Het volgende recept ontvingen van 1 van onze bezoekers: ‘Na een periode van een eetlijst volgen beginnen de evergreens/ milkbreaks me echt uit de oren te komen. Ik ben iemand die heel erg van variatie houd. Ik hou van eigengemaakte tussendoortjes. Ook is hij erg lekker als onderdeel van een high tea. Hieronder volgt een recept voor 6 perziktaartjes.’
Wat heb je nodig voor 6 Perziktaartjes?
- 5 plakjes Bladerdeeg
- 125 gram marscarpone
- 1 ei
- 1 eetlepel custard poeder
- 2 zakjes vanille suiker
- 1 blik halve perziken
Wat moet je dan doen?
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Vet 6 muffinvormpjes in.
- Vul 5 van de muffinvormpjes met een plakje bladerdeeg. Zorg ervoor dat het bladerdeeg de zijkanten goed aanraakt. Snij het overtollig deeg lang de bovenrand eraf. Deze randjes kneed je even door elkaar en rol deze weer uit tot een plakje. Vul daar de laatste muffinvormpje mee. En snij ook hier het overtollige deeg eraf.
- Je splitst een ei in eigeel en in eiwit. In een kom doe je de vervolgens de marscarpone, vanille suiker, custardpoeder en het eigeel. Deze meng je tot een egaal mengsel. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de vormpjes.
- Dep de perziken met een keukenpapiertje of een theedoek droog. Snijd de halve perzik doormidden. En leg deze op de vulling. Vouw de randjes iets naar binnen toe.
- Voor een glanzend effect kan je de randjes insmeren met het overgebleven eigeel voor een glimmend laagje.
- Bak ze in het midden van de oven in 25 minuten af.
Geniet ervan ♥
Geef een reactie