Japanse keuken steeds populairder

Jarenlang waren de Italiaanse en Franse keuken veruit het populairst onder vakantiegangers. Nu krijgen deze landen serieuze concurrentie uit het Verre Oosten. Reizigers van over de hele wereld verkiezen de Japanse keuken tot de derde beste ter wereld. Dit blijkt uit onderzoek van boekingssite Hotels.com onder ruim 27.000 reizigers.

Hoewel de Italiaanse (32 procent) en de Franse keuken (24 procent) nog altijd het meest geliefd zijn bij vakantiegangers, neemt de Japanse keuken nu met achttien procent een derde plek in.

“Japans eten staat bekend als gezond en in multiculturele hoofdsteden is een groot aantal Japanse restaurants te vinden,” zegt Alison Couper van Hotels.com. “Ik ben een liefhebber van Japans eten, de hoge positie op de ranglijst verbaast me niet. Het feit dat meer traditionele vakantiegerechten – zoals tapas en burritos – verslagen zijn, is tekenend voor de uitstekende reputatie die Japanse chefs wereldwijd genieten.”

In de top van de lijst staan meerdere Aziatische landen, waaronder China (13 procent), Thailand (8 procent), Taiwan en India (beide 5 procent). Spanje staat – mede dankzij de populariteit van paella en tapas – op de vijfde plaats in de lijst (11 procent), terwijl de VS haar zesde positie (10 procent) vermoedelijk te danken heeft aan liefhebbers van hamburgers en friet.

De top tien van ‘s werelds meest geliefde keukens tijdens de vakantie is:

 1. Italië – 32 procent
 2. Frankrijk – 24 procent
 3. Japan – 18 procent
 4. China – 13 procent
 5. Spanje – 11 procent
 6. VS – 10 procent
 7. Mexico – 8 procent
 8. Thailand – 8 procent
 9. Taiwan – 5 procent
 10. India – 5 procent

Ook werd bij dit onderzoek aan Japanners werd gevraagd welke nationale gerechten zij aan zouden bevelen aan reizigers. Op de eerste plek noemden zij de welbekende sushi, gevolgd door Tempura, Ramen, Japanse soba, Okonomiyaki, Shabu Shabu, Japanse curry, Yakiniku en Fugu.

Omdat we de Sushi nu ondertussen wel kennen van Japan hebben wij een recept voor ‘tempura’. Dit zijn groenten, vis, vlees of fruit die in beslag worden gedoopt en kort worden gefrituurd.

 • Om het beslag te maken heb je nodig: 1 ei, een kop water en (tempura)bloem. Mix deze drie dingen door elkaar en je beslag is al klaar.
 • Nu kan je kiezen wat je gaat maken. Pak bijvoorbeeld een stukje vlees of vis, doop dit éérst in de bloem en daarna in je beslag. Vervolgens doe je het in de olie, dit kan je in de frituur doen maar ook in een wokpan. Frituur het ongeveer twee minuten en je hebt een heerlijk hapje!

Als je meer wil weten over de eetgewoonten in Japan kijk dan eens naar deze blog.

Eet jij wel eens iets uit de Japanse keuken?

Foto: flickr

Franka

Geschreven door Franka

Reacties

36 reacties op “Japanse keuken steeds populairder”

 1. Oh Japans eten, dat is zó lekker. Er zit zo’n klein restaurantje bij ons in de buurt, altijd heel rustig maar ‘t eten is zózó lekker.

 2. Ik heb nog nooit Japans gegeten. :O

 3. Ik hou van japans

 4. haha de helft van mn berichtje viel weg

 5. Grappig, toevallig eten wij straks teriyaki met sesamzaadjes.. Japans!
  De Oriëntaalse keuken is sowieso mijn favoriet!
  Chinees, Japans, Indiaas, Thais etc..

 6. Ik eet heel veel Japans, ben ook wel een enorme fan van dit land! (:
  Vooral de sushi!! Heb er vorige week zelfgemaakt!
  (;

 7. Japans is ook lekker 🙂 maar ik hou meer van indisch, haha 😛 Die staat er niet bij :/

 8. ik was eerst ook van de italiaanse keuken maar nu neig ik toch meer naar het taise/japanse 😀

 9. ik hou van Suhsii

 10. Ik hou van de franse, thaise en japanse keuken (:

 11. Sushiiiii en noodles 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *