DIY Geurkaarsen

Op mijn kamer heb ik een plankje vol met verschillende geurkaarsen. Ik vind het iets warms hebben en het maakt het net wat gezelliger wanneer je vriendinnen langskomen. Bovendien maak je het voor jezelf, zeker nu het weer kouder en sneller donker wordt, een stuk fijner in huis. Ik haal mijn geurkaarsen overal vandaan, maar het leek mij nu wel eens leuk om voor Proud2Bme een eigen geurkaars te maken. Ik kocht de benodigdheden en ging aan de slag.

Benodigdheden:
♥ Thee kopjes.
♥ Potjes waar je de kaarsen in kan doen.
♥ Kaarsen in leuke kleuren.
♥ Versiersels.
♥ Geur olie.
♥ Tandenstokers.

Je pakt de kleur kaars waarmee je wilt beginnen en breekt deze in stukjes. Terwijl je de kaars in stukken breekt bewaar je de lont van de kaars voor je eigen kaars. Dan neem je een pan en zet deze op het vuur. Doe de brokken kaars erin en laat het helemaal smelten. Je kan er ook voor kiezen om een hele kaars in de pan te doen maar dan duurt het smelten wat langer.

Wanneer de kaars helemaal gesmolten is voeg je er drie druppels geur olie aan toe. Laat het dan zo’n twee minuten staan op een laag vuurtje.

Terwijl je het kaarsvet laat staan pak je vier tandenstokers. Met plakband maak je van twee tandenstokers een lange tandenstoker zodat hij lang genoeg is om op het kopje te liggen. Dit doe je nog een keer zodat ze het lontje voor je kunnen vasthouden.

Wanneer je dit klaar hebt staan pak je het kaarsvet en giet je het in de kopjes. Doe dit heel voorzichtig want het is ontzettend heet. Wanneer de kopjes vol zijn zet je ze in de koelkast en wacht je tot ze afgekoeld zijn.

En tadaa! Hier heb je dan je eigen gemaakte geurkaars in schattige theekopjes. Ik heb ze die avond nog aangestoken en ze ruiken heerlijk! Ze staan nu op mijn bureau wat er ook nog eens erg leuk uitziet.

Dan gaan we verder met de volgende geurkaars. Een grote weckpot. Hier doen we precies hetzelfde. Pak de kaars die je wilt gebruiken, laat het smelten en voeg wat geur olie toe. Gebruik de tandenstokers als houvast voor je lont en giet het kaarsvet in de weckpot.

Het duurde ongeveer een uur voordat het kaarsvet goed was afgekoeld. Toen kon ik weer aan de slag met het versieren van de geurkaars.

Zo heb ik voor de geurkaars een kante lint gebruikt om het te versieren, heb ik er twee bloemetjes opgeplakt en hangt er een kaartje met Proud aan. Je kan de geurkaars op verschillende manieren versieren maar zo vond ik hem wel erg mooi.

Dan de laatste geurkaars die ik zelf wel erg leuk en apart vind. De bedoeling is om twee kleuren kaarsen te gebruiken zodat je een soort van ombre effect ziet. Eerst neem je een laagje wit kaarsvet en dan roze, wit, roze, wit, roze. Zo gaat dat om en om tot je klaar bent. Je hebt hiervoor wel veel geduld en tijd nodig aangezien het per laag goed moet afkoelen.

Zo weer een paar uur verder kan het lontje erin en is het wachten tot de hele kaars klaar is.

Maar na een paar uur heb je ook wat. Een super leuke zelfgemaakte ombre kaars in een leuke pot. Ik vind de kleuren erg mooi in elkaar overlopen en ben blij met het resultaat.

Hier zien jullie het eindresultaat van alle kaarsen bij elkaar. Zijn ze goed gelukt of niet? Elke kaars is hartstikke leuk op zijn eigen manier en ruiken allemaal ontzettend lekker! Ik heb ze toegevoegd aan de rest van mijn collectie en ze staan nu volop de branden en ruikt het heerlijk in mijn kamer.

Hebben jullie al eens je eigen geurkaars gemaakt?

Jessy

Geschreven door Jessy

Reacties

39 reacties op “DIY Geurkaarsen”

 1. Super leuk! Ga het zelf een keer proberen. Vooral als cadeautje is het erg leuk!

 2. Leuk! zou het alleen eerder zonder geur doen want ik word altijd misselijk van de geur van geurkaarsen.

 3. wouw! leukleuk, nooit gedaan, ga ik wel een keer doen, ziet er super gezellig uit!!

 4. Misschien zijn sate-prikkers handiger dan tandenstokers?

 5. Superleu, maar hoe krijg je het kaarsvet weer helemaal uit je pan? Dat lust ik niet namelijk. 🙂

 6. Aaaah 🙂 wat leuk!

 7. Heel erg leuk, ik heb dat onderste bakje ook, maar dan met ‘love’ erop, ik vraag me alleen af hoe je na afloop je bakje weer schoon krijgt? haha

 8. Oooeh een vriendin van me is binnenkort jarig. Super leuk om dit te maken voor haar!

 9. Superleuk! Ik houd echt enorm van geurkaarsen.

 10. dat is noch eens een leuk tijd verdrijf en een mooi rezultaat
  veel plezier er mee groetjes

 11. Ik en een huisgenootje hebben het uitgeprobeerd! Erg leuk om te doen, alleen 1 tip..
  Laat het kaarsenvet eerst een beetje afkoelen en gebruik geen dun glas, want dan knalt het glas namelijk uit elkaar (wat wij dus hadden bij 1 glaasje) Nu nog even afwachten wat het resultaat wordt, ze zijn nu namelijk aan het afkoelen. 😉

 12. Om kaarsenvet makkelijk uit je pannetje of glaasje te halen is door het weer rustig warm te make door bijv met warm water aan de buitenkant. Veeg dan voorzichtig met keukenrol de restjes eruit.

 13. Haihaii,

  Ik vind het echt een geweldig leuk idee. Ik heb een vraagje, waar heb je die hele leuke label kaartjes gekocht?

  Groetjes van Ines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *