Vrouwen vragen om seks door kleding

 

Er gaat al jarenlang een discussie of vrouwen door hun kleding iets seksueels willen uitstralen. Wanneer een vrouw verkracht wordt kan er gezegd worden dat ze dan ook maar niet zo'n kort rokje had moeten dragen. Ze vraagt er dan toch om? Anna Binkovitz uit in een toespraak tijdens de College Unions Poetry Slam Invitational haar gevoelens over dit soort uitspraken.

seksueel

Anna zegt tijdens haar toespraak dat vrouwen er gewoon zelf om kunnen vragen wanneer ze iets willen. Kleding zegt hier niks over. Wanneer ze met haar moeder uit eten gaat en ze het zout wil gaat ze ook niet verkleed als een zoutvaatje om dat duidelijk te maken. Dan vraagt ze gewoon om het zout.

Ze geeft in haar toespraak aan dat het onacceptabel is dat mannen denken dat vrouwen meer willen om de kleding die ze dragen. Als vrouwen seks willen hebben ze een mond waarmee ze dat kunnen aangeven.

Wat vinden jullie van haar toespraak?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

MV - Zaterdag 28 juni 2014 16:07
True. Maar ik vind zelf minirokjes, broekjes waar je half
uitsteken, onswijs lage shirtjes etc. onacceptabel. Niet dat je daarmee
verkrachting uitlok maar het ziet er gewoon onacceptabel uit.
TheMirrorLies - Zaterdag 28 juni 2014 18:05
@MV eens ;)
Aardbei - Zaterdag 28 juni 2014 19:00
Ook eens. Het is niet zwart wit. Het klopt dat dat geen excuus is om iemand te verkrachten, daar is natuurlijk nooit een excuus voor, maar het is zeker waar dat een bepaald soort kleding gewoon meer negatieve aandacht trekt. Ik zie zelf ook dagelijks dat meisjes/vrouwen die hele gewaagde niet gemiddelde kleding dragen, die wordn ook nagestaard en nagefloten en dan moet er maar een psychopoot langs je weg komen...
kate02 - Zaterdag 28 juni 2014 20:13
Ik haat het als mensen dat soort uitspraken doen! Van dat is vragen om.. Al zal ik zelf nooit in korte dingen lopen want dat staat mij niet! Maar nog kan ik daar niet tegen dat mensen dat zeggen! Dat is hatelijk!
Lua - Maandag 30 juni 2014 13:32
@aardbei

Meiden die niet zulke kleding dragen worden ook nagefloten/nageroepen/verbaalaangerand etcetc, zoals ik. Misschien komt dat omdat ik lang blond haar heb (van nature), maar moet ik dan ook maar m'n kop kaalscheren omdat het "negatieve aandacht" trekt? Mannen moeten veranderen, vrouwen niet. Al loop je de hele dag in bikini over straat, het zou niks uit moeten maken. Ik zie ook zo vaak mannen in blote bast rondlopen als het warm is, maar daar wordt toch ook geen heisa over gemaakt? Er zit een ondertoon in je bericht die ik heel naar vind.
Met de laatste paar zinnen zeg je toch een beetje iets in de trant van "..tja.. maar als je gewaagde niet gemiddelde kleding draagt lok je het wel een beetje uit" Jammer, je begon goed. Want inderdaad, er is NOOIT een excuus om iemand te verkrachten. (of na te fluiten, vieze dingen te zeggen/roepen)