Gezond leven vanuit een eetstoornis

Tijdens mijn eetstoornis kreeg ik vaak complimenten: “Wat eet jij toch gezond!” of “Wat ben je lekker aan het sporten, daar ben ik jaloers op!” Ja, goed voor je lichaam zorgen is natuurlijk belangrijk. Maar terugkijkend was ik allesbehalve gezond of goed bezig. Ik at weliswaar ‘gezonde’ producten, maar dat betekent niet per definitie dat je gezond bezig bent. Ik liep bijvoorbeeld al snel vitamine- en mineralentekorten op, ik at namelijk erg eenzijdig. Maar wanneer ben je dan wel gezond? Daar probeer ik voor mezelf een definitie aan te geven in deze video.

Denk hierin ook vooral lekker mee in de reacties. Wat definieer jij als gezond? En is het wel nodig dat we ons daar zo mee bezighouden?

Meer video’s van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal. Bekijk de verschillende dagjes mee-eten, die elke keer weer anders zijn. Of ga lekker zitten voor een Q&A of serieuze gesprekken. Elke dinsdagmiddag staat er weer een nieuwe video voor je klaar! Heb je een idee of een thema waar je graag iets over wilt horen? Laat het ons gerust weten!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

Lonneke

Geschreven door Lonneke

Reacties

7 reacties op “Gezond leven vanuit een eetstoornis”

 1. Wauw, wat een fijne video, dankjewel! Ik struggle hier zelf erg mee momenteel. Ik vind het ook oprecht belangrijk om mijzelf te voeden met voedzame producten, maar het gaat allemaal om balans, en die is te laatste tijd een beetje zoek. Deze video zet me wel aan het denken!

 2. Informatieve en mooie video Lonneke, thanks!
  Ik vroeg me af of jullie het zien zitten om podcasts op te gaan nemen in de toekomst? ‘Proudcasts’ šŸ˜‰ Misschien met info wat betreft eetstoornissen, jullie kijk op bepaalde onderwerpen zoals in de blogs of interviews met ervaringsdeskundigen, hulpverleners, enz of gewoon een kletsuurtje? Zou een mooie aanvulling zijn op jullie platform!

 3. Een duidelijke verhelderende video ..zeker het stuk verboden producten ,categorieen daarin en hoe je nu jij Lonneke kan eten zonder na te denken gewoon wat je lekker vind ..

 4. Wauw…. Dankjewel voor deze video… Kwam op het juiste moment

 5. Wat een ontzettend fijne video. Het lijkt alsof ik mezelf hoor praten. Ik worstel hier op dit moment ook heel erg mee. Ik mag mezelf alleen voeden met "gezonde" en voedzame producten. "Verboden" producten gun ik mezelf niet. Deze video vind ik heel helpend en zal ik daarom ook vaker terugkijken.

 6. Wat ook belangrijk is is dat je gedachten over eten invloed hebben op de gezondheid van wat je eet.
  Je (toxische) gedachtes kunnen eten letterlijk giftig maken voor je lichaam. Al is het een wortel of een kop thee. Hoe je denkt over eten maakt ook echt uit of iets gezond voor je is of dat het door je mindset "vergif" voor je wordt.
  Soms kan ook zogenaamd ongezond voedsel beter voor iemand zijn dan de gezonde equivalent.

  Ik denk dat eten gewoon goed is en dat gezond inderdaad een kwestie van balans is.
  Een lichaam streeft jn alles naar balans dus ik denk dat je best wel op jezelf mag vertrouwen daarin. Als je ergens zin in hebt is het goed.

  Wat ik ook niet goed vind is de benaming gezond /ongezond/verboden
  Op andere plekken noemen ze de verboden/ongezonde producten "fun foods"
  Dat vind ik ook beter of gewoon "iets lekkers" of zo. . Niet die zware lading erop alsof je een zware zonde begaat als je iets, o wee! ongezonds zou eten. Het is alleen maar eten, het is niet zo dat je hebt gestolen, iemand hebt verraden of erger. Het is alllen maar eten!

 7. Thx!!Erg goed dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *