Nee is nee

 

Het komt vaak genoeg voor dat iemand 'nee' zegt en dat het dan toch nog een keer gevraagd wordt. Daaruit blijkt dus dat nee niet altijd genoeg is terwijl het toch een heel duidelijk signaal is. DoeEyes post meerdere filmpjes op YouTube en nu heeft zij een indrukwekkend verhaal met de titel: 'Dear boy who likes my daughter'. Het gaat over nee zeggen en de pogingen die sommige mensen doen om de ander toch over te halen en op andere ideeën te brengen.

Wat vind jij ervan?

 

Gerelateerde blogposts

11
JUL
Nee zeggen
6

Reacties

Maanmeisje - Zaterdag 14 maart 2015 16:08
Goed filmpje! Nee is idd nee. Helaas vervelende ervaringen mee.
Elke - Zaterdag 14 maart 2015 18:04
De vrouw in het filmpje heeft beugels op haar tanden! Echt! Ha, ha. Zowel op haar ondertanden als op haar boventanden zit een beugel. Het zijn witte, maar ze zijn toch nog heel goed te zien als ze praat. En ze heeft ook nog elastieken tussen haar bovenbeugel en haar onderbeugel. Als ze haar mond ver open doet dan zie je de elastieken tussen haar beugels zich spannen Hilarisch. (ze zitten aan de zijkanten). Deze vrouw denkt nu nog zeker mooi te kunnen worden door die beugels. Hi, hi.
Fire - Zaterdag 14 maart 2015 18:12
Wat een bijzondere reactie Elke... Als die vrouw een beugel wil dan moet ze dat toch lekker zelf weten? Beetje raar om daarom te gaan lachen vind ik.

Goed filmpje verder, nee is gewoon nee, punt uit.
Maanmeisje - Zaterdag 14 maart 2015 18:49
@Elke: Wat een nare reactie...
d - Zaterdag 14 maart 2015 19:12
Je kunt het ook omdraaien. Je hebt geen probleem met NEE zeggen, maar die ander, waar je NEE tegen zegt, heeft problemen om een NEE te accepteren. (en blijft ongepast aandringen)
A. - Zaterdag 14 maart 2015 20:24
Ja, dat is lastig als mensen geen nee accepteren. Vind het zelf lastig, omdat ik de ander niet wil kwetsen, maar helaas soms toch een "harder" maar duidelijker antwoord moeten geven, omdat diegene anders echt niet ophield met aandringen en dan hielp het nog niet...
En @Elke; wat een rare reactie. Er zijn wel meer volwassenen met beugels. En het is mij al eerder opgevallen dat je vaker vreemde reacties plaatst. Je bent vrij om te zeggen wat je wilt natuurlijk, maar misschien kun je proberen een iets minder kwetsende toon in je berichten te gebruiken? Mensen uitlachen vind ik namelijk niet echt kunnen, zeker niet op deze site.
Somebody - Zaterdag 14 maart 2015 20:42
Wat reageer je vreemd @ elke
wel grappig dat filmpje.... dat herken ik wel A.
Doeiiiii
Miekio - Zaterdag 14 maart 2015 21:38
Vermoed dat Elke een klein meisje is? Of is het een vorm van compensatie ivm eigen onzekerheid?
Niet om te beledigen hoor, maar wat een volkomen kinderachtige reactie. Ik draag als volwassene ook een beugel, omdat mijn ouders hier geen geld voor hebben gehad toen ik in de gangbaardere tienerleeftijd zat. Behalve cosmetische redenen is het soms ook gewoon beter en gezonder. Ik kreeg namelijk pijn als ik niet mijn gebit recht liet zetten met een beugel. Dikke lol hoor.

Als iemand hier om moet lachen, lach ik breed terug met mij beugel :)
sindy - Zaterdag 14 maart 2015 23:19
Nee=JA. de eerste regel die je leert bij een callcenter!
d - Zondag 15 maart 2015 15:15
En jij trapt erin sindy door geen NEE hier tegen te zeggen en mensen over te halen om producten ed. te kopen en hun NEE daarin niet te respecteren, omwille van het geld verdienen voor je baas en voor jezelf.
sindy - Zondag 15 maart 2015 21:26
@d; Bij nee begint het gesprek...doe maar wat moeite voor mij waarom moet ik jou product kopen? Door door te vragen in gesprek te gaan, merk je wat mensen anders willen. Toegepast op deze situatie: Ik zeg nee, maar waarom zeg ik nee, ik wil met jou uit? Ik ben niet de eerste de beste, leer me eerst maar beter kennen...soort van hard to get spelletje.