De week van Lonneke - photo blog 18

 

Ook al lijkt de wereld soms stil te staan, de dagen gaan enorm snel aan me voorbij. Ik merk dat ik de afgelopen weken moeite had om niet in een sleur te raken en besloot toen wat vaker naar buiten te gaan. Dit bevalt me zo goed, dat ook deze week vol zit met heerlijke bosfoto's. Veel lees- en kijkplezier!


Maandag

Een paar weken geleden zat ik niet zo lekker in mijn vel. Nu ik - meer dan normaal - thuis werk, merk ik dat ik mijn huis niet echt veel meer uit kom. Ik raak sneller geïrriteerd en ben wat prikkelbaarder dan een paar maanden geleden. Als experiment probeer ik nu, voordat ik begin met werken, even naar buiten te gaan. Ik merk dat veel meer ademruimte geeft. 

 

Deze ochtend stond ik al vroeg buiten. De zon kwam op en de wereld was prachtig. Ik kan me op zo'n moment even intens gelukkig voelen. 

Ondanks de zon had ik het best koud vandaag. Een tijd geleden heb ik een kruik gekocht die ik erbij pakte tijdens het werken. Ook al was Winnie eigenlijk al genoeg kruik.. 

In de avond kookte ik voor de verandering een keer. Meestal neemt mijn vriend deze taak op zich, maar ik voelde 'm wel vandaag. Ik maakte een ovenschotel met vegetarisch gehakt, paprika en een soort pasta van kikkererwten en kruiden. Ik weet niet meer precies wat er allemaal in zat, maar het was best geslaagd!

Dinsdag

Vandaag werkte ik een dag voor mijn andere werk. Ook dit is, net als Proud2Bme, een kantoorbaan. Ik probeer ook hier tussen de middag even een rondje te wandelen omdat ik merk dat ik me anders een beetje opgesloten voel. De locatie is nou niet heel inspirerend (het is een industrieterrein) maar ik vond wel dit kleine beekje. Is toch een beetje natuur..

 

Ik zat de hele dag al niet heel lekker in mijn vel. In eerdere blogs heb ik al geschreven met de relatie tot mijn vader en waarom ik geen contact meer met hem heb. In het weekend is er veel gebeurd met betrekking tot mijn vader. Ook al lukt het mij vaak wel om dit los te laten, soms gaat dit me iets minder goed af. Vandaag was zo'n dag en ook deze dagen mogen er zijn. Dat maakt het niet perse iets makkelijker, maar dat zorgt wel voor iets meer rust gelukkig. 

In de avond kreeg ik bovenstaande foto toegestuurd. Een tijd geleden stond ik een aantal keer model voor een schilderes die ik leerde kennen op een festival. Ze kan onwijs mooi schilderen en het is zo gek om mezelf op deze manier te zien. 

Woensdag

Ik begin mijn ochtend weer buiten. Ik kan me voorstellen dat dit wandelen een trigger kan zijn voor jou, zeker als je moeite hebt met bewegen of last hebt van bewegingsdrang. Irene schreef er in haar vorige photo blog een mooi stukje over. Ik denk zelf ook dat het vooral de intentie is die hierin bepalend kan zijn. Ik merk aan mezelf dat ik het vooral fijn en rustgevend vind, waar ik in het verleden vooral gefocust was op het aantal stappen of de tijd die ik besteedde aan bewegen. Het kan lastig zijn om dit aan te voelen. Als je meer wilt lezen over bewegingsdrang, dan zou je deze blogs eens kunnen bekijken. 

Tijdens het eten van een appel vond ik deze twee ontkiemde pitjes! Vorig jaar had ik al zo'n pitje geplant en daar kwam een heus boompje uit. Eens kijken of deze ook willen groeien!

In de middag pakte ik mijn zonnebril erbij. Ik heb regelmatig last van mijn ogen, ze beginnen dan enorm te branden en vaak is dit een voorteken van een migraine aanval. Meestal helpt wat rust of de buitenlucht prima, alleen was de zon net te fel.

 

Gelukkig bleef de migraine aanval uit. Die avond ben ik met mijn vriend naar een andere vriend gegaan om te eten. Hij heeft een nieuw kookboek van Ottolenghi (net als wij trouwens!) waar veel uit gekookt en geprobeerd wordt. Zeker geen straf om te helpen opeten. 

Donderdag

Ook op donderdag werk ik voor mijn andere werk. Vandaag moesten er ook wat foto's gemaakt worden voor Instagram. Omdat we een badkamer nodig hadden, besloten we aan te kloppen bij een badkamer showroom. Hier mochten we gelukkig gewoon wat foto's maken. 

De sleutelhanger die je hier onderaan op de foto ziet, heb ik van een vriend gekregen. Hij heeft zelf een analoog fotowinkel en omdat ik heel erg van fotografie houd, had ik ooit al een sleutelhanger gekregen. Deze was ik helaas verloren, maar hij had nog een nieuwe voor me klaarliggen. Ik vind sleutelhangers een heel fijne manier om mezelf af en toe te herinneren aan iets. Fotografie stond voor mij lang voor een burn-out en depressie door de opleiding die ik destijds deed, maar ik leer hier steeds meer mijn eigen weg in te vinden. Ik kan weer 'voor de leuk' fotograferen zonder er iets mee te hoeven en dat vind ik heerlijk en een fijne reminder. In deze blog beschreef ik al eens hoe dat destijds voor mij was en waarom ik het lastig vond om de signalen te herkennen. 

 

Ik merkte dat ik behoefte had aan wat rust. Met een warme kruik op mijn schoot en een maskertje op mijn gezicht sloot ik de avond af, terwijl ik wat afleveringen terugkeek van 'Masterchef Australia' en 'Chateau Meiland'. 

Vrijdag

Weer een prachtige ochtend! Gewapend met een fijne podcast, een warme muts en handschoenen aan trotseerde ik de kou om uiteindelijk bij dit uitzicht terecht te komen. 

In de middag hadden we met het grootste deel van het Proud2Bme redactieteam een online 'koffiemomentje'. Fijn om elkaar weer eens te zien en te spreken. Zeker nu we allemaal al een tijd thuiswerken, merk ik dat ik deze meetings juist heel fijn vind.

In mijn vorige photo blog vertelde ik al dat ik vaak moeite heb om me te houden aan de 'clean desk policy'. Ik probeer hier wel echt meer op te letten, maar zoals je op de onderstaande foto ziet is dit niet altijd even makkelijk.. 

 

Na het werk maakte ik een ommetje naar de supermarkt. Door de Instagram post van Irene van een tijd geleden had ik zin om kruidnoten te maken! Al snel rook het huis heerlijk kruidig en toen het tv programma 'Ik geloof in mij' begon, waren ze precies genoeg afgekoeld om te eten. Hierna keek ik ook nog de documentaire van Louis Theroux. Ik heb al veel van zijn documentaires gekeken en ik heb zelfs zijn boek gekregen van mijn vriend. 

Zaterdag

En toen was het alweer weekend! Overdag was ik alleen thuis en ik besloot om toch even naar de stad te gaan. Er lag een pakketje klaar bij een ophaalpunt en ik was een oorpiercing verloren. Ik besloot meteen even langs een lokaal winkeltje te gaan om wat wierook te halen, die was ook op.

 

De piercing zat er gelukkig weer snel in.

Die avond aten we zelfgemaakte kaasfondue. Een vriendin van mij had weer waanzinnig brood gemaakt en dit was toch wel echt mijn hoogtepuntje van deze week - al is het wandelen ook wel heel fijn. Ook heb ik meegekeken met de game 'Total warhammer', wat een vriend van mij op het moment speelt (en ik dus waarschijnlijk binnenkort ook). 

Zondag

Nadat mijn vriend terug was van hardlopen (en ik ongestoord even kon Simsen), besloten we samen boodschappen te doen. Hij wilde ook wat gerechten uit het nieuwe kookboek maken. Ik nam meteen van de gelegenheid gebruik om een kaneelbroodje van de Albert Heijn mee te nemen. 

Ook kocht ik een nieuwe pot pindakaas met kruidnootjes. Deze proefde ik al eerder in deze video. Ik vond hem toch wel erg lekker, zeker met een laag boter eronder. Ook speelde ik 'Crimediggers', een soort spel van de politie dat een onderdeel is van een nieuwe wervingscampagne om digitale rechercheurs te werven. 

Terwijl mijn vriend in de keuken stond, besloot ik snel een doekje door het huis te halen. Vooral de badkamer mocht wel weer schoongemaakt worden. 

En toen was het eten al klaar! Een koude avocado-komkommer soep en knolselderij'steak' met kerriekorst met een grapefruit salade. Ik vond de combinatie ook heel goed en ik denk dat we vooral de soep nog vaak zullen maken! 

We sloten de avond af met een spelletje 'Scrabble' - dat ik natuurlijk niet heb gewonnen - maar het was een fijne avond en ook een goede week. Ik hoop dat het jou ook lukt om jezelf staande te houden in deze tijd. Mocht je ergens tegenaan lopen, weet dat wij voor je klaarstaan op het forum en in de chats. Take care en weer veel kracht en liefde gewenst. ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Flo - Maandag 23 november 2020 20:08
Wat een fijne plog. Krijg er een warm gevoel bij!
Naar dat je even rot voelde ivm de relatie met je vader.
En bijzonder dat je ook dit momentje even hier deelt.
Liefs!
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 24 november 2020 17:34
Hee Flo,

Bedankt voor je lieve reactie :)
V - Maandag 23 november 2020 22:17
Oeh jaa Otto lenghi heeft echt top kookboeken! Zoveel lekkere dingen :) wij hebben er een die heet ‘lekker simpel’ maar heb toch de hele dag in de keuken gestaan met m’n moeder hahaha
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 24 november 2020 17:33
Oh ja, er staan ook vaak geen tijden bij dus ik verkijk me er vaak ook echt op, haha. Zolang het maar lekker is denk ik dan :P
anillen93 - Dinsdag 24 november 2020 07:15
Hmmm ziet er lekker uit! Mag ik misschien het recept van de knolselderij steak met kerrie korst... lijkt met zo lekker

Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 24 november 2020 17:33
Hoi hoi!

Het recept komt rechtstreeks uit het boek 'Flavour' van Ottolenghi! :)
Jelle - Dinsdag 24 november 2020 11:03
Het inspireert mij wel dat je ondanks de moeilijkheden toch nog iets van je week weet te maken.
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 24 november 2020 17:33
Hee Jelle,

Wat lief dat je dat benoemt, dankjewel. Fijn dat het je een beetje inspireert. :)
Lise - Dinsdag 24 november 2020 17:10
Goed idee, dat wandelen buiten. Ik kan me voorstellen dat het een positief verschil maakt om je dag zo te beginnen. Misschien moet ik het morgenochtend ook maar eens doen, ik merk zelf dat ik ook wat neerslachtig word door het thuiswerken elke dag.
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 24 november 2020 17:32
Hee Lise,

Ah ja, heel herkenbaar. Ik hoop dat dit je wat positieve energie zal geven. :)
britneyangel - Woensdag 25 november 2020 19:08
wat toevaliig ik heb net die pindakaas gekocht bij de plus, ik ga hem snel uitproberen ik ben benieuwd!
Lonneke - Team Proud2Bme - Donderdag 26 november 2020 10:19
Hee Britney,

Wat leuk om te lezen! Ik vind 'm zelf het lekkerst met wat boter eronder! Enjoy! :)
anillen93 - Maandag 30 november 2020 23:02
Heb het intussen gemaakt! Verassend lekker!
Lonneke - team Proud2Bme - Dinsdag 1 december 2020 08:40
Oh yes, wat leuk om te lezen! Fijn dat het zo lekker was! :D