Ploggen: de week van Lonneke 6

 

Welkom bij weer een nieuwe plog! Afgelopen week was de eer weer aan mij om jullie mee te nemen. Een week vol beestenknuffels en spelletjes, maar helaas ook een bezoekje aan de dierenarts. Het is niet altijd feest, helaas. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Maandag

Mijn week begint zoals gewoonlijk met een vrije ochtend. Meestal gebruik ik de maandagochtend om het huis weer een beetje schoon te maken. Vandaag besloot ik iets te doen waar ik al even naar uitkeek. Zaterdag appte mijn vriend mij of we een playstation 3 wilden. Uhh, ja! Een vriend van hem deed er eentje weg, dus we konden hem zo - met spelletjes en al - overnemen. Ik had natuurlijk al tussen de spelletjes gekeken en samen met mijn vriend ook al wat gespeeld, maar toch is alleen gamen soms ook heel fijn. Ik besloot om 'heavy rain' te spelen. Een ontzettend prachtig, maar ook heftig spel. De tijd ging snel voorbij en voor ik het wist was het tijd dat ik moest werken en ik toch wel echt even moest stoppen.

Normaal werk ik maandagavond, maar omdat ik met Daphne had geruild, was ik vrij vanavond. Heel fijn om lekker rustig te eten. Mijn vriend heeft 's avonds deze hotdogs met zoete aardappelfrietjes gemaakt. Ik zag dat we nog kimchi hadden staan en dit vind ik ontzettend lekker op hotdogs. Hierna zagen we dat de documentaire 'Mijn seks is stuk' op TV was (waar ik eerder deze blog over schreef). Ik had hem al gezien, maar mijn vriend nog niet. We hebben hem samen gekeken en er ook nog over gepraat, wat voor mij toch altijd heel emotioneel is. 

Dinsdag

Vandaag moest ik weer vroeg uit de veren. Gelukkig gaat dit me steeds beter af. Misschien raak ik er langzaamaan aan gewend? Ik kan nu echt genieten van een rustig ontbijtje met een schreeuwende Winnie naast me. Die heeft natuurlijk geen besef van tijd, dus die gilt altijd als er iemand wakker is. Vind ik wel gezellig. Tegen de tijd dat ik op Utrecht Centraal aankom, wordt mijn vriend ondertussen ook wakker. Ik app hem dan vaak als ik net de trein uitloop. Dit keer was hij wat eerder en stuurde hij een foto van de opkomende zon. Thuis hebben we een waanzinnig uitzicht omdat we zo hoog wonen. Ik moest in de trein even zoeken naar een goed plekje, maar de zon was inderdaad prachtig! Heel fijn wakker worden zo!

De afgelopen weken hebben we het op kantoor ook heel gezellig gehad. Ik had alvast wat kerstkaartjes geschreven en Daphne had voor iedereen een chocoladeletter met een lief gedichtje gemaakt. Deze week lag er weer wat klaar; nog meer chocoladeletters! Die kan je nooit teveel hebben! 

Een tijd geleden wilde mijn Macbook niet meer aan. Op zich niet zo heel gek, ik heb hem ook al bijna tien jaar. Maar toch vervelend. Waarschijnlijk lag het aan de oplader, dus ik had Irene gevraagd of zij toevallig nog een oplader over had van haar oude laptop. Deze had ze meegenomen en het werkte! Dus bij deze nog, bedankt Irene! Eindelijk kon ik weer foto's bewerken en video's maken. Ik ben meteen maar begonnen aan de vlog die morgen online komt (zoals je ziet, weer vol met Winnie).

De terugreis was even pittig. Veel treinen reden niet, dus ik moest een stuk omreizen. Gelukkig maakte het qua tijd niet veel uit, maar ik had wel een paar overstappen meer. Gelukkig had mijn vriend mijn lievelingseten besteld; Thais. En dan met name padthai! Dat was een hele fijne verrassing toen ik uitgeblust thuiskwam. Die avond stond dan ook vooral in het teken van lekker niksen en fijn knuffelen. Dat liet Winnie zich natuurlijk geen twee keer zeggen. De hele avond heeft ze, zoals gebruikelijk tegenwoordig, lekker bij ons gelegen. Heel blij ben ik op zulke momenten.

Woensdag

Over sommige dagen is meer te zeggen dan over anderen. Dit is een dag waar ik niet heel veel over te vertellen heb. Deze avond nam ik de chat die Hannah eerst deed over, dus ik had mijn uren geruild en werkte nu op de woensdag overdag in plaats van de donderdag. Ik stond al koud op en ik kreeg het maar niet warm. Irene vertelde dat ze haar slaapzak al op had gezocht en dat vond ik eigenlijk wel een goed idee! Gewapend met een kop thee, een chocoladeletter en mijn warme slaapzakje heb ik op de bank fijn gewerkt. Ik was niet de enige die het koud had. Ook Vera (we hebben hem toch een andere naam gegeven..) vindt die kou maar niks en hangt er dan maar een beetje bij...

Het was een hele productieve dag en dat was ook echt fijn. Ik kon iets eerder stoppen dan verwacht omdat ik nog wat uren over had, dus ik ben weer verder gegaan met 'heavy rain'. Ik zat er zo in, dat ik het meteen ook maar uit heb gespeeld. Ken je dat? Misschien ook wel met boeken? Dat je zo in het verhaal zit dat je er sneller doorheen bent dan je verwachtte van tevoren?

Na de chat heb ik samen met mijn vriend nog een biertje gedronken en wat gegamed (hele innoverende week dit). Ook Winnie was natuurlijk weer van de partij. Tegenwoordig komt ze elke avond op schoot, wat ik echt heel gezellig vind. Ook is ze een stuk alerter. Ze vindt het ook leuk om tegenwoordig naar buiten te kijken, dat is iets wat ze eigenlijk nooit echt gedaan heeft. Ik voel me zo trots als ik haar die poezendingen zie doen!

Donderdag

De dag waar ik de hele week al naar uitkeek! Vandaag had ik de hele dag vrij! Omdat ik naast Proud nog een andere baan heb waardoor ik veel in het weekend werk, heb ik soms door de week een dag vrij. Deze dagen gebruik ik om echt te doen waar ík zin in heb. Meestal worden het lekkere rommeldagen, soms loop ik door het bos, soms kijk ik naar een film; het mag en kan allemaal. Vandaag besloot ik om 'Skyrim' uit te proberen (normaal game ik niet zoveel in een week, maar met een nieuwe console moet je eigenlijk ook wel, toch?). Skyrim heb ik weleens met een paar vrienden gespeeld, maar nog nooit echt alleen. Ik ben gek op rollenspellen (ik heb ook veel D&D gespeeld) dus dit ligt helemaal in mijn straatje. Een uur lang heb ik met mijn mond open voor de TV gezeten. De graphics zijn natuurlijk wat verouderd, maar dat mag de pret niet drukken. Ik kan niet wachten om weer verder te spelen!

Ook kreeg ik vandaag een pakketje binnen waar ik al een tijdje op wachtte. Normaal ben ik niet zo'n fan van Black Friday, maar dit jaar kwam ik toch wat goede deals tegen van dingen die ik sowieso al wilde kopen maar normaal gesproken te duur vind. Ik heb een aantal maskers en wat serums besteld. Trots had ik ze al geparkeerd in de badkamer, maar ik heb ze toch maar op een ander schapje gezet omdat mijn vriend toch een beetje begon te grommen. Ook prima, natuurlijk.

Die avond hadden we een spelletjesavond bij een vriendin. De groep was bijna compleet, wat heel gezellig was. Ze had zelf linzensoep gemaakt en met wat broodjes en crackers ernaast was het heerlijk! Hierna hebben we carcasonne gespeeld. Ook Gizmo was erbij, het hondje van een vriend. Hij vond alle aandacht natuurlijk fantastisch.

Ook Winnie wilde bij thuiskomst natuurlijk nog knuffelen, dus met een theetje hebben we nog even fijn TV gekeken thuis.

Vrijdag

Toen was het alweer vrijdag! Vandaag sta ik de hele dag in de winkel. Best intensief, maar ook heel leuk. In de pauze loop ik meestal even een rondje door de stad. Vandaag vond ik deze glutenvrije muffin! Na een periode van geen tot wel gluten eten merk ik (helaas) dat mijn reuma hier echt op inspeelt. Ik probeer nu dus glutenvrij te eten, met etentjes buiten de deur als uitzonderingen. Muffins heb ik dus al lang niet meer gegeten en dit was echt een welkome verrassing! Ook vond ik tijdens mijn pauze 'o-bags' in de sale. Ik heb er geen gekocht, maar ik vind deze dus heel tof! Wie weet, ooit...

Na een drukke dag was het tijd om even te relaxen. Mijn vriend was met een aantal vrienden naar een café, dus ik had het rijk voor mij alleen. Ik besloot om mijn slaapzak er weer bij te pakken en nog wat TV te kijken. Een tijd geleden hebben mijn vriend en ik op de bank 'gekampeerd'. We hadden de slaapzakken erbij gehaald en zijn toen op de bank in slaap gevallen. We sliepen hier eigenlijk heel goed en het uitzicht 's ochtends was ook prachtig. Ik had ook geen zin meer om naar de slaapkamer te lopen want ik lag ook wel goed, dus die avond heb ik lekker op de bank geslapen. Mijn vriend kwam wat later thuis en heeft ook zijn slaapzak gepakt en is erbij komen liggen.

Zaterdag

Het uitzicht was deze ochtend dan ook echt heel fijn. De zon straalde en de wereld zag er prachtig uit. Mijn vriend had de dag hiervoor allerlei lekkers in huis gehaald en al snel verdween hij naar de keuken om pannenkoeken te bakken. Om toch maar iets te doen, heb ik maar koffie gemaakt. Echt een feestje zo!

We waren best op tijd wakker, omdat Winnie vandaag weer een afspraak had bij de dierenarts. Gelukkig vindt ze dit niet erg en knuffelt ze graag met de dierenarts (ik blijf trots!). Ze kreeg weer wat vitamineprikjes en er is besloten dat ze toch helemaal op ander voer overgaat. Waarschijnlijk is haar weerstand door een heftige maag- en darminfectie van vorig jaar zo laag, dat ze nu terugvalt in allergische reacties. 

Gelukkig deed ze het dus weer heel goed. Ze was lekker rustig en onderweg was ze toch wel zo nieuwsgierig dat ze af en toe even kwam kijken. Die ochtend hebben we dan ook nog flink met haar geknuffeld. Ook belde het zusje van mijn vriend die hun nieuwe kitten op schoot had. Winnie gaf er niet zoveel om, zoals je ziet. :)

En eindelijk, het was middag! Vandaag was ook de lunch met het hele Proud team! Ik ontmoette Phoi Cai al op het station en ook Ginger reisde met ons mee. Heel gezellig om elkaar weer te zien! Op het station kwam ik trouwens ook nog mijn vader tegen, maar het was fijn dat Phoi Cai erbij was. 

De lunch was echt heel geslaagd! Lekker gegeten en het was ook heel gezellig! De wc's zagen er trouwens heel kleurrijk uit, zoals je ziet. Ook hadden ze mijn favoriete handzeep; alles was leuk! Ook op de terugweg nam ik dezelfde trein als Phoi Cai. Ik spreek haar natuurlijk elke week, maar toch is het ook zo fijn en waardevol om iemand ook af en toe in het echt te spreken, want Phoi Cai werkt vanuit huis.

Vanaf het station moest ik meteen verder, want ik had die avond ook nog een verjaardag van het zusje van mijn vriend (die met die kitten!). Er lagen al snel pizza's in de oven en kitten Leo rende tijdens het eten lekker om ons heen. Omdat ik de volgende dag weer op tijd op mijn werk moest zijn, hebben mijn vriend en ik ervoor gekozen om daar ook maar te blijven slapen. Ik ben iets eerder al naar boven gegaan, maar het was een heel gezellig feestje. 

Zondag

Natuurlijk was Leo al vroeg wakker! Al knorrend zat hij bij iedereen op schoot. Ook de balonnen waren in trek. Eigenlijk was iedereen al op tijd wakker en samen hebben we fijn ontbeten voordat ik weg moest. Door mijn yoghurt heb ik trouwens honing gedaan van de bijen van de moeder van mijn vriend. 

Na het werken had ik wel behoefte aan een rustige avond. Ik merkte dat ik de afgelopen week toch best druk vond, ook al was het allemaal heel gezellig. Lekker warm onder een dekentje, met een glaasje wijn, heb ik samen met mijn vriend 'Zondag met Lubach gekeken' en ben hierna vredig naar bed gegaan.

Veel gedaan en ook veel te vertellen! Hopelijk heb jij ook een fijne week gehad. Zet 'm op deze week.

Liefs,

Lonneke 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Aine - Maandag 16 december 2019 19:51
Hey Lonneke leuke blog weer al schrok ik wel van dat je vader heb gezien. Ik zag hoeveel het met je deed in je vlog van tijdje geleden. Hoop dat je oké bent?

Lonneke - Team Proud2Bme - Maandag 16 december 2019 19:53
Hee lieve Aine!

Wat lief, dankjewel! Ik ben helemaal oke, meer dan ik dacht ook zelfs. Phoicai was er gelukkig bij, dus we zijn even weggelopen en dat hielp al heel veel. Ik heb het er nog even met haar over gehad en in de trein mijn vriend geappt en dat was voor mij nu gelukkig voldoende. Ik was het die avond zelfs al vergeten merkte ik toen mijn vriend er over begon. Gelukkig gaat het dus steeds beter :)

Dankjewel voor je lieve reactie :)

Liefs!
Anoniem - Maandag 16 december 2019 20:12
Hi Lonneke! :) hopelijk gaat het goed met je en wat een lieve vriend heb je toch :) Dat verdien je Xxx
Lonneke - Team Proud2Bme - Maandag 16 december 2019 20:19
Ah wat lief, dankjewel! Betekend heel veel voor me!
L - Maandag 16 december 2019 20:15
Leuke plog, lieve Lonneke! En goed om je bovenstaande reactie te lezen.. Hoe veel je ook gegroeid bent als persoon.. Heel waardevol en echt iets om trots op te mogen zijn!
Liefs!
Lonneke - Team Proud2Bme - Maandag 16 december 2019 20:21
Heey L,

dankjewel voor je prachtige reactie. Ik denk dat afgelopen jaar ook wel een heel belangrijk jaar voor mij is geweest, en fijn ook dat ik dit met jullie heb mogen delen!

Hele fijne avond gewenst!

Liefs,
Lonneke
Aine - Maandag 16 december 2019 20:48
Blij om te lezen meis en gelukkig dat Phoicai er bij was. Ik wou ook al zeggen wat voor groei je hebt doorgemaakt hoe je reactie nu was ten opzichte van een tijdje terug. Je bent daar sterker in geworden en hoe fijn is dat, dat hij nu je niet zo triggerde. Ook jij verdient zo een leven zonder angst.

Moet toch even zeggen, ik ben zo fan van Winnie haha!! Ik kan ook zo trotse mama zijn als mijn katten weer eens wat hebben overwonnen of lekker kats doen. Ik heb mijn katten over genomen van iemand die echt slecht voor ze zijn geweest. Ik heb ze al weer vier jaar bij me en ze zitten zo goed in hun kattenvelletje en zijn lekker gek aan het doen de hele dag. Cats rule! haha.
Lonneke - Team Proud2Bme - Maandag 16 december 2019 21:08
Hoi Hoi!

ah wat lief en fijn dat je dat opmerkt! Dat ervaar ik zelf ook echt zo,, fijn dat het overkomt ook!
Ahhh, wat leuk om te lezen, ik ben ook fan :P
Hahaha, fijn ook dat je mijn kattenmama gevoelens herkent! Wat lief dat jij ze in huis hebt gehaald, ik kan me voorstellen dat het dan extra bijzonder is als je merkt dat ze het goed doen! Geniet van Saartje en Roosje!

Liefs!
Arwen - Maandag 16 december 2019 20:56
Hallo Lonneke leuke plog wat akelig dat je je vader bent tegen gekomen fijn dat poi chai er voor je was groetjes
Lonneke - Team Proud2Bme - Maandag 16 december 2019 21:03
Dankjewel Arwen!

Liefs!
Indra - Maandag 16 december 2019 21:16
Hé lieve Lonneke,

Wát ben jij toch een leuk, prachtig en inspirerend mens! 💛 Ik heb veel bewondering hoe jij alles doet. Je verleden tegengekomen is niet niks, maar jij bent zo krachtig! Oneindig is jouw kracht! ✨ Leuk en fijn om te zien hoe jij kan genieten van Winnie en Vera, dat doet mij goed! En ik kijk uit naar de video van je morgen! 😍

Houd je sterk, mooi mens 🌻

Liefs 🎄
Lonneke - Team Proud2Bme - Maandag 16 december 2019 21:19
Hee Indra,

wat lief, dankjewel! Doet heel veel met me!
Ik ben benieuwd wat je ervan vind morgen!

Liefs en fijne avond, take care!
Iris Berdine - Maandag 16 december 2019 22:59
Lieve Lonneke,

Ik ben een stille lezer, maar toch wil ik zeggen hoe fijn ik je blogs vindt en hoe mooi en inspirerend jij bent! Van de verzorging voor Winnie, naar de liefdevolle relatie met je vriend en je sociale leven... Terwijl, uitgaande van je vlogs en blogs, toch het een en ander gebeurd is afgelopen jaren. Je bent een top wijf!

Kus, Iris
Lonneke - team Proud2Bme - Dinsdag 17 december 2019 07:23
Hey Iris,

Wat lief dat je reageert! Doet heel veel met me om dit te lezen!

Dikke knuffel (ook van Winnie natuurlijk),
Lonneke
line - Maandag 16 december 2019 23:18
Wat leuk Lonneke dat jij graag gamed! Ik doe dit ook graag maar eigenlijk veel te weinig omdat ik het gevoel heb dat het soort tijdsverspilling is of niet nuttig genoeg en omdat ik bijna niemand ken van mijn leeftijd die het ook doet en vrouwen al sowieso minder, vind ik het tof om te zien dat ik niet alleen ben :)
Lonneke - team Proud2Bme - Dinsdag 17 december 2019 07:25
Hee Line,

Wat leuk om te horen dat je ook gamed, hoor je inderdaad niet zoveel! Ik snap wat je bedoelt. Bij mij heeft het even geduurd voordat ik mezelf toestond echt iets leuks te doen voor mezelf zonder oordeel, maar ik denk zodra je het leuk vind en je er wellicht energie van krijgt het nooit tijdsverspilling is, toch? ;)

Liefs!
Line - Dinsdag 17 december 2019 22:57
Dankjewel om te antwoorden.
Ja dat is wel waar! Ik moet er nog aan werken om het mezelf toe te staan ook als ik het gevoel heb dat ik eerst nog andere dingen moet doen
veel liefs terug
britneyangel - Dinsdag 17 december 2019 09:20
wel lastig voor je dat je vader er was! gelukkig was phoicai er en kon ze je helpen.
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 17 december 2019 09:25
Hee Britney,

dankjewel voor je lieve reactie! Ja het was heel fijn dat Phoi Cai erbij was! Maakt het toch wat makkelijker dan wanneer je alleen bent :)

Liefs,
Lonneke
Lisasjourney - Dinsdag 17 december 2019 19:14
Hey Lonneke,

Wat leuk dat je zo uitgebreid de tijd hebt genomen om de blog te schrijven! Word helemaal vrolijk van alle foto's. Ik smelt vooral bij het zien van Winnie en die kleine van je vrienden haha. Terwijl ik dit typ liggen twee van mijn katten ook naast me. Het zijn zulke leuke beestjes he!

Ook heel leuk dat jullie nu een playstation hebben! Zelf heb ik laatst mijn oude xbox 360 ergens vandaan gevist. Ik zag op de foto dat jullie het spel Final Fantasy hebben en ik ben er verliefd op! Dus die raad ik sowieso aan.

Zoals meerdere hierboven al zeggen, wat heb jij dapper gereageerd toen je jouw vader zag! Het lijkt me alles behalve gemakkelijk en je mag zeker trots zijn op de stappen die je hebt gezet, en nog steeds zet. Want ondanks dat Phoi Cai er bij was, ging jij zelf op een super stoere manier met de situatie om.

Take care dappere jij!
Liefs, Lisa

Lonneke - team Proud2Bme - Woensdag 18 december 2019 14:24
Hee lisa,

Wat fijn dat je zo blij wordt van de foto’s! Wat leuk ook dat je final fantasy speelt! Ik ken het alleen plat van de nintendo ds, dus deze heb ik zelf gekocht omdat ik dat dus ook heel leuk vond! Fijn om te weten dat jij m leuk vind!

Wat lief, dankjewel! :)

Liefs,
Lonneke
Anna - Woensdag 18 december 2019 17:04
Ik vind jouw plogs, vlogs en blogs altijd heel inspirerend om te zien. Ze zijn zó oprecht en ik kan er veel voor mezelf uithalen.

Uit deze plog vind ik zo mooi om te lezen dat als je het zo druk hebt, jezelf toe te staan om in je vrije uren te gamen of TV te kijken bijvoorbeeld. Dit voelt voor mij altijd als lui en tijdverspilling als ik daar behoefte aan heb. Ik gun mijzelf een dagje darten kijken of het lezen van een boek eigenlijk nooit.

Het is heel fijn om te lezen en te zien dat er mensen zijn die dit gewoon doen en dat ik het kan relativeren dat dit best wel eens mag.

Dank je wel, Lonneke. Je bent een sterk persoon in mijn ogen.
Lonneke - Team Proud2Bme - Donderdag 19 december 2019 09:42
Hee Anna,

wat fijn om te lezen! Ik herken wat je zegt, en ik in het verleden heb ik het hier ook wel lastig mee gehad. Het lukt mij nu om in te zien dat ik ook echt iets voor mezelf mag doen, en hiernaast krijg ik er ook energie van wat ook weer de rest van de dingen ten goede komt. Ik hoop dat het je lukt om toch wat vaker darten te kijken of te lezen en dat je hier vooral ook van kunt genieten!

Liefs en dankjewel,
Lonneke