Vloggen tijdens een paniekaanval

 

Hoe zou een vlog eruit zien als je tijdens een paniekaanval de camera aan zet. Dat wilde de 26-jarige Leonie op haar blog laten zien, althans ze wilde laten zien hoe een paniekaanval er bij haar aan toe gaat. Leonie heeft last van a-typische paniekaanvallen. Dit betekent dat ze paniekaanvallen heeft die net even anders zijn dan de gemiddelde paniekaanval. Haar paniekaanvallen duren flink wat langer dan gemiddeld. In onderstaande video zie je het begin van een paniekaanval van Leonie die uiteindelijk zo'n 2 uur duurde. Door afleiding te zoeken, te gaan wandelen met haar moeder, zakte de paniek uiteindelijk.

Ikzelf heb een paar keer in mijn leven een paniekaanval gehad. Zelf had ik toen niet echt door dat ik een paniekaanval had, ik dacht alleen dat ik bij wijze van spreken bijna dood ging, zo vreselijk voelde ik me. Deze paniekaanvallen kwamen allemaal op in de nacht en zorgden ervoor dat ik kotsmisselijk, hyperventilerend en trillend op de koude badkamervloer belandde.

paniek

Een paniekaanval is heel beangstigend en legt je volledig lam. Het is heel belangrijk om hulp te vragen en afleiding te zoeken, hoe klein ook. Al stuur je maar een berichtje via whatsapp of ga je maar onder de douche zitten en zet je de radio aan.. als je maar wat afleiding zoekt voor je gedachtes. 

"Ik werd wakker en voelde dat mijn hele lichaam tintelde. Ik was extreem misselijk en had het gevoel te moeten overgeven. Wat was er aan de hand met me? Was ik plotseling ziek geworden? Ik strompelde al trillend en raar ademend naar de badkamer alwaar ik op de koude vloer ging zitten. Die kou zorgde even voor afleiding, ontspanning, maar al snel voelde ik de misselijkheid en de totale stress weer. Moest ik overgeven, was dat het? Ik ging boven het toilet hangen, in de hoop dat ik moest overgeven en ik me hierna weer goed zou voelen. Ondanks dat ik kotsmisselijk was moest niet overgeven. Ineens begon ik te huilen, zo naar voelde ik me. Dikke snikken afgewisseld met happen naar adem. Na een paar minuten sleepte ik mezelf onder de douche. Misschien zou dat voor beterschap zorgen. Zo'n tien minuten later nam onder de douche heel langzaam het nare gevoel af. Ik voelde mijn ademhaling rustiger worden en de tinteling in mijn lijf verdwijnen. Een half uur later ging ik weer naar bed, ik had geen idee wat me net was overkomen."

We hebben meerdere blogs geschreven over paniek. Neem hier zeker even een kijkje als je je herkent in mijn ervaring of onderstaande video. 

Wat is jouw ervaring met paniekaanvallen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

ikkuh - Woensdag 24 augustus 2016 13:34
Wow, knap van haar dat ze dat zo op het internet durft te laten zien...

Nu haalt dit wel vragen bij mij op. Ik heb soms ook dat ik mij ineens zo ontzettend onrustig voel; mijn ledematen beginnen te trillen en het liefst wil ik alles bewegen. Er gaat van alles door mijn hoofd heen, maar toch weet ik niet meer wat ik precies denk. Vaak is mijn ademhaling erg onrustig tot hyperventileren, en soms heb ik er behoorlijke hoofdpijn bij.
Vaak gaat dit dan na een half uur langzaam weer over. Is dit dan ook een paniekaanval...? Ik word er bijvoorbeeld niet kotsmisselijk bij wat ik hier lees...
Marion - Woensdag 24 augustus 2016 13:35
Ik vind het heel knap van je dat je dit hebt gedaan. Dit laat goed zien hoe het voelt zeker voor mensen die dit niet kennen of begrijpen. Ik voel me ook vaak zo en het is 'fijn' om te weten dat ik niet alleen ben.
anoniem - Woensdag 24 augustus 2016 15:25
Ik heb veel last gehad van hyperventilatie. Zo naar....
Pams - Donderdag 25 augustus 2016 11:10
Heftig, confronterend en herkenbaar..
Leonie_06 - Vrijdag 26 augustus 2016 20:24
Ik herken het deels. De onrust in mijn lijf herken ik, maar dat ik nog kan praten herken ik weer niet. Als ik een paniekaanval heb, dan ga ik zoals meerdere mensen, hyperventileren en krijg ik mezelf niet gemakkelijk rustig. Dit kan bij mij ook lang duren, de laatste keer duurde het een half uurtje, maar het is ook wel eens ruim 1,5 uur geweest.
Het is heftig dat ze het op internet zet. Wel dapper!
yoyootje - Zaterdag 27 augustus 2016 22:25
Heel herkenbaar! Ook wel heftig om te zien. Ik weet dat mensen vaak zeggen dat het niet te zien is, maar als je ermee bekend bent zie je het zeker wel.
Wel super knap dat ze dit zo durft te delen, ik denk dat het voor veel mensen erg helpend kan zijn.