DIY: Ombre short met strikken

Heb je nog ergens ver achterin je kast een oude spijkerbroek liggen? Gooi hem dan niet weg, maar maak er een nieuwe hippe short van. Met maar een paar benodigdheden tover je je oude spijkerbroek weer om tot een leuke nieuwe short en heb jij er weer een nieuw item bij voor in je kledingkast. Nu zul je vast denken, het is herfst wat heb ik nou aan een short? Zelf draag ik ook shorts in de winter gecombineerd met een leuke panty en kousen. Zo kan je ook met een leuke short de herfst door.

Benodigdheden:
♥ Een oude broek
♥ Een schaar
♥ Lijm
♥ Pincet
♥ Bleekmiddel

Het eerste wat je doet is je broek zo kort knippen als je zelf wilt. Gebruik hiervoor wel een goede schaar anders ga je schuin knippen wat je natuurlijk niet wilt. De stof die je overhoudt moet je goed bewaren. Dit ga je gebruiken voor de strik.

Sla dan je broek dubbel zodat je de broekspijp net zo knipt als de ander. Je wilt natuurlijk wel gelijke broekspijpen voor je short.

Wanneer je dit hebt gedaan pak je een pincet en trek je de draadjes los die aan de onderkant van je broekspijp zitten. Dit geeft je short een extra gaaf effect. Pluk de draadjes los totdat je het zelf genoeg vindt.

Pak dan een emmer met een laagje heet water. Gooi dan vooral veel bleek middel erin zodat je het ombre effect goed gaat zien. Doop dan je short erin tot hoever je het ombre effect wilt hebben en wacht dan voor een uur. Je kunt er ook voor kiezen om je short helemaal in het bleek neer te leggen zodat hij lichter van kleur wordt. Het is maar net wat je zelf leuk vindt.

Na een uur wachten haal je je short uit de bleek en spoel je het goed af met koud water. Pas wel goed op voor je kleding, als er eenmaal bleek in zit gaat het er niet meer uit. Laat je short dan goed drogen in de droger of hang hem uit.

Dan pak je de overgebleven spijkerstof en knip je er vierkanten uit, knip de vierkanten net zo groot als je de strikken wilt hebben. Sla ze dan een stukje dubbel en lijm het goed vast.

Doe dit zo nog een keer zodat je een rechthoek krijgt waarbij de zijkant mooi dicht is.

Doe dit ook met nog een kleiner strookje stof. Dit wordt het middelste gedeelte van je strik die ervoor zorgt dat alles bij elkaar blijft.

Pak dan het grote stuk stof bij het midden vast zodat je een soort van strik vorm krijgt. Pak dan het kleinere stukje stof en wikkel dit om het midden heen. Nu zie je dat je een strik vorm hebt. Je plakt het kleiner stukje stof om het midden heen zodat het vast zit, en klaar is je strik. Ik heb strikjes gemaakt in verschillende formaten om te kijken wat ik het leukst vind staan.

Leg de strikken op de plek waar je ze wilt hebben en plak ze daarna goed vast. Het is vooral belangrijk dat de lijm goed opdroogt wil je dat ze na het wassen goed blijven zitten.

Hier heb je dan je eigen customized short. Van je oude lange spijkerbroek is niks meer over, maar nu heb je een vrolijke nieuwe short. Zo heb je nog veel meer verschillende manieren op je short te versieren. Je kan er studs op doen, met verschillende stoffen en kleuren werken, nog meer scheuren in je short maken en ga zo maar door. Wees creatief!

Hebben jullie zelf als eens wat nieuws van je oude broek gemaakt?

Jessy

Geschreven door Jessy

Reacties

51 reacties op “DIY: Ombre short met strikken”

 1. leeeeeeeeeeeuuuuuuuuuuuuuuuk ♥

 2. Wat een leuk idee, het ziet er tof uit! Zelf heb ik van een oude spijkerbroek een telefoonhoesje en een kussensloop gemaakt.. erg leuk om te doen 🙂

 3. Zo leuk! zeker eens proberen! 🙂

 4. super leuk!

  zelf heb ik van een oude spijkerbroek en restjes stof een tas gemaakt. 😉

 5. Dit ga ik proberen!

 6. je kunt ook plantenzakjes voor aan een balkon of muur maken van je pijpen en er dan potjes met plantjes/bloemetjes in doen 🙂

 7. Ik kan er echt met mijn hoofd niet bij dat mensen graag in vernielde broeken rondlopen. Oude broeken gaan bij mij gewoon weg, en dan zoek ik voor een paar euro wel een nieuwe in de uitverkoop.

 8. Yeahh ik heb een oude spijkerbroek, dit ga ik zeker doen!
  Superleuk idee. 🙂

  En EB91, niet ‘vernielde broeken’, maar op ‘een leuke manier veranderde’ broeken. 😉
  t’ Is maar net hoe je het ziet he.
  Daarnaast is het ook nog recycling haha. ^^

 9. Ik heb van oude, te kleine spijkerbroeken wel eens placemats, onderzetters en een tas gemaakt. Leuk om creatief bezig te zijn en zo krijgen spullen ook nog eens een nieuw leven.

 10. Leuk om te zien en om te maken lijkt me! Maar als je gaat zitten is toch toch ongelofelijk irritant? :O

 11. ik heb een tasje en een etui van een oude spijkerbroek gemaakt

 12. leuk die crea dingen op de site!:)

 13. Waaw dit is kei leuk!!

 14. super gaaf..!

 15. Haha, is dt niet meer iets voor in de zomer?

 16. Ahhh leuk, maar ik ga die strikjes gewoon maken op een lange spijkerbroek!! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *