De week van Lonneke - photo blog 27

 

Een nieuwe week gevuld met flink wat kittencontent. Zo heb ik mijn weken de laatste tijd het liefst. Ik tel inmiddels de dagen af voordat er twee katjes in huis rondlopen en tot die tijd is de voorbereiding ook al heel leuk. Het was een drukke, maar vooral heel leuke week. Een week waarin lekker eten, sporten en gezelligheid weer centraal stonden. Leuk dat je weer benieuwd bent naar mijn week. Veel kijk- en leesplezier!

Maandag

Het is inmiddels bijna zover! Nog even wachten en dan kunnen we de katjes echt ophalen! Vandaag waren ze alweer 9 weken oud (nou, eigenlijk de zaterdag ervoor), dus kregen ze hun eerste prikje. Samen met een vriend (die twee andere kittens uit hetzelfde nestje krijgt), waren we al vroeg onderweg om mee naar de dierenarts te gaan. Ze deden het echt zo goed! Ik was direct helemaal trots! Sopje (het zwarte katje) bleek alleen een licht hartruisje te hebben. In principe betekent dat niet per se dat er iets ergs aan de hand is, maar dit moeten we wel even in de gaten gaan houden. 

Zo jammer dat we ze nog niet direct mee konden nemen. Nog een paar dagen wachten. In de volgende photo blog zijn ze er in ieder geval!

Er moest ook nog 'gewoon' gewerkt worden vandaag. Hierna haastte ik me naar de drogist om een pakketje op te halen. Ik had van het weekend een nieuwe cameralens besteld en die wilde ik toch wel graag proberen!

Dinsdag

Vroeger op dan gebruikelijk, want ik had vroeg al een afspraak bij de huisarts. Vorig jaar had ik me aangemeld als bloeddonor, maar mijn ijzer bleek destijds te laag om te doneren. Ik was inmiddels wel benieuwd hoe mijn bloedwaardes waren, dus ik liet mezelf even testen. 

Verder een werkdag zoals normaal op de dinsdag. Met een rijles als onderbreking. Daar krijg ik steeds meer zelfvertrouwen in en dat rijd een stuk prettiger! Na een drukke werkdag, reden mijn vriend en ik naar de vriend met wie ik gisteren naar de kittens was. Hij heeft die van hem gisteren (na de afspraak bij de dierenarts) direct meegenomen. Eén van zijn katjes is flink te licht en waar ze vandaan komt, kan ze helaas niet voldoende bijgevoed worden en hij kan haar dat gelukkig wel bieden. Een beetje eerder weg bij de mama dan gebruikelijk bij kittens, maar de dierenarts leek dit toch een beter idee. Lang verhaal kort: een etentje met kittens!

Woensdag

Een thuiswerkdag zoals elke woensdag. Na het werken had ik weer een sportlesje staan. Het regende af en aan een beetje, dus een deel konden we gelukkig buiten doen (dat vind ik het fijnst) en een deel hebben we binnen gedaan. Bij thuiskomst had mijn vriend het eten al klaarstaan, wat een luxe! 

Donderdag

Voor de verandering ga ik vandaag een dag naar kantoor. Omdat een collega een huis had gekocht, stond de koelkast vol met lekkers waaronder deze schaal met donuts. Hiernaast had een andere collega (ik bof maar) zelfgemaakte broodjes bapao mee.  

 

Vrijdag

Vroeg op vandaag, want ik werk vandaag met Irene in Leiden! De eerste keren dat ik weer naar kantoor mocht, vond ik het toch veel energie kosten. Vooral het reizen vond ik een tijd geleden vrij intensief. Gelukkig begin ik hier inmiddels weer iets aan te wennen en kost een 'dagje uit' me steeds minder energie. 

In de middag hebben we een nieuwe 'lunchvideo' opgenomen, dus die kan je volgende week op onze site bekijken! Hopelijk helpt dit je door lastige momenten heen of geeft het je wat afleiding als je dat nodig hebt. Wil je graag de eerste lunchvideo met Irene en Daphne nog eens bekijken? Die vind je hier

De lucht was prachtig toen ik onderweg naar huis ging. Bij thuiskomst was heel het appartement nog gehuld in een warme gloed. Zo blij word ik daarvan!

Zaterdag

De wekker ging alweer vroeg, want ik had een sportklasje geboekt! In de blog die gisteren online is gekomen, vertel ik al een beetje hoe het sporten er voor mij de laatste tijd uit ziet. 

Ondertussen had mijn vriend wentelteefjes van suikerbrood met gember gemaakt. Heel welkom! Hmm!

Ik zit er lekker in merk ik. Ik heb meer energie dan ik van mezelf gewend ben en in de middag heb ik de klusjes die door de week vaak blijven liggen opgepakt. In de avond aten mijn vriend en ik bij een nieuw (vegan) restaurant waar ze vooral pizza's serveren. Helaas was de oven nét kapot gegaan, maar de burger die we kregen was heerlijk! 

De afgelopen weken heb ik een aantal keer de vraag gekregen wanneer je merkt dat je hersteld bent. Een lastige vraag, zonder pasklaar antwoord als het aan mij ligt. Voor mij kwam dit antwoord in stapjes. Tijdens mijn eetstoornis had ik het namelijk heel erg gevonden als eetplannen (vooral last-minute) veranderden. Nu sta ik hier helemaal niet meer bij stil en ik gun jou diezelfde vrijheid. Ik gun jou het vooruitzicht dat dit kan veranderen, ook al kost dat tijd. Ook al is het een vreselijk moeilijk proces, je krijgt er echt zoveel voor terug. 

Zondag

Nieuwe ochtend, nieuw baksel. Bij gebrek aan granola maakte mijn vriend pannekoekjes met yogurt en  bosbessen erin. Daarna snel door, want ik kreeg ook mijn tweede vaccinatie vandaag. 

Gelukkig heb ik me er niet heel ziek van gevoeld. Dus na een rustige middag bij zijn moeder, reden mijn vriend en ik naar mijn moeder, waar we samen met mijn zusje gingen eten. Mijn nichtje (ze is bijna een jaar oud) was er ook bij en dat is altijd heel gezellig. Elke keer als ik haar zie, heeft ze weer iets nieuws geleerd. Zo kan ze nu met haar neusje 'snuffen' en zet ze ook al wat voorzichtige stapjes. Zo lief om te zien. 

Na toch wel een druk weekend, gingen we vroeg op huis aan. Mijn vriend en ik waren allebei een beetje ziek geweest, dus we vonden Avatar en thee in bed wel een goed idee! 

Ik hoop dat je, net als ik, terug kunt kijken op een fijne week waarin je rust en energie hebt kunnen afwisselen, net waar je behoefte aan had. Ik wens je voor komende week vooral veel kracht toe. Sterkte waar nodig en vooral veel liefde. Succes weer!

x Lonneke


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Maandag 2 augustus 2021 19:21
Wat leuk om weer een weekje te mogen mee kijken! En ik heb precies hetzelfde met bloeddonatie. Ik heb snel last van ijzertekort, maar zou zo graag bloeddonor willen worden. Heb je inmiddels de uitslag al binnen? (Als je het wil delen natuurlijk haha)
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 3 augustus 2021 08:05
Hi Anoniem!

Ah, zo jammer is dat! Ik kon vrijdag bellen en alles was gelukkig helemaal goed! Ik moest helaas alsnog afzeggen door de vaccinatie, maar voor de volgende keer is alles in orde denk ik!

Hopelijk vind jij ook een manier waardoor het voor jou haalbaar wordt!

x
Arwen - Maandag 2 augustus 2021 20:31
Lieve lonneke leuk om je week weer te zien leuk dat die kittens bij jou en je vriend komen naar dat 1 van die kittens een hartruis had en die andere kitten te licht was maar gelukkig zorgen jullie goed voor ze en komt het goed fijn dat er werd getrakteerd op donuts en broodjes bapao goed dat je bloeddonor wordt ik hoop dat ze verdovende pleisters hebben ik hoop dat je heel weinig last hebt van de pijn dat het weinig pijn doet ik zou natuurlijk voor je willen dat het geen pijn deed pijn is de hel voor mensen en dieren maar dat is onmogelijk met bloed prikken en als je bloeddonor bent dus hoop ik dan dat je zo min mogelijk pijn hebt fijn dat die wentelteefjes lekker waren naar dat jij en je vriend een beetje ziek waren ik hoop dat jullie weer beter zijn leuk dat je je nichtje gezien hebt en fijn die boodschap die je schrijft aan 't einde groetjes
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 3 augustus 2021 08:53
Hee Arwen,

Bedankt weer voor je lieve reactie! Ik heb helaas de afspraak voor het doneren deze keer af moeten zeggen, vanwege de vaccinatie, maar de vorige keer heb ik hier gelukkig niet veel pijn van ervaren! Anders zijn verdovende pleisters zeker een goed idee, denk ik!

Ik wens je een goeie week toe, Arwen! Veel liefs!
Anne - Dinsdag 3 augustus 2021 04:30
Wat fijn om weer te lezen hoe jouw week was
Hoe ging het met de nieuwe camera lens? Heb je er al mee gewerkt?
Ik kan ook zo genieten van mooie luchten en het fascineert mij ook hoe het lichtval verandert per jaargetijde, maand, dagdeel enz. Het veveelt mij nooit šŸ™‚
Over wanner je weet dat je hersteld bent? :
Heeft dat altijd eerst met het eten te maken of zie je het soms ook met veranderingen van een andere kant?

Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 3 augustus 2021 08:48
Hee Anne,

Wat een lief berichtje, dankjewel! Toevallig heb ik het lensje zondag bij mijn nichtje ook gebruikt en ben zeker tevreden!

Goeie vraag ook die je stelt. Voor mijn gevoel heeft dat zeker niet altijd met eten te maken, maar die stappen hierin kunnen soms wel het meest 'tastbaar' zijn, ervoer ik. Voor mij zat het ook erg in lichaamsbeleving, de manier hoe ik naar mezelf keek en mezelf plaatste in de wereld. Misschien dat je deze blog wel interessant vind om te lezen, ik ben benieuwd of je hier ook iets van herkenning uit haalt: https://www.proud2bme.nl/Proud2Live/Ik_schaam_mij_als_ik_geniet

Veel liefs!
Lisa - Dinsdag 3 augustus 2021 12:57
Herkenbaar van het reizen naar werk. Ik heb afgelopen jaar thuis gestudeerd en nu werk ik fulltime op kantoor, is 1,5 uur heen en 1,5 uur terug met het ov. Kom steeds helemaal kapot thuis terwijl ik dus eigenlijk niet veel doe behalve op kantoor en in ov zitten. Heb ook het idee dat ik mijn tijd verdoe met die reistijd.
Cindy - Dinsdag 3 augustus 2021 15:57
Leuke blog!Bedankt voor het delen