Genieten van de lente

 

Ondanks dat ik geen eetstoornis heb gehad, weet ik wel hoe het is om je heel slecht te voelen. Wanneer het dan mooier weer wordt, en iedereen hier blij mee is, kun je je soms nog slechter gaan voelen. Want je hoort toch blij te zijn? Iedereen is blij met de eerste zonnestraaltjes, waarom kan ik dat dan niet? Waarom ben ik alleen maar bezig met mijn eigen wereldje en alles wat mij bezig houdt?

Gister hebben wij onze eerste warme lentedag gehad en inmiddels is het officieel ook lente. Ondanks dat we niet echt een winter hebben gehad, ben ik blij dat het warme weer voor de deur staat, en alle andere dingen die de lente met zich meebrengt. Wanneer je kampt met een eetstoornis of andere problemen, kan het moeilijk zijn om te genieten van deze dingen. Je bent hierin niet alleen. Lees ook eens deze blog ‘Mooi weer en ongelukkig'

lente


Toch een beetje genieten ♥
Om toch uit te kunnen kijken naar de mooie dingen, je wat blijer te voelen - ook al is het maar een klein beetje - en enigszins iets van de lente te maken, is het denk ik van belang om los te laten hoe blij en gelukkig anderen er van lijken te worden. Natuurlijk kun je het zien als een goed voorbeeld en je kunt het zien als ‘ooit kan ik er ook weer zo in staan', maar misschien is dit niet genoeg en te ‘makkelijk'. Besef goed dat het voor hen misschien ook niet altijd leuk en gelukkig is geweest en dat heel veel anderen het ook moeilijk hebben met dit soort dingen. Je bent niet alleen. Daarnaast is het goed om te kijken naar wat mogelijk is voor jou. Misschien wordt je niet blij van blote zomerjurkjes, maar vind je het wel lekker om in het zonnetje te zitten met een lange broek en een dun vestje.

Mij heeft het altijd wel geholpen om mijzelf hierin niet te vergelijken met anderen. Mijn leven was op dat moment zo en dat was al erg genoeg. Ik had mijzelf aangepraat dat ik niet op dezelfde manier kon genieten van mooie dingen, en ergens was dat ook zo. Maar tegelijkertijd dwaalden er gedachten door mijn hoofd dat ik dan helemaal niet kon genieten. Maar nu weet ik dat dat niet zo is. Op een gegeven moment dacht ik: "Misschien ervaar ik het anders op dit moment, en is het minder dan ik zou willen, maar ik kan, op mijn manier en met de mogelijkheden die ik nu heb, ook de lente meemaken en ervaren." 

Inmiddels zie ik dat er zoveel mooie dingen zijn waar je naar uit kunt kijken in elk seizoen. Het ene trekt mij meer dan het andere, en er zijn ook dingen die mij niet zoveel interesseren. Maar dat verschil zal er altijd zijn. In deze blog staan een aantal dingen waar je misschien wel naar uitkijkt in de lente. Maar het kan natuurlijk ook dat dit voor jou hele andere dingen zijn.

meisje
bron

♥ Zonlicht en vitamine D
Ik heb het erg snel koud en ben niet zo van de wintermaanden. Ik vind het daardoor erg fijn dat het weer wat warmer gaat worden. Ik kijk uit naar het gevoel van de zon op mijn hoofd en lichaam en daarnaast word ik ook wat blijer als ik naar buiten kijk. Buiten dat, is de zon ook nog eens gezond. Zonlicht is namelijk de belangrijkste bron van vitamine D. Het lichaam kan onder invloed van zonlicht op de huid zelf vitamine D aanmaken. Zonlicht blijkt dus gezondheidsbevorderend te zijn en werkt bijvoorbeeld ook tegen depressies, een hoge bloeddruk en hartaanvallen. Je kunt je er dus ook echt beter door gaan voelen, dus het is de moeite waard om hier naar uit te kijken.

Naar buiten zonder jas
Eigenlijk is het maar iets heel kleins maar ik kan wel heel erg uitkijken naar dit moment. Het moment dat de winterjas voor lange tijd opgeborgen kan worden en dat je naar buiten kunt gaan zonder jas. Gewoon omdat dit het moment is voor mij dat het echt weer lekker weer gaat worden en ik vind het heerlijk om geen jas aan te hoeven hebben en het niet koud te hebben.

♥ Slippers
Naast het zonder jas naar buiten gaan, kijk ik ook uit naar het moment dat ik mijn slippers weer uit de kast kan halen. Slippers zijn mijn favoriete schoenen en ze zijn er in alle kleuren en soorten. Ik vind ze ook nog eens heel lekker lopen. Daarnaast worden er in de lente en zomer ook vaak shortjes en jurkjes gedragen. Dit kan echter ook heel moeilijk en pijnlijk zijn. Lees ook deze blogs over blote armen en benen, en automutilatie in de zomer.

♥ Warme avonden
In de lente kan ik altijd weer uit kijken naar de warme avonden in de zomer. Ik ben een paar jaar geleden een hele zomer ziek geweest. Er waren wel wat momenten dat ik mij beter voelde, maar ik herinner mij nog goed dat ik de warme zwoele zomeravonden het meeste miste van alles. Ik kan hier heel erg van genieten. Lekker eten op het terras of buiten in de tuin als het donker is spelletjes doen bij een gloeilamp en met een dekentje.

♥ Natuurlijk wakker worden en langer licht
Wanneer je je gordijnen een klein stukje open laat staan, kun je jezelf wakker laten worden door de opkomende zon. Dit is de ideale manier om wakker te worden. Je voelt je beter uitgerust en dit zorgt over het algemeen voor een beter begin van de dag. Daarnaast vind ik het ook erg fijn dat het langer licht is. Eerst dacht ik dat dit mij niet zoveel deed, maar ik merk toch dat ik het (onbewust) heel fijn vind. Dit besefte ik bijvoorbeeld toen ik op de bus stond te wachten en een keer niet het gevoel had dat het al 20:00 uur 's avonds was.

meisje ochtend
bron

♥ De natuur in
Wandelen is een goede manier om even tot jezelf te komen en te ontspannen. Het kan er voor zorgen dat je je beter gaat voelen. En een wandeling maken doe je denk ik liever met een lekker zonnetje dan in de regen en kou. Probeer te genieten van alles wat je om je heen ziet. De natuur is in de lente zo veelzijdig, er is zoveel moois te zien. Bomen die in bloei staan, bloemetjes die ineens uit de grond verschijnen en dieren die ontwaken uit hun winterslaap.

♥ Lekkere limonades maken
Vorig jaar ben ik veel bezig geweest met allerlei lekkere limonadevariaties. Zo drink ik in de lente en zomer graag limonade met limoen of citroen en verse munt. Maar je kunt eigenlijk heel veel lekkere dingen uitproberen. Sinaasappel en gember in water is ook heel lekker maar je kunt ook zelf citroenlimonade maken. Ik heb hier echt alweer zin in!

♥ Skeeleren
Jeugdsentiment maar nog steeds heel leuk om te doen. Een tijd terug ben ik met een vriendin gaan skeeleren. Ik moest wel even inkomen omdat ik het al heel lang niet gedaan heb, maar het is leuk! Het geeft energie en het is heerlijk om te doen met lekker weer. En het wordt nog beter als je het afsluit met een lekker ijsje. Heb je gelijk een doel om naartoe te skeeleren.

Winter sale
Ik hou van truien en vesten, en gelukkig kun je die in de lente ook nog wel aan. Zeker in de avonden zal dit geen overbodige luxe zijn. Het begin van de lente betekent winter sale. Dus lekker shoppen voor de koude avonden, of alvast voor de nieuwe winter.

♥ Kleding pimpen
Ik vind de lente ook altijd een mooi moment om mijn kleding uit te zoeken. Ik berg de echte winterkleding op, ik doe een deel in een zak voor ontwikkelingslanden en ik bewaar een deel voor een kledingruil of voor op marktplaats. Daarnaast heb ik mij voorgenomen om deze lente eens wat kleding onder handen te nemen. Ik wil wat leuke shirtjes veranderen waardoor ze extra leuk zijn voor de zomer en ik wil oude broeken afknippen waardoor ik leuke nieuwe shortjes krijg. Bekijk ook eens deze blog

shortje


♥ Aardbeien en asperges
Een nieuw seizoen betekent ook dat er weer nieuwe seizoensproducten zijn. Het aardbeien en asperges tijdperk is weer aangebroken en ik hou hier zo van. Hier kan ik ook echt naar uitkijken.

Natuurlijk zijn dit maar een aantal dingen die mooi zijn en waar je naar uit kunt kijken in de lente. Ik ben benieuwd waar jullie naar uitkijken en wat voor jou de lente mooi maakt.

Waar kijk jij naar uit in de lente?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Ingrid - Vrijdag 21 maart 2014 13:25
De lente is zo mooi, ik kan er echt van genieten zoals alles weer tot leven komt en kleur krijgt. Vogeltjes die fluiten, langere dagen, blote voetjes, koude drankjes, aardbeitjes. Helaas heb ik daar op minder goede dagen minder oog voor. Dan vind ik het wel moeilijk, iets in me vindt dan dat ik het mooie weer moet vieren door er van te genieten, naar buiten te gaan etc bijna een crime om dan niet naar buiten te gaan.....maar het liefste kruip ik dan in mijn huisje weg. Heel dubbel dus.....
Liadan - Vrijdag 21 maart 2014 13:51
In de tuin liggen met een boek, sterren kijken op het dakterras, buiten eten, kampvuurtjes, festivals, terrasjes..
anoniem - Vrijdag 21 maart 2014 14:12
De lente is heerlijk, gewoon... om wat het is en brengt :-)
:) - Vrijdag 21 maart 2014 15:07
Heerlijk lente! Leuke blog Laura.
Je doet het erg goed, je bent echt een leuke meid!
Hieperdepiep - Vrijdag 21 maart 2014 15:19
Ik word hier helemaal vrolijk van!
Rebeccaa - Vrijdag 21 maart 2014 15:51
Het aller leukste aan de lente vind ik dat er ineens zoveel kleine dieren te zien zijn overal. :)
EllaNola - Vrijdag 21 maart 2014 16:14
Ik ben op deze lente dag jarig :)
mira - Vrijdag 21 maart 2014 17:24
leuke blog! thanks laura, een lekker genuanceerd, eerlijke en toch vrolijke blog. Althans; mij maakt het vrolijk:)
Sheila - Vrijdag 21 maart 2014 18:32
Ondanks mijn e.s. heb ik best wel altijd redelijk kunnen genieten van de zomer en lente. Niet heel erg, maar toch. Deels omdat ik een zomermens ben, maar ook omdat ik weet dat de zomer (en lente!) mooi is. Ik probeer gewoon te denken aan geweldige zomers voor mijn e.s., dan word ik vanzelf wel gelukkig! I love warm weather
Maiskolf - Vrijdag 21 maart 2014 23:34
Super blog! Ik kan dit jaar ook weer helemaal genieten van de lente. :) De zon op m'n huid, de ruisende bladeren in de bomen, weg met de winterdepressie!