Een dagje mee eten met Daphne 4

 

Na elk weekend staat er weer een maandag voor de deur. Voor mij een dag om weer rustig op te starten en zo fijn mogelijk de week te beginnen. Jammer dat de fysiotherapeut daar anders over dacht. Benieuwd hoe mijn dag eruit heeft gezien en wat ik dan allemaal eet? Kijk dan snel verder!

Wil je meer zien? Meer dagje’s mee, proefvideo’s of andere leuke dingen? Op ons Youtube kanaal komt elke dinsdag een nieuwe video online. Vragen of suggesties kun je altijd achterlaten in een reactie.

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

. - Dinsdag 4 september 2018 13:21
hoi Daphne,
Dit bedoel ik absoluut niet aanvallend o.i.d., maar het valt me op dat je echt extreem voor gezonde dingen kiest en natuurlijk doen veel mensen dat, maar ik heb het idee dat dit misschien ook met je eetstoornisverleden te maken kan hebben?
ik eet vrijwel dezelfde producten, terwijl ik de stempel nog wel heb. Ik vind het daarom ook lastig om video's van je te zien waarin je een dagje je eetpatroon filmt.
hoe is dat voor jou?
Dragonfly - Dinsdag 4 september 2018 13:29
Heya,

Ik heb geen eetprobleem meer, maar eet toch redelijk gezond. Ik voel me er prettig bij en past ook bij m'n werk als sportinstructeur. Natuurlijk eet ik ook wel eens lekkere dingen ( zoals vanmiddag had ik zin in nachos) zonder te compenseren.. Ook wil ik m'n kinderen meegeven dat er meerdere keuzes zijn. Weekenden hebben we meestal voor chips ed.
ano - Dinsdag 4 september 2018 13:37
waarom heb je het idee dat het met haar eetstoornis te maken heeft?
mij lijkt het juist heel gevarieerd eten, niet overdreven gezond?
er gaat toch olie over de frietjes, chocolade als toetje, chocolade muesli/cruesli als ontbijt. helemaal prima in balans toch?
Iris - Dinsdag 4 september 2018 14:35
Moet ze nou gaan bewijzen dat ze geen eetstoornis meer heeft? Dat heeft ze toch allang en breed verteld. Ik zie gewoon een mooie jonge vrouw die geniet van eten. Niets meer. Niets minder.
--- - Dinsdag 4 september 2018 18:03
Zodra je weer op gewicht bent, is er niets mis mee om je eigen invulling te geven aan je eetpatroon. Eigen keuzes maken is daarin belangrijk, ook als je ervoor kiest om gezondere tussendoortjes te eten of geen zoet op je brood te doen. Je kunt pas (weer) spreken van een probleem, als er angst bij komt kijken als het wel weer een keer moet of van je wordt gevraagd. Suggereren dat dit vanuit de eetstoornis van Daphne komt vind ik daarom wat snel. Persoonlijk heb ik er na gewichtsherstel voor gekozen om geen zoete tussendoortjes meer te eten, maar wel bijv noten (waar dus best wel wat kcal in zit, soms nog wel meer dan een simpele Sultana). Het wil niet zeggen dat ik met een eetstoornisverleden altijd maar aan de evergreens en Sultana's moet. Vergelijk jezelf dus niet met gezonde mensen die bewuste keuzes maken en die ook gewoon mogen maken zonder zich te moeten verantwoorden naar hun omgeving. Een van de fijne voordelen van genezen!
anne - Dinsdag 4 september 2018 18:35
eens!
Eline - Woensdag 5 september 2018 10:34
Mooie reactie en 100 procent eens! Echt genezen van een eetstoornis betekende voor mij in ieder geval het eetpatroon ontwikkelen dat bij mij past (natuurlijk met inachtneming van wat een mens nodig heeft aan energie, bouwstoffen en vitamines etc.). En dat wijkt soms af van de standaard eetlijsten en producten waarmee wordt gewerkt tijdens eetstoornisbehandelingen. Maar nu kan en mag dat, en het gaat al jaren prima! Zeker een voordeel van genezen!
kid - Dinsdag 4 september 2018 18:51
Hey x

Vergelijk jezelf niet zo, je bent goed zoals je bent. Iedereen is anders.
L - Dinsdag 4 september 2018 13:25
Dat met die appel herken ik echt heel erg, heb precies hetzelfde. Leuk filmpje Daphne! :D
Lau - Dinsdag 4 september 2018 13:38
Enorm leuke video! Naar mijn smaak ook veel lekker eten.
De periode van een zoete aardappel obsessie heb ik ook regelmatig:)
Janne - Dinsdag 4 september 2018 14:02
Hihi leuk Daphne!
Honeychild - Dinsdag 4 september 2018 14:23
Leuke video Daphne!

En eigenlijk vind ik het ook wel fijn om te zien dat je ook zonder eetstoornis gewoon ervoor mag kiezen om gezond en bewust te eten! Iedereen is daarin helemaal vrij om zijn of haar eigen keuzes te maken, of het nou vegetarisch, vegan of weet-ik-veel-wat is! En wat je zegt over je zoete aardappel obsessie, dat herken ik wel; ik heb het op dit moment een beetje met pindakaas, haha! Misschien is het gewoon een manier van je lichaam om aan te geven waar het behoefte aan heeft?
Jente - Dinsdag 4 september 2018 14:39
Wat doe je allemaal door je yoghurt?? Ik zoek daar nog wat extra variatie voor hihi
Lost girl - Dinsdag 4 september 2018 14:45
Mijn kronkel: dat je niet gigantisch afvalt. Als ik dat zou eten zou ik zoveel afvallen en constant honger hebben. Maar dat. zal wel met je setpoint te maken hebben. Maar als je er dan ook nog bij sport, moet je dan niet iets meer kcals eten? Dit is gewoon wat ik me afvraag. Het is voor mij sowieso nog een raadsel hoe mensen zo in mijn ogen weinig kunnen eten en dan ook nog concentratie hebben voor andere dingen dan eten. Daarnaast twijfel ik er echt niet aan als jij zegt dat je geen eetstoornus meer hebt.
kokosnootje - Dinsdag 4 september 2018 18:16
Hey Lost girl,

Ik kan me jouw verwarring goed voorstellen, maar ik denk dat je een paar punten uit het oog verliest. Dit is maar een opname van één dag; je weet niet wat Daphne de rest van de week allemaal doet en eet en drinkt.
Iedereen heeft weer een andere voedingsbehoefte, dat is niet met elkaar te vergelijken. De een heeft een snellere vertering dan de ander waardoor de voedingsbehoefte tussen twee gelijk ogende personen ontzettend verschillend kunnen zijn.
Ook de mate van beweging kan per individu ontzettend verschillen, door sportieve activiteiten en de dagelijkse beweging die iemand gedurende zijn week heeft. Dit alles kan ervoor zorgen dat de een nu eenmaal meer voeding nodig heeft dan de ander.
Het heeft daarom denk ik weinig nut om jezelf met anderen te vergelijken. Het gaat om jou en jouw behoefte, die uniek is omdat jouw lijf en leefomstandigheden ook uniek zijn. Misschien helpt dat om de 'kronkel' wat recht te trekken? :)
E - Dinsdag 4 september 2018 15:22
Lieve Daphne,

Ik vind dat je nog te bewust met voeding bezig bent.Of dir nu eetgestoord is of niet.Je bereid je tussendoortjes zo erg voor en met dat plankje kan een keer maar je bereid ze bij elk tussendoortje en over het algemeen je voeding allemaal voor .Zo ben je er nog best veel mee bezig .Dit is totaal geen aanval ,maar zo komt het wel over als kijker
Laura - Dinsdag 4 september 2018 16:19
Hier ga ik akkoord mee. Het is misschien niet met opzet of eetgestoord maar het is allemaal erg bewust en netjes ingedeeld.
Miep - Dinsdag 4 september 2018 17:16
Wat is er verkeerd aan met bewust om gaan me eten? Is dat niet zeg maar een beetje het beste wat je kan doen?
Je hebt onbewust omgaan met eten, dat is ongezond.
Je hebt eetgestoord omgaan met eten, dat is ongezond.

Hoe kan je nou “te bewust” omgaan met eten. Je eten voorbereiden? Ja hoe moet het anders, direct uit een zak alles eten? Zo’n plankje kan toch ook gewoon gezellig zijn. Ik eet ook liever chips uit een vrolijk bakje dan een zakje. Ik drink ook liever thee uit mn favo beker. Weinig eetgestoord aan...


Dragonfly - Dinsdag 4 september 2018 17:34
Hetzelfde als Miep.. Het kan zo fijn zijn om je eetmomenten gezellig te maken voor jezelf.
kokosnootje - Dinsdag 4 september 2018 18:11
Beste E,

Ik denk dat Daphne voor de video wat extra aandacht besteed aan de presentatie van haar eten, zodat dat het wat aantrekkelijker voor de kijker maakt om naar te kijken. Ik denk niet dat het ook maar iets met een eetstoornis te maken heeft, maar dat het puur gaat om het esthetische effect. Het is immers veel minder gezellig en leuk om naar een video te kijken waarin iemand alleen maar wat uit pakjes en zakjes graait, toch?
Laura - Woensdag 5 september 2018 10:27
Misschien heb je inderdaad gelijk, en zit ik zel fnog te diep in mijn eetgestoorde patroon om hier afstand van te nemen. Dank je voor de uitleg.
Dragonfly - Dinsdag 4 september 2018 15:51
Wat een vervelende samenwerking ^^. Ik zit momenteel ook echt in een zoete aardappel fase, door een vriend van me ontdekt dmv soep.
Ik vind je manier van eten bereiden herkenbaar. Sinds ik weer kan genieten van eten, vind ik het fijn hier een momentje van te maken voor mezelf. Vooral savonds mag ik graag een gezellig plankje maken met hapjes. Soms nootjes, soms groentes of fruit.. Waar k maar zin in heb.

Bedankt voor deze leuke, inspirerende vlog
marit - Dinsdag 4 september 2018 16:04
Heeyyy Daphne,

waar is dat gave shirt vandaan!!?
Ingrid - Dinsdag 4 september 2018 16:11
Hoi lieve Daphne,

Wat een fijne video weer, los van de eetmomentjes wordt ik ook heel blij van jou, zo open en lief. Op mij kom je juist over als een gevarieerde eter die vrij is om te kiezen en dat ook doet, en ook lekker kan genieten van lekkere dingen. Ik zou ook wel willen dat er opeens Tony Chocolonely in mijn koelkast lag ;)) Om de appel moest ik even giechelen, die snij ik echt altijd in partjes, ook als ik van huis ga zorg ik dat mijn appeltje gesneden is, ben er aan gewend geraakt.
Ik hoop dat je baat zult hebben bij de fysio en snel van je klachten af bent. Dank je wel weer voor je leuke en inspirerende video! x
anne - Dinsdag 4 september 2018 16:12
volgens mij zijn sommigen hier wat te geïndoctrineerd door hun behandeling waarin 3 keer per dag ongezonde koeken zoals liga’s en haverkicks voor de dag komen en zoet beleg de hemel in wordt geprezen. dit is prima gebalanceerd voedsel.
Flo - Dinsdag 4 september 2018 17:14
Zijn liga's en haverkicks ongezond? :o
anne - Dinsdag 4 september 2018 17:22
vaak is t tweede of derde ingrediënt suiker dus nee, gezond zijn ze niet te noemen.
anne - Dinsdag 4 september 2018 17:33
betekent overigens niet dat je ze niet meer moet eten als je ze lekker vindt!! maar als jij een stroopwafel stiekem lekkerder vindt hoef je geen liga te pakken omdat het een ‘ongezonder’ zou zijn dan het ander
Mae - Dinsdag 4 september 2018 18:13
Mee eens!!
Kimberley - Dinsdag 4 september 2018 16:32
Zo fijn om te zien jouw video's Daphne!
Alles ziet er zo relaxed en fijn uit. Overal lekker de tijd voor nemen, er extra van genieten van de kleine dingetjes ook.
Gewoon dat het ook zo kan en mag.
Hoop dat ik dit later ook zo kan doen.

Bedankt voor je fijne video!!! Dit helpt me echt!
Nina - Dinsdag 4 september 2018 17:03
Het is toch prima om bewust met voeding bezig te zijn en gezond te eten. Naar mijn idee is dat juist een teken van hersteld zijn; eten wat je lichaam nodig heeft, het voeden met gezonde maaltijden en eten beschouwen als energie. Bovendien eet ze ook chocola in de avond, dus niet alleen gezond. Ik vind zelf dat als je elke dag meerdere keren koekjes/chocola of whatever nodig hebt 'omdat het lekker is' je niet echt hersteld bent. Überhaupt vreemd dat er in een eetlijst vaak als tussendoortjes 2x een koek staat en nog een ongezond toetje. Niet echt iets om naartoe te werken lijkt mij...
britneyangel - Dinsdag 4 september 2018 17:18
leuke video, klinkt ook wel lekker frietjes van zoete aardappel, vond je het lekker daphne?
Lost girl - Dinsdag 4 september 2018 17:26
Sorry hoor maar lekker motiverend om liga's en "die toetjes" ongezond te noemen. Het gaat toch niet alleen maar om de voedingswaarde. Dan kan je net zo goed astronautenvoer eten. Het gaat er toch soms ook om dat het gewoon lekker is. Je hoeft er geen hogere wiskunde van te maken. Dat is eetgestoord.
Anoniem - Dinsdag 4 september 2018 17:33
Leuke video! Ik kan me overigens helemaal niet vinden in het commentaar dat je 'te gezond' eet, je eet gewoon goed!
Het valt me heel erg op dat je heel vrolijk bent (of in ieder geval vrolijk lijkt) in je video. Zou je misschien een blog kunnen schrijven over hoe je zo positief blijft?
Anno - Dinsdag 4 september 2018 17:36
Jammer dat hele gedoe weer over gezond, eetgestoord ect.
Ik vind het een fijne en helpende video en ik denk dat we er allemaal vanuit kunnen gaan dat Daphne is hersteld en niet zo moeten zeuren. Daarnaast slaat de hele discussie ook helemaal nergens op want het gaat niet alleen maar om het eten maar om de hele relaxte manier hoe je hier mee om kan gaan en dat vind ik fijn en helpend om te zien.
En prima als je bepaalde koekjes, toetjes als ongezond ziet maar het heeft geen zin ze te benoemen omdat het je eigen mening is. In een normaal en gezond eetpatroon horen ook deze lekkere dingen en is het niet per definitie ongezond!
Maya - Dinsdag 4 september 2018 18:11
Leuke vlog! Wat kan jij genieten van elk momentje zeg! :-)
Anne - Dinsdag 4 september 2018 20:31
Oh precies dat ja. Heerlijk om te zien en ik geniet dan met haar mee. Ik vind haar zo mooi puur en oprecht.
MissPineapple - Dinsdag 4 september 2018 18:37
Pfff wat jammer dat er weer zoveel van die negatieve reacties onder staan zeg... Deze video's gaan er om dat de redactie van proud laat zien hoe hun eetpatroon is en wat zij fijn vinden om te eten. Iemand kan ook gezond willen eten zonder dat diegene een eetstoornis heeft. Sowieso snap ik niet waarom je onder deze blog je beklag zou gaan moeten doen over iemands eetpatroon, maar goed.
Sparkle1991 - Dinsdag 4 september 2018 19:01
Haaii!
Wist je dat als je chocola in de koelkast doet, het 'dood slaat'.
De smaak gaat er af, hoe zonde!
Je kunt het dus beter buiten de koelkast bewaren :P
Maarreee verder is je video fijn :)
Anne - Dinsdag 4 september 2018 20:28
Bedankt voor deze fijne en leuke vlog. Herken ook veel. Dat plankje bijvoorbeeld. Gezellig is dat hè om zo de snackies op te peuzelen. Ga de frietjes ook eens maken van zoete aardappel. Ben er nu heel benieuwd naar. Truffelmayo is echt lekker hè. Heb ooit eens verse truffel op over pasta in een restaurant. Jammer dat het prijzig is, want vind het heerlijk. Thanks again Daphne en tot de volgende keer. 😘
xchanel - Dinsdag 4 september 2018 21:50
Vooral blijven doen Daphne! Je bent zo'n open lief persoon die haar eetpatroon op haar eigen manier aanpakt..je lijkt ervan te genieten, dat is zo fijn om te zien. Ik lees bijna niets meer op deze site en kijk amper video's, maar jouw vlogs sla ik nooit over. Blijf vooral bij jezelf en laat je aub niet leidde. Door de negatieve reacties, je weet zelf wel of je eetstoornis voorbij is en dit patroon is wat prettig.vorlt en goed voor je is. Ik vind je inspirerend en denk dat veel mensen een voorbeeld kunnen nemen aan hoe jij het aanpakt. En wie weet zijn er herstelde mensen die drie logs of stroopwafels eten per dag, als jij je comfi voelt bij noten en daarvan geniet en in de avond geniet van Tony's is dat meer dan prima!


L - Woensdag 5 september 2018 09:35
Op hoeveel graden gaan die frietjes in de oven? En welke kruiden strooide je er overheen? 🙈 Ze zien er erg lekker uit!
ano - Woensdag 5 september 2018 12:17
geen idee hoe daphne het deed, maar zelf doe ik altijd mijn frietjes 30 minuten op 200°. ik gebruik provenciaalse kruiden, rozemarijn is ook er lekker met een beetje zwarte peper.
zelf gebruik ik wel geen olie, geen idee of dat een verschil maakt? maar ze zijn altijd lekker knapperig.
Miep - Woensdag 5 september 2018 15:33
Ik heb het meerdere keren geprobeerd maar bij mij blijft het een slappe hoop. Of ze zijn volledig zwart hahaha. Ik blijf het maar bij aviko houden ofzo
rose - Woensdag 5 september 2018 10:00
wat een fijne video, dankjewel hoor! en alles ziet er zo lekker uit!
Maan - Woensdag 5 september 2018 11:20
Haha hoeveel een eetvlog wel niet kan oproepen. Vinden we niet altijd we iets van andermans eetpatroon? We vergelijken het immers met die van onszelf.. dus ja.. Wat de reacties betreft die niet zo positief zijn denk ik zelf dat het goed is dat je je bewust bent dat als jij herstelt bent je niet zo zou willen eten als Daphne. En dat is prima volgens mij. Iedereen heeft immers zijn eigen voorkeuren, zowel qua smaal als qua wat hij of zij belangrijk vindt aan het eten dat hij of zij eet.
Ansjovis - Woensdag 5 september 2018 13:00
Laat het 'goed of fout' & 'gezond of ongezond' denken los.
Vergelijk het maar eens met Aziatische landen of in Spanje waar ze een heel ander ritme hebben. Wat is dan goed of fout? Overal zijn andere eetgewoonten en variaties. Ik geloof er in dat ons lichaam veel verteren en verdragen kan. Volg je eigen gevoel of overtuigingen. Het een hoeft niet beter of slechter te zijn dan het ander. Alles met mate komt het wat mij betreft altijd weer op neer.

Wat mij wel opvalt is dat je eet tijdens werken/videos kijken achter je laptop. Doe je dat altijd of bewust? Persoonlijk probeer ik altijd wel met aandacht te eten zonder afleiding om te voorkomen dat ik dan weer trek ga krijgen in meer omdat het op was voordat ik het door had.
bikkeltje - Woensdag 5 september 2018 19:17
Idd heel veel aandacht voor eten en bereiding. M.i. meer dan gemiddeld. Juist bij iemand met een eetstoornisachtergrond neigt dit nu eenmaal snel naar eetstoornis gerelateerd gedrag. Dat hoeft niet zo te zijn. Wij weten niet wat er in daphne s hoofd omgaat.
Rebecca - Donderdag 6 september 2018 14:15
Het valt mij op dat, op Lotte na, nooit iemand eens een glas 'drinken' pakt. Niemand filmt ooit een glas cola, of sprite, of dubbel fris of wat dan ook. Iedereen die ik ken die nooit eetproblematiek heeft gehad, doet dat wel regelmatig.
Lost girl - Vrijdag 7 september 2018 03:47
Daar heb je wel een goeie. Dat viel mij ook op. De hoebeelheif lichte thee. Maar dat is misschien ook omdat ik geen theedrinker ben. Idd gewoon even wat fris of sap of wat dan ook.
Miep - Zaterdag 8 september 2018 11:41
Misschien omdat het ook niet perse gezond en broodnodig is en als je het daarbij niet lust, zou je het dan alleen moeten drinken omdat het dan rustgevender is voor mensen die nog wel in hun eetstoornis zitten en dat drinken, zich vergelijken en bevestiging nodig hebben?

Ik drink nooit zulke dingen omdat ik niet tegen prik kan en sapjes vind ik gewoon vies zuur vaak. Heel simpel eigenlijk.

Straks gaan we nog kijken naar de temperatuur die de redactie heeft in huis. Ik zag dat je thermostaat op 19 graden staat, is dat zodat je meer vet verband en je eigenlijk dus nog een soort eetstoornis hebt?
Heb je langer haar, zodat het zwaarder is op je hoofd om mee te dragen, en je daardoor in een jaar meer kcal verbrand en dus eigenlijk best wel triggerend bezig bent?
Ik snap echt dat het vanuit stoornissen komt, maar een beetje relativeren kan geen kwaad...
L - Donderdag 6 september 2018 19:15
Ik had eerst de reacties gelezen en was benieuwd waarom er zoveel ophef was. Ik heb net de video afgekeken en ik snap echt totaal niet waarom er zoveel commentaar is. Hele goede video, lekker en gebalanceerd en genoeg eten. En natuurlijk een blije Daphne. Hele leuke blog weer!
arwen - Vrijdag 7 september 2018 15:22
Hee Daphne,

Ik vind jou filmpjes altijd zo leuk om te zien! Inspirerend en gewoon leuk hoe je het allemaal brengt.
Dat wou ik even zeggen!

Groetjes Arwen
Haas - Zondag 16 september 2018 21:27
Lieve Daphne, gisteren zat ik er helemaal doorheen. Jouw video vervulde me plots met een warm fijn gevoel, werd er weer een heel klein beetje blij van. Dankjewel!