Warm blijven in de winter

 

Heb jij het ook altijd koud en zie je op tegen de koude wintermaanden? Dan ben je waarschijnlijk een echte koukleum. Je hebt het nog liever te heet dan te koud en bent altijd degene die vraagt of het raam alsjeblieft dicht kan en de verwarming wat hoger. De één heeft het nu eenmaal sneller koud dan de ander. Maar bijna iedereen heeft het koud als het winter is!

Interne kachel
Om te zorgen dat je lichaam zichzelf warm houdt, is het belangrijk om goed te eten. Je moet ook brandstof in de openhaard gooien, wil hij blijven branden en zo werkt dat ook met je lichaam. Vergelijk jezelf ook eens met een dier. Een schaap heeft tijdens de winter niet voor niets een warme jas aan en zo is het voor mensen ook belangrijk die warmte vast te kunnen houden. Daarmee bedoel ik niet dat je je beenhaar moet laten staan of goed aan moet kleden. Kleding komt straks pas aan bod. Goed eten en een beetje vet aan je lijf, zorgt ervoor dat je gemakkelijker warm blijft.

Voeding waarin echte wintervitamines zitten zijn onder andere: Noten, vis (zalm, makreel, paling) en natuurlijk hutspot, stamppot en andere winterse gerechten. De natuur biedt in ieder seizoen wat je nodig hebt.

Laagjes
Natuurlijk is het ook belangrijk je warm aan te kleden. Dit gaat het beste door gebruik te maken van laagjes en dat is nog in de mode ook. Draag een hemd, een shirt, een vest en een winterjas. Koop niet alleen leuke kleding, maar kijk ook naar waar het van is gemaakt. Wol houdt je goed warm en ook suède of leren schoenen houden de warmte beter binnen. Het materiaal is dus heel belangrijk. Koop ook een fijne warme sjaal, wanten en een muts. Via je hoofd gaat 80-90% van alle warmte verloren, dus dek je hoofd maar goed af met een warme muts!

Beweeg
Als je het koud hebt, krijg je de neiging om onder een dekentje op de bank weg te kruipen. Doe dit vooral, want het kan heerlijk zijn met een kop thee, warme chocolademelk of warme kruik. Beperk jezelf hier echter wel in. Dat warme dekentje op de bank kan ineens heel depressief worden als het er iedere dag ligt. Daarnaast is bewegen ook belangrijk voor de bloedsomloop. Ga af en toe wandelen, laat de hond uit of stap op de fiets. De eerste paar minuten is het nog koud, maar als je eenmaal in beweging bent, krijg je het vanzelf warm.

winters weer

Knuffel
Dat knuffelen belangrijk is weten jullie intussen wel. Als je vaak knuffelt wordt er een bepaald gelukshormoon aangemaakt. Wil je je warm en fijn voelen, knuffel dan veel of kruip gewoon lekker tegen je vriendinnen of je partner aan op de bank! Het kan ook fijn zijn om een knuffel lekker te knuffelen. Er zijn ook speciale hoezen in de vorm van een knuffel voor om je warmtekruik te koop!

Kleur
Door warme kleuren te gebruiken op de muur of in je accessoires krijg je meteen al een fijner gevoel bij thuiskomst. Steek wat kaarsjes aan, dim het licht en maak het gezellig met warme tinten. Misschien vind je het wel heerlijk om de muur te verven of wat nieuwe kussentjes aan te schaffen!

Warme drankjes
Door thee, warme chocolademelk of koffie te drinken wordt je ook al een stuk warmer. Je kunt natuurlijk ook een Keepcup of thermosfles meenemen als je ergens heen gaat. Op die manier kun je in de pauze of bij de bushalte je handen en jezelf lekker warmen aan een kop thee of iets anders. Probeer tijdens de winter ook allerlei nieuwe smaakjes thee uit. Zo zijn er vaak fijne smaken die je een warm winters gevoel geven!

Hoe houd jij jezelf warm deze maanden?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Vlindertje. - Woensdag 12 december 2012 16:45
Heel veel kleren over elkaar aan doen, twee hemdjes onder een dikke trui, legging onder een broek, drie paar sokken (en dan het liefst van die fluffy dikke dingen) en ik draag bijna altijd een sjaal.
Thee help mij ook erg goed, of een kruikje (en als ik die niet heb klem ik mijn voeten om mijn thee kopje heen). Als ik op school ben warm ik mijn handen aan de 'luchtblazer' in de wc want daar komt warme lucht uit. En vooral niet stil blijven staan.
sophie - Woensdag 12 december 2012 17:19
als ik het koud heb helpt maar 1 ding
een douche van 40 graden
Myrthe - Woensdag 12 december 2012 17:43
Ik heb zogenaamde "maatloze slofsokken" van de Dolcis van Sinterklaas gekregen. Normaal heb ik ok altijd ijskoude voeten, maar deze zijn echt een uitvinding. Dus dat is even een tipje. ;)
M - Woensdag 12 december 2012 18:39
Draag een hemD.
Ik vind dat er hier op Proud2BMe erg goede artikelen staan, nu ook weer, maar alsjeblieft lieve proudjes, let een beetje op de spelfouten, ik kom ze steeds vaker tegen... Ik snap dat het eens kan gebeuren, maar het gebeurt steeds vaker en ik vind dat het de geloofwaardigheid van de artikelen soms wat naar beneden haalt.
Dit gaat niet over dit artikel, maar meer in het algemeen.

Ik wilde het gewoon even kwijt. Ik hoop dat jullie dit niet als kritiek opvatten, want ik bedoel het absoluut niet kwaad en ik wil ook absoluut niet kwaadspreken over de artikelen. Ik bedoel het meer als een soort tip, dat jullie hier in het vervolg iets meer op kunnen letten.

Liefs.

Anoniempje - Woensdag 12 december 2012 19:12
Ik ben ook echt een koukleum. Dikke vesten, warme sloffen, kopje thee etc.
Maaike! - Woensdag 12 december 2012 19:37
Ik sport heel veel, dat helpt zo ontzettend erg! Bovendien vind ik het ook heel leuk om mezelf uit te putten en lekker met vriendinnen bij te kletsen tijdens het hardlopen, fitnessen etc... :)
F. - Woensdag 12 december 2012 20:16
veel kleren + veel knuffelen :P
Do - Donderdag 13 december 2012 09:09
Yes, een hele goede reden om mijn lieve vriend vaker een knuffel te geven. Hij heeft het nooit koud (zegt hij) dus dat komt goed uit.
Eefje - Donderdag 13 december 2012 09:15
Ik heb het (bijna) altijd koud, veel warme dranken drinken, extra laagjes kleding, uggs ( enige waar ik geen koude voeten in krijg ) een elektrische deken in mijn bed tegen de koud en de verwarming een tikje hoger...
Meadow - Donderdag 13 december 2012 10:31
Liters groene thee, meerdere lagen, uggs onder mijn buro
Op en onder manlief liggen, mijn voeten tussen zijn benen
En wanneer mijn voeten echt tot aan het bot koud zijn, en niets helpt, onder de douche staan en 10 min lang onder heet water staan, net zo lang tot mijn tenen weer kleur krijgen.

ook toen ik 15 kg zwaarder was, had ik het altijd koud, maar nu is het welgeteld 15x erger! bah!
Flower - Donderdag 13 december 2012 11:40
Inderdaad veel laagjes over elkaar, dikke sokken aan. En wat ook goed helpt is een huisdiertje op schoot hebben haha, of als voetenwarmer zijn ze ook perfect, doet mijn kat altijd
meloody - Donderdag 13 december 2012 14:01
ik heb het ook altijd koud
ik heb ook altijd me kruikje op me buik
ik loop er ook gewoon mee buiten
maar moet wel oppassen ik krijg brandwonden op me buik omdat het te warm is
maar toch blijf ik het koud hebben ik heb heel veel zin in de zomer!!
LimeTree - Donderdag 13 december 2012 18:23
Doorgaans loop ik het hele jaar in een T-shirt & lange broek, -10 graden of +30. Buiten draag ik alleen in de winter een jas, lente of herfst een dik vest, behalve als ik hardloop, dan draag ik vaak een vest omdat ik er erg warm van wordt en dan niet extreem snel afkoel wanneer ik stop. Ik doe ook niet aan handschoenen (heb om één of andere reden altijd warme handen) maar draag dan weer wel een muts. Enkel toen ik erg diep in mijn ES zat droeg ik binnen lange mouwen, maar dat was dan nog meer om littekens van AM te verbergen dan omdat ik het koud had.

@M, ik ben het met je eens, correcte spelling helpt zeker mee aan de geloofwaardigheid van een bericht.
E. - Zondag 20 januari 2013 18:27
als ik het eenmaal koud heb ( wat vaak zo is ) is het enige wat nog werkt een warme douche of mijn elektrische denken op de warmste stand zetten en mijn bad niet meer uitkomen...
thattgirl - Zondag 20 januari 2013 18:39
Heb 3 vesten aan, 2 leggings en.een.broek
En dan.ook nog eens 2 dekbedden raam.dicht kachel op het hoogste en.had ook.nog handschoenen aan in bed haha en.nog had ik het niet warm genoeg