Ploggen: De week van Lotte 5

 

Deze week ben ik weer lekker bezig geweest in de tuin en heb ik de natuur opgezocht. Ik heb een roofvogelpark bezocht en ik heb een wandeling gemaakt op de heide. Nu het warmer wordt vind ik het steeds fijner om buiten te zijn en ik kan niet wachten tot het straks weer echt zomer is. De zomer betekent voor mij lekker eropuit gaan, genieten en ijsjes eten. Ik ben echt een zomer mens zit al helemaal in de ‘vibe’, jij ook?

♥ Maandag
Maandag heb ik overdags gewerkt en 's avonds was het weer tijd voor mijn wekelijkse game night met vrienden. Als avondeten hebben we een super grote stapel pizza's gehaald die we verspreid over de avond samen opgegeten hebben. Super lekker, zo heb je van alles wat. Het was een gezellige avond, zoals eigenlijk elke week.

♥ Dinsdag
Op dinsdag werk ik 's ochtends en 's avonds en heb ik 's middags vrij. Het was redelijk weer en ik ben lekker de tuin ingegaan om in onze moestuin te werken. Het wordt echt heel mooi en er begint al aardig wat te groeien. Ik hoop dat alle alle zaadjes uitkomen en alle plantjes lukken.

In een vogelhuisje bij ons in de tuin zijn twee koolmeesjes komen wonen! Ze vliegen af en aan met takjes en strotjes om een nestje van te bouwen. Heel lief! Ook vond ik nog en merelnestje van vorig jaar toen ik wat klimplant aan het snoeien was. We hadden destijds al het vermoeden dat er een nestje zat, maar we wilden niet gaan kijken om de boel niet te verstoren. Ook onze eigen kippen (van links naar rechts: Doortje, Roosje & Grietje) zijn weer volop eieren aan het leggen nu de temperatuur stijgt. Dat zijn we erg blij mee.

♥ Woensdag
Woensdagochtend ben ik voor het werk een stukje gaan wandelen. Ik kwam toen deze leuke schaapjes tegen. Ze vonden mij ook erg interessant, waarschijnlijk omdat ze dachten dat ik eten voor ze had.

's avonds ben ik wat gaan knutselen. Ik heb van een paar latten een simpele kaarsenhouder gemaakt voor een gigantische kaars die ik met Sinterklaas had gekregen. Op de foto heb ik er een waxinelichtje en een stompkaars naast gezet voor schaal. Deze grote kaarsen geven echt heel veel sfeer in huis, daar hou ik van. (Ze zijn te koop bij Ikea).

♥ Donderdag
Vandaag ben ik met mijn schoonzusje gaan lunchen in Eindhoven. Ik had een super lekkere sandwich met zalm en een lekker sausje. We hebben fijn bijgekletst en bijgetankt.

Donderdagavond gingen mijn vriend en ik op visite bij vrienden van ons. We wilden eerst met de fiets gaan, maar het is best ver weg, dus uiteindelijk hebben we lekker de auto gepakt. Het was een leuke avond, waarop we nog wat spelletjes hebben gespeeld.

♥ Vrijdag
Vrijdag heb ik op kantoor gewerkt en hebben we in een lollige bui deze foto genomen van onszelf... #duckface. Het was een fijn, productief werkdagje. 's Avonds heb ik lekker genetflixed met brownies en dit hele lieve mokje met konijnenoortjes.

♥ Zaterdag
Zaterdag ben ik als familie uitstapje naar een roofvogelpark in Eindhoven geweest. Het park was niet zo groot, maar ze hadden een prachtige roofvogelshow die twee uur duurde. We hebben veel verschillende vogels gezien en omdat het niet zo druk was kwamen ze ook dichtbij en konden we ze extra goed zien.

Tijdens de show werd er aan het publiek gevraagd om een vrijwilliger en natuurlijk keek de hele familie mij ineens aan, dus ik moest meedoen... :) Prima. Ik moest rennen met een touw waaraan een prooi gebonden zat en de roofvogel moest die dan vangen. Dat was best leuk.

's Avonds ben ik met een vriend die in hetzelfde dorp als ik woont een ijsje gaan halen. Ik had twee bolletjes gekozen: (Kinder) bueno en crunchy caramel, yammie!

♥ Zondag
Zondagochtend ben ik aan een nieuw klusprojectje begonnen voor in de tuin. Ik ga een 'insectenhotel' maken. Dat is een huisje waarin je allerlei takjes, stro en hout legt waar insecten graag in wonen. Op deze manier trek je meer insecten naar je tuin toe en dat is goed voor de planten. Ik zag insectenhotels ineens overal en het leek me leuk om er zelf één te maken. 's Middags ben ik nog gaan wandelen op de heide bij mij in de buurt. Het was een hele mooie dag: Een beetje bewolkt, niet te warm en niet te koud.


Heb jij ook een leuke week gehad?


 ♥ Liefs,
Lotte

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lala - Maandag 16 april 2018 19:59
Het ziet er echt uit als een hele relaxte week! :) Lijkt me heel fijn ook om naar buiten te gaan en ook om echt even met je handen bezig te zijn en wat te knutselen. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat van het insectenhotel, wat voor soort insecten hoop je aan te trekken? Ik houd ook heel veel van ijsjes, die smaken klinken zó lekker! Ga ik zeker ook eens naar op zoek ;) Dankjewel voor het delen!
Lotte, redactie Proud2Bme - Woensdag 18 april 2018 12:21
Hoi Lala,

Ik hoop in ieder geval op bijen, hommels, lieveheersbeestjes en vlinders. Maar het is nog een experiment, dus we gaan het zien :)

Liefs,
Lotte
proud2bmelissa - Maandag 16 april 2018 20:31
Heerlijk om te lezen Lotte! Altijd leuk die plogs😊♥️
Soesje - Dinsdag 17 april 2018 09:41
wat een leuke week
zou je eens wat meer willen schrijven over je moestuin? wat je er in hebt en hoe je dat allemaal doet en wanneer je zaait en oogst en alles wat er bij komt kijken? lijkt me zo leuk
aloe - Dinsdag 17 april 2018 12:36
wouwie, je woont geloof ik echt mooi, lekker natuurlijk! Heel leuk om te zien en wat gezellig al die leuke eetmomentjes:)
Corinne - Dinsdag 17 april 2018 14:43
Ik vind het altijd zo leuk dat je allerlei projectjes doet, je bent echt heel handig. Verzin je de altijd zelf of kijk je steeds op internet voor inspiratie?
Lotte, redactie Proud2Bme - Woensdag 18 april 2018 12:18
Dankjewel Corinne,

Ik kijk vaak op internet of in winkels voor inspiratie, maar veel bedenk ik ook zelf. In ieder geval probeer ik altijd mijn eigen draai eraan te geven :)

Liefs,
Lotte
Gigi - Woensdag 18 april 2018 19:56
Leuke blog!

Maar laat die kippen gewoon lekker in de tuin rondscharrelen.
Ze worden echt niet gelukkig in een ondermaatse konijnenhok. En als kippen los lopen worden ze ook super tam, dus win/win situatie ;-)
Lotte, redactie Proud2Bme - Woensdag 18 april 2018 21:40
Hi Gigi,

Deze verplaatsbare ren heb ik gemaakt zodat de kippen op afgebakende stukjes grond mee kunnen helpen de tuin om te spitten. Ze zitten hier dan hooguit een paar uurtjes in ;)

Liefs,
Lotte