Ploggen: de week van Lonneke 7

 

Yes, nieuwe week, nieuwe plog! Helemaal zin in! Het voelt als even geleden, dus zoals je misschien nu al merkt ben ik helemaal enthousiast om jullie weer een week mee te nemen. De vorige plog stond vooral in het teken van gamen en dat is niet veranderd, dus maak je klaar voor veel playstation verhalen, maar ook veel slechte timing, blauwe billen en Winnie knuffels.


Maandag

Ik werd helaas een beetje grieperig wakker. Echt griep had ik niet, maar ik ben de afgelopen weken af en aan ontzettend verkouden. De afgelopen nachten heb ik ook weinig geslapen omdat ik niet kon stoppen met hoesten, wat ook niet ideaal is natuurlijk. Gelukkig had ik de ochtend vrij. Tijd voor een beetje ontspanning! Na een fijn gezichtsmasker keek ik een serie op YouTube. Ik houd het game-thema lekker gaande, want het is een soort serie over de Sims. Irene heeft me vorige week verteld over een YouTube serie die zij een tijdje heeft gevolgd, namelijk de '100 baby challenge in The Sims 4', van Kelsey van Buzzfeed multiplayer. Sinds dat moment staat mijn leven in het teken van de familie Imppychasmay en het avontuur richting 100 babies van 100 verschillende vaders. Dankjewel Irene. ;-)

's Middags at ik trouwens een restje stoofpot met rijst. Ik vind stoofpotten en sauzen de tweede dag vaak zoveel lekkerder! Dus dit was echt even genieten. Verder ben ik weer helemaal fan van de kaasschnitzels die ik vroeger veel at. Gelukkig voelde mijn vriend dit aan en aten we die avond dan ook kaasschnitzels!

Dinsdag

Weer een dagje in Leiden! Het duurt bij mij vaak even voor ik me ergens op mijn gemak voel, maar ik heb er elke week echt zin in om iedereen weer te zien. Ik vind de sfeer op kantoor heel fijn en motiverend. Toch was vandaag ook wel een spannende dag. Vandaag zou namelijk een video van mij online komen die ik een tijdje geleden heel impulsief had opgenomen. Gelukkig kwamen er meteen al wat fijne reacties op, dat vind ik dan ook wel fijn om even te lezen. Op de reis terug had ik behoefte aan wat lekkers. Dus terwijl ik naar meer babymaking keek (The Sims, geen zorgen, The Sims!) genoot ik van deze Milka reep.

Mijn vriend wist dat deze video vandaag online kwam en verraste me thuis met een lekkere kaasfondue. Ik merk dat ik veel waarde hecht aan dit soort momenten samen. Gewoon lekker samen eten; fijn om de dag zo mee af te sluiten. 

Woensdag

Ik heb al een aantal keer verteld dat ik naast Proud nog een baan heb waar ik veel plezier aan beleef. Vandaag had ik daar een training van in Amsterdam. Ik heb altijd heel veel plezier in trainingen en workshops. Ik wil dan alles weten en zo goed mogelijk voorbereid zijn. Ik ben op dit soort dagen vaak zo enthousiast, dat ik me eigenlijk ook wel een beetje een Hermoine voel. Ik hoop altijd maar dat ik niet te betweterig overkom, maar door mijn enthousiasme kan ik me vaak gewoon niet inhouden. Na de training had ik het er met nog een aantal collega's over en gelukkig ervoeren zij dit helemaal niet zo, dus dat was wel fijne feedback. Daarnaast is me ook nog een andere training aanboden waar ik al heel lang op zit te aasen, dus dat was ook alleen maar goed nieuws!

Die middag heb ik nog wel even wat kunnen stofzuigen en afwassen. Toch wel fijn als dat ook weer is gebeurt. Toen mijn vriend thuiskwam zijn we samen naar een vriend gegaan om chinees te eten.

Ik had wel mijn laptop mee, want die avond had ik nog een online meeting voor Proud. Ook altijd fijn om iedereen weer even te spreken. Ik was toch wel moe hierna dus we zijn niet heel lang meer blijven hangen. We besloten om naar het station te lopen en daar de bus te pakken. Helaas was de timing (dit is een dingetje deze week) niet ideaal en moesten we meer dan een halfuur wachen. In die tijd konden we ook wel naar huis lopen. Het was al wel echt donker en ik vind dat zelf altijd wel spannend. Zeker omdat we ook een stuk door het bos heen liepen (wel met zaklamp gelukkig). Terwijl we net het bus uit stapte en ons apperementencomplex tegemoet liepen, kwam net de bus aangereden. Toch netjes gedaan. 

Donderdag

Vandaag werkte ik weer een dagje thuis. Mijn vriend en ik werken allebei overdag, maar toch beginnen we soms op andere tijden. We hadden afgesproken om vandaag samen op te staan en te ontbijten. Hoe leuk ik dit ook vind, toch had ik moeite om uit bed te komen. Gelukkig hielp zelf gezette koffie enorm om me toch uit bed te halen en uiteindelijk hebben we fijn samen ontbeten terwijl de zon opkwam. 

Daarnaast was ook mijn zusje jarig! Ik herinner me haar nog als klein meisje. De realisatie dat ze dan ineens 25 jaar is geworden, is toch wel gek. 

De zon heeft trouwens de hele ochtend en middag lekker geschenen. Dit inspireert me altijd heel erg en qua werk zat ik er die dag ook lekker in. Alsof alles ineens een beetje vanzelf ging. Terwijl ik dus zo lekker aan het werk was, belde mijn vriend of ik zondag mee uit-eten wilde. Uhh, ja! Er is een restaurantje dat met een brouwerij samen een diner georganiseert. Maar dat dus voor zondag. Want vandaag moest ik zelf gewoon koken. Nouja; ik bood het aan, want ik wilde spaghetti! :)

Vrijdag

Het liep helaas allemaal iets anders dan ik had verwacht. Vol goede moed begon ik aan mijn dag. Ik zat al vroeg in de bus, want ik moest werken (niet bij Proud). De hele dag ging eigenlijk ook wel prima. In mijn pauze heb ik mezelf getrakteerd op een lekkere lunch bij de HEMA en ik heb nog wat cadeautjes voor mijn zusje gehaald. Ook had ik nog wat tijd over om zelf mijn nagels te lakken! Hier had ik gek genoeg ineens behoefte aan. Ik begrijp alleen mijn kleurkeuze nog niet zo goed, maar goed.

En toen werd het middag. Ik had het oud papier naar buiten gebracht en door de regen was de gang van de winkel waar ik werk glad geworden. Voordat ik het wist, gleed ik uit en hobbelde ik de trap af. Het ging echt enorm snel, het was echt een pittige val. Gelukkig werkte ik die dag niet alleen en rende mijn collega meteen de trap af (gelukkig zonder te vallen, dat had zij eerder die week ook al gedaan). Gelukkig was het al bijna sluitingstijd dus ik heb het laatste uurtje braaf beneden op een stoeltje zitten huilen. Het was denk ik ook vooral de schrik die er even in kickte. 

Die avond had ik vanuit werk ook een etentje staan. Slechtere timing kon dan ook niet. Ik voelde me helaas al zo snel té belabberd dat ik toch maar naar huis ben gegaan. Mijn vriend was er niet toen ik thuis kwam, want hij had een verjaardag. Vol zelfmedelijden heb ik op de bank gelegen met Winnie naast me. 

Zaterdag

Vandaag moest ik eigenlijk ook weer werken, maar er was gelukkig al vervanging geregeld. Maar goed ook, want ik kon niet zo veel. Zaterdag was dan ook voor mij een dagje bankhangen, douchen en lekker veel mopperen. Die avond vierde mijn zusje haar verjaardag en daar wilde ik nog wel graag heen. We pakten de bus naar de stad en omdat mijn vriend nog wat dingen nodig had, hebben we eerst snel een rondje door het centrum gedaan. Ook hebben we meteen een lekker koffietje gedronken bij ons favoriete plekje. Hierna zijn we richting mijn zusje gegaan. We hebben ook nog meegegeten (zo eet je nooit chinees, en zo twee keer in een week!).

Ik was die avond ook helemaal bekaf en samen met mijn vriend hebben we nog wat TV gekeken voordat we maar zijn gaan slapen. 

Zondag

Zondag! Een échte vrije dag vandaag. Mijn billen zagen ondertussen helemaal zwart (niet eens meer blauw of paars) en mijn rug liet een aantal zwellingen zien. Ook vandaag weer veel op de bank gehangen (Modern Family!) met Winnie. Mijn vriend is in de ochtend weggegaan om te fietsen, maar stond al vrij snel weer voor de deur omdat zijn fiets kapot was. Ik denk dat onze 'blue monday' stiekem vandaag al was. 's Middags hebben we dan ook maar een fijne lunch voor onszelf gemaakt en daar knapte ik ook echt wel wat van op. Bij het zien van de mega afwas werd ik helaas toch wel weer chagrijnig, maar samen was het gelukkig snel gedaan. 

Al eerder vertelde ik over het etentje van vandaag; ineens was het zover. Met z'n vijven in een autootje waren we die avond onderweg naar het Honig Complex. Het etentje vond plaats in bierbrouwerij Nevel. Samen met een aantal chefs was er een diner met bijpassende biertjes voorbereid. Elk hapje was een feestje, net zoals elk slokje trouwens. Ik vond het bijzonder hoe alles zo op elkaar was afgestemd en ik heb echt bijzondere dingen gegeten. Dit is wel een avond die me nog lang bij zal blijven!

We hadden trouwens weer een gigantisch slechte timing wat het openbaar vervoer betreft, dus we hebben ervoor gekozen om een taxi te pakken. Dit is iets dat ik pas recent ontdekt hebt. Ik wachtte eerst toch liever een half uur in de kou dan dat ik een paar euro extra uitgaf. Maar zeker nu mijn lichaam zo'n pijn doet, is het naar mijn idee echt wel prima om jezelf dan even te laten vervoeren.

Nou, dat was het weer. Ik hoop dat je het leuk vond om weer eens een weekje van mij te zien. Ik wens je een fijne week toe!

Liefs,
Lonneke

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Eline - Maandag 20 januari 2020 19:28
Ah, ik had je video dinsdag nog niet gezien. Snel even bekeken en joh, wat moedig! Lijkt me echt enorm zwaar die op te nemen, zo'n monoloog met jezelf MAAR wat sterk! Snap wel dat je dit spannend vond ♥

Fijn dat je toch enkele leuke dingetjes had deze week (opleiding en foodsies) maar bovenal toch veel beterschap gewenst :') Moet je maar zo denken: dit jaar kan enkel nog maar beter worden?

Ik ga nu ook even de sims kijken :p
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 21 januari 2020 12:53
Hee Eline!

Wat een lieve reactie, heel fijn om te lezen!
En dankjewel ook vooral! Hahah en ja dat is zeker zo! Ik denk dat je het heel leuk gaat vinden! Ik heb ondertussen alle 50 afleveringen afgekeken :')
Nu maar snel de sims4 kopen :')

Liefs!
stayy - Maandag 20 januari 2020 21:07
Sommige stukjes uit je blog ik ga der echt stuk om ook dat stukje " geen zorgen de Sims" hahahha
Wat vervelend van de val :(
Heel veel sterkte hopelijk gaat de pijn snel weg xx
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 21 januari 2020 12:56
Hahah yes fijn :P
Ahh dankjewel! Het is vandaag nog een beetje afzien maar gaat vast snel beter! :)

Liefs,
Lonneke
Aine - Dinsdag 21 januari 2020 12:36
Auw...wat een peg. Ik hoop dat nu je lichaam wat beter aanvoelt. Gamen vind ik ook echt weer leuk om te doen. Ik heb een Steamaccount en afgelopen dagen Final Fantasy gespeeld.
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 21 januari 2020 13:00
Hi Aine!
Hm, ja best wel pech! Vandaag is het nog matig, maar dat is ook vooral spierpijn dus hopelijk zakt dat snel :)
Ahhh wat leuk!! Ik heb sinds net origin dus ik ga denk ik deze week de sims4 toch maar kopen :P Ik bedenk me net dat ik nog een ongeopende final fantasy heb voor de ps3! Hmm, je hebt me geïnspireerd! :)
Fijne dag! :D

Liefs,
Lonneke
Arwen - Dinsdag 21 januari 2020 18:56
Hallo Lonneke naar dat je bent gevallen ik hoop dat je snel geen pijn meer hebt en het snel weer goed gaat met je fijn dat het etentje bij die bierbrouwerij lekker was groetjes