Essence en Catrice favorieten

Zelf ben ik dol op goede budgetmerken als het om make-up gaat. Soms is de kwaliteit van een budgetproduct ook echt heel budget, maar soms heb je er zulke fijne producten tussen zitten dat je het idee hebt een nieuwe ontdekking te hebben gedaan. En dat voor maar een paar enkele euro’s! In dit blog zet ik dan ook mijn favoriete Catrice en Essence producten op een rij met de reden waarom ik het product zo onwijs fijn vind. 

Producten van Essence en Catrice zijn te koop bij Kruidvat. Catrice is ook te koop bij Trekpleister. Alle producten die je in dit artikel terugvindt zijn niet duurder dan 4 euro per stuk. 

 Favoriete CATRICE producten

Ik heb tien favorieten als het om Catrice gaat. Hierbij vind je oogschaduws, highlighters, blush, wenkbrauwpoeder, een puntenslijpertje, concealer en een oogpotloodje. De drie oogschaduws die je op de foto ziet zijn 570 Plum Up The Jam, 340 Ooop.. Nude Did It Again en 080 Go, Charlie Brown! Deze zijn erg mooi voor een natuurlijke look of met wat meer van de paarse kleur erg mooi voor feestjes. 

De blush die op de foto staat is een zacht roze-perzik kleur. De blush heet Defining Blush in de kleur 050 Apropos Apricot en brengt mooi aan. Hij heeft een hele lichte shimmer. Verder vind ik het wenkbrauwkitje van Catrice heel fijn. Ik koop deze ook altijd opnieuw als hij bijna op is. Bij mijn doosje is het dekseltje er echter afgebroken, wat mij iedere keer gebeurt. 

Dit is een van mijn favoriete highlighters, naast de Catrice Highlighter Pen. Deze heet Prime and Fine Highlighting Powder. Hij is erg subtiel en met je vingers of een kwast heel fijn aan te brengen op je jukbeenderen. De Made To Stay Highlighter Pen vind ik ook erg fijn en neem ik vaak mee in mijn tas. 

Een ander product dat ik even uit wil lichten is het Allround Concealer palette van Catrice. Hier zitten hele fijne concealers in die goed te mengen zijn en voor iedere huid geschikt zijn. Groen kun je trouwens gebruiken voor rode plekjes en de fel roze is er voor donkere kringen. Je kunt ze gemakkelijk aanbrengen met je vingertoppen en dan in de huid kloppen. 

Een andere topper uit de Catrice collectie vind ik het Kohl Kajal oogpotlood in de kleur 010 Ultra black. Deze gebruik in alleen in mijn wimperrand aan de buitenkant, voor wat vollere wimpers en grotere ogen. Hij werkt heel fijn omdat het een zacht potlood is wat goed dekt en niet kruimelt. Het puntenslijpertje van Catrice is trouwens erg scherm en gebruik ik altijd voor dit potloodje. 

 Favoriete Essence Producten

Essence heeft vaak een wat speelsere collectie. En een aantal zijn daarvan echt mijn favorieten. Zo gebruik ik de concealer heel vaak. Deze heet Stay All Day in de kleur 20 soft beige. Het is een fijne vloeibare concealer die je met je vingers mooi aan kunt brengen. 

Dit zijn drie smaakjes/geurtjes lipbalsem uit de Kiss Care Love collectie. Ik vind deze echt heerlijk. Vooral de oranje, zoals je kunt zien. Van die lipbalsem is het etiket al helemaal afgesleten. Deze lipbalsems zien er leuk uit, ze maken je lippen zacht en hebben hele fijne kleurtjes en geurtjes. 

Dit is naar mijn idee de allermooiste kleur nagellak die er bestaat. Het is een Colour & Go nagellakje in de kleur 111 English Rose. Ik heb hem al drie keer opnieuw moeten kopen omdat hij op was. Ook lakt hij erg goed en als je er een base en topcoat bij gebruikt, blijft hij lang zitten. Ook die kun je trouwens vinden in het assortiment van Essence. 

Dit is de Essence Gel Tint 03 flashy abricot. Deze kun je gebruiken als lipkleurtje of als blush. Ik gebruik hem altijd om wat kleur op mijn wangen te toveren. Je zet een paar stipjes op je wangen en met je vingertoppen verspreid je dit. Vind je het te licht, dan kun je nog wat stipjes zetten en vervagen. Een vloeibare blush geeft een heel natuurlijk effect, omdat er geen poeder is wat op de huid blijft liggen. De kleur 04 Pink Exposed vind ik ook erg mooi en is niet perzik, maar roze. 

Dit is naar mijn idee de fijnste budget eyeliner die er is. Hij heeft een onwijs dun puntje, beweegt goed mee, droogt mooi op en als je de waterproof versie neemt, blijft hij ook enorm lang zitten. Ideaal voor een lange dag of wanneer je gaat stappen. De eyeliner heet Liquid Ink Eyeliner (waterproof)

Dit waren mijn favoriete Essence en Catrice producten, maar ik ben natuurlijk ook erg benieuwd naar wat jullie de beste vinden!

admin

Geschreven door De Redactie

Reacties

36 reacties op “Essence en Catrice favorieten”

 1. Ik koop heel vaak de nagellak van Catrice en Essence!

 2. Ik mis die gel-eyeliner van Escence.. Jammer dat ze die niet meer verkopen, dat spul was perfect..

 3. Kan aan mij liggen maar nagellak van Essence gaat er toch echt na 5 minuten al weer af..

 4. Ik heb de gel eyeliner van Essence, ik gebruik m niet meer, want de eyeliner ging in stukjes breken als ik t opgebracht had… Weet niet of dit aan mij ligt?

 5. Ik heb altijd de rode nagellakjes van Essence, heel prettig kwastje om aan te brengen!!!

 6. wenkbrauwpotlood en blush van catrice is zozozo fijn. Ik heb dezelfde blush als uit deze blog en het is echt m’n favoriete ooit.
  Ennnnn de nagellak ook, ik ben altijd heel snel uitgekeken op mijn kleurtjes nagellak dus die koop ik nooit voor veel geld haha.

 7. Ik heb altijd de foundation mouse van Catrice en die werkt echt heel erg fijn en is zoveel goedkoper als die dure merken.

 8. Ik gebruik ook altijd veel van essence, de nagellak blijft bij mij wel lang zitten.
  Alleen mascara gebruik ik van Rimmel

 9. ik vind de oogschaduw van essence altijd heeel fijn, heb alijd de donkderbruine met heel lichte glittertjes, net zo goed als die van dure merken maar deze is maar 1,60

 10. Nagellakjes van Essence zijn favoriet bij mij!

 11. Ik wil die concealer kit van catrice 🙂

 12. Gebruiken die merken nooit, loop ze gewoon voorbij eigenlijk.
  Meer loreal (mascara en wenkbrauwpotlood) en Rimmel (liquid eyeliner)
  van nagellak ook trouwens Loreal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *