Dun, maar wel een echte vrouw

 

‘'Real women have curves'' is een zin die ik regelmatig in tijdschriften en op social media voorbij zie komen. De slogan pretendeert dat vrouwen die vollere vormen hebben beter zijn dan vrouwen die slank zijn en minder rondingen hebben. Als ik het goed begrijp, ben ik dus geen echte vrouw. Ik heb namelijk geen volle, ronde heupen, volle billen en grote borsten. Ik ben slank en smal gebouwd, maar ben ik dan nep en geen echte vrouw?

Al een aantal jaren komen we met elkaar als vrouwen in opstand tegen het heersende schoonheidsideaal. Magere modellen zijn uit de mode. Althans, dat vinden veel vrouwen. Het schoonheidideaal is dat van magere latten. De vrouw staat onder hoge druk als het om schoonheid en gewicht gaat en daar zijn veel vrouwen het niet mee eens. Er wordt protest geleverd door aandacht te besteden aan plus size modellen, actie te voeren tegen size zero modellen en curve collecties te lanceren.

Bron

Steeds meer winkels komen met plus size collecties. Is dit om de gemiddelde klant of de klant met een maatje meer ook fijn te kunnen laten shoppen? Of heeft dit te maken met het maken van een goede indruk en op die manier ''lief'' en ''begripvol'' te worden gevonden door vrouwen? Wel lastig als je vervolgens de winkel uit loopt en overal reclameborden tegenkomt over afslankproducten, lijnen, super foods en clean eating. Moet je jezelf nu wel of juist liever niet accepteren zoals je bent?

De meeste vrouwen hebben geen maatje 34/36. Integendeel. Veel vrouwen hebben een paar maten groter en voldoen dus bij lange na niet aan het magere schoonheidideaal. Maar ook ik pas niet meer in het plaatje. Waar hoor ik precies en wat is er mis met het niet hebben van cup dubbel D, curvy hips en een bouncy ass?

Soms heb ik het gevoel een beetje aan de kant te worden gezet vanwege mijn ‘fijne lijntje'. Ik heb geen maatje 40-42 zoals veel vrouwen om mij heen. Ik ben vrij slank en heb geen grote borsten of volle billen. Op de een of andere manier heb ik het daardoor 'makkelijk' en 'niets te klagen'. Ik tel niet echt mee. Ik ben geen echte vrouw.

De verandering in het schoonheidsideaal en de aandacht voor plus size modellen vind ik goed. Ik vind het alleen absoluut onterecht dat ik daarmee wordt neergezet als streng lijnende, super gezond etende, bijna ongezellige en perfectionistische vrouw. Dat is niet het beeld dat ik wil dat mensen van mij hebben. Ik ben niet streng voor mezelf, ik eet niet gecontroleerd en ben allerminst obsessief. Ik ben het wel geweest, maar eet al jaren als een normale vrouw. Al ben ik trouwens ernstig in de war wat ‘een normale vrouw' eigenlijk is.

Bron

''Real women have curves'' vind ik een foute slogan om mee op te komen voor vrouwen met meer rondingen. Ik snap het protest tegen het magere schoonheidideaal, maar dat hoeft van mij niet ten koste te gaan van vrouwen die nu eenmaal per ongeluk wel passen in dat plaatje. Ik zeg niet dat ik daarmee perfect ben, geen imperfecties heb. Ik zeg dat wij vrouwen onszelf niet zo in hokjes moeten proppen. Want welke maat je ook hebt, je past er toch niet in.

Wij vrouwen hebben allemaal onze vormen; groot of klein en zijn allemaal vrouw. Laten we nu gewoon eens een keertje stoppen met het leggen van een focus op meetbare aspecten zoals maten, gewicht, veel of weinig rimpels, bepaalde vormen en lengtes. Het heeft geen zin. We zijn allemaal anders en vinden ook vaak iets anders mooi. Of je mooi bent is niet meetbaar en ook iets heel persoonlijks. 

curves

Bron

Ik ben net zo goed een echte vrouw als mijn vriendin met maat 44. Ik eet gezond, gevarieerd en ga net zo vaak naar de snackbar als zij. We zijn alleen wel anders gebouwd. Maar waarom is het dan zo dat de één daardoor niet voldoet aan het schoonheidsideaal dat op de catwalk wordt getoond en de ander zich geen echte vrouw mag noemen?

Geloof me, ik ben een echte vrouw. Ik eet echt, ik adem en ik hou me niet aan ongezonde strenge regeltjes om dun te blijven. Ik hoor er net zo goed bij als iedere vrouw die grotere borsten, billen, heupen of benen heeft dan ik. Gezond eten, is niet streng lijnen. Gezond eten is lief zijn voor je lichaam en het goed behandelen. Welk figuur je ook hebt, zorg goed voor dat lijf en geniet. Laten we elkaar niet afwijzen of jaloers aankijken, we zijn toch echt allemaal echte vrouwen.

‘'Real women come in all shapes and sizes.''

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lotje - Maandag 8 september 2014 12:38
Zo is het maar net!

En tocht, ik zie er liever uit zoals jij bent, dan als een gemiddelde vrouw.
Me - Maandag 8 september 2014 12:39
Helemaal met je eens Nouska. Adembenemend goede blog. Gewoon kippenvel van. Dank je voor weer een geweldige bijdrage.

PluiS - Maandag 8 september 2014 12:40
Oh ik heb daar ook zo'n hekel aan! Ben ook heel recht en slank gebouwd, weinig vormen (hoeveel ik ook eet :p). Zo heeft iedereen z'n eigen lichaam te accepteren; laat er dan geen etiketje door een ander op geplakt worden!
Odette - Maandag 8 september 2014 12:52
Goede blog Nouska! Mee eens.
Jessica - Maandag 8 september 2014 12:52
Ik haat die slogans , omdat ik juist dan eraan wordt herrineert dat ik rondingen heb :(
ChristinaS - Maandag 8 september 2014 12:59
Hele goede blog!

Hier lees ik precies de tegenstelling in die ik zie bij mij en mijn zus. Mijn zus is heel smal en tenger gebouwd, wat bij mij altijd voor jaloezie zorgde, want ik ben wat breder gebouwd.
Maar wat maakt het eigenlijk uit? Zij heeft maat 34/36 en ik maat 40/42. Wie is er dan de echte vrouw? We hebben allebei te maken met problemen met kleding. Ik vind ondergoed en shirtjes kopen nooit zo leuk, zij heeft het lastig met broeken kopen.
Waar ik jarenlang geworsteld heb met het feit dat ik mezelf te dik vind, vind zij het soms lastig dat ze best dun is en niet kan aankomen, terwijl ze wel gezond eet.

Maar als ik naar ons beide kijk, zijn gewoon normale vrouwen, hoe groot/klein/dik/dun/lang of kort we zijn.
S. - Maandag 8 september 2014 13:08
Helemaal mee eens! Mijn moeder heeft zelfs te horen gekregen van mensen uit mijn omgeving of zij mij heeft aangezet tot een eetstoornis, puur en alleen omdat ze zelf ook dun is. Ik ben eerlijk gezegd ook helemaal klaar met die opmerkingen dat als je wel maat 34 van nature hebt je dus wel niet zou eten. Terwijl ikzelf inderdaad jaren een eetstoornis heb gehad en nog steeds er niet geheel vanaf ben. Maar ik eet goed en in verhouding tot de gemiddelden zelfs extreem veel.

Margje - Maandag 8 september 2014 13:13
Lieve Nouska, weet jij zeker dat jij met jouw keurig beheersde eetpatroon wel op jouw setpoint zit? Blogs van 2 jaar terug toonde een heel ander lichaam.
Saaars - Maandag 8 september 2014 13:21
@ Margje wat een onzin! Dit is nu precies waar deze blog over gaat: mensen accepteren zoals ze zijn met of zonder rondingen, met een grote of kleine maat. Zou Nouska dan maar aan moeten komen om jouw eetstoornis gelukkig te maken?

Ik snap echt niet dat mensen hier steeds berichten plaatsen met twijfels over het eetpatroon van de redactie. Nouska, Scarlet, Laura en alle anderen die bij proud werken, weten zelf prima of ze genoeg eten of niet...
ann - Maandag 8 september 2014 13:46
Sowieso heeft niet iedereen met maat 40 of meer opeens ook grote borsten en brede heupen.
Ik niet in ieder geval. :P
marleen - Maandag 8 september 2014 13:56
bedankt voor deze relativerende blog, nouska!
Mirjam - Maandag 8 september 2014 13:57
Mooi geschreven en herkenbaar! Eens met @Saaars. Nouska ga alsjeblieft nog jaren door met schrijven van deze blogs!
Fleurtje - Maandag 8 september 2014 14:14
Een goed artikel
Wanneer komt de tijd dat er niet meer over lichamen gesproken wordt? Komt er ooit een moment dat iedereen geaccepteerd wordt, of je nu dun bent of wat dikker? Modellen zouden er moeten zijn in alle vormen en maten, zonder dat daar per se over gesproken wordt. Het zou zo fijn zijn als het vanzelfsprekend is dat de ene persoon meer vormen heeft dan de ander...
mira - Maandag 8 september 2014 14:38
Bedankt voor deze bog! Er zijn zoveel soorten en maten qua vrouwen en dat vind ik juist zo leuk om te zien!

Ik vind het niet zo netjes dat er gevraagd wordt aan Nouska of ze echt wel op haar setpoint zit. Dat gaat een grens over vind ik, maargoed ik zal er verder niet op ingaan, dan dwalen we af van het onderwerp,

Ohja en ik denk dat als je je vrouw vóelt, dat dat misschien wel belangrijker is dan al die maatstaven in het leven, Als jij je goed voelt als vrouw, wie zou er dan tegen je zijn?
Mirjam - Maandag 8 september 2014 15:24
Idd mira, het gaat om het blog zelf en iedere vrouw is mooi zoals ze is! Dik, dun, lang, klein. Een lichaam waarin 'jij' hoort en je thuis kunt voelen, een lichaam wat gezond is, daar gaat het om. Jammer dat er vaak vanuit een eetstoornis gereageerd wordt, maar goed. Een eetstoornis is iemand zelf niet :) :) xx
Margrietje - Maandag 8 september 2014 16:03
Helemaal eens met Margje. En waarom, omdat ik mezelf heel erg in Nouska herken. Ik eet net als Nouska gezond en gevarieerd (en ik ga ook naar de snackbar en ik eet ook chocolade) en toch ben ik dun. Maar nee, ik ben niet van nature 'dun' gebouwd, ik ben normaal/gemiddeld/slank gebouwd en als kind was het echt niet zo dat je me ruggegraatje door mijn rug zag schijnen (wat ik ook zie bij Nouska, sorry.) Ik ben dan ook niet 'dun' geworden door hoe ik nu eet. Ik ben dun geworden door een lange periode (te) weinig te eten. En aankomen is nu eenmaal moeilijk dus ja, ook al eet ik NU genoeg en gezond, dat 'fijne' lijntje heb ik echt niet cadeau gekregen. Ik ben ook heus niet vol gebouwd (net als Nouska), maar er is nog altijd een verschil tussen dun en slank. En sorry Nouska, ook al snap ik je punt en vind ik je een prachtige meid; laten we eerlijk zijn; dat fijne lijntje hebt ook jij niet 'helemaal' van moeder natuur gekregen.....
Eef - Maandag 8 september 2014 16:31
Pff, sorry hoor, maar deze hele blog gaat over het accepteren van elk soort lichaam en vervolgens lopen mensen weer te zeuren over hoe Nouska eruit ziet.
Naar mijn mening ziet ze er gezond uit, en ik denk dat dat het belangrijkst is.
Bovendien schommelen mensen hun hele leven in gewicht, dit hoeft niet gelijk een eetsoornis ding te zijn! Het kan zijn dat je een bepaalde periode meer sport en een andere periode daar even geen zin in hebt, of je hebt meer stress waardoor je minder eet of meer eet, of net een kind hebt gekregen of je hebt veel verdriet gehad enzovoorts.

Het lijkt een beetje alsof eigen frustraties en onacceptatie van het eigen lichaam geprojecteerd worden op een ander. Dat gaat je echt niet helpen hoor. Probeer jezelf lief te hebben, ik denk dat dat meer geluk brengt.
Saaars - Maandag 8 september 2014 16:36
Ik heb in mijn vorige reactie helemaal niet gezegd hoe een goede blog ik dit vind. Schaam. Uiteindelijk is het voor mij persoonlijk vaak de uitstraling van iemand die een persoon mooi maakt.

@ Margrietje: je vult nu alles voor Nouska in op een manier zonder dat jij ook maar enig idee hebt hoe Nouska vroeger zelf was en wat haar setpoint is. Kan Nouska hier zelf niet het beste over oordelen? Wat maakt dat jij hier überhaupt een rechtvaardig oordeel over kan geven over Nouska die je "kent" via haar blogs op het internet? Ik vind dat je daar niet over kan oordelen.

Daarbij vind ik het ook niet netjes wat je schrijft. Ik ben zelf toevallig ook heel tenger en inderdaad ik heb een eetstoornis, toch eet ik al periodes lang echt ontzettend goed. Als kind heb ik altijd ondergewicht gehad. Mijn moeder is in de 50 en heeft zelf nog licht ondergewicht, evenals haar zussen. Maakt dat ons dieetgoeroes? Afstandelijke mensen die altijd met hun uiterlijk bezig zijn? Nou ik denk dat als je mijn leefstijl ook maar enigszins zou kennen, je dat nooit zou kunnen zeggen...
Xxxxx - Maandag 8 september 2014 16:42
Wauw wat een superblog. Je zet echt een statement neer. Heel krachtig!

Ik hoop zo zo zo zo dat je door gaat met schrijven van blogs, maar ik begrijp heel goed dat de reacties die je krijgt op alle blogs je op een gegeven moment te veel worden. Lieve Nouska, blijf aan jezelf denken. Ik vind je blogs heel waardevol en ik vind je een heel mooi persoon (dus óók je karakter).
anoniem - Maandag 8 september 2014 17:05
Helemaal mee eens margje. Nou valt nouska wel mee; volgens mij gaat het de laatste tijd iets beter met haar. Maar scarlet is nog steeds zo dun; en dan smoesjes van mijn bouw bladiebla , maar als je foto's van scarlet terugkijken is ze weleens voller geweest. En altijd dat dwangmatig gedoe met chips en nootjes in een schaaltje. Dat doe je niet als je geen eetstoornis hebt. Echt een heel verschil met laura; die geen eetstoornis heeft.
Lotje - Maandag 8 september 2014 17:20
@ Margje, Margrietje en Anoniem

ik vind jullie insinuaties echt pijnlijk. Je kunt niet zomaar zeggen dat zowel Nouska als Scarlet nog een eetstoornis hebben op basis van een paar foto's die je hebt gezien van hun en hun maaltijden. Ik snap wel dat je dat idee of beeld soms kunt hebben maar dat kun je echt niet afleiden met hetgene wat ze delen. Er is nl ook heel veel dat ze niet delen, dat je niet weet.
Ik denk dat het voor jezelf misschien een bescherming voor jezelf is om te denken dat je nog een stukje eetstoornis in jezelf kan bewaren en terzelfder tijd een 'normaal' leven kan leiden, misschien kan dit je in het begin van het genezingsproces helpen maar op een bepaald moment moet je gaan inzien dat genezen een alles of niets keuze is. De kwetsbaarheid blijft misschien, maar je kan er echt van genezen. Ik zal niet zeggen dat Scarlet en Nouska genezen zijn, maar evenmin dat ze het niet zijn -want ik snap dat dit ook écht een pijnlijke insinuatie is wanneer je jaren hebt gevochten om te genezen en bovendien een onterechte opmerking om de eenvoudige reden dat je het niet kàn weten.
N - Maandag 8 september 2014 17:26
@ anoniem ik wil me er eigenlijk niet mee bemoeien, maar ik vind je reactie erg respectloos en daarnaast erg nutteloos, aangezien het niks meer met de blog te maken heeft. Hoe zou jij het vinden als iemand twijfelde aan jouw bouw of eetpatroon?
Katja - Maandag 8 september 2014 17:34
Wow, heel goede blog Nouska! Ik ben het helemaal met je eens!
Romy - Maandag 8 september 2014 17:36
Goede blog! Ik zit hier ook vaak over na te denken. Ik ben ook vrij dun van mezelf en herken me hier dus in. Ik vind een ander bijkomstig geval ook lastig: als je dun bent, mag je niet zeuren over eten, kleren, of dat iets je niet zou staan, je bent immers toch zo slank?! zeur toch niet... dat is iets waar ik ook vaak tegen aan loop, maar misschien is dat persoonlijk. Anyhow, fijne blog!
Margje - Maandag 8 september 2014 17:38
Oooooh ik zie nu deze discussie, ik bedoelde t heel anders maar nu ik het teruglees denk ik...wat een slechte woordkeus. Ik ben t juist eens met Saars, Lotje en anderen. Dus excuses. Ik ben zelf ook heel tenger, maar dit blog gaat juist om accepteren hoe je ook bent:) dat bedoelde ik ook eigenlijk. Nouska ga zo door!!!!!
Mar - Maandag 8 september 2014 17:39
Mooie blog Nouska! Iedereen mag er zijn :)
ingrid - Maandag 8 september 2014 18:01
Fijn om dit te lezen ik heb soms wel van die gedachten waar ik van denk eet ik veel of weinig dan voel ik me dik dan wil ik afvallen en denk ik oo dan word ik te dun ik heb steeds afwisselend gedachten daarover maar nu ik dit lees voelt het veel beter
Nouska - Maandag 8 september 2014 18:05
@Margje, Margrietje en Anoniem

Ik schrijf blogs die eerlijk en oprecht zijn. Je kunt ervan uit gaan dat ik al jaren geen eetstoornis meer heb, gezond maar ook gevarieerd eet en mezelf niet slank houd door ongezond met eten om te gaan. Lees de blog, eerlijker dan dat kan ik niet zijn.

Heb je moeite met het lezen van sommige blogs, dan is het verstandig bepaalde blogs over te slaan.

Nu graag weer "on topic" ipv "on redactie" :)

Liefs Nouska
Wendy - Maandag 8 september 2014 18:35
Amen !
Asyr Sei'Lar - Maandag 8 september 2014 20:34
Ik heb deze blog vijf keer achter elkaar gelezen, heb elk word zorgvuldig op mij in laten werken en overwogen en kan alleen maar zeggen..

"Briljant!"

Zoals 'Wendy' kan ik alleen maar zeggen "Amen". Een briljant stuk dat afrekent met eeuwige vooroordelen en op een bijzonder krachtige manier zelfacceptatie en acceptatie van een ander promoot, hoe ze ook zijn, hoe ze er ook uitzien. Ik ben ademloos en zal deze blog zeker bewaren in mijn map met inspirerente teksten.

-=Nouska=- Dank je wel voor wederom een briljante blog. Je hebt woord voor woord volkomen gelijk. Laat er geen enkele twijfel over bestaan.

---
"He had but one eye and the popular prejudice runs in favour of two"
--=Charles Dickens=-
---
sindy - Maandag 8 september 2014 20:43
@margje en de rest van de domme commentaren; Ja, Noushka veranderd nou eenmaal dat doen we allemaal; iedereen die >20 jaar is valt wat in, je botten nemen qua botmassa iets af en ook je vetmassa wordt minder. Als je net uit een es kliniek komt moet het vet zich verdelen, je houd vocht vast en allerlei andere stoffen waardoor je er tijdelijk meer opgeblazen uitziet. Dus kortom, jullie laten hiermee zien dat jullie behalve ontzettend bevooroordeeld ook nog eens erg dom zijn (als je een beetje kennis van zaken hebt dan ben je op de hoogte van dit soort zaken).
@Noushka: Ik vind je blogs echt onbetaalbaar. Een kwestie van enorme ervaring en kennis. Dus blijf gewoon schrijven en doorgaan.
1 - Maandag 8 september 2014 22:18
wat een supergoede blog! heel goed geschreven!
ik ben ook slank van nature en mijn moeder ook,
en inderdaad: waarom zou je dan ineens geen vrouw meer zijn???
natuurlijk ben ik een vrouw! ik ben geen man ofzo hoor haha
girly - Maandag 8 september 2014 22:41
@ Margje, Margriet en Anoniem:
HELEMAAL mee eens! Nouska is zeer dun en Scarlet is zelfs mager. Als ik zon 'bouw' had gehad, was ik denk ik al van mijn eetstoonis afgeweest..

Verder vind ik het een goede blog!
Margje - Maandag 8 september 2014 23:03
Erg pijnlijk om te lezen. Ik bedoelde iets totaal anders, ben daar zelfs op teruggekomen omdat ik juist het tegenovergestelde bedoelde en nou krijg ik allerlei verwijten. Nogmaals, ik ben t juist eens met de blog en ook ik ben slank gebouwd. Erg jammer dat ik zo word aangevallen. Groetjes
Maiskolf - Maandag 8 september 2014 23:07
Fijne blog en helemaal mee eens! Ik vraag me ook altijd af; hoe kan je nou een 'echte vrouw' zijn? Volgens mij ben je gewoon een 'echte' vrouw als je een vagina hebt. (Ja, en dan kunnen we nog de hele discussie voeren over de definities van seksualiteit, maar jullie snappen mijn punt vast wel.)

Ik ben niet mollig, niet mager. Ik ben niet echt een 'meisjesmeisje' en ik vind kinderen verschrikkelijk. Ik hou niet zo van schattige dingetjes en ik vind het heerlijk om 's avonds op de bank te zitten in plaats van uit te gaan.
Ook dit zijn allemaal dingen die ik soms heel moeilijk vind. Ik hoor van geen enkele kant bij het schoonheidsideaal, maar ook niet bij het 'meisjes-ideaal'. Ik ben tevreden met wie ik ben hoor, maar soms op slechte dagen ga ik wel eens twijfelen aan mezelf.

En dan komen ze weer met dat nieuwe. Dat bazig zijn opeens goed is. En dat echte vrouwen bazig zijn. Nou, misschien is het maar goed dat ik overal een beetje tussen hang denk ik dan...
Latifa. - Maandag 8 september 2014 23:28
Ik ben niet smal gebouwd. Maar ik heb wel van boven een maatje 34 en van onder 36 en ik krijg vaak te horen dat ik slank maar toch curvy ben. Je hoeft zeker geen maatje 42 of boven te zijn om als curvy beschouwd te worden. Ik vind trouwens dat overgewicht vaak wordt toegejuicht en als je té dun bent, is er vast iets mis met je terwijl overgewicht ook niet bepaald gezond is voor je lichaam. Vind het jammer dat een maatje 34/36/38 vaak als ''te dun, niet vrouwelijk'' wordt gezien terwijl ik er toch echt wel gezond uitzie. Veel gezonder dan met een kindermaatje.. Ze moeten vrouwen met een GEZOND gewicht voor HUN lichaam de hemel inprijzen. En niet vrouwen met duidelijk overgewicht door een foute levenstyle of vrouwen met (ernstig) ondergewicht vanwege hun foute levenstyle. Een vrouw die iets zwaarder is of juist iets dunner dan normaal is helemaal prima! Zolang diegene maar gezond is en goed functioneert :)
ik - Maandag 8 september 2014 23:41
ach mensen hebben nu eenmaal altijd iets nodig om over te zeiken stel je voor ze zouden dity niet meer hebben dan hebben ze geen leven meer
A - Dinsdag 9 september 2014 03:23
@girly
Wat is dat nou voor een opmerking. Ik heb zo'n bouw als Scarlet, en eet gezond en genoeg. Maar mijn eetstoornis is niet weg, in tegendeel.. Ik heb nog veel eetgestoorde gedachten. Vind het een beetje kwetsend. Komt op mij over van als je zo'n bouw hebt is het een stuk makkelijker om te genezen. Daarbij snap ik echt niks van de oordelen over de redactie. Je kan niet oordelen als je niet weet hoe iemand in z'n (privé) leeft.

Ik vind het een toffe blog. Heel goed geschreven. Iedereen is hoe die is, een maatje meer of minder maakt je niet minder vrouw.
untouchable - Dinsdag 9 september 2014 09:26
jeetje er zeiken hier een paar eetgestoorde mensen met eetgestoorde opmerkingen over deze blog heen joh. volgens mij gaan jullie het pas geloven als ze allemaal een lijstje met leeftijd, lengte, gewicht van heel hun leven neerplaatsen. het is puur de eetstoornis die jaloers is, en als je dat zelf niet door hebt, ben jij de eetgestoorde en niet nouska (of scarlet of wie dan ook).

goed geschreven blog Nouska!
M. - Dinsdag 9 september 2014 10:56
=On topic=. Goede blog Nouska! Die laatste slogan is wel echt een goede: "real women come in all shapes and sizes". Ik ben zelf denk ik heel gemiddeld; niet echt dun, maar ook niet dik. Geen grote borsten, ook geen kleine en iets meer buik en iets minder heupen (helaas:P had het liever andersom gehad). En helaas ben ik nog niet zover dat ik onbezorgd kan eten, maar daar werk ik wel naar toe. Ik ben benieuwd hoe ik er ooit uit zie als ik normaal eet. Ik heb nu wel een gezond gewicht, maar als ik echt gezond eet, kan dat dus ook nog wel eens wat hoger of lager worden. Maar goed; voor nu probeer ik te accepteren dat ik niet alleen ben zoals ik nu ben, maar ook dat dat dus soms een beetje kan schommelen en niet vast zit op één gewicht. Het heeft ook geen zin voor mij om mezelf nog in hokjes te stoppen, want de ene keer ben ik een periode wat voller en de andere keer neig ik weer wat meer naar de dunnere kant. Zo blijf ik aan het leren accepteren, want heb ik net geaccepteerd dat ik wat voller ben (in bijvoorbeeld de wintertijd) dan kan ik in de zomer, wanneer ik weer wat dunner ben, weer opnieuw beginnen... Ik accepteer dus maar dat ik constant verander, net als de seizoenen, het weer of de cyclus van de maan, al blijft dat wel moeilijk.
Maanmeisje - Dinsdag 9 september 2014 12:32
Ik heb sowieso niks met de term 'real women'. Volgens mij is elke vrouw een echte vrouw, tenzij het een pop is ;-). Of je nou donker, blank, kort, lang, dik, dun, kortharig, langharig, heel vrouwelijk bent of niet... Je bent en blijft een (echte) vrouw.
Sarah - Dinsdag 9 september 2014 13:24
@untouchable, je zegt precies wat ik ook wilde zeggen..

Mooie blog! Ik heb zelf echt geen grote borsten en ik heb soms ook echt het idee dat ik daardoor niet als volledige vrouw word aangezien. Maar inderdaad, als iemand nou 100 of 40 kilo (gezond is anders) weegt met cup A of cup E, iedereen is een echte vrouw.
Anoniem - Dinsdag 9 september 2014 17:27
Heel mooi verwoord Nouska! Ik ben het er volledig mee eens dat het totaal niet uit zou moeten maken hoe iemand er uit ziet, het gaat er toch om hoe iemand is! Ik ben eerlijk dat ik zelf soms ook nog wel iets teveel nadruk leg op mijn uiterlijk, maar ik merk wel dat dit steeds minder wordt! Laten we proberen om iedereen in zijn of haar waarde te laten en geen etiketten te plakken op mensen! Dan zou de wereld er al een stuk mooier uit zien en het maakt het leven voor veel mensen (m.n. vrouwen) denk ik veel makkelijker!
nina - Dinsdag 9 september 2014 18:27
iedereen is mooi zoals hij of zij is, en alle vrouwen zijm echt
wat ik ook stom en niet leuk vind is dat je overal ziet dat skinny uit de mode is en dat je rondingen moet hebben en zo zie je mensen voor trainen voor een kont...maaar sommigen zijn eenmaal skinny gebouwd en niks mis mee
a - Dinsdag 9 september 2014 20:11
Sorry maar ik zit me ook al tijden te ergeren aan het feit dat ik zie dat sommige dingen niet kloppen. Ik kan met zekerheid zeggen dat nouska de laatste jaren veel is afgevallen en vroeger, tijdens en net na haar opname een stuk zwaarder was. Sorry maar miss is het niet helemaal eerlijk hoe dit allemaal gaat en het wordt steeds erger. Em dan die superfoodtiks erbij..
Asyr Sei'Lar - Dinsdag 9 september 2014 20:46
Opmerkelijk hoe pijnlijk sommige reacties zijn ..

Misschien zouden sommigen eens moeten bedenken voordat ze op de "Opslaan" knop drukken "Zou ik het leuk vinden als dit op een openbaar forum over mij gezegd wordt?" .. het kan je nog wel eens op andere gedachten brengen als je je realiseert dat het een echt persoon is aan de ontvangende kant van je afbrander.

Nouska schreef een werkelijk brilliante blog over acceptatie van een ander, zelfacceptatie en het tegengaan van vooroordelen gebaseerd op een onrealistisch ideaal. En als dank wordt ze tot de grond afgebrand door dezelfde vooroordelen die ze probeerde tegen te gaan. Dat is niet eerlijk, dat verdient zij niet.

-=a=-
Lees wat er staat en realiseer jezelf. "Wat zegt ze? Wat probeert zij over te brengen?" denk erover na en misschien kan je dan tot de conclusive komen dat ze wellicht gelijk heeft. En dan ben je niet zo snel geneigd om een oordeel te posten waarvoor je misschien niet gekwalificeerd bent:

Sorry hoor .. maar bij sommige reacties kan ik het niet droog houden.

---
"To generalize is to be an idiot"
-= William Blake=-

"'Real women come in all shapes and sizes"
-=Nouska=-
---


Sh - Dinsdag 9 september 2014 23:48
Herkenbaar dat soort zinnen kwetsen me vaak..
Danique. - Woensdag 10 september 2014 08:29
Ik krijg kippenvel van de onaardige reacties.
Snap dat soort dingen normaal al niet, maar zeker niet onder zo'n blog.
Dit blog gaat JUIST over de vooroordelen waar je tegenaan kan lopen wanneer je slank bent, Nouska probeert aan te geven hoe vervelend dat is en hoe zeer je daar tegenaan kan lopen.
Vervolgens wordt er vanuit die vooroordelen gereageerd.
Dat vind ik pijnlijk en enorm bot.
Ik snap niet hoe mensen zo harteloos kunnen zijn.

Ik vind het een hele goede en blog en vind Nouska een geweldig mooi persoon.
Eva - Woensdag 10 september 2014 09:12
Nouska, wat kan jij toch ontzettend fijn schrijven. Het leest goed en duidelijk, vooral zo doorblijven gaan!
Ag!rl - Woensdag 10 september 2014 09:43
Super mooi geschreven! Ben het er ook helemaal mee eens. Ik ben zelf ook slank en ook nog lang dus ik pas bijna nergens in, mouwen te kort, broeken te breed, shirts vallen te recht of zijn te klein of anders juist weer te groot.. Schoenen zijn al helemaal een probleem met een slanke voet. Ik vind dat er wat te vinden moet zijn voor iedereen en niet het ene seizoen alleen maar voor dunne mensen en het andere seizoen alleen maar voor wat gezette mensen kleding in de rekken te hangen.
Koffie - Woensdag 10 september 2014 11:14
Bedankt voor deze superblog!
Ik vind dat altijd zoo moeilijk. Ik ben niet echt dundun, maar heb ook geen curves. Ik val zo daar precies allemaal tussen, heb helemaal geen taille ofzo en dat voelt niet vrouwelijk. Terwijl, ik BEN wel een vrouw. Ik heb vaak moeite met de 'real women have curves'. Fijn om te lezen.
Hopelijk kan je wat over de lelijke comments lezen, jullie zijn allemaal echt top!
Love..!X - Woensdag 10 september 2014 16:51
Mooie blog Nouska! Ga zo door! Xxxx

PS... Ik vind sommige reactie erg pijnlijk, ik vind het eigenlijk gewoon niet kunnen zo iets schrijf je gewoon niet.. Hoe zouden jullie het vinden als er zo over je geschreven word? Nouska, Scarlet, Laura hun hebben ook gevoel... En vergeet niet dit doen ze uit liefde voor ons, omdat ze ons willen ondersteunen!
Madelein - Vrijdag 12 september 2014 16:22
Ben het er helemaal mee eens! En het stomme is dat ik het gevoel heb dat deze slogans een soort "troost slogans" zijn voor vollere vrouwen.
De meeste vrouwen met een grote maat zijn namelijk onvrijwillig vol. Hebben minstens 20 dieëten gevolgd en gaan vervolgens dit soort dingen roepen.
Een goede bekende van mij bijvoorbeeld postte constant dit soort afbeeldingen op Facebook. Maar een jaar later was zij wel 25 kilo afgevallen. Dan denk ik: "wie hou je nou eigenlijk voor de gek"?
Ik heb een vriendin met een modellenfiguur, ze is lang, dun en heeft kleine borsten. Maar als zij ergens binnen komt hangen alle mannen om haar heen. Standaard. Altijd.
Iedere vrouw kan vrouwelijk zijn als ze wil, dik of dun dat maakt niet uit. Het hangt van veel meer dingen af dan alleen je figuur, bijvoorbeeld van je kledingstijl, kapsel, de manier waarop je je verzorgt etc.
N. - Dinsdag 23 september 2014 12:06
waarom ins hemels naam bemoeid iedereen zich met het lichaam van nouska? het is zoo misplaats om iemand die je niet kent op een forum op zijn lichaam aan te spreken. waar haal je het lef vandaan?
ik zou zo kwaad worden als iemand op straat me aansprak op MIJN figuur, holy fuck!
omdat het anoniem is op een forum , hoef je nog niet je fatsoen te verliezen mensen!

...
verder met ik het eens met de vele andere reacties , het is een mooie blog.
niemand kan er iets aan doen hoe zijn genen uitpakken,
laten we elkaar op andere , echte verdiensten beoordelen , Dames ;)