebt dan kom je soms tot de conclusie dat je wat breder bent dan een man. Dat kan nogal rot voelen omdat je een man toch altijd ziet als een groter en breder persoon”

  wat moet je hiermee? Bah

 7. Eindelijk een topic over dit!! Poeh jongens ietsjes te lang geduurd :'(

 8. vooral die schuurplekke aan de binnenlant van je benen als je een rokje draagr met mpoi weer! verschrikkelijk!

 9. Opzich een goede blog voor de herkenning denk ik. Ik heb zelf niet extreem brede heupen, maar sinds mijn zwangerschappen iets meer. Maar misschien was het een vollediger blog geweest als ook de positieve kanten van brede heupen even worden belicht? Maar zag in de reacties al wel wat positieve punten staan:)

 10. Ik heb brede heupen en ben er soms niet blij mee nee. Zeker als ik op de foto naast iemand anders sta dan valt dat zo op… Maar vaak valt het nog wél mee, ik heb eerlijk gezegd juist een hekel aan mijn brede schouders… Zeker als ik hemdjes/jurkjes zonder mouwen draag dan valt dat enorm op, dus ik kijk dan ook heel vaak op tegen warm weer en kijk met bewondering weer naar al die andere meiden in mijn klas. Heel slecht dat vergelijken, ik weet het, maar het gaat vaak toch automatisch.

 11. Heerlijk die herkenning .

 12. Ik kan me sommige irritaties wel voorstellen bij meiden met breude heupen, maar ik heb echt smalle heupen en dat is ook niet zo leuk. Ik had liever wat bredere heupen gehad, want dat gedeelte bij mij is zo ‘recht’. Het voordeel is dat ik heel makkelijk jumpsuits pas en ook broeken passen is nooit een probleem. Maar dingen zoals kokerrokken of maxi rokken (of rokken in het algemeen) staan mij echt nooit, maar bij vrouwen met heupen vind ik dat zooooo mooi. Dus ja, alles heeft zijn voor- en nadelen 😛

 13. Wow, in één blog al mijn struggles verwoord. Ik heb ook brede heupen maar hele dunne benen, ik pas echt geen enkele broek goed.

 14. Zo heb ik wel gedacht @Jeanine. Ik vond juist die ronde heupen ‘bah’. Ik vond het vreselijk als puber dat je als meisje dus bredere heupen kreeg in vergelijking met jongens en eigenlijk nog. Ik wilde zo’n ‘kontje’ zoveel mogelijk als een jongen dat heeft. Ik denk ook dat heel veel meisjes of vrouwen zich hierin herkennen.
  Ik vond het heel oneerlijk ook. Ik wilde helemaal geen bredere heupen. Ik wilde niet rond, maar ook vierkant of misschien wel rondingen, maar dan heel minimaal.

 15. Wat een ontzettend negatief artikel.
  Een site als deze zou moeten voorkomen dat meisjes obsessief gaan nadenken over hun lichaam. Deze blog stimuleert dit alleen maar! Wat belachelijk dat wij vrouwen met brede heupen zichzelf zouden moeten vergelijken met mannen of met andere vrouwen. En hopen dat brede heupen ooit in de mode komen zodat je ze kan accepteren, of sporten om van die heupen af te komen? Kom op zeg.
  Sluit een blog als deze op zijn minst af met een positieve boodschap, ieder lichaam is mooi en niemand zou het gevoel moeten hebben dat het hare afwijkt van de norm.

 16. Jongens…maak je niet dik!
  Sandra verwoord gewoon hoe we allemaal zelf wel eens denken..niet meer..niet minder.
  Ik zie het als een blog met een knipoog.

 17. Er worden wel wat dingen door elkaar gehaald in deze blog… Brede heupen is niet hetzelfde als “dikke” bovenbenen. Bij brede heupen (breed bekken) heb je door je botstructuur juist eerder kans om een thigh gap te krijgen omdat je benen verder uit elkaar staan dan bij “rechtere” mensen. Ik heb hele brede heupen maar door ondergewicht vrij dunne benen, en dus zo’n enorm belachelijk gat ertussen.

 18. Wat slakkie zegt 🙂

 19. Juuuuup, smalle bovenkant, smalle benen, brede heupen, check. Ik draag eigenlijk nooit broeken, altijd A-lijn of strakke rokjes, staat erg sexy dànkzij m’n booty!

  Leuke blog, Sandra!

 20. Huh.. Wat een rare blog dit!
  Ik probeer juist de positieve kanten van mijn heupen te bekijken (wat best wel lastig is) en zie niet echt in hoe dit mij kan helpen mijn grootste struikelblok te overwinnen… Voel me eigenlijk rotter nu ik dit artikel gelezen heb (sorry, niet om aanstellerig te doen, maar ik heb het er best moeilijk mee)..

  Los daarvan heb ik dan weer wel een ‘thigh gap’, dus wat dat met vollere bovenbenen te maken heeft?

  Niet zo’n goed artikel..

 21. ik zou juist dolgraag bredere heupen willen hebben, ik vind het zo mooi!
  anders staat het zo gespierd, recht en mannelijk. Vooral strakke rokjes staan gewoon echt niet bij mij en zo nog veel meer 🙁 maar uiteindelijk moeten we het maar gewoon accepteren wat voor lichaam we ook hebben, het maakt echt gewoon geen bal uit!!

 22. Ik heb smalle heupen en moet daarmee door het leven.Je hebt het lichaam dat het mooiste past bij jezelf.Ik vind niet dat deze blog hier past.
  Het is net alsof het normaal is om je lichaam af te kraken, bijna alsof het moet.
  Ik vind dat de schrijfster hiervan niet ver genoeg is om hierover te schrijven als dit haar eigen beleving is.

 23. Ik vind het een heel eerlijke en herkenbare blog.
  Geen enkel lichaam is perfect,maar voor elk lichaam is er kledij dat het zo mooi laat uitkomen.
  Ik vind het fijn dat Sandra deze blog schrijft, voor mij is het juist prettig te weten dat ik deze dingetjes niet alleen ervaar, maar dat het iets heel menselijk en normaal is om wat bredere heupen te hebben.

  Jammer dat sommige mensen het dan alweer fout opnemen, als je hierop zo gevoelig reageert dan denk ik dat je voornamelijk bij jezelf moet kijken waaraan je nog kunt werken, en niet zozeer naar de persoon die hierover schrijft. Want in het leven zul je vaker tegen dingen aanlopen waar je het niet mee eens bent,

 24. Ik vind dat het inderdaad herkenbaar is om onzeker te zijn over je lichaam, wat het dan ook is waar je minder blij mee bent.
  Toch hoef je echt niet op deze manier over je lichaam denken en ervan balen .Het kan echt anders en dat gaat verder dan het “accepteren dat het nu eenmaal niet anders is”.

 25. Ik heb ook dikkere heupen.
  ik heb wel meer zelfvertrouwen gekregen doordat er stond dat de ”meeste” mannen van bredere heupen houden. en doordat veel mensen in de omgeving hebben gezegd dat je jezelf vaak dikker ziet dan dat je eigenlijk bent.
  bedankt voor de tip!!

 26. Wat was ik blij met mijn brede heupen toen ik mijn grote tien ponder baby uitgeperst had. zal ze daarom altijd mooi vinden. haha

 27. heel erg herkenbaar!
  fijne blog, ik zit er al zo lang mee dat ik altijd grotere maten broeken
  moet kopen. Dat ligt dus echt aan mijn heupen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *