Geluk voor elke dag

“Geluk zit in de kleine dingen.” We zijn allen denk ik wel bekend met deze uitspraak. Het leven is niet altijd groots en meeslepend en dat is helemaal oké. Vroeger vond ik dat nog wel eens lastig. Ik vond het moeilijk om het geluk in die kleine, dagelijkse dingen te zien. Dagelijks geluk kan je vinden door bijvoorbeeld een positief dagboek bij te houden. In deze blog delen wij waar wij onze alledaagse geluksmomentjes. 

♥ Dagelijks geluk van Irene

De lucht
Zonsondergangen, gouden randjes om de wolken, een paarsroze gloed, spectaculaire onweerswolken, frisse wind, verkoelende regen, warme zonnestralen, zelfs een grijze wolkenlucht heeft wel iets moois. De lucht is er elke dag helemaal gratis en voor iedereen en jeetje, wat kan hij mooi zijn en fijn aanvoelen. Daar kan ik echt ontzettend gelukkig van worden. Even stilstaan en de buitenlucht in je opnemen. Doe jij dat wel eens? 

Muziek
Wat houd ik ontzettend veel van muziek. Ik ben geen mega kenner of uitzonderlijk muzikant, maar ik geniet altijd met volle teugen. Ik maak veel plezier, raak ontroert en doe graag een dansje. Ik denk dat al heel veel mensen hebben kunnen ‘genieten’ van mijn valse gezang als ik op de fiets zit. Ook voer ik dagelijkse playbackshows op in mijn woonkamer. Heerlijk! Wat is jouw favoriete muziek? 

Glimlachen
Een glimlach van iemand op straat kan mijn hele dag al goed maken, daarom probeer ik zelf ook te glimlachen naar mensen op straat als ik er aan denk. Ik loop vaak genoeg ook rond met een resting bitch face, maar wanneer ik naar iemand lach, weet ik dat dat een kettingreactie kan veroorzaken van mensen die naar elkaar lachen. Ook als ik niet naar iemand lach, maar gewoon voor mezelf, merk ik dat dat wat doet met mijn gemoedstoestand. Lachen is gezond.

♥ Dagelijks geluk van Daphne

Koffie
Dat zit hem in de smaak, maar ook in het moment en de setting. Ik kan intens genieten van koffie, of ik nu zelf een pot filterkoffie heb gezet of een flat white buiten de deur ga drinken. Als ik onderweg naar werk mijzelf trakteer op een lekkere koffie is dat echt een cadeau, maakt niet uit hoe vaak ik het doe in de week. Als ik wakker wordt in het weekend, mijn vriend aankijk, en we allebei weten dat we zo in onze kleren gaan schieten om koffie te gaan halen. Koffie is voor mij altijd een geluksmoment, een moment dat ik mijzelf cadeau doe.

Op de fiets
Ik weet niet waarom, maar op de fiets kan ik regelmatig overvallen worden door een heel gelukkig gevoel. Misschien omdat mijn gedachten dan even de tijd krijgen om in te dalen, omdat je tijdens het fietsen (na een mislukte WhatsApp-poging) toch niet veel andere dingen kunt doen dan fietsen. Ik beweeg mij dan zo rustig door de wereld en heb vaak het gevoel dat het dan allemaal wel goed komt. Of ik race juist keihard door de straten en voel mij dan weer even heel kinderlijk. Zodra ik op de fiets zit, kan ik het vaak allemaal wel aan.

Spontaan contact
Het voelt als iets heel vaags maar ik ga het toch proberen te omschrijven. Soms, eigenlijk toch vaker dan verwacht, heb je van die spontane onderonsjes met vreemde mensen. Als ik sta te klunzen in de supermarkt, iemand z’n lach niet in kan houden en we er daarna heel hard samen om moeten lachen. Als ik er samen met de conducteur achter kom dat ik mijn ov kaart vergeten ben en iemand mij ineens wil redden door te zeggen dat ik met hem mee ben gereisd. Of afgelopen zomer nog, rende mijn vriend en ik naar de ijswinkel, maar beiden zonder portemonnee. ‘Wat willen jullie hebben? Reken ik het wel af,’ hoorde we een man achter ons in de rij zeggen. Dat soort lieve gebaren en fijne onderonsjes met compleet vreemde mensen, kunnen mij heel erg gelukkig maken. Mensen zijn vaak echt heel leuk.

♥ Dagelijks geluk van Hannah

Thee
Ik houd van water en van thee. Vooral van thee eigenlijk. Iedere dag opnieuw is mijn eerste slok thee in de ochtend een genotsmomentje. Vooral als ik daarvoor een ‘droog’ ontbijt hebt gegeten zoals brood. Het liefst neem ik ’s ochtends groene thee en dan in een zo groot mogelijke kop.

Geur van seizoenen
Er zijn heel veel geuren van de natuur die ik lekker vind en waar ik erg van kan genieten. Bijvoorbeeld nat asfalt als het lang droog is geweest en weer een keer regent, of de geur van een vochtig bos. Toch is mijn lievelingsgeur wel wanneer je ruikt dat de seizoenen wisselen. Dus dat je de eerste wintergeur ruikt in de herfst, of de eerste geuren van de zomer in de lente. Het is moeilijk te omschrijven, maar het is dan een geur die je lang niet geroken hebt en opeens weer zo bekend is. Die veranderingen in het weer en daarmee een nieuw seizoen aankondigen.

Huisdieren
Ik weet niet beter dan met twee of meer huisdieren te leven. Toen ik op mijzelf ging wonen en opeens geen huisdieren meer had, miste ik dat enorm. Het enthousiaste gekwispel wanneer ik thuiskwam, gezeur om eten, de gekke dingen die ze doen en vooral gewoon de gezelligheid en het leven in huis. Voor mij zorgen mijn huisdieren voor 100 kleine geluksmomentjes op een dag. Inmiddels heb ik dan ook weer twee cavia’s in mijn studentenhuisje waar ik, ondanks al het zorgen, helemaal gek mee ben en iedere dag weer blij van word. Heb jij huisdieren?

♥ Dagelijks geluk van Lonneke 

Huisdieren
Net als Hannah ben ik echt een dierenliefhebber. Ik kan er echt van genieten om na een drukke dag in bed te liggen en Winnie te horen spinnen. Spinnen vind ik zo’n fijn en rustgevend geluid waar ik zelf ook rustig van wordt. Zeker als ik weet dat Winnie het gezellig vindt. Op zo’n moment ben ik echt heel gelukkig en wordt ik soms zelfs emotioneel. Ik gun Winnie zo’n goed leven en het idee dat ze er ooit niet meer is maakt mij zo dankbaar op dat moment. Naast Winnie heb ik ook drie gekko’s. Twee luipaardgekko’s en een wimpergekko. Ik vind dit zulke toffe beestjes en op een hele eigen manier kan je hier echt een goeie band mee opbouwen. 

Muziek
Ik heb niet hele orginele onderwerpen zie ik nu, haha. Ook ik kan heel gelukkig worden van muziek. Ik heb een aantal nummers waarvan ik eigenlijk op elk moment overspoeld kan worden door een heel intens geluk. Ik ben iemand die heel snel huilt (van geluk) en zeker bij gevoelige muziek. 

Zonsopgang en de zon
Waar ik tegenwoordig heel gevoelig voor ben is de zonsopgang die ik vanuit mijn raam zie als ik ontbijt. Nu we op zes hoog wonen kan ik heel ver uitkijken. Vaak ben ik al vroeg wakker waardoor ik een waanzinnige zonsopgang kan meemaken. Op dat moment voel ik mij zo nietig maar voel ik mij ook heel vredig en gelukkig. Als de zon eenmaal op is kan ik mijn geluk niet op. Niet alleen het licht vind ik prachtig maar ook van de warmte kan ik erg genieten. 

Waar vind jij geluk?

Irene

Geschreven door Irene

Reacties

39 reacties op “Geluk voor elke dag”

 1. De knuffel momentjes met m’n kinderen.. M’n man die me wat langer laat liggen op zondag, een goede vriend die betaalde toen we samen uit eten waren geweest..
  kleine momentjes van geluk

 2. – kinderen
  – zingen
  – verse sneeuw
  – de geur van koffie
  – grapjes
  – de bus die er toevallig net staat op het moment dat ik het wil
  – muziek luisteren
  – wakker worden voor de wekker
  – een warme douche
  – lekkers
  – stationary kopen
  – een warm dekentje
  – …

 3. Eten van mijn papa als ik in het weekend thuis kom.
  Knuffels van mensen en dieren.
  Het eerste gesis van een nieuwe koude cola light 2 liter fles en dan schaamteloos de eerste slokken rechtstreeks uit de fles drinken (WoW heel specifiek, maar word daar zo rustig van).
  Tv kijken als je weet dat je morgenochtend vrij bent.
  Theater maken.
  Een kadootje voor iemand maken.
  Een puzzel oplossen.
  Volgens mij kan ik nog wel een poosje zo door gaan. Best bijzonder als je er zo over na denkt.

 4. Dat fietsen herken ik zo niet 😂

  1. Haha, dit dus! Ik fiets altijd met muziek of podcasts omdat ik het anders zo saai vind. En fietsen is voor mij puur functioneel in de zin van me verplaatsen van A naar B :p

   Waar ik geluk in vind:
   – een goed boek
   – een nacht doorslapen en uitgeslapen wakker worden
   – vers brood
   – tijd hebben om rustig te ontbijten met koffie erbij
   – me uitrekken ‘s ochtends
   – de kat die ligt te spinnen of om knuffels komt vragen
   – een lief berichtje krijgen/sturen
   – een douche op het einde van de dag om alles van me af te spoelen
   – iemand voor laten aan de kassa of stoppen om iemand over te laten steken of een ander klein gebaar waarvoor je een glimlach terug krijgt
   – de spontaniteit van kinderen
   – …

 5. Lekker wakker worden met deze inspiratie!

 6. Wat een heerlijke blog dit lieve meiden, ik kan mezelf soms zo mee laten slepen door piekeren dat ik dit alles vergeet. Het fietsen inderdaad, geeft zo een vrij gevoel, het koppie van mijn zoon, koffie, mijn katten, de natuur en al zijn cadeautjes… Het zijn dingen waar ik veel meer van zou moeten genieten, het opschrijven is best een goed idee, een positief iets! xxx

 7. Precies zoals daphne het beschrijft is koffie echt een geluktmomentje. Ik ben zelf barista bij Coffeecompany en ook tijdens het werk neem ik altijd een momentje voor mijn koffie.
  Verder
  – slapen in een net verschoond bed
  – bij de openhaard zitten na een lange dag
  – wanneer een apparaat in de sportschool vrij komt op het moment dat je hem wilt gebruiken
  – in de winter: wanneer je buiten komt en het minder koud is dan je had gedacht

 8. Waar ik geluk in vind:

  -Koffie.
  -Mijn hond (of die van random anderen)
  -familie.
  -Chocolade.

 9. Thee
  De deurbel als er een pakketje komt
  Mijn pyjama aandoen
  Warme sokken
  Vogels die zingen in de lente
  Een kadootje geven aan iemand
  Een complimentje krijgen of geven
  Vrolijke bejaarden
  Grappige memes
  Mooie kleuren
  Een goeie grap

  Er is nog meer.
  Ik was jaren depressief.. Maar een positiviteitsboekje helpt echt!!!!! Niet over nadenken gewoon doen.

 10. Bloemetjes in m’n huis
  Katten op straat tegenkomen die zich vervolgens laten aaien
  M’n superblije hond die anderhalve meter in de lucht springt als hij me ziet

 11. -Mijn kinderen staan stipt op nummer 1 voor mijn geluk. Samen met mijn vriend (bijna man as zomer 😍).
  -Thee
  -Praatje met andere moeders
  -Lente
  -Thema tafel maken voor de kids (lente, carnaval, kerstmis etc)
  – Leuk servies/mok liefste allemaal verschillend
  – Boekje lezen voor mijn kinderen
  – Mijn gezin zien genieten van een maaltijd die ik heb bereid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *