Video: 5 vragen over boulimia

 

In de video van vandaag beantwoord ik vijf veelgestelde vragen over boulimia. Ik vertel onder andere wat precies een eetbui is, leg uit welke twee dingen naar mijn idee de oorzaak van eetbuien zijn, geef antwoord op de vraag ''Hoe ernstig is boulimia?'' en vertel hoe je er vanaf kunt komen. In de video ga ik niet heel diep op alle vragen in omdat ik anders wel een uur zou kunnen praten, maar ik heb wel geprobeerd alle belangrijke onderwerpen aan te stippen. Als je meer wil lezen over de dingen die ik heb besproken, dan kun je de blogs onder video misschien ook eens bekijken.

Interessante links
De gevolgen van braken
De gevolgen van compenseren
Als eetbuien niet stoppen 
Eetbuien: het wordt beter 
Subjectieve eetbuien 
10 tips tegen eetbuien

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem18 - Dinsdag 10 mei 2016 15:22
Goede informatieve video. Je legt het net weer even anders uit dan wat je meestal hoort. Heel goed dat mensen dit zien. En knap dat jij er vanaf bent!
Somberjongetje - Dinsdag 10 mei 2016 16:09
Eetbuien hebben naar mijn mening ook vooral te maken met emotionele problemen. Als je je leeg voelt, ben je sneller geneigd om veel te eten om de leegte 'op te vullen'. Maar het helpt helaas niet. Daarnaast vind ik dat je ook van eetbuien mag spreken als je elke dag geen mate kunt houden met eten. Één snoepje worden er al snel drie, en daarna 10...
Lieke - Dinsdag 10 mei 2016 16:14
Super Sandra!
Tamara - Dinsdag 10 mei 2016 18:23
Goede video Sandra, fijn dat het nu goed met je gaat en er ook andere mee helpt door erover te praten en te informeren! Ga zo door! X
A - Dinsdag 10 mei 2016 19:27
Wow sandraa je ziet er echt stralend uit!
*MAAN* - Dinsdag 10 mei 2016 22:13
sandra het is een duidelijke uitleg
maar even een klein feedback puntje kan je wat langzamer praten
ik kan het bijna niet volgen zo snel
verder was heet goed hor:)
Sandra - Proud2Bme - Dinsdag 10 mei 2016 23:25
@Maan
dankjewel, ik zal er op letten :)
Eva - Woensdag 11 mei 2016 02:05
Ik vind ook dat bulimia vaak onderschat wordt.Ik vind het ook moeilijk om te weten waar nu de grenzen liggen tussen de verschillende eetstoornissen, ligt dat alleen aan het gewicht? En maakt dat eigenlijk uit? Ik ben blij dat je zegt dat wat jou eigenlijk het meest geholpen heeft .
Bloem1981 - Woensdag 11 mei 2016 09:28
@Eva, vind ik ook. Met alle eetstoornissen eigenlijk. Terwijl er inmiddels al zo vaak informatie over is, vind ik nog dat als je geen ondergewicht hebt mensen vaak zeggen dat er niets aan de hand is.

Ik kwam ook bij een psycholoog en die ging mijn bmi uitrekenen en de uitkomst was dat ik geen eetstoornis had. Dat is toch heel erg...vind ik achteraf.
Want na 2 maanden had ik wel een eetstoornis nl....volgens mijn bmi omdat ik anders geen hulp kreeg. Hoe erg is dat?

Nu nog krijg ik het te horen....wat fijn dat het goed gaat met je, je hebt weer een normaal gewicht. Hoe weten jullie of het goed gaat? Omdat ik geen ondergewicht meer heb?

Ik vind dat vooral eng...voor jonge en oudere meiden die ook nog in het begin van een eetstoornis zitten.
Eva - Donderdag 12 mei 2016 09:38
@Bloem1981
Precies ! Ik ervaarde het ook zo, je moet bijna afvallen tot ondergewicht willen ze je serieus nemen in de hulpverlening.Toen ik magerder was ging het met mij eigenlijk beter dan nu,nu ik een iets normaler gewicht heb.
peanutbutter - Vrijdag 13 mei 2016 19:59
Ik heb geen boulimia maar anorexia met subjectieve eetbuien, maar vind je video echt heel helder en je geeft goede uitleg en voorbeelden.
Ingrid - Zaterdag 3 september 2016 18:53
Goede informatie.. Probeer alleen wat minder te smakken,