Ploggen: de ups en downs van Lonneke

 

Vorige week beet Daphne de spits af. Vandaag is het mijn beurt. In deze blog laat ik jullie de ups en downs van mijn afgelopen week zien. Afgelopen week was weer heel divers. Gelukkig met veel ups maar ook de nodige downs. Benieuwd wat mijn fijne momenten en uitdagingen waren deze week? Lees dan snel verder! 

Up

De lente komt eraan! Zei ik waarschijnlijk veel te optimistisch, maar wat een zonnige dagen gaan we tegemoet! Ik kan daar zo enorm van genieten. Het hele huis licht op. Als ik 's ochtends opsta is de woonkamer al overgoten in zonlicht en tijdens het ontbijt kan ik de zon echt goed zien opkomen. Omdat het de laatste weken minder goed gaat met Winnie (weer een Winnie plog..) maak ik tussendoor veel foto's van haar. Zowel digitaal als analoog. Vandaag is ze al weer een stuk helderder dan de afgelopen week en ik wil vooral dat vastleggen. Die middag heb ik thuis gewerkt. Ik kan er altijd van genieten om met een lekkere reep chocolade en een kop warme thee te schrijven.

Down (en een upje)

Die avond sprong heen en weer tussen ups en downs. Het begon wel met een dikke down. Vanavond was het weer zover, Winnie moest weer naar de dierenarts. Ze voelt zich al een aantal weken niet lekker en heeft eerder al een kuurtje gehad voor een flinkje maaginfectie. Hier is ze gelukkig van hersteld, maar echt fit is ze nog niet. Nu bleek ze weer een andere infectie te hebben. Dit was voor mij weer een mega opluchting en de spanning zakte gelukkig. Toch ben ik mij de laatste weken heel bewust van het feit dat ze gewoon wel echt oud wordt. Een besef wat ik toch wel lastig vind en waar ik ook niet aan lijk te kunnen wennen. Gek genoeg bleef dit gevoel wel een beetje hangen, ook al heeft ze (weer) een kuurtje en wordt ze vanzelf weer beter. Die avond merkte ik gelukkig al veel verschil door de injecties die ze had gekregen.

Down

Wat een ochtend. Om 7 uur stond ik met mijn moeie hoofdje te wachten op de bus. Ik was wat eerder opgestaan zodat ik Winnie haar medicijnen kon geven. Op het station kwam ik erachter dat mijn trein niet reed. Na veel wachten en gepuzzel ben ik uiteindelijk op Utrecht aangekomen en in de goeie trein gestapt. Helaas reed deze halverwege het traject weer terug. Stond ik weer op Utrecht. Uiteindelijk ben ik 4 uur onderweg geweest, maar nog wel voor de middag op kantoor aangekomen. Onderweg ben ik al wat begonnen met werken, maar mijn hotspot werkte helaas ook niet helemaal lekker mee. Zul je altijd zien.. 


Up

Yes, weer een zonnige dag! Ook al zijn we ondertussen al even verhuisd, toch zijn we nog druk bezig met de inrichting. Vorige week hebben we een nieuwe stoel, bed en kleed gekocht en deze week zijn we druk aan het sparren of we een muur in de woonkamer een kleur willen verven. Mijn vriend heeft een toffe app gevonden waarin je kan zien hoe een kleur er op een bepaalde muur uitziet, super handig! We zijn hierdoor wel een beetje in de war. We zaten zelf eerst te denken aan een aardse kleur oranje, maar neigen nu juist naar een blauwe kleur. Lastig.. 

We hadden ook nog wat schapjes staan die opgehangen moesten worden. Een klusje wat niet veel tijd vraagt maar toch wordt uitgesteld.. Maar het is gelukt! Hij hangt! We hebben ervoor gekozen om deze in de keuken op te hangen en daar wat koffie dingetjes en een plantje op te zetten.

Ook is Ruto weer verveld! Af en toe vind ik een stukje huid in zijn terrarium en dan weet ik dat het hem weer gelukt is. Ik check altijd wel even of alles goed is gegaan en of ik een beetje moet helpen. Dit klinkt een beetje sullig, maar mijn andere gekko's zijn dus echt geen held in vervellen en moet ik altijd even helpen. Als er een stukje huid blijft zitten kan het namelijk gaan ontsteken en dat is voor zo'n beestje heel pijnlijk.

En natuurlijk word ik blij van een lekker ontbijtje! Op dagen dat ik thuis werk heb ik meer tijd om hier lekker van te genieten. Ik ga altijd bij het raam zitten zodat ik lekker in de zon kan genieten van het wijdse uitzicht. Fijn om mijn dag zo te beginnen!

Down

Afgelopen week heb ik veel last van mijn lichaam. Dit zorgt ervoor dat ik wat rustiger aan moet doen dan normaal. Soms vind het lastig om even pas op de plaats te doen, maar ik weet dat mijn lichaam dit nu echt nodig heeft. Vaak kijk ik dan een serietje op de bank met een kopje thee en wat lekkers. Zo maak ik het toch fijn voor mijzelf. Op dit soort momenten ben ik mij extra bewust van het feit dat mijn lichaam soms iets anders werkt dan dat van anderen. Ik kan dan ook best wel boos worden dat ik op deze dagen zoveel pijn heb en vind dit dan heel oneerlijk. Het lukt mij dan ook niet altijd om te kunnen genieten van dat kopje thee. 

Up

Wakker worden met een lekker ontbijtje in de zon.. Het is niet de eerste keer deze week, maar nog steeds net zo fijn. We zijn er nog steeds niet helemaal uit wat voor kleur we op de muur willen, dus ook vandaag had ik wat nieuwe staaltjes te pakken. Zo grappig, het kleed eronder is dus ook groen, maar door die andere groene tinten valt dat helemaal niet meer op. Ook Winnie genoot van de zon. Met dit weer zit ze graag in het raam, zo kijkt ze het bos in wat ze heerlijk vind.

Down

Gelukkig is ze heel rustig en geniet ze van de zon, maar elke ochtend als ik zalf op haar oortjes moet smeren doet het een beetje pijn. De wondjes helen maar voor mij is het elke keer een confrontatie. Het idee dat ze niet eindig leeft, dat ze ooit ook komt te overlijden. Dit besef raakt mij elke keer.

Up

Chocoladebier! Enough said. Met een groepje vrienden testen we soms wat nieuwe biertjes. Dit keer hebben wij bij ons thuis gegeten en spelletjes gedaan. Een vriend had dit biertje meegenomen en ik was extreem benieuwd. Ik vond hem wel lekker, maar na een heel flesje was ik er ook wel even klaar mee. De reden waarom dit onder up staat is vooral omdat ik al deze avonden heel gezellig vind. We hebben cards against humanty gespeeld, ik kan daar altijd heel erg bij lachen. Ook hebben we onze vakantie plannen besproken en waarschijnlijk gaan we met z'n allen kamperen in Frankrijk. 

Up

Ondertussen is het weekend! Terwijl mijn vriend de keuken opruimt, ben ik in de kamer aan het rommelen. We waren gister erg moe en zijn naar bed gegaan zonder op te ruimen. Gek genoeg vind ik het heel fijn om 's ochtends rustig te rommelen en alles weer fris en schoon te maken.

Terwijl ik de kamer aan het stofzuigen was heeft mijn vriend een lekker ontbijt gemaakt. Tijdens het ontbijt hebben we een podcast geluisterd. Het ging over een schaker die uitlegt wat schaken voor hem betekent en een gekke situatie die hij hierdoor heeft meegemaakt. Dit raakte me ineens heel erg. Toen ik jong was heb ik een lange tijd bij een damclub gezeten. Alles wat hij hier vertelde over het schaken herken ik met het dammen. Heel gek om dat ineens te horen, maar juist daarom ook heel mooi en fijn.

Down

Die middag gingen we samen wandelen met nog een vriend erbij. We waren al een beetje laat toen we naar de lift toe renden en dan zul je net zien.. De lift bleef hangen. Dat is helaas wel vaker gebeurd, maar meestal maar een paar seconden. Dit keer helaas wat langer. De noodbel begon te branden en toen vond ik het wel even spannend. Ik ben niet echt claustrofobisch aangelegd, maar ik kneep hem hier wel. In totaal hebben we denk ik 6 minuutjes vast gezeten, dus het viel achteraf allemaal wel mee. Ik heb hier wel van geleerd dat ik voortaan de rechterlift pak.. 

Up

Gelukkig ging ik een leuke middag tegemoet. We zijn richting het bos gereden en hebben bij een van mijn favoriete cafeetjes gegeten in het bos. Het bos begint alweer lekker te ruiken en het hars begint te lopen. Ik vind dit altijd zo'n mooi gezicht. Ik had mijn analoge camera weer eens meegenomen en hopelijk heb ik wat mooie foto's gemaakt. Altijd spannend, dat weet ik pas over een aantal weken..

Up

En ik sluit af met een up. De zondag zijn we, ook weer met zijn drieëen naar een voormalige garage gegaan. Dit is nu een pizzeria. Ze hebben een heel fijn terras in de zon en hier hebben we koffie en Aperol spritz gedronken. Ik vond het nog een beetje fris toen ik stil zat, maar gelukkig had ik een dikke jas mee als dekentje. Toen het echt wat begon af te koelen zijn we naar binnen gegaan en hebben we wat pizza's gegeten. 

 

Dat was mijn week! Wat waren jouw ups en downs van afgelopen week?

Liefs,

Lonneke 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

nikki - Maandag 18 februari 2019 19:12
wat een fijne plog! mooi om zo stil te staan bij ups en down, geeft verfrissende blik op het zoeken naar mijn eigen ups (en downs). Ik hoop op nog veel meer van deze plogs!!
L:) - Dinsdag 19 februari 2019 08:37
Ach wat herkenbaar met Winnie, dat is zo enorm moeilijk. Weet je, probeer er niet al te veel bij stil te staan of te twijfelen. Nu nog samen genieten van het lente zonnetje. Ook al gaat dat niet meer met gekke sprongen in de lucht, of zijn er wat zalfjes en pilletjes nodig, zo te zien kan ze nog heerlijk genieten.

Op het moment dat het zover is weet je het, en als je zoveel liefde voor een dier hebt, dan is dat zo sterk dat je het ook echt uit liefde doet, samen, voor haar.

Ik hoop voor je dat jullie nog lekker lang samen zijn!

Corinne - Dinsdag 19 februari 2019 08:53
Hoe heet die app van die verfkleur op de muren? Want wij zijn ook bezig in huis en dat lijkt me super handig šŸ˜Š
Lonneke - redactie Proud2Bme - Dinsdag 19 februari 2019 09:22
Flexa visualizer, heel handig!
Lost girl - Dinsdag 19 februari 2019 11:58
Dieren die oud worden. Ja zo herkenbaar. Ik probeer altijd zoveel mogelijk ervan te genieten dat ze er nog zijn maar ken heel goed dat angstige verdrietige stemmetje dat blijft knagen van dat ze veel minder jaren hebben dan jijzelf. En ook het fotoā€™s nemen is enorm herkenbaar. Lekker knuffelen en proberen te accepteren. Ik ben niet gelovig maar voor dieren maak ik altijd een uitzondering, die komen in de katten/cavia/paarden/hondenhemel hihi.
Dat chocoladebier klinkt erg interessant. Ik lust geen alcohol maar datar zou ik wel eens een slokje van willen nemen.
Leuke nieuwe blog.