Ploggen: De week van Lotte 6

 

Deze week heb ik een hoop nieuwe dingen geprobeerd, van Hema make-up tot rauwe melk. Ook ben ik nieuwe uitdagingen uitgegaan en ben ik uit mijn comfortzone gestapt. Dit heeft geleid tot een kleine, persoonlijke overwinning. Toen ik nog een eetstoornis had, zou ik dit niet gedurfd hebben, dus dat maakt het extra speciaal! Hiernaast is mijn onkunde over popmuziek deze week bevestigd en heb ik heel wat kroegen van binnen gezien. Ben je benieuwd geworden naar mijn weekje? Lees dan snel verder!

♥ Maandag
De week begon goed, met super mooi weer. Vandaag werkte ik een dagje van huis en dat heb ik lekker buiten gedaan. Ik was vroeg opgestaan om mezelf onder de overkapping in de tuin te installeren. Het was heerlijk werken zo en zeker voor herhaling vatbaar.

Bij mij in de buurt hangen op dit moment twee insectenhotelletjes. De bovenste heb ik zelf gemaakt een aantal weken geleden en is bedoeld voor heel veel verschillende insecten. De onderste heb ik gekregen van vrienden en is een speciaal bijenhotel die compleet met bijen is stases kwam. De bijtjes zijn langzaam uitgekomen en zijn nu druk bezig met nestelen en eitjes leggen. Ze worden 'knuffelbijen' genoemd, omdat ze heel vriendelijk zijn en soms zomaar op je huid komen zitten. Gelukkig kan deze soort niet steken! In het begin was dit even schrikken, maar eigenlijk is het wel heel lief.

Als je mijn plogs vaker leest weet je inmiddels dat ik elke maandag standaard gamenight op de agenda heb staan. Zo ook weer deze maandag. Het was weer erg gezellig en ik dronk er een lekkere appelcider bij. Super verfrissend op zo'n warme dag!

♥ Dinsdag
Vandaag stond voor mij een halve werkdag op het programma. Ik ben 's ochtends vroeg met mijn laptopje naar een vriendin vertrokken om samen met haar te werken. Zij had een opdracht voor studie en ik ben hard in de weer geweest voor Proud. Het was super gezellig om eens samen met iemand te werken! We hebben de ochtend doorgebracht met lekkere broodjes, limonade en smoothies.

'S middags zijn we even de binnenstad van Eindhoven ingegaan. Mijn vriendin woont daar maar 5 minuten lopen vandaan. Er was een gezellige stoffenmarkt waar we overheen gewandeld hebben. Het was wel enorm warm (27 graden) en we moesten ons goed insmeren met zonnebrandcrème.

♥ Woensdag
Na het werk heb ik me snel klaargemaakt en ben ik naar Eindhoven gefietst. Met een groepje vrienden heb ik meegedaan aan een popquiz marathon, een wedstrijd over popmuziek door de hele binnenstad van Eindhoven. Nou moet ik bekennen dat ik echt helemaal niks van popmuziek weet en dus alleen maar meeging voor de gezelligheid. Onze score weerspiegelde dat ook prachtig: Van de 110 teams zijn we geëindigd op plaats 109, alleen omdat het allerlaatste team uit de race gestapt was. We hebben ons suf gelachen om onze laatste plaats. Het was een hele mooie avond.

Persoonlijke overwinning: Deze avond droeg ik voor het eerst in mijn leven een crop top! Ik vond crop tops altijd heel leuk staan bij anderen, maar ik zag mezelf er nog niet zo snel in rondlopen. Toen ik gisteren samen met mijn vriendin in de stad was moedigde ze me heel lief aan om deze outfit toch te kopen omdat ze vond dat het me mooi stond. Ik heb me super hip gevoeld de hele avond, haha. Echt wel leuk om eens iets nieuws te proberen wat toch een beetje buiten je comfortzone ligt.

♥ Donderdag
Donderdag zijn mijn vriend en ik een dagje gaan fietsen en hebben we het kasteel van Helmond bezocht. Onderweg kwamen we "t 'Melkhuisje" tegen waar je verse melk, zo van de koe kon kopen. Dat vonden we super leuk en we hebben een flesje meegenomen. Ik had nog nooit op deze manier 'rauwe' melk geproefd, maar het was best lekker! De melk smaakte normaal, alleen iets vetter en zoeter dan melk uit de supermarkt.

Het kasteel van Helmond was niet zo heel groot, maar wel erg mooi. Het bezoek was leuk en we hebben veel geleerd over de historie van het kasteel en over hoe het leven vroeger was. Als lunch hebben we lekker bij Hema broodjes gehaald en toen zijn we weer naar huis gegaan. Eenmaal thuis hebben we niet veel meer gedaan. Het was een fijn ontspannen dagje.

♥ Vrijdag
Vandaag heb ik op kantoor gewerkt en daar zijn we om 13:00 uur weer live gegaan op Instagram. Ik vind het altijd heel leuk om live met jullie in gesprek te gaan en ik hoop dat jullie er ook echt wat aan hebben. 's Avonds heb ik thuis op de bank doorgebracht met mijn beste vrienden Ben & Jerry en Netflix.

♥ Zaterdag
Vandaag heb ik een bijzonder festivalletje bezocht in Landgraaf, namelijk de Internationale Smedendagen van 2018. Het festival vond plaats bij een oude ruïne (slot Schaesberg) en was daardoor heel sfeervol en een beetje alsof je terug ging in de tijd. Er werden demonstraties gegeven in smeden en er waren riddergevechten. Van alle smidsvuren hing er een enorme steenkool walm die het helemaal af maakte. Zelf heeft mijn vriend in onze achtertuin ook een kleine smederij gebouwd, dus het was heel leuk om eens de professionals aan het werk te zien en inspiratie op te doen om zelf weer aan de slag te gaan.

Afgelopen vrijdag had ik het met Daphne gehad over make-up en ze vertelde me dat de make-up van Hema super fijn was en ook niet op dieren wordt getest. Dat wilde ik wel eens proberen, want de weinige make-up die ik in mijn bezitting heb was helemaal oud en uitgedroogd geraakt. We waren op tijd terug van het festivalletje en dus waren de winkels nog eventjes open. Ik heb een hele nieuwe look aangeschaft bij Hema en alle producten snel uitgeprobeerd eenmaal thuis. Ik ben super tevreden over de make-up, vooral over de mascara! Ik kreeg er gelijk super lange en gesepareerde wimpers van. De make-up is ook nog eens prima betaalbaar, dus ik ben nu ook helemaal fan. Thanks Daphne!!

♥ Zondag
's Ochtends ben ik op bezoek geweest bij mijn moeder voor moederdag en 's middags ben ik mijn vitrinekast in de woonkamer opnieuw gaan inrichten. Er stond al een jaar hetzelfde boerenbond servies in en het was tijd voor wat nieuws. Ik heb in het verleden servies gespaard en ik heb er kratten vol van, dus iets nieuws vinden was niet zo'n probleem. Het was super leuk om door mijn verzameling heen te gaan en ik was vergeten wat ik allemaal had. Tijd voor een Tea Party!

‘s Avonds ben ik voor de tweede keer naar een quiz gegaan deze week, dit keer een pubquiz met algemene kennis vragen. Mijn team en ik van woensdag wilde een rematch geloof ik. Helaas hebben we dit keer weer op het nippertje verloren en zijn we vierde geworden van de vier teams. Het was wel echt een super leuke avond en absoluut voor herhaling vatbaar!

 

♥ Heb jij ook iets nieuws geprobeerd deze week?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sim - Maandag 14 mei 2018 20:09
Wat een leuke drukke week. :) En die outfit met die croptop staat je super!
Anne - Maandag 14 mei 2018 20:36
Die outfit staat je echt superleuk!
Fre - Maandag 14 mei 2018 21:52
Wat mooi, dat servies! Is dat Royal Albert?
Daan - Dinsdag 15 mei 2018 10:56
Echt een leuke outfit! En de make up look staat je ook goed.
x - Dinsdag 15 mei 2018 15:59
wat een prachtig servies!

wil je eens wat meer vertellen over die insectenhuisjes? hoe je die moet houden etc.? of hang je dat gewoon op en klaar?
ik vind je outfits altijd zo prachtig
wat heb jij een mooie week gehad, heel inspirerend, dankjewel dat je het met ons deelt
britneyangel - Dinsdag 15 mei 2018 16:21
een drukke leuke week!
Papa - Woensdag 16 mei 2018 00:34
Een superleuke week Lotte šŸ˜
Papa - Woensdag 16 mei 2018 00:34
Een superleuke week Lotte šŸ˜
Liefs - Woensdag 16 mei 2018 11:14
Weer een superleuke plog! Dit soort plogs motiveren mij echt om ook wat vaker mijn comfortzone uit te stappen en af en toe wat nieuws te doen en mijn hobby's wat meer te ontwikkelen! Steeds als ik jullie plogs zie besef ik me dat er wel meer in het leven is dan alleen school en werk, maar dat je er af en toe gewoon zelfs wat leuks van moet maken ;-) bedankt weer.