Ploggen: de week van Lonneke 2

 

Welkom bij mijn tweede plog alweer! Afgelopen week is er weer veel gebeurd. Ik dacht dat ik afscheid moest nemen van Winnie, waaide uit in het bos, maakte mijn eerste vlog (!), speelde veel spelletjes en ging naar een kattencafé. Al met al een bewogen week. Ik hoop dat je het leuk vind om te lezen en er misschien zelfs wat inspiratie uit haalt. 

♥ Maandag

De week begon met een heftige dag. De ochtend was ik vrij en ik besloot om even naar de stad te fietsen. Naar de stad toe is altijd wel lekker, je hoeft alleen de bult af en je bent er vrijwel al. Ik reed even langs de toko om wat dumplings en lemper te halen. Dit zijn hele lekkere aziatische snackjes die ik vaak tussendoor of 's avonds na het eten lekker vind. De bult op ging helaas was minder soepel en ik heb een stukje moeten lopen. Geen straf met die zon gelukkig. 

Hierna heb ik een tijdje met Winnie geknuffeld. Vorige week heeft ze een allergische reactie op nieuw voer gehad waardoor ze naar de dierenarts moest. Hier heeft ze wat prikjes gehad en hierna ging het gelukkig al een stuk beter. Helaas is ze zondag toch weer ziek geworden. Ik merk dat dit echt heel veel met mij doet. Die nacht heb ik ook onwijs slecht geslapen. Ik was bezorgd, heb veel gehuild en Winnie heeft een aantal keer overgegeven waardoor ik ook mijn bed uit moest. Ik heb die ochtend de dierenarts gebeld en een afspraak voor het einde van de middag gemaakt.

Ik had nog even vrij voordat ik moest beginnen met werken. Ik genoot net zo van de zon dat ik heb besloten om een rondje te gaan hardlopen in het bos. Ik woon nu echt midden in de natuur dus ver hoef ik hiervoor niet te lopen. Door de kou was de batterij van mijn telefoon bizar snel leeg maar ik ben wel even fijn buiten geweest. Ik loop nu eigenlijk nooit meer, maar ik kon er vandaag echt van genieten. Ik weet nog hoe dwangmatig ik tijdens mijn eetstoornis heb gelopen en hoe bevrijdend ik nu kon genieten van de geur van het bos en de vogeltjes die rondvlogen. Wat een verschil! Helaas begon het al vrij snel te waaien en zelfs te hagelen. Ik was al op de terugweg dus ik kon lekker snel de douche in springen.

Na het werken was het zover. Winnie moest naar de dierenarts. De hele middag hikte ik er al een beetje tegenaan. Mijn moeder heeft ons opgehaald en samen zijn we die kant op gereden. De arts had meteen al door dat ze een heftige infectie te pakken had, maar hij was heel optimitisch. Hij wilde nog even een foto maken of ze niks had ingeslikt en dat zag er gelukkig allemaal goed uit. Omdat ze een beetje was uitgedroogd heeft ze even aan een infuusje gelegen maar mocht met een kuurtje uiteindelijk mee terug naar huis. Ondertussen moest ik die avond ook gewoon werken. Ik had mijn laptop meegenomen en heb hier nog gewerkt terwijl Winnie heel zielig aan haar infuus lag. Bij thuiskomt was ik echt op. Al het verdriet kwam eruit en ondanks de huilbuien die ik al had gehad kon ik echt even niet stoppen. Ik was zo opgelucht dat Winnie nu behandeld kan worden en dat ze geen pijn meer heeft. Toen ik weer wat was gekalmeerd hebben we thais besteld en nog even een bureautje in elkaar gezet zodat ik niet meer aan de keukentafel hoef te werken.

♥ Dinsdag

Vandaag werkte ik weer een dag in Leiden. Dat is voor mij best wel een eindje reizen dus ik stond vroeg op. Omdat Winnie vandaag aan haar kuurtje begint heb ik als eerste haar haar medicatie gegeven, wat gelukkig verrassend goed ging. Toen ik het huis verliet had ze zelfs al wat gegeten. In de trein ben ik een aantal keer in slaap gevallen. In Leiden werd ik maar net op tijd wakker om nog uit te stappen. Toch even schrikken. :)

Vandaag hebben we een nieuwe video opgenomen. Ook meteen mijn allereerste video! Ik vond het heel spannend maar het wordt denk ik vanzelf wel iets makkelijker. :) De kleding was niet afgesproken maar we matchden allemaal! 

De terugreis duurde helaas wat langer dan normaal. De trein naar Utrecht reed niet dus ik moest om via Schiphol. Gelukkig is het vanaf daar een directe verbinding dus heb ik nog lekker even kunnen uitrusten met een muziekje.

♥ Woensdag

Ik had eerder al eens verteld dat ik naast Proud ook nog een paar uur in een houthandel werk. Vandaag moest ik dan ook weer vroeg op. Mijn vriend werkt daar ook dus ik kan dan altijd heel fijn meerijden. 

Ik ben echt een snackjes mens. Als ik de deur uitga, zorg ik dat ik altijd een volle tas bij me heb. Zeker als ik bij de houthandel werk krijg ik snel honger. Ik kan dan echt genieten van een iets lekkers. Vorige week had ik schoenen besteld die ik daar vaak laat bezorgen. Dan weet ik zeker dat er iemand is die ze in ontvangst kan nemen. Vandaag kon ik ze eindelijk meenemen! Verder heb ik die dag wat verf gemengd en sleutels nagemaakt.

Die avond zouden er eigenlijk wat vrienden komen eten maar door een dubbele agenda is dit niet doorgegaan. Mijn vriend en ik besloten om lekker makkelijk naar de snackbar te gaan en wat tv te kijken. Sinds kort heb ik topgear ontdenkt en ik vind dat eigenlijk heel grappig. Ik ben helemaal niet van de auto's maar toch kan ik dit heel goed kijken! Ik vond die vrije avond ook wel fijn. Zeker met de drukte van afgelopen week had ik ook wel even wat ontspanning nodig. Ik had nog wat maskertjes in de koelkast staan en heb lekker lang gedoucht. Winnie was vandaag gelukkig ook weer wat beter te pas en wilde zelfs weer knuffelen. Natuurlijk heb ik hier ook even om gehuild. 

♥ Donderdag

Vandaag was ik vrij. Ik wilde heel graag mijn nieuwe schoenen een beetje inlopen. In de ochtend ben in even naar buiten geweest en heb ik boodschappen gedaan. Daarna had ik nog even tijd over en ben ik verder gegaan met Zelda. Vorige maand ben ik begonnen met Twilight Princess en ik kan nu aan niks anders meer denken haha :)

Ik had met een vriendin afgesproken om naar Nijmegen naar het kattencafé te gaan. Zij wilde heel graag naaktkatten zien en ik wist dat ze er daar twee hadden. Ze hadden daar naast heel veel katten ook heel veel lekkere taartjes. Na lang twijfelen heb ik gekozen voor een matcha taartje met een chai latte. Daarna hebben we nog even kort door Nijmegen gelopen maar omdat het zo koud was (en het begon te sneeuwen!!) zijn we toch maar snel richting station gelopen.

Bij thuiskomt ben ik meteen op bed geploft. Ik was eigenlijk heel moe en mijn sleutel is ook nog gebroken (vraag me niet hoe..) Ik heb denk ik een uurtje geslapen en heb toch maar besloten om nog even te koken. Gelukkig ging dat beter dan verwacht en niet veel later konden mijn vriend en ik lekker eten. Ik had een spaghetti gemaakt met gegrilde groente, dat was echt lekker! Na de afwas hebben we samen nog even mario kart gedaan en wat stroopwafels gegeten. 

♥ Vrijdag

Ik stond vannochtend op met een waanzinnige lucht. Ik woon op 6 hoog waardoor ik een heel mooi uitzicht heb. Zeker als ik vroeg opsta zie ik de zon opkomen en ik wordt daar altijd heel gelukkig van. Vandaag heb ik ook weer een dagje gewerkt. De dag ging gelukkig snel voorbij. Na het werk bij de houthandel werk ik 's avonds ook voor Proud. Mijn vriend kookt gelukkig graag en maakt altijd lekker eten als ik moet werken 's avonds. Die avond had hij stamppot gemaakt, ik kan daar echt van genieten!

De dag heb ik afgesloten met flink wat warme chocomel en een lekker wijntje en weer wat rondjes mario kart na het werken. 

♥ Zaterdag

Een spannende dag, mijn eerste vlogdag! Ik wil er nog niet teveel over loslaten, want als het goed is komt hij morgen (dinsdag) online!

Ik ben ook vandaag weer vroeg opgestaan. De zon was weer prachtig en schijnt dan altijd heel fijn ons appartementje binnen. Terwijl mijn vriend de auto aan het halen was (en zijn zusje naar school bracht) heb ik thuis nog even gerommeld en vast een stukje opgenomen. Ik vond het heel erg spannend en ik vond het ook wel gek om zo tegen een camera te praten, maar ook dat zal vast wennen.

Rond een uurtje of 10 was hij thuis en zijn we met de auto richting het bos gegaan. We wilden lekker lunchen in het bos maar we kwamen er in het bos achter dat we geen vuur mee hadden.. Beetje dom! We hebben een klein stukje gewandeld en zijn toen weer richting huis gegaan waar we (alsnog) erwtensoep hebben gegeten.

Die middag hebben we samen een beetje gedamd en warme chocomel gedronken. Mijn vriend heeft nog een uurtje geslapen en toen heb ik even Zelda gespeeld.

Hier een paar stills uit mijn vlog van dinsdag (dus vandaag, beetje verwarrend.. :)). Super gek om jezelf zo terug te zien! Op de eerste had mijn vriend door dat ik aan het filmen was en ik zag achteraf pas dat hij door het keukenraampje keek, hihi. 's Middags heb ik nog een stroopwafel en wat tony chocola gesnoept. 

's Avonds zijn we door wat vrienden opgehaald om naar de verjaardag van een vriend te gaan. Het was heel gezellig en er waren veel lekkere hapjes :) We hebben hem een hele mooie gegraveerde aansteker gegeven en in de auto nog wat balonnen opgeblazen. Ik heb voor het eerst in tijden weer Ginger Ale en cola gedronken, ik vergeet soms hoe lekker ik dat vind! Meestal drink ik op verjaardag wijntjes maar ik had vandaag echt zin in iets fris. Ook waren er lekkere broodjes en koekjes waar ik lekker van gegeten heb. :)

♥ Zondag

Vandaag stond ik weer vroeg op, ik werk vandaag namelijk thuis voor Proud. Ik vind het fijn dat op dit soort dagen ik in bed nog even fijn met Winnie kan knuffelen (ik moet oppassen dat dit geen plog van Winnie wordt..). Ze zit het liefst de hele nacht bovenop me, heel gezellig. Ook vandaag was het weer lekker zonnig. Ik krijg dan zo zin in de lente, jammer dat het nu nog te koud is om op het balkon te ontbijten. 

Meestal drink ik op een dag als deze eerst een kopje thee om even wakker te worden. In tegenstelling tot Daphne ben ik eigenlijk een slechte ontbijter. Ik vind het vreselijk om gehaast iets te moeten eten 's ochtends en ik heb dan ook nergens echt zin in. Ik ben echt meer een avondeter. Dus meestal als ik thuis werk ontbijt ik als ik al een halfuurtje of iets langer hebt gewerkt, dan ben ik pas echt wakker en heb ik ook meer zin om lekker te eten. Verder heb ik die ochtend na het werken ook Wie is de mol teruggekeken. Ik vind dat altijd zo spannend! Kijken jullie dit ook? Ik weet echt niet wie ik moet verdenken!


Terwijl ik aan het werk was heeft mijn vriend havermout gemaakt met jam en appel. Ik vind havermout best lekker maar ik vind het vaak teveel werk om zelf te maken.. Het zag er heel mooi uit en was ook echt lekker. Hierna hebben zijn we naar de stad gefietst en hebben we gelunched bij een van onze favoriete plekjes. Ik heb gekozen voor witlof met peer en hazelnoot en daarna hebben we samen nog een taartje gegeten. In het zelfde gebouw is ook een museum en we hebben nog even een rondje door de nieuwe collectie gelopen.

 

De lucht was trouwens weer waanzinnig! We reden toevallig net over de brug en we hadden echt een mooi uitzicht. Die avond heb ik gewerkt bij vrienden en na het werken hebben we nog mario kart en mario party gespeeld. Veel mario afgelopen week ;) Ik vind deze avonden altijd erg gezellig. We hebben samen hotdogs met kimchi gegeten en lekker chipjes en kaasjes gesnackt.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om weer een weekje mee te kijken en dat jullie ook een goeie en fijne week hebben gehad. 

Liefs,

Lonneke

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Floor - Maandag 21 januari 2019 19:20
Klinkt allemaal leuk en lekker!
staystrong123 - Maandag 21 januari 2019 19:37
wat een leuke schoenenn :)

en klinkt op een zieke kat na wel als een hele leuke en lekkere week ;)
Lost girl - Maandag 21 januari 2019 23:44
Nu ben ik bang dat dit heel eetgestoord gaat overkomen maar ik vraag het me echt af. Hou jij er rekening mee in wat je eet buiten zeg maar een standaard eetlijst zoals taart, chocola, kaasjes, hapjes, friet, dat je dat op een gezonde manier compenseert? Als ik dit extra zou eten zouden de kilo’s eraan vliegen. Dus hoe heb jij daar een balans in gevonden. Natuurlijk zie ik niet je gehele dag maar er ligt wel nadruk op het eten (logisch bij proud haha) in de foto’s en omschrijvingen. En dan ga ik me dit soort dingen afvragen.
Ik hoop dat het helemaal goed komt met je poesebeest. Ik snap je huilbuien helemaal. De dierenarts pakt al bijna de tissues als ik binnenkom hihi. En wat een prachtig uitzicht. Welke kant kijk je op uit? Ik kan het net niet zien. Ik kijk vanuit mijn kamer over de stad richting eusebius.
Ben benieuwd naar je vlog.
H. - Dinsdag 22 januari 2019 05:47
Ik denk dat het voir iedereen anders is.
De ene mens zal misschien voor zijn/hasr gezondheid wat meer moeten opletten met "extras" en de ander niet.
En dat hoef je niet als een STRAF te zien aan welke kant je ook zit.Het is een questie van leren om te doen wat goed is voor jezelf en jouw eigen lichaam .
Genezen zijn van een e.s.betekent niet dat je alles kan eten hoe en wanneer je maar wilt (al is dat soms ook wel een onderdeel ervan ),het is meer dat je weet wie je bent en dat je genoeg om jezelf geeft om te doen wat het beste is voor jou lichaam en je leven.
Soms is betekent een taartje eten iets liefs voor jezelf doen,maar soms ook niet.Dat kan je alleen maar zelf beoordelen.
Lost girl - Dinsdag 22 januari 2019 12:44
Misschien dat daar een beetje bij mij een kronkel zit. Dat van je eetstoornis af zijn niet betekent dat je kan eten wat je wil omdat je lichaam het toch wel aangeeft. Maar dat alles afhangt van dat jij doet wat gezond is voor jouw lichaam en daar tevreden mee bent. Waarom voelt het dan wel als straf? Het voelt nog zo als mezelf de hele tijd in moeten houden omdat het niet mag.
Anne - Donderdag 24 januari 2019 07:03
Je mag alles eten wat je wilt !
Je bent niet beter of slechter of je nu veel of weinig eet,het doet er gewoon echt niet toe wat dat betreft !
Soms geeft je lichaam het gewoon (nog?) niet aan en heb je baat bij een eetlijst,maar je mag er ook van afwijken wanneer je dat zelf wilt.Niemand kan jou de les lezen in wat wel en niet mag.
Wij zijn gehersenspoeld met regels en opvattingen over eten.
Eten als beloning,iets wel of niet mogen eten,gezond is goed,snoep en junkfodd is slecht,jezelf wat gunnen betekent eten ....We volgen regels van diëtistes,van overheden,van deskundigen,van auteurs,fitnessguru's enz,enz.
Maar alleen JIJZELF ben de baas over je eigen lichaam en je eigen leven.Je MAG alles en je HOEFT niets .

En als je dat eng vindt,MAG je ook een eetlijst volgen EN er af en toe van afwijken ook.Het is allemaal je EIGEN keuze !

Als volwassen mens heb je het recht om je eigen keuzes te maken.Wij laten ons die recht maar al te vaak ontnemen.
Anne - Donderdag 24 januari 2019 07:13
Het is je mentaliteit die jou vasthoudt.Je moet je gedachtes rondom eten en je lichaam en je eigen leven ook veranderen.Anders blijf je ook op een gezond gewicht en een "perfect eetpatroon "nog eetgestoord.
Anne - Donderdag 24 januari 2019 07:16
En ik bedoel dit niet kwaad we worden gehersenspoeld ,maar moeten anders leren denken en doen.
Lonneke - redactie Proud2Bme - Dinsdag 22 januari 2019 06:41
Hee Lostgirl,

Dit verschilt echt een beetje per dag en tijdstip. De donderdag at ik een taartje in de ochtend en zat hierna wel echt even vol. Eigenlijk was het taartje hier mijn ochtendtussendoortje en ik heb hier verder ook gewoon gelunchd. Verder houd ik er geen rekening mee met wat ik verder op een dag eet, ik vertrouw op mijn lichaam hierin. Het tweede taartje at ik na mijn lunch en heb in de middag ook gewoon een tussendoortje gegeten. Ik houd er gedurende de dag dus geen rekening mee maar ik merk wel dat als ik bijvoorbeeld taart heb gegeten ik die dag verder minder trek heb in zoet waardoor ik iets hartigs snack. Ik hoop dat dit een beetje een antwoord is op je vraag!
Liefs,
Lonneke
Lost girl - Dinsdag 22 januari 2019 12:57
Bedankt voor je uitleg. Wat fijn dat je lichaam daar zo helder in communiceert. Hoop dat die van mij dat ook ooit zo gaat aangeven. En dat je dus blijkbaar genoeg kan hebben aan een taartje en daar dan niet in doorslaat. Vraag me alleen nog af hoe ik erachter kan komen wanneer ik op mijn lichaam kan vertrouwen. Maar dat is denk ik een beetje te lastige vraag. Lijkt me dan heel lastig om precies te weten wat je kan eten zonder aan te komen wanneer je eenmaal op een gezond gewicht zit.
Floor - Dinsdag 22 januari 2019 19:17
Hoi Lost girl,

Even een reactie op je laatste zin. Dat is denk ik een kwestie van "gewoon" proberen, doen en oefenen. Zelf weeg ik mezelf 1x in de zes weken en in die periode schrijf ik op wat anders is dan dat ik normaal eet (dit kan een taartje zijn ipv evergreen maar ook een keer een snicker als extra tussendoortje bv). De ene periode heb ik meer dingen aan de hand, dus eet ik bv vaker een taartje of chocola ofzo dan een andere periode. Per periode kijk ik dan wat er met mijn gewicht gebeurd. Vaak als ik bijna niks anders eet dan normaal ben ik afgevallen en als ik flink wat meer eet ben ik vaak gelijk gebleven. Ik moet echt wel heel veel meer eten wil ik echt zijn aangekomen.

Maar dit verschilt natuurlijk per persoon en kan ook per periode verschillen. Je kunt bv niet zeggen oh deze periode heb ik x dingen gegeten buiten wat ik normaal doe dus nu ben ik x afgevallen / aangekomen / gelijk gebleven, want dat was de vorige periode ook. Het is niet met een schaartje te knippen, maar in de grote lijnen klopt het meestal wel.

Hoe langer je hiermee oefent hoe meer je een beeld krijgt van wat je allemaal extra kunt eten om stabiel te blijven. Het vraagt veel geduld, maar uiteindelijk krijg je er wel vertrouwen in je lichaam voor terug. :)

Succes!
Lost girl - Woensdag 23 januari 2019 11:15
Bedankt voor je uitgebreide reactie. Klinkt als een logisch systeem om toe te werken naar een natuurlijke balans. Ik probeer de eetlijst van de diëtist aan te houden omdat ik weet dat ik dan afval. Maar de laatste paar week heb ik een beetje een terugval en merk ik dat mijn gewicht ook gelijk weer omhoog schiet. Ik weeg me wel veel minder. Nu één keer in de week omdat ik merk dat mijn gewicht me ook wel gemotiveerd houdt. Elke kilo eraf is weer een stap naar een gezonder leven. Want ik wil toch echt wel minstens honderd jaar worden :)
Floor - Woensdag 23 januari 2019 18:53
Graag gedaan en leuk dat je me bedankt. :) En even tussen haakjes: de floor waar jij op reageert bij de vlog van Lonneke ben ik niet. ;-)
Lost girl - Donderdag 24 januari 2019 12:31
Dat vermoeden had ik al dat er naamgenootjes waren hihi. Maar fijn dat je het nog ff zegt😉
Femke - Dinsdag 22 januari 2019 01:41
Ben heel blij voor jou en voor je kat dat het al beter gaat. Bedankt voor je plog.
britneyangel - Dinsdag 22 januari 2019 09:22
ik had vroeger ook mario kart gespeeld, dat is erg leuk