Onze favo recepten: januari 4

Aan het einde van elke maand delen wij onze favoriete recepten van de afgelopen tijd met jullie. Vorige maand kon je onze favoriete recepten van december bekijken. Vandaag kan je meelezen (en uitproberen!) wat we in januari hebben gegeten. De paaseitjes liggen al in de winkel en ook wij zijn op de ei-tour met twee kakelverse broodbelegopties. We hopen je hiermee te inspireren en motiveren om weer eens iets anders voor jezelf te bereiden!

Irene: gebakken feta-ei

Met een gebakken ei kan je bij mij eigenlijk nooit mis gaan, maar er is een heel simpele manier om dit favoriet broodbeleg naar een hoger level te stillen. Stel je een knapperig, zout feta korstje om het gebakken ei heen. Nou ja, meer woorden hoef ik er eigenlijk niet aan vuil te maken. Heel lekker op een broodje, met een beetje chilivlokken en/of avocado. Peper en zout kan natuurlijk ook, wat jij lekker vindt! Zelf vind ik de feta op zichzelf al genoeg zout en smaak toevoegen. 

Wat heb je nodig?

 • feta
 • ei
 • pan met olie

Hoe maak je het?

 1. Verwarm een pan met olie
 2. Verkruimel wat feta in de pan
 3. Breek een ei op de feta
 4. Bak tot gaar en krokant

Lonneke: snackbroodje

Net als Irene, heb ik deze maand een recept met ei. Of nou ja, ‘recept’, dat is misschien een te groot woord voor wat het is. Sinds vorige week heb ik een nieuwe broodrooster, dus alles wat roosterbaar is, gaat erin, zo is dit een beetje ontstaan. Dit was een ‘snack-broodje’, maar als lunch zou het ook prima volstaan, als je er bijvoorbeeld twee of drie van maakt of iets erbij eet. 

Wat heb je nodig?

 • ei
 • brood 
 • roomboter
 • tomaat
 • mayonaise
 • zout (en eventueel peper)

Hoe maak je het?

 1. Rooster het brood totdat jij het het lekkerst vindt. Mocht je geen broodrooster hebben, kan je voor het brood natuurlijk ook een pan met wat boter gebruiken.
 2. Kook een eitje. Zelf houd ik tussen de 6 en 7 minuten aan.
 3. Laat het eitje schrikken en pel de schil eraf. Smeer ondertussen wat (room)boter op je broodje.
 4. Snijd een tomaat in plakjes en beleg je broodje hiermee. Daarbovenop komen plakjes ei en je kan het afmaken met zout, peper en mayonaise.

 Hoe eet jij je eitje het liefst?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

Lonneke

Geschreven door Lonneke

Reacties

24 reacties op “Onze favo recepten: januari 4”

 1. Zachtgekookt, en dan uitlepelen (dus niet op brood). Of bakken en dan op een lekker verse desemboterham met avocado bijvoorbeeld.

 2. Ik hen vanmiddag een sandwich gemaakt met hummus, ei, kipfilet, sla en komkommer.

  Ik heb het liefst een gekookt ei

 3. Ik kan geen ei meer eten, word er zo heel misselijk van. Is dit gewoon /normaal/herkenbaar ?

  1. Hee Anoniem,

   wat vervelend! Ik heb dat zelf met bepaalde pinda’s en winegums, die heb ik gewoon teveel gegeten toen ik jonger was. Zou dat het kunnen zijn?

   Liefs

   1. Bedankt Lonneke.
    Nee dat is de reden niet. Misschien is het gewoon te zwaar voor mij nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *