Videoverslag: World Eating Disorders Action Day 23

 

Afgelopen vrijdag - 2 juni - was het World Eating Disorders Action Day, de dag waarop we wereldwijd stilstaan bij alle soorten eetstoornissen als ernstige en behandelbare ziektes. Van eetbuistoornis tot boulimia en anorexia en van ARFID tot pica en ruminatiestoornis. Een dag voor iedereen die te maken krijgt met een eetstoornis. Van patiënten, tot naasten en behandelaren. En zo zag deze dag eruit.

Het thema van de WEDAD dit jaar was 'stilstaan bij..'. Het thema deed me eraan denken dat het niet alleen belangrijk is om stil te staan bij eetstoornisherstel, maar dat het ook belangrijk is om stil te staan vóór eetstoornisherstel (en je algehele mentale gezondheid). Daarover schreef ik de blog '8 x stilstaan voor eetstoornisherstel'.

#showyourpurple #wedadnl


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

June - Dinsdag 6 juni 2023 15:15
Ik kon er niet bij zijn, maar was er door jullie vlog alsnog bij. Dankjewel daarvoor. Ook voor het werk dat erin is gestoken. Het is een prachtig resultaat dat weergeeft hoe deze dag was. Mooi, betrokken, met diepgang, hoop en kracht. Wauw.
Nicole1970 - Dinsdag 6 juni 2023 16:50
Ik moest vrijdag helaas werken, maar volgend jaar probeer ik erbij te zijn.
britneyangel - Dinsdag 6 juni 2023 18:40
wat een leuke video ,echt leuk om te kijken!
Dis - Donderdag 8 juni 2023 09:26
Ixta noa spel is super top goed gedaan Wilma veel succes in Enschede
Myrthe - Dinsdag 4 juli 2023 18:38
Helaas kon ik ook niet komen door een oorontsteking. Had zo gehoopt dat ik het online ergens kon volgen maar helaas niet. Nu zag ik dit filmpje, zodat ik er toch nog een beetje bij kon zijn.