Haal het maximale uit je leven

 

yoloDe term YOLO ‘You only live once', is helemaal hip. Dit is je enige leven en daar moet je het mee doen. Het is dan ook de bedoeling om het beste van je leven te maken, ook al is het leven niet altijd eerlijk en maak je nare dingen mee. De een zal meer mee maken dan de ander en hoe oneerlijk dat ook is, probeer niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar ga ervoor en probeer zoveel mogelijk te genieten.

Kijk naar het positieve
Soms zijn er echt momenten dat je je afvraagt ‘Waarom moet mij dit allemaal overkomen?' Het lijkt dan wel of alles tegenzit. Het is goed om daar over te praten met iemand. Je hoeft het namelijk niet alleen te doen en praten lucht vaak op. Daarentegen is het niet helpend om je constant te richten op de dingen die niet goed gaan. Probeer ook te kijken naar de dingen die jou juist positieve energie kunnen geven. Het feit dat jouw hondje elke dag op je zit te wachten, je een echte vriendin hebt die je altijd kan bellen of dat het goed gaat op school, kunnen je blij maken. Door ook te kijken naar de dingen die je wel hebt en daarvan te genieten zal je een stuk positiever in het leven staan. Vaak helpt dat ook om wat kleinere tegenslagen te relativeren en grote tegenslagen te verzachten.

Zelfvertrouwen
Probeer in jezelf te geloven. Wanneer je in jezelf gelooft en je accepteert hoe je bent sta je veel gemakkelijker in het leven. Natuurlijk klinkt dit erg gemakkelijk nu, maar besef wel dat je aan je zelfvertrouwen kan werken. Je kan bijvoorbeeld deze tips gebruiken. Of misschien kun je deze blog lezen. Naast dat je met meer zelfvertrouwen dingen makkelijker onderneemt, zal je ook meer van het leven genieten omdat je anders naar het leven kijkt. Door in jezelf te geloven en jezelf te accepteren zal je positiever in het leven staan en beter met beperkingen om kunnen gaan.
Probeer een weg te vinden tussen naief en pessimistisch zijn.

Durf te dromen

dreamOok jij hebt invloed op je eigen leven. Natuurlijk niet op alles, maar op veel situaties heb je wel invloed. Bedenk dus wat jij graag wilt bereiken, doen of hebben. Maak doelen waar je naartoe kan werken. Probeer groots te denken, je mag dromen hebben. Wanneer je een doel hebt, heb je ook meer motivatie om daar naartoe te werken. Ik wilde deze zomer graag op vakantie met vriendinnen, maar daarvoor zou ik wel veel moeten gaan werken. In mijn agenda had ik veel foto's geplakt van de bestemming waar we naartoe gaan, foto's van mijn vriendinnen en van de vorige leuke zomer. Soms baalde ik erg om weer te moeten werken, terwijl de rest wat leuks ging doen, maar de foto's herinnerde me eraan waarvoor ik het deed. Als je geen dromen hebt, kun je ook niks verwezenlijken. Probeer dus doelen te stellen en daarvoor te gaan, dat zal veel voldoening geven. Ik ben nu namelijk erg trots dat ik het voor elkaar heb gekregen en de vakantie geboekt is. Nog even wachten en ik zal erg gaan genieten!

Kijk naar mogelijkheden
Laat je leven niet bepalen door beperkingen. Wanneer je constant denkt in beperkingen zal je nooit ver komen. Kijk juist naar de mogelijkheden die je hebt. Wat kan er voor zorgen dat jouw droom uit zal komen? Wat kan jou daarbij helpen? Probeer het niet uit te stellen, want het juiste moment vind je nooit. Kijk wanneer je aan jouw droom gaat werken en stel deze datum dan ook niet uit. Vaak helpt het om echt een datum te plannen, zodat het echt concreet wordt. Als steuntje in de rug kun je het ook tegen anderen vertellen, zodat zij jou hierin kunnen steunen.

Fijne omgeving
friendsHet is fijn om mensen om je heen te hebben, om bijvoorbeeld samen plezier te maken, samen te genieten, steun en liefde te ervaren. De meeste mensen hebben het beste met je voor, probeer daar dan ook voor open te staan. Probeer stap voor stap jezelf open te stellen. Wanneer je merkt dat diegene goed omgaat met je vertrouwen, is het goed om steeds meer achter je muur vandaan te komen. Het vinden van iemand waar je goed mee op kan schieten en vanalles mee kan delen geeft een erg goed gevoel. Warmte, vertrouwen, liefde en nog veel meer positieve emoties. Durf dan ook deze band aan te gaan.Pas wel op dat je niet te naïef bent. Het is goed om te beseffen dat sommige mensen anders in elkaar zitten als jij zit.

Hiermee bedoel ik niet te zeggen dat ze slecht zijn, maar ze kunnen wel slecht voor JOU zijn. Niet elke persoon hecht bijvoorbeeld evenveel waarde aan vriendschap. Het is dus wel goed om voorzichtig te zijn. Hiermee bedoel ik niet dat je jezelf moet afsluiten voor iedereen, maar probeer de kat uit de boom te kijken en je vertrouwen stap per stap te geven.

♥  Wees oprecht
Behandel mensen zoals jij ook behandeld wil worden. Deze uitspraak klinkt erg cliché maar het is echt zo. Je hebt niet met iedereen een klik, sommige mensen liggen je gewoon niet. Toch is het belangrijk om aardig tegen hen te doen, jij wilt namelijk ook graag aardig behandelt worden. Dit betekent niet dat je nooit mag zeggen als je het ergens niet mee eens bent. Soms is dat namelijk ook nodig, maar probeer dat dan wel op een juiste manier te doen. Het is vaak goed om te benoemen hoe jij de situatie ziet en hoe het op jou overkomt. Als je het moeilijk vindt om zulke dingen bespreekbaar te maken, kan je misschien dit blog lezen. Bespreek in ieder geval dingen waar je mee zit, want anders blijft het je geluk in de weg staan.

♥  Wat moet en wat mag?
Zoek evenwicht tussen dingen die echt moeten en die je graag wilt doen. Sommige dingen die moet je nu eenmaal doen, maar probeer er ook voor te zorgen dat je elke dag iets doet wat je echt leuk vindt. Als is het maar een uurtje met je vriendin kletsen of je favoriete televisieserie volgen. Daarnaast is het belangrijk om ook evenwicht te zoeken tussen dingen doen voor jezelf en voor een ander. Het is lief wanneer je iemand anders wil helpen, maar ga daar bij niet aan jouw eigen grenzen voorbij. Het gaat er namelijk om dat jij het maximale uit je leven haalt en niet zorgt dat een ander het maximale uit zijn leven haalt en jij het idee hebt dat je niks bereikt hebt.

Leef!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Flower - Zondag 9 juni 2013 14:01
Komt op een mooi moment! Heerlijk zulke blogs
l - Zondag 9 juni 2013 16:49
Goede blog!
Elise - Zondag 9 juni 2013 17:56
Het klinkt allemaal zo mooi en zo makkelijk...
La Joie - Zondag 9 juni 2013 18:06
yolo x3
Elina94 - Zondag 9 juni 2013 19:37
thumbs up!!
wl - Zondag 9 juni 2013 20:26
dit is je enige leven en daar moet je het mee doen :P echt heel erg YOLO (not:P)
en wie zegt dat dit het enige leven is?
Diantha - Zondag 9 juni 2013 21:36
Nee. Stop. De term "YOLO" is niét hip.
JustMeXx - Zondag 9 juni 2013 22:26
Deze blog helpt mij echt!
Me - Maandag 10 juni 2013 06:20
Samen met een vriendin heb ik het motto: "Bad decisions make good stories", we hebben met de belachelijkste haarkleuren gelopen en de gekste dingen gedaan, maar het zijn juist de kleine dingen waar je om kunt lachen, die alle andere dingen wat mooier maken!
maan - Maandag 10 juni 2013 07:53
Oeh, haal het maximale uit je leven vind ik altijd zó benauwend klinken. Moet je dan ál je dromen gaan waarmaken? Het MAXIMALE. Ik hou het liever bij; geniet zoveel mogelijk van de dingen in je leven & the happiest people don't have the best of everything, they just make the best of everything. :)
marleen - Maandag 10 juni 2013 08:42
ik vind deze toch lastig.
het houdt in dat je eigenlijk al moet weten welke keuze het beste is, en op dit moment weet ik dat absoluut niet. Wat ook angst veroorzaakt natuurlijk, want wat als ik kies voor iets wat niet 'het beste' voor me blijkt te zijn?
Ik vind het motto van 'me' hierboven ook wel een goed eigenlijk. Dat leert me mijn keuzes te relativeren.
m - Maandag 10 juni 2013 08:50
Volgens mij zijn 'we' ook steeds bezig om het maximale uit het leven te halen, kijk maar naar ons leefmilieu en hoe we elkaars geld afhandig maken op allerlei misselijk makende manieren vaak.. ik begrijp het echter wel, maar ik vind het teveel clichés, er is altijd nog zoiets als evenwichtigheid.
Chananja - Maandag 10 juni 2013 18:38
Moet je het maximale uit je leven halen? Niet dat ik iets tegen deze specifieke blog heb hoor, maar dat hele idee van maakbare geluk staat me best wel tegen. Even kort door de bocht: alles kan, dus alles moet en zo niet, dan ben je een loser. Ik heb het idee dat daar nogal in doorgeschoten wordt en dat het o.a. burn-outs en depresies bij jonge mensen in de hand werkt.
wl - Maandag 10 juni 2013 19:13
Maan, mooie quotes :) thanks.