Ploggen: De week van Daphne 8

 

Yes! Wat leuk dat je mijn plog weer wilt lezen! De afgelopen week was voor mij een hele gezellige en veelzijdige week. Vooral op het gebied van eten was het behoorlijk veelzijdig; verbrande granola, vieze moussaka, nieuwe Tony Chocolonely's repen en bijzondere stroopwafels. Een week van drukke dagen, relaxte avonden en leuke activiteiten. Dat zag er allemaal als volgt uit.. 

 

♥ Maandag
Dit wordt mijn dag! Mijn maandag kan eigenlijk al niet meer stuk! Met deze gedachten begin ik opgewekt aan een nieuwe week. Vanmiddag test ik namelijk drie nieuwe smaken van Tony Chocolonely en daar kan ik ontzettend blij van worden. De review daarvan kun je hier vinden en zoals je hebt kunnen lezen was ik heel erg enthousiast. Tijdens het typen en het eten komt er ook nog eens een hele fijne bestelling binnen! Al een aantal zomers wil ik deze sandalen van Dr Martens, alleen ze zijn steeds uitverkocht. Nu besef ik mij ook heel goed dat het mooie hier wel een beetje is geweest, maar omdat ik eind van de maand op vakantie ga heb ik ze toch besteld toen ik eindelijk mijn maat vond.

Daarna door naar fysiotherapie. In mijn laatste video konden jullie zien dat ik hier mijn eerste afspraak had, dus ik wist nu iets beter wat ik kon verwachten. Er zit al vooruitgang ging, dus dat is positief! Thuis aangekomen ben ik een beetje suf van de fysio, want al dat duwen en trekken kan je toch echt een beetje wankel maken. Dat bleek ook wel toen ik besloot om een nieuwe lading granola te maken. Wat er precies fout is gegaan weet ik nog steeds niet (Ik heb echt niets raars gedaan!!), maar alles was zwart. Het liefst wil ik dan alles ook meteen weg hebben, zodat het net lijkt alsof er niets gebeurt is, maar de vuilniszak smolt natuurlijk meteen toen ik het in paniek weg wilde gooien. Uiteindelijk stonden er twee gesmolten vuilniszakken, met verbrandde granol, buiten af te koelen en was het toch niet meer zo mijn dag..

Pas toen deze grote bak met pastasalade op tafel stond, kon de rest van de avond redelijk ontspannen verlopen.

♥ Dinsdag
Op naar Leiden, waar we vandaag weer op de redactie werken. ‘S Middags kan ik lekker lunchen met de overgebleven pastasalade van gister, restjes van de maaltijd ervoor zijn meestal toch het lekkerst! Na de hele dag lekker gewerkt te hebben voel ik mij eigenlijk best wel sloom en moe. Er gaat verder ook niet zo veel meer gebeuren, behalve eten en op de bank hangen. “Ik heb trek in iets met een pita broodje!” “Shoarma!,” roept mijn vriend. Ik eet vegetarisch, dus besluiten we vega-kip te halen die we dan zelf kruiden. Het voelt wel een beetje gek om als vegetariër shoarma kruiden in huis te hebben, maar het resultaat vond ik heerlijk! Ik kan het niet echt vergelijken met echte shoarma, want ik heb echt geen idee hoe dat smaakt, maar dit was echt lekker en makkelijk!

‘S Avonds besluit ik eindelijk de documentaire van Avicii te kijken: True Stories. Het staat al heel lang op de planning om die te kijken en ik kan hem ook echt aanraden als dit soort docu’s je interesseren. Ik vond het wel heel heftig en verdrietig, vooral omdat de film zelf positief eindigt en dat dat zo'n groot contrast is met hoe het in de werkelijkheid is afgelopen. Misschien niet de meest vrolijke afsluiter van de dag, maar toch kan ik het wel belangrijk vinden om zulke dingen te zien.

♥ Woensdag
Ik begin de dag met dweilen. Niet omdat ik nou zo schoon ben, maar precies om die reden was het ook een keertje nodig. Met frisse tegenzin begin er dan ook maar meteen aan vandaag en als het dan klaar is, ben ik toch wel blij met mijn schone vloer. In de loop van de ochtend komt er een nieuw pakketje binnen, een jumpsuit en een nieuwe ring waar ik een beetje verliefd op was geworden. Opnieuw iets wat ik van mijzelf mocht kopen vanwege de aankomende vakantie. Blijkt toch altijd een mooi excuus om wat fijne, nieuwe dingen aan te mogen schaffen.

Na een lekker middagje werken heb ik afgesproken met mijn beste vriendinnetje. In Den Haag zit een tentje, The Leaf, waar je vegetarisch en veganistisch kunt eten en wij waren al heel lang benieuwd hoe het daar zou zijn. Nu weten we het: niet zo heel lekker.. De gerechten zagen er super lekker uit en ik ben dol op moussaka! Toen de borden onze kant op kwamen beloofde het ook heel wat, alleen het was toch niet helemaal wat we ervan hadden verwacht.. Weten we dat ook weer. Volgende keer beter! Snel door, want we hadden kaartjes gekocht voor de bioscoop!

Nadat we eerst allerlei interessante filmhuis-films hadden bestudeerd wilden we toch het allerliefst naar Christopher Robin, een Disney film over Winnie de Pooh in het volwassen leven. Klinkt heel erg kinderlijk, maar het was tegelijkertijd ook een ontzettend mooie film met een hele lieve boodschap. Blijf je verwonderen en blijf spelen, hoe oud je ook wordt. Met die lieve gedachte zijn we de dag heel tevreden geindigd.

 

♥ Donderdag
De zon schijnt! Dus ik besluit mijn dag buiten te beginnen. Even een blokje om, koffietje halen en lekker buiten aan de hofvijfer wakker worden. Als ik die ruimte heb 's ochtends (en er zin in heb vooral) vind ik dat altijd erg fijn om te doen. Alsof ik daarna extra fris en wakker kan beginnen met werken. 

's Middags was ik al vroeg klaar en omdat ik 's avonds weer achter de laptop zit voor de chat besluit ik meestal om ook dan echt even iets anders te doen. Op naar de sportschool om even mijn hoofd leeg te maken en daarna nog even wat boodschapjes doen. Best wel bijzondere boodschappen trouwens, want morgen testen we de nieuwe stroopwafelsmaken van de Albert Heijn! Een tas vol pakken stroopwafels en een hoop vreemde gezichten in de rij van de kassa, maar ach.. Eenmaal thuis flans ik even een lekkere curry in elkaar en kan mijn tweede deel van de dag beginnen. Een druk, maar toch prima dagje was het.. 

♥ Vrijdag
De dag waarop we allemaal weer naar Leiden vertrekken! Eenmaal in Leiden staat mijn vriend toevallig al bij Lebkov, dus na onze geimproviseerde koffie-date kan ik mijn weg vervolgen naar de redactie. Hier hebben we letterlijk een lekker dagje voor de boeg, want we gaan de bijzondere stroopwafels testen! Volgende week komt de video online en ik ben ook echt benieuwd wat jullie er zelf van vinden als jullie één van de smaken ook zelf hebben geprobeerd? Bloggen, instalive, verder bloggen, stroopwafels eten voor de camera, en dan is de werkdag alweer voorbij! 

'Drankje doen?' app ik naar mijn vriend als ik het pand in Leiden uitloop. Toevallig is hij op dat moment aan het borrelen met zijn collega's, een paar meten verderop. Vaak blijven ze op vrijdagmiddag even hangen voor een drankje en een potje tafeltennis. Uiteindelijk is het dan plotseling heel laat, maar nog steeds gezellig, dus besluiten we pizza's te bestellen. Ik ben trouwens voor de vegan pizza van Domino's gegaan, super lekker vond ik hem! Vooral omdat ie nog dikker en en smeuiger lijkt dan de rest! Heerlijke afsluiting van een fijne dag. 

♥ Zaterdag
We beginnen, traditiegetrouw, met een lekker ontbijtje op bed vandaag. Echt niets fijners dan het weekend op deze manier te beginnen, vind ik zelf. We hebben voor de rest van de middag eigenlijk weinig op de planning, dus na het ontbijt lopen we rustig de stad in om ergens een koffietje te scoren. Het is ook verrassend warm buiten, dus heerlijk om even op een terrasje te zitten. 

Die avond hadden mijn vriend en ik iets bijzonders op het programma staan. Tenminste, voor mij in elk geval heel bijzonder en best wel spannend. Het woord samenwonen is al een paar keer gevallen en is iets dat we eigenlijk allebei wel zien zitten. Toch wilde ik dat niet 'zomaar' laten gebeuren, zonder daar echt bij stil te hebben gestaan. We vonden het allebei belangrijk om eerst onze vragen, verwachtingen en wensen uit te spreken en daar lekker een hele avond voor uit te trekken. Voor de gelegenheid hebben we eten afgehaald bij ons lievelingsrestaurant, Bogor in Den Haag. Het was een hele geslaagde avond en we zijn allebei klaar voor deze mega leuke, nieuwe stap! 

♥ Zondag
Lekker uitslapen en daarna verder luieren op de bank met een koffietje. Ideaal! Gelukkig mag ik dit ook nog lekker een paar uur doen, want we hebben pas vanavond weer plannen. De Whoosah, een strandtent in Den Haag, is een plek waar wij jaren geleden heel wat weekenden doorgebracht hebben zonder dat we elkaar kenden. We zijn er allebei ook al jaren niet meer geweest, dus extra leuk om daar vanavond even te gaan dansen. Vroeg in de avond fietsen we richting Scheveningen waar het er al mega mooi uitziet. Avonden aan het strand zijn toch altijd het mooiste. Fijn om nog even van te genieten, zo tegen het einde van de zomer. 

Het was een mega leuk en gezellig feestje en ik heb gedanst tot mijn voeten echt niet meer konden. Blij en moe keren we terug naar huis en was dit niet alleen een fijne aflsuiting van de zondag, maar eigenlijk van een hele fijne week. Ik ben heel benieuwd hoe jouw week is geweest en ik hoop dat jij net zulke leuke momenten hebt beleefd. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

eenzaam-bloempje - Maandag 17 september 2018 19:36
Super leuke plog.
Een leuke en afwisselende week.
Ik kan niet wachten tot dat jullie de stroopwafels test online komt
britneyangel - Dinsdag 18 september 2018 09:15
leuke plog met leuke fotos
xdiedev - Dinsdag 18 september 2018 13:36
Herkenbaar, dat je meteen iets weg wilt gooien als het mislukt is....

Verder leuke plof. Bedankt!
ann - Dinsdag 18 september 2018 21:55
Leuk om te lezen! Balen van de moussaka, maar de film maakte het hopelijk goed :-). Ik heb hem ook gezien en vond hem mooi: wat is nou echt belangrijk in je leven? Dat was voor mij de boodschap die ik eruit meenam.
En gefeliciteerd met jullie besluit!
rose - Woensdag 19 september 2018 13:54
wat leuk en lief dat jullie gaan samenwonen

en wat toevallig, ik net te denken bij de appie hoe leuk het zou zijn als jullie die stroopwafels een zouden proeven en nu lees ik het in je plog! kijk er naar uit