De week van Marli - photo blog 12

 

De eerste week van 2023 is een feit! En voor mij is deze week ook goed begonnen. Hij bestond vooral uit werken, maar wel met veel plezier. Tussendoor heb ik nog een nieuwjaarsborrel op de sportschool meegemaakt en heb ik kunnen bijkletsen met mijn vriend Pim. Hoe dit er verder allemaal uitzag, kunnen jullie in mijn photo plog lezen en bekijken! 

Maandag

Vandaag kon ik onverwachts nog genieten van een 'leg' vrije dag. Ik was er tot gisteren van overtuigd dat ik op controle in het ziekenhuis moest, maar degene die vaak met me meegaat was gelukkig alert toen ze keek naar mijn bevestiging. Ik moest niet op 2-1 naar de internist, maar op 2-2! Nu kwam deze verandering me best goed uit, want voordat de echte werkweek begon, kon ik al mijn boodschappen en pakketjes nog ophalen. Ook was het bij Proud drukjes en heb ik in de middag even op het forum geholpen. De dag vloog voorbij! 

Dinsdag 

Yes, na een weekje vakantie (en de feestdagen) begon het kantoorleven bij tanteLouise weer. Ook startte vandaag mijn nieuwe collega en ik was reuze benieuwd hoe zij haar eerste dag zou gaan beleven. Door de vakantieperiode was het nog rustig op kantoor, dus kon ik in alle rust alles aan mijn nieuwe collega uitleggen. Ze is echt een super lieve en enthousiaste vrouw en ik denk dat we een heel goed team gaan vormen. Samen met haar begeleid en adviseer ik dan alle cliëntenraden en de Raad van Bestuur. 

´s Avonds stond er nog iets leuks op de planning, de nieuwjaarsborrel bij de sportschool! Eerst een lesje spinning om vervolgens aan de prosecco te gaan. Balans moet er zijn! ;-)

Woensdag 

Woensdag ging de wekker ook weer vroeg en had ik opnieuw een kantoordagje. Doordat ik de afgelopen jaren veel thuis heb gewerkt, is het voor mij ook weer wennen om hele dagen van huis te zijn. Het leuke ervan is dat ik weer meer collega's spreek en de gezelligheid ervaar, maar het is wel jammer dat ik Ronja nu minder zie. Gelukkig komt mijn moeder (de oma van Ronja, haha) wel een keerntussen de middag langs om haar melk te geven. Super lief! 

Donderdag

Vandaag even geen kantoor, maar een werkafspraak bij een restaurant. Dat zijn nog eens goede overleggen, haha. Op de planning stond een evaluatie van 2022 over de cliënt-medezeggenschap. Samen met mijn collega heb ik hierover ook gesproken, maar tussendoor ook zeker gezellig bijgepraat en geproost op weer een fijne samenwerking in 2023. Het team waarin ik bij tanteLouise werk is echt fantastisch en het team van Proud ook. Ik merk dat dit me ontzettend goed doet en dat ik hierdoor ook energie krijg van werken. 

Vrijdag

Vrijdag is officieel mijn vrije dag, maar uiteindelijk is er nog van alles tussendoor gekomen. Ik ben druk bezig geweest met een speech voor te bereiden voor een cliëntenraadslid en in de avond ben ik onverwachts voor Phoi Cai ingevallen. Allemaal geen probleem, maar het was wel fijn om even te wandelen en bij te kletsen met Pim. Hoofdje leegmaken en dan kan ik er weer tegenaan! 

Weekend

Ook zaterdag en zondag moest ik nog aan de slag! Samen met Peggy had ik deze keer de diensten voor Proud verdeeld over beide dagen. Deze week kwam ik erachter dat ik alweer bijna acht jaar voor Proud werk, waarvan de eerste tijd als vrijwilligster. De tijd vliegt echt, maar ik blijf het ontzettend waardevol en leuk werk vinden! Tijdens het werken werd ik omringd door snoezepoes Ronja. De nodige knuffels kun je dan niet ontwijken, haha. 

Ondanks dat elke dag een beetje hetzelfde was, hoop ik toch dat jullie het leuk vonden om de eerste week van 2023 met mij mee te lezen. Als redactie gaan we dit jaar weer veel ploggen, bloggen, vloggen en nog veel meer voor jullie doen. Als jullie zelf ideeën of suggesties hebben, laat het dan zeker in de reacties weten! 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Maandag 9 januari 2023 19:28
Niet iedere week hoeft spetterend en afwisselend te zijn. Goed om ook gewoon een week te zien dat een beetje van hetzelfde is. Fijn juist. Social media staat al vol met gemaakte gezelligheid en avontuurlijkheid. Het echte leven is meestal anders.
Hopelijk heb je aankomende week wel wat vrije dagen op de planning staan, want na 7 dagen met werken lijkt me dat meer dan welkom.
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 9 januari 2023 23:21
Hee lieve Anoniem,

Dankjewel voor je reactie en wat fijn om te lezen dat juist deze weekjes mee ook helpend zijn! Aankomend weekend heb ik leuke activiteiten op de planning staan, dus dan mag ik even lekker ontspannen en niet werken ;). Komt goed!
Flower - Maandag 9 januari 2023 22:01
Hoi Marli,
Ik vind het helemaal geen eentonige week hoor. Juist fijn om te zien hoe het echte leven loopt. Niet alleen maar uitblinkers of dergelijke.

Ik vroeg mij even af of er ook nog een blog komt over hoe het met je is, qua angsten enz.
Een tijd geleden ging je daarvoor in behandeling maar dat liep anders, las ik ergens? Heb je daar iets uit mee genomen wat je mis zou kunnen delen, als ik vragen mag ten minste?
Ik heb veel angst en paniek gehad, het ging even beter maar ik merk dat het mij nu weer totaal lam legt en ik zo smacht naar een ‘normaal’ leven. Dan altijd bezig zijn met wat ik voel en wat ik in moet zetten vanuit therapie.
Kort gezegd 😊. Hoe is het nu met je angsten en heb je tips of tricks die je zou kunnen delen of waar een blog over komt?
Alles is hier welkom nml.
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 9 januari 2023 23:32
Hee lieve Flower,

Dankjewel voor je reactie en fijn dat ik op deze manier ook ´normale´ weken kan delen en deze als helpend/inspirerend kunnen worden gezien.

En wat lief dat je mijn situatie hebt onthouden. Voor deze comments is het hele verhaal/proces te lang, maar ik schrijf op mijn to-do list er echt eens een blog over te schrijven (toch 8 dagen in week zien te krijgen, haha).
Kort kan ik er wel alvast iets over delen. Mijn angsten/angststoornis is namelijk niet weg, verre van dat helaas. Het afgelopen jaar heb ik meerdere hulpverleners gezien, waarbij ik opnieuw diverse ervaringen heb opgedaan alleen al wat betreft bejegening. De basis om een goede behandeling aan te gaan is in mijn ogen nog altijd een vertrouwensband en daarna moet je een behandeling vinden die bij je past. Momenteel heb ik geen behandeling en haal ik veel kracht uit een aantal hele dierbare mensen om me heen en probeer ik meer mijn psychische kwetsbaarheid te accepteren en hiernaar mijn leven in te richten, maar ook hiervoor is veel strijd nodig en de juiste mensen waar ik dus erg dankbaar voor mag zijn. Door hun hulp kan ik nu fulltime blijven werken en uit mijn werk haal ik weer kracht, waardoor mijn angsten gelukkig in dat opzicht op de achtergrond staan.

Natuurlijk is dit voor iedereen anders en kan therapie voor een angststoornis bij veel mensen wel werken. Ik heb nog niet het wonder kunnen ontdekken, maar ik ben wel oprecht blij met wat ik nu kan. Hopelijk haal je uit mijn reactie ook een beetje kracht, omdat ik je kan meegeven dat leven met een angststoornis wel mogelijk is (niet makkelijk, mogelijk).
AnaMan - Maandag 9 januari 2023 22:10
Lieve help, 8 jaar alweer!!! Echt ongelofelijk goed van je!!!!! :D
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 9 januari 2023 23:22
Hee lieve AnaMan,

Wat leuk dat je hierop reageert! En ik hoop zeker door te gaan voor de 10! Natuurlijk hoop ik (we als redactie) jou ook nog steeds te steunen via Proud (L)
sewy - Dinsdag 10 januari 2023 22:49
Wat een leuke blog weer! En gefeliciteerd met je relatie met Pim. Ik heb het waarschijnlijk ergens over het hoofd gezien. Veel geluk!
Marli - redactie Proud2Bme - Woensdag 11 januari 2023 13:33
Hee Sewy,

Dankjewel voor je lieve reactie! Maar... ´helaas´ valt Pim niet op vrouwen.... Hij is mijn beste maatje :).
Sterre - Zondag 22 januari 2023 18:09
Hee, ik ben Sterre en ik ben 16 jaar oud. Ik zit in mijn laatste jaar van havo. Om mijn havo af te ronden moet ik een profielwerkstuk maken. Ik heb hiervoor het onderwerp anorexia gekozen. Ik kwam jouw blogs tegen en ik vond het enorm knap hoe je ermee omging en wat je allemaal hebt meegemaakt! Mijn vraag was of je me misschien zou kunnen helpen door een aantal vragen te beantwoorden voor mijn profielwerkstuk. Laat maar weten!!
Groetjes Sterre van der Heijden