Je pester vergeven

 

Mensen die in hun jeugd gepest zijn, hebben hier in veel gevallen de rest van hun leven last van. Slachtoffers van pesterijen kampen vaak met een laag zelfbeeld, zijn erg onzeker en in sommige gevallen kan jarenlang gepest worden zelfs leiden tot een Post Traumatische Stressstoornis. Over de pesters was lange tijd niet zoveel bekend, maar de laatste jaren komt steeds vaker naar voren dat ook zij regelmatig kampen met problemen. Hoewel het hun gedrag niet goed praat, pesten pesters veelal niet voor niks. Zij zijn bijvoorbeeld zelf erg onzeker, bang om buitengesloten te worden of hebben problemen in de thuissituatie.

Sanne is zo'n pester en heeft Baukje op de basisschool gepest. Nu Sanne 27 is kijkt ze hierop terug en wil ze graag met Baukje hierover in gesprek gaan en haar excuses aanbieden. In onderstaande video zie je het verhaal van zowel Sanne als Baukje. 

De theezakjes van Pickwick bevatten altijd een boodschap. Pickwick brengt dit onder de aandacht aan de hand van video's genaamd TeaTopics, die over allerlei onderwerpen kunnen gaan. In dit geval wordt het zakje gebruikt om Baukje om vergeving te vragen. 

Heb jij ervaring met pesten?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Wmu - Dinsdag 4 oktober 2016 17:02
Ik had dit gezien, bijzonder hoe het is gegaan.
Ikzelf zou mijn pesters niet kunnen vergeven. Nu nog niet tenminste en ik denk dat er heel wat moet gebeuren wil ik ze ooit wel kunnen vergeven
.. - Dinsdag 4 oktober 2016 17:20
Haha huilen hier, wat mooi gedaan en dapper van allebei de meiden!
Anoniempje - Dinsdag 4 oktober 2016 17:22
Helaas heb ik ook ervaring met pesten, dat is moeilijk en blijft heel het leven bij.
vrede sluiten kan ik niet met hun.
Nog steeds gedragen ze zich als dezelfde personen, maar dan in volwassen vorm.
Ik denk dat het bij vele mensen het karakter is.
nynesxx - Dinsdag 4 oktober 2016 17:22
Ik zou zeker met ze willen praten en ze vergeven, maar ze willen niet met mij praten
Me - Dinsdag 4 oktober 2016 17:44
Reclame......
RosieV - Dinsdag 4 oktober 2016 18:02
Mooi dat het zo is gegaan uiteindelijk maar ik kan een aantal niet vergeven en ik zie ook niets goed in hun als persoon. Naar mijn mening zijn ze ook totaal niet veranderd als ik ze langs zie lopen.
Prue - Dinsdag 4 oktober 2016 19:15
Ja, ervaring mee. Heb wel vergeven, maar kon ik pas heel veel later. Degene die aanstichtster was heb ik ooit opgebeld voor gesprek. Ze deed alsof haar neus bloedde.
Dayspring - Dinsdag 4 oktober 2016 21:14
WAUW!
avis amator - Woensdag 5 oktober 2016 19:26
heel contronterend filmpje. durfde hem eerst niet aan te klikken omdat het wat dichtbij kwam. Helemaal toen ik de naam zag (ook de naam van mijn ergste pester). Ja ik zou het hen kunnen vergeven, als ze het mij zouden vragen. Maar de meesten doen nog steeds alsof ze zich van geen kwaad bewust zijn en roddelen nog steeds over me, ookal zie ik ze weinig in het dagelijks leven (gelukkig).
En ook al dacht ik het verwerkt te hebben, zoiets zorgt toch nog voor veel pijn en herinneringen.
Heftig maar wel een mooi filmpje, bedankt voor het delen
xxx - Donderdag 6 oktober 2016 14:19
ik zou het ze niet kunnen vergeven denk ik
Denise - Donderdag 6 oktober 2016 16:14
ik wou dat mijn pesters kan vergeven....
Helaas kan ik dit nog niet......
bellefleur - Zaterdag 26 augustus 2017 20:55
Voor vergeving hoef je degene die jou iets aangedaan hebt niet te spreken, dat is iets wat je geheel zonder anderen kunt doen.

Alleen.. dit filmpje is zo reclame.. direct opstaan en ja zeggen, een knuffel geven terwijl je eerder nog niet eens wist waarvoor je in de klas kwam..

Wel een mooi idee. Maar vergeven is niet zo makkelijk, toch kan het wel.
Ik vond het waardevol.