Met een eetstoornis aan de kersttafel

Eenzaamheid is een veelbesproken thema rond de kerstdagen. Ook met een eetstoornis kan je eenzaamheid ervaren. Want al zit ik aan tafel met de mensen van wie ik het meeste houd, ik hoor er voor m’n gevoel niet echt bij. Ik heb een masker op, laat mijn emoties niet zien, heb een enorme muur om me heen en voel me ontzettend eenzaam. Toch ben ik, ondanks de mensen aan tafel, niet alleen. Ik heb namelijk een eetstoornis in mijn hoofd zitten. Aan tafel vindt een enorm gevecht met mezelf plaats. Ik wil anderen er niet mee lastigvallen. Bovendien begrijpen ze het vaak niet. Ik wil de kerst niet verpesten, maar het lukt me niet om gezellig mee te doen. Ik vind het doodeng. Eenzaam tijdens de kerstdagen… was ik maar alleen met kerst! Helaas heb ik altijd mijn eetstoornis bij me.

Een eetstoornis tijdens de feestdagen? Bij Proud2Bme bieden we een luisterend oor voor mensen met een eetstoornis, door mensen die weten hoe het is, omdat ze zelf een eetstoornis hebben gehad. Kom tijdens de feestdagen langs in onze kerstchats. Ook op het forum zullen we tijdens de kerst actief blijven. Je bent welkom voor tips en advies rondom de feestdagen, voor een luisterend oor of gewoon voor het gezelschap. Kerst kan voelen als de meest eenzame tijd van het jaar. Wij zijn er voor je. Ook met kerst. Juist met kerst.

Bekijk hier onze chatagenda voor december.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

Irene

Geschreven door Irene

Reacties

5 reacties op “Met een eetstoornis aan de kersttafel”

  1. haha wat een acteerskills

  2. Mooi gebracht dank je wel vr het delen X!

  3. Omdat het filmpje vrij absurdistisch is, is het pijnlijk om toe te geven dat het zo écht gaat.

  4. Ik en dat meen ik echt vanuit mijn ziel ik vind het afschuwelijk voor elk mens wat een eetstoornis heeft de enorme strijd hoeveel verdriet je hebt de pijn en elk mens heeft in meerdere of mindere mate dat hij of zij niet gelukkig is met zichzelf of zijn of haar lichaam en ik hoop echt voor de hele wereld dat hij of zij op een dag blij en gelukkig en happy is met zichzelf en van zichzelf houdt alleen maar liefde tussen levende wezens in iedereen zit dat en het zal er steeds meer uitkomen totdat het voor de volle 1000% eruit komt dat meen ik echt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *