Een gezonde relatie met sport, voeding en jezelf | Proud Podcast

Welkom bij een nieuwe aflevering van de Proud Podcast! Deze podcast als audiobestand te luisteren op Spotify en Anchor.fm. Daarnaast kun je de opname ook via YouTube bekijken, zodat je kunt zien welke gezichten er achter onze podcast zitten. Iedere vijf tot zes weken zetten we een gloednieuwe aflevering voor je klaar. We zijn ontzettend benieuwd wat jullie van deze aflevering vinden en waar jullie graag nog iets over zouden willen horen! 

Proud Podcast | Aflevering 4: Een gezonde relatie met sport, voeding en jezelf. 

Ivo de Ruijter is eetgedragscoach, heeft een eetstoornis gehad en is vandaag te gast in onze podcast. Ik spreek met hem over een gezonde relatie met sport, voeding en bovenal jezelf; iets waar wij het beiden moeilijk mee hebben gehad. Toen Ivo een eetstoornis ontwikkelde, was hij al personal trainer. Om de perfecte trainer te zijn, zou het goed staan om het hele jaar door een sixpack te hebben, dacht hij. Terwijl dit niet iets is dat mogelijk, laat staan gezond. Zijn lichaam stond – onterecht – symbool voor zijn succes en zijn kunnen. Hij ontwikkelde een eetstoornis, sportte overmatig, kende periodes van restrictief eten, maar had ook last van eetbuien. Met hulp van zijn omgeving herstelde hij zijn relatie met voeding en zichzelf. Wat eerst een valkuil was, heeft hij omgezet in een kracht. Zijn ervaring speelt een belangrijke rol in zijn werk en ook op zijn Instagram-account deelt hij tips bij een verstoorde relatie met voeding en je lichaam. Rode vlaggen merkt hij bij zijn cliënten eerder op en ook in onze podcast praat hij met veel passie, begrip en kennis over een gezonde relatie opbouwen met jezelf. 

De podcast liever als enkel audiobestand luisteren?
Dat kan via Anchor.fm of Spotify!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

Irene

Geschreven door Irene

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *