Proud2meet: Choose life!

 

"Ja hoor, je kan weer eens niet kiezen! Eigenlijk wil je gewoon alle opties open houden, maar dat kan niet. Aaaah, zo vervelend dit! Hoe moet je nou kiezen?"

Kiezen is vaak iets wat veel mensen erg moeilijk vinden. Toch ontkomen we er in het leven niet aan om keuzes te maken. Grote of kleine keuzes, de beslissing is aan jou! Jij bent verantwoordelijk over je eigen leven. Maar hoe weet je of je de juiste keuze maakt? En wat als je een verkeerde beslissing blijkt te hebben genomen?

Welke keuzes je ook maakt, aan iedere keuze zitten gevolgen. Niet altijd zijn deze gevolgen te overzien. Vaak zijn mensen bang om een verkeerde keuze te maken, of wanneer ze voor het één kiezen het ander uit te sluiten. Dit terwijl je eigenlijk alle opties wil open houden. Eeuwige twijfelaars worden zo regelmatig voor een dilemma gesteld. Want hoe hak je nou die knoop door?

En alsof kiezen voor jezelf nog niet moeilijk genoeg is, speelt soms ook nog je omgeving een belangrijke rol in het maken van de juiste keuze. Want, ook al is het jouw leven, toch hechten de meesten mensen ook veel waarden aan de mening van anderen. Sommige mensen willen het voor iedereen goed doen. Wetend dat niet iedereen je keuze zou waarderen, kan er voor zorgen dat je enorm gaat twijfelen en met jezelf in de knoop raakt. In dat geval lijkt het verleidelijk om jouw beslissing liever aan iemand anders over te laten. Maar wie doe je hier nou eigenlijk écht een plezier mee?

Uiteindelijk ontkomt niemand er aan om keuzes te maken in het leven. Voortdurend kom je momenten in je leven tegen waarin jij moet bepalen welke beslissingen je neemt. Of dit nu gaat om welk beleg je op je boterham smeert, of een grote keuze als het uitzoeken welke studie je wilt starten. Het leven zit vol keuzes. Je kunt keuzes uitstellen en ze poberen te ontvluchten, maar uiteindelijk zul je de confrontatie ermee moeten aangaan en bieden ze je de mogelijkheid om zelf de touwtjes in handen te houden. Sommige beslissingen brengen onzekerheden met zich mee, andere keuzes leiden tot kansen en nieuwe mogelijkheden om je leven richting te geven. Grijp deze kansen en kleur jouw leven! 

Vind je het moeilijk om keuzes te maken of wil je verder uitzoeken hoe je richting geeft aan jouw leven? Kom dan aanstaande vrijdag 17 juli naar de Proud2meet in Eindhoven. De Proud2meet start met een inloop vanaf 14:00. We gaan gezamenlijk een leuk spel doen wat je inzicht geeft in wat jij belangrijk vindt in het leven en steunt bij het richting geven aan jouw toekomst.

Locatie Proud2meet Eindhoven
De Proud2meet in Eindhoven zal plaatsvinden op locatie de Grijze Generaal, een ambulante locatie van de GGzE, tegenover winkel centrum Woensel. De Grijze Generaal: Winston Churchillaan 75 Eindhoven

Tot vrijdag!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Just me - Maandag 13 juli 2015 16:25
Ik zou graag een keer naar een proud2meet gaan, maar ik woon in Amsterdam en ik ben 17. Ik heb dus niet echt de gelegenheid om naar Eindhoven te gaan en mijn vader zou zich afvragen wat ik daar alleen ga doen, aangezien hij het niet mag weten. Zou het mogelijk zijn om een proud2meet te organiseren in de buurt van Amsterdam of Utrecht? Ik denk dat meer meiden daar behoefte aan hebben.
Team Proud2Bme - Maandag 13 juli 2015 16:27
Hai Justme, er zijn regelmatig ook Proud2Meets in Leiden, dat is heel dichtbij Amsterdam, zeker met het OV. Houd hiervoor de agenda op de homepage in de gaten. Liefs, team Proud2Bme
xxJustMexx - Maandag 13 juli 2015 16:29
Wat is eigenlijk de gemiddelde leeftijd die daar komt? Ik ben bang dat ik heel jong ben of juist heel oud..
little-teddybear - Maandag 13 juli 2015 16:54
@xxJustMexx
de gemiddelde leeftijd ligt altijd wel ergens anders. ik weet niet hoe oud je bent maar ik denk niet dat je zomaar buiten de boot zult vallen. en alle leeftijden zijn welkom he! ikzelf ben 20 en zit meestal wel gemiddeld met mijn leeftijd.
liefs
xxJustMexx - Maandag 13 juli 2015 17:02
@little-teddybear Okay, merci!
DragonFly1991 - Maandag 13 juli 2015 17:04
Ik ga wel proberen te komen :)
Rachelle - Maandag 13 juli 2015 17:14
Ik ben 1 keee geweest en ik vond het kei leuk, alleen ik word komende woensdag opgenomen dus ik kan er niet bij zijn, echt balen! Goed onderwerp trouwens ;)
Irene - Maandag 13 juli 2015 17:23
Is het een probleem als je wat later bent? Tot hoe laat mag je inlopen?

Groeten Irene
-.-\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\' - Maandag 13 juli 2015 17:41
Meh.
Choose life.
Maar wat als je de zin van je leven niet inziet.
Team Proud2Bme - Maandag 13 juli 2015 18:14
@\\\\\ dan heb je een hele goede reden om naar deze Proud2Meet te gaan!
Team Proud2Bme - Maandag 13 juli 2015 18:15
@Irene dat is geen probleem!
Melissa - Maandag 13 juli 2015 22:13
Is er in augustus ook een proud2meet in eindhoven? Ik zit nu nog niet met schooltijden maar wel met m'n werk. Ik kan kijken of ik vervroegd kan werken vrijdag zodat ik erbij kan zijn. Tot hoelaat kun je inlopen?

Liefs melissa
Wooper - Dinsdag 14 juli 2015 09:27
Moet je daarvoor betalen? Ik vraag me af of ik me daar wel welkom voel tussen al die vreemde mensen ...... beetje spannend
L. - Dinsdag 14 juli 2015 09:38
Wat een mooi thema! Ik herken hier heel erg veel van! Iedereen die gaat, veel plezier toegewenst!
Team Proud2Bme - Dinsdag 14 juli 2015 12:13
@Wooper: voor de Proud2Meet hoef je niet te betalen. Veel mensen komen alleen en vinden het in het begin spannend om te komen. We doen ons best om iedereen op z'n gemak en welkom te laten voelen. We gaan een gezamenlijk spel doen, waarbij de ervaring is dat we elkaar binnen no-time beter leren kennen en het erg gezellig gaat worden.
Sharon - Dinsdag 14 juli 2015 13:03
@Rachelle: Heel veel succes met je opname. zet hem op meid♡♡♡
Ik denk aan je♡
234720 - Dinsdag 14 juli 2015 16:56
Komt het spel ook online? Eindhoven is voor mij wel erg ver wanneer is er weer eentje in leiden?
One Desire - Woensdag 15 juli 2015 17:21
Komen er ook volwassenen? Als ik ooit durf zou ik graag contact willen met volwassenen, zijn er i.p.v. tieners of jongeren misschien ook aparte groepen voor volwassenen?

Ik durf nog steeds niet en ben alleen, maar heb wel veel respect voor iedereen die gaat, en voor de mensen die deze ontmoetingen mogelijk maken
Melissa - Woensdag 15 juli 2015 19:26
Ik ben er vrijdag bij! Tot hoelaat kun je inlopen voor het helemaal begint? M'n bus komt hopelijk optijd 😄

Kijk er naar uit ookal vind ik het wel spannend!
Sharon - Donderdag 16 juli 2015 12:35
Tot morgen Melissa.
Ik kom ook.
Anne-Maria - Dinsdag 21 juli 2015 00:45
@Desire: naast het feit dat de meets ver bij m'n woonplaats vandaan zijn, speelt leeftijd een grote rol bij mij. Kom ik aan met de 25 gepasseerd...
One Desire - Donderdag 20 augustus 2015 13:30
@ Anne-Maria,

ik begrijp zo wat je bedoeld. Daarom zou ik ook graag meer contact mogelijkheden zien voor volwassenen met (te)veel levenservaring. Ik voel me hier niet verbonden met tieners en jongeren. Maar misschien ligt dat aan mij en is deze site bedoeld voor die leeftijdsgroep, niet voor onze categorie. Dat merk ik ook aan de onderwerpen en de leeftijden die voorbij komen. Ik voel me daar vaak te oud en te getekend door het leven voor, waardoor ik er geen aansluiting bij vind. Sterkte en lieve groet