Carlijn is lesbisch

Ken je het programma Uit de kast? Vanavond is de vierde uitzending al weer! In deze uitzending wordt de 22-jarige Carlijn gevolgd. Ze is juf en speelt met veel plezier bij een toneel- en musicalgroep. Hier weten ze dat ze lesbisch is en ook haar vrienden heeft ze het verteld, maar nog niet aan haar ouders en aan haar broertje. Ze wil het graag aan ze vertellen, maar vindt het heel lastig:

“Ik wil het mijn ouders niet aandoen”

Presentator Arie Boomsma spreekt Carlijn en volgt haar tijdens haar coming-out.

Op haar dertiende ontdekt Carlijn dat er iets anders was aan haar. “Al mijn leeftijdsgenootjes waren met jongens bezig, maar ik had daar helemaal niets mee”. Op haar zestiende krijgt Carlijn voor het eerst een vriendinnetje. “Toen wist ik pas wat ik al die tijd gemist had”. Als ze op haar negentiende haar eerste echte lange relatie krijgt, beseft ze dat ze het mensen om haar heen moet gaan vertellen. “Ik wil me niet langer voor mezelf verbergen, ik wil gelukkig zijn”.

Maar thuis ligt de situatie lastiger. Het gezin heeft het één en ander samen meegemaakt. Carlijn heeft een eetstoornis gehad en haar moeder is ernstig ziek geweest. “Ik wil mijn ouders niet nóg iets aandoen”, legt Carlijn uit. Ze besluit het eerst aan haar broertje te vertellen, waar ze een hele goede band mee heeft. De adrenaline wordt eerst flink op gang geholpen, want de twee gaan samen skydiven. Heeft haar broer ooit iets vermoed? En zal haar broer Carlijn steunen en meegaan als ze het aan haar ouders gaat vertellen?

Om haar ouders te kunnen zeggen dat ze op vrouwen valt, besluit ze haar creativiteit te gebruiken. Carlijn maakt speciaal voor de gelegenheid een schilderij. Zullen ze de boodschap begrijpen? En hoe zullen haar ouders reageren?

Vanavond (26 januari) om 21.15 uur op Nederland 3!

Wist je trouwens dat de volgende celebs allemaal op vrouwen vallen?

Wanda Sykes
Cynthia Nixon
Rosie o’Donnel
Jodie Foster
Amelie Mauresmo (tennister)
Martina Navratilova
Sinéad O’Connor
Tila Tequila (bi)
Drew Barrymore (bi)
Portia de Rossi
Ellen Degeneres
Ani Difranco
Melissa Etheridge
Tracy Chapman

BN-ers
Miljuschka (TMF)
Marianne Weber
Claudia de Breij
Barbera Barends
Inge Diepman, presentatrice
Sara Kroos (bi)
Nelly Frijda

Weet je er nog meer? 

admin

Geschreven door De Redactie

Reacties

28 reacties op “Carlijn is lesbisch”

 1. “Ik wil het mijn ouders niet aandoen”

  Eh? Als vrouw op vrouwen vallen is volgens mij niet iets misdadigs of een handicap ofzo… Naast het feit dat niemand zijn ouders iets verschuldigd is wat betreft inrichting van zijn/haar leven.

  Lijkt me beetje veel ophef om niets en verbaas me uberhaupt dat een programma als dit nog kijkers trekt.

 2. Is Marianne Weber lesbisch??? Ik dacht zij getrouwd was en kinderen heeft, of heb ik dat verkeerd?

 3. @Prue
  Ik denk dat jouw gedachte niet helemaal klopt hoor. Ik denk dat veel meiden/ jongens bang zijn hiermee hun ouders teleur te stellen. Helemaal als je al problemen hebt, kan het extra moeilijk zijn omdat je dan het idee hebt dat je nooit eens ergens “makkelijk in bent” voor je ouders.

  Een veel voorkomende gedachte en gevoel dus.

 4. @Prue; wat een “ik heb er geen moeite mee, dus waarom zou een ander zo dramatisch moeten doen” – attitude zeg.
  Dat een ander hier wel moeite mee heeft kan ik me heel goed voorstellen. Ik accepteer het ook, maar het is nu eenmaal anders dan anders, tja weet niet hoe ik het moet formuleren.

  Bovendien, zoveel mensen gooien hun persoonlijke dingen op tv. Wat het ook is. Dit is daar echt niet anders in.

 5. Ireen Wurst is ook lesbisch.

 6. Renate Groenewold trouwens ook. (ook een schaatster)

 7. claudia de breij is bi šŸ˜‰ (heeft ze heel cool stukje over inclusief het liedje: geen liedje)

 8. Wat ben ik blij dat ik ouders heb die dat wel zouden accepteren. Het belangrijkste is nog denk ik dat je gelukkig bent met iemand, of dit nou een man of een vrouw is doet er niks toe. Het gaat erom dat je om elkaar geeft en van elkaar houd, en als dit echte liefde is zouden ouders daar eigenlijk blij om moeten zijn ipv teleurgesteld zijn.

 9. Ik weet nooit zo goed wat ik van dat programma vind.
  Aan de ne kant is het goed, dat het word besproken en dat het ijs wat sneller smelt. Maar ik weet niet moet je daarvoor nu zo nodig met je kop op tv, je kan het toch ook gewoon vertellen?

 10. heb respect voor de jongens/en meiden die het lef hebben, en dit op tv durven gaan delen! they also must and can be Proud!Helaas heerst er nog steeds bij bepaalde (groepen) mensen een soort van taboe op.Je houd van het innerlijke in een mens denk ik ook, dat speelt toch ook mee? Knap, moedig en heel mooi, Arie begeleid helpt en steunt ze ook heel oke mijns inziens.

 11. @Marthe: agree, dat bedoelde ik ook te zeggen! Dank je wel.

 12. Een vriendin van mij vertelde laatst dat ze bi was. Het was mij helemaal niet opgevallen en tussen ons is er echt niets veranderd. We zijn nog steeds hele goede vriendinnen en kunnen even hard lachen als voorheen. Moest wel eerst even wennen toen ze zei:”dat meisje is echt vet sexy!”
  Ik vergeet gewoon vaak dat ze bi is. Dat maakt ook niets uit, want ze blijft even gezellig šŸ˜‰

 13. Hoe weet je zeker dat je op vrouwen valt, kan het ook zijn dat je je focus erop legt. Heb altijd een vriend gehad maar weet het nu niet meer.ook zal niemand mij geloven omdat ik altijd een mannengek was maar voel nu meer voor vrouwen. Maar wil het niet want wil gewoon leven

 14. @Scarlet; jij hebt toch ook een vriendin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *