De week van Irene - photo blog 36

 

Toen mij gisteren gevraagd werd hoe het ging, zei ik: "Bijzonder goed eigenlijk! Ik ben mijn week aan het bijhouden in foto's en zie dan ineens nog bewuster hoe fijn ik het heb." Vroeger kon ik zo gemakkelijk voorbij gaan aan de fijne dingen en was ik veel meer gefocust op de mindere momenten. Zoals die ene dag afgelopen week dat ik het even niet zo goed wist. Dat had vroeger zó'n stempel op m'n week kunnen drukken en waarschijnlijk een eetbui veroorzaakt. Het is wel zo dat ik vroeger al met al minder lekker in mijn vel zat, maar toch denk ik dat het een verschil maakt. In deze photo blog dus veel over wat mij blij maakt, maar ook bespreek wat serieuze onderwerpen als triggersbewegingsdrang en zelfzorg

♥ Maandag

Wat is het eerste dat jij doet als je wakker wordt? Ik moet altijd meteen plassen. Toen ik het laatste velletje van de wc-rol aftrok was duidelijk wat me te doen stond deze ochtend: nieuw wc-papier halen. Dat is geen straf. Ik vind het fijn om voordat de werkdag begint even buiten te zijn geweest. Wist je dat het blauwe licht in de ochtend ook helpt tegen winterdepressies? Ik maakte meteen van de gelegenheid gebruik om wat andere boodschappen te doen. 

Daarna was het tijd om te werken. We beginnen de maandag altijd met een Zoom-teammeeting. Zo zien we elkaars gezichten tenminste nog een beetje in deze gekke tijd. Het is niet hetzelfde als naar kantoor gaan, maar het is wel fijn. Desondanks gaat het thuiswerken mij heel goed af. Ik maak bewust wandelingetjes om echt voldoende buiten te komen. Ik heb twee mooie parken in de buurt, waar ik geniet van de herfstkleuren. Dat doet me merkbaar goed!

In de avond keek ik samen met mijn vriend de nieuwste aflevering van Undercover op Netflix. Zo spannend! We zijn ook aan een nieuwe serie begonnen: The Queens Gambit. De verleiding om tot diep in de nacht door te blijven kijken was groot, maar de wekker die de volgende ochtend zou gaan, voelde ik ook al in mijn nek hijgen. Ik las nog twee bladzijdes uit mijn boek, maar kon mijn ogen al niet langer openhouden. Zzzz.

Voor de oplettende kijker: ja, aan dit boek ben ik al een hele tijd terug begonnen. In de tussentijd heb ik drie andere boeken gelezen want ik was er even uit, maar nu zit ik er weer in. Herkenbaar hoe dat soms kan gaan? 'De Wereld Van Sofie' is ook zo'n boek dat al meer dan een jaar met een boekenlegger op de helft in de kast ligt. Die wil ik zeker nog uitlezen. Ik vind het geweldige boeken, maar als ik m'n momentum verlies, kan ik het lastig vinden om door te zetten. Ik kom er wel op mijn manier. Voor nu geniet weer helemaal van het lezen - zeker zo voor het slapengaan - en daar gaat het om. 

♥ Dinsdag 

Het was een frisse, zonnige ochtend. Voor ik moest werken, liep ik een rondje door het park en knikte vriendelijk naar de hardlopers en hondenuitlaters. Zo'n klein contactmomentje doet echt iets met je en wanneer iemand al lang voorbij is, staat er nog steeds een kleine glimlach op mijn gezicht. Ook de maan stond nog hoog aan de hemel en lachte ons toe. Wat een fijne ochtend zo! 

Als ik aan het werk ben, zit ik altijd tegenover het raam. Wanneer de zon dan fel naar binnen schijnt, doe ik niet de gordijnen dicht, maar zet ik mijn Zwarte Cross pet op. Dit jaar ging de Cross niet door. De tickets zijn automatisch geldig voor 2021. Ik ben benieuwd hoe de wereld dan weer is. Change is a thing you can count on. Voor mij persoonlijk is het een luxeprobleem, maar ik heb in ieder geval erg veel zin in een festival met m'n vrienden. Lekker dansen, genieten van muziek, buiten zijn, de zon op je bol, de modder onder je laarzen, mensen kijken, mensen ontmoeten, veel te lang opblijven, proosten op het leven, huilen van het lachen, vegaburgers eten en wakker worden in een half omgevallen tent. Love it.

Maar voor nu is de situatie nog zoals hij is. Of ja, vanavond was wederom een nieuwe persconferentie op tv; de regels weer aangescherpt. De impact op mijn persoonlijke leven is niet al te groot, maar ik leef mee met de mensen voor wie dat wel is. Weet dat je altijd welkom bent om je hart te luchten op ons forum of mee te praten in onze coronachat op zaterdagmiddag. Ik spendeer mijn avond in de studio bij mijn vriend en ga verder met een tekening die geïnspireerd is op een stuk uit het boek dat ik aan het lezen ben.

♥ Woensdag

Deze ochtend wilde ik pumpkin spice pannenkoeken bakken, maar ik kwam er al snel achter dat het beslag dat ik had gemaakt beter werkte in de oven. Ook prima! Ik mengde gekookte en pureerde pompoen met bruine basterdsuiker, volkoren meel, baking soda, bakpoeder, een beetje lijnzaad en pumkin spice. Ik heb niks afgemeten, maar deed dit op gevoel tot ik het beslag een goede dikte vond. Wel gebruik ik voor de baking soda en bakpoeder altijd een theelepel. Als toppings nam ik sojayoghurt met vanillesmaak en stoofpeertjes. Een echt herfstontbijt als je het mij vraagt!

In de middag kwam Editie NL langs voor een klein interview over de triggerwarning bij Netflix-serie 'The Crown'. Voel jij je getriggerd wanneer je iets over eetstoornissen op tv ziet? Of voel je je getriggerd door de triggerwarning zelf? Bekijk dan eens deze blog vol erkenning, tips en een helpende video. 

Ook hing ik vandaag wat vogelvoer op aan het balkon. Precies waar ik op uitkijk als ik aan het werk ben. Ik ben benieuwd hoe snel de vogels het doorhebben en kijk ernaar uit ze tijdens m'n werkdagen langs te zien fladderen. 

In de avond begeleidde ik een themachat over ADHD. Het was een gezellige chat waarin we ook veel hebben besproken. Had jij er ook graag bij willen zijn? Je mag me altijd alles over dit onderwerp vragen op het forum, maar houd ook de chatagenda in de gaten, want deze chat komt vaker terug! Na de chat dook ik bijna meteen m'n bed in met 'relaxing balm' en mijn boek. (Ik ben stiekem ook een beetje trots dat het lezen nu zo goed gaat!) 

♥ Donderdag

Het grootste gedeelte van de nacht had ik echt als een blok geslapen, maar toen ik rond half vijf wakker werd, kon ik plots geen oog meer dicht doen. Ik was namelijk heel zenuwachtig voor een basgitaar waar ik vandaag naar zou kijken. Ik lag maar te draaien in bed, dus ben toen op de bank gaan liggen. Daar heb ik uiteindelijk nog wel even kunnen slapen, gelukkig! 

De gitaarwinkel zit op Scheveningen, dus ik maakte meteen van de gelegenheid gebruik om over het strand te wandelen. Ik woon nu een stuk verder weg van het strand dan eerst, dus had dat al een hele tijd niet gedaan. Het weer zat me ontzettend mee - dat deed het eigenlijk de hele week. Het was verfrissend fris en het zonnetje scheen vrolijk. 

In de haven van Scheveningen liep ik even later de gitaarwinkel binnen. Ze hadden de basgitaar al voor me opzijgelegd toen ik er gisteren om vroeg. Ik heb er daar nog even op gespeeld en was nog meer verkocht dan ik van tevoren al wist dat ik zou zijn. Ik ben zo ontiegelijk blij met deze gitaar! 

Je kan wel raden wat ik na werk de rest van de avond heb gedaan. 

♥ Vrijdag

Voor sommigen zal het inspirerend zijn dat iemand bewust naar buiten gaat en de natuur opzoekt, maar voor een ander kunnen de blokjes om die ik in deze photo blog veel laat zien triggerend zijn. Je kan nooit alle triggers uit de weg gaan, denk ik. Dus laten we erover praten in plaats van te doen alsof het niet bestaat. Mocht je ermee zitten, geef het zeker aan en zorg voor jezelf en elkaar. Dat zou ik ontzettend goed vinden. Ik heb al meerdere keren naar het forum verwezen in deze photo blog, en het begint een beetje als een reclamepraatje te voelen, maar ik meen het echt. We zijn er graag voor je! 

Wat het wandelen betreft. Ik val er geen milligram mee af, dat is ook helemaal het doel niet. Ik vind het fijn, belangrijk en ontspannen om buiten in de natuur te zijn. Zeker nu de dagen korter zijn. Het maakt zo veel uit voor mijn stemming. Ik neem ervoor of erna een lekker ontbijt en eet de rest van de dag zowel een gezonde portie groente als een hand vol kruidnoten - bijvoorbeeld. Ik zorg goed voor mijn lichaam en mijn hoofd. Ik denk dat de beweegredenen waarom je iets doet alles uitmaakt. Handel je uit zelfzorg of zelfhaat? Wat is op dit moment goed voor jouw lichaam en voor jouw mentale welzijn? Wees daarin eerlijk naar jezelf en praat erover als je er onzeker over bent. Wat goed voor mij is, hoeft niet goed voor jou te zijn en andersom. Wat zijn jouw beweegredenen voor de keuzes die je maakt op een dag? Wat heb jij nodig?

Over dit onderwerp zou ik best een aantal blogs aan kunnen raden. Bijvoorbeeld de video 'Tips tegen triggers bij eetstoornissen' van Nouska. Maar ook de interessante kijk op sport en beweging van Lonneke in de blog 'Body positivity; nieuwe inzichten'. Voor wie worstelt met bewegingsdrang, heeft iets aan de blog 'Mijn beste tips bij bewegingsdrang' van Daphne. 

Verder is vandaag echt even een Proud-dagje. Ik werk de hele dag en val in de avond ook in voor Phoi Cai die met vakantie is. 

♥ Zaterdag

Ook vandaag nam ik de werkdag van Phoi Cai over. Ik verdeel m'n taken over de dag en avond. Voor de rest van de dag had ik wat plannen, maar vandaag was zo'n dag dat alles anders liep en ik even niet zo goed wist wat ik wilde doen. 

En zo geschiedde. Mijn vriend had precies zo'n dag, dus we rommelden gezamenlijk en afzonderlijk wat in en rond huis. Ik wist niet zo goed wat ik moest fotograferen en/of uitlichten. Het komt misschien niet heel erg zo over, maar de dag voelde ook echt als een 'weet ik niet'-dag. Uiteindelijk hebben we samen The Queens Gambit gebingewatched en daarmee afgekeken. Samen zijn we op de bank in slaap gevallen.

♥ Zondag

In onze bui van gisteren hebben we de boel een beetje de boel gelaten in huis. Overal lagen spullen en de afwas had zich ook opgestapeld. Het was duidelijk wat ons deze ochtend te doen stond. Opruimen en schoonmaken! Als ik er dan lekker in zit, kan ik hier ook echt even mee doorgaan. Plantjes ook even water, wasje erin, huppakee!

Met een extra gitaar in huis was ook een nieuwe gitaarstandaard nodig. Die was gisteren bezorgd en zette ik vandaag in elkaar. Alle drie mijn gitaren passen hierop. Deze aanblik in de kamer tovert steeds weer een glimlach op mijn gezicht en ze staan zo ook fijn binnen handbereik. Blij mee!

Ook had iemand gisteren een aantal kaarten bij mij besteld. Je zag ze al voorbij komen op de foto-collage van die dag. Het was mooi weer en ik moest in de buurt zijn, dus ik besloot ze op de fiets langs te brengen. 

In de avond had ik namelijk met de band afgesproken. Deze twee meiden zijn tijdens deze coronatijd echt mijn sociale clubje, daar ben ik zo blij mee. We werken hard aan onze muziek, maar het is ook zo gezellig. Hoewel we elkaar een jaar geleden nog helemaal niet zo goed kenden, zijn we nu zulke goede vrienden geworden! Zo zie je maar: je weet nooit wie of wat er nog op je pad komt. We brainstormen over hoe alles eruit moet gaan zien; de albumcover, de website, ons Instagram-account. Op dit moment worden vier van onze opgenomen nummers afgemixt en gemasterd door iemand die we erg hoog hebben zitten, dus het is super spannend en leuk allemaal. Veel kriebels in m'n buik!

Moe, maar bomvol inspiratie dook ik mijn vers gewassen en opgemaakte bed in. Het lukte me nog net om twee bladzijdes uit m'n boek te lezen en ik viel al snel als een blok in slaap. Terwijl ik dit laatste stukje tekst schrijf, zie ik heel even een koolmeesje bij het vogelvoer zitten! Te snel om een foto te maken, maar lang genoeg voor een glimlach op m'n gezicht. Ik hoop dat iets vandaag ook een glimlach op jouw gezicht mag toveren. Hoe groot of klein het ook is. 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Y. - Maandag 9 november 2020 20:43
Hele fijne blog, dankjewel!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 10 november 2020 08:19
Bedankt voor je reactie Y! ♥
Laura - Maandag 9 november 2020 20:52
Wat een leuke blog Irene!! En wat een overeenkomsten, ik heb Queens Gambit ook gebinged, ga naar de zwarte cross, ik ben jaloers op je tattoos en ik heb mythos op de plank liggen maar moest nog een beetje wennen aan de schrijfstijl (en heb hem sindsdien niet meer opgepakt moet ik bekennen).
Ik neem me bij deze voor om ook meer herfst wandelingen te gaan maken want die zijn inderdaad zo heerlijk!! Fijne week nog :) xx
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 10 november 2020 08:18
Zo leuk allemaal! Ja, ik moest inderdaad ook even wennen aan de schrijfstijl - zeker als je net uit een heel ander boek komt. Maar het is echt een aanrader. Geniet van de herfst ♥
Amber - Maandag 9 november 2020 21:10
Positiviteit blijkt uit je blog. Zo fijn om te lezen. En wat een goeie: handel je uit zelfcare of zelfhaat? Die ga ik onthouden.
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 10 november 2020 08:19
Fijn dat je daar iets aan hebt! Het is een waardevolle vraag om te stellen denk ik inderdaad :-) Liefs!
Saskia - Dinsdag 10 november 2020 13:35
Die ga ik ook onthouden! Toevallig vorige week daar mee gestruggeld.. en op dat moment was ik me er in ieder geval bewust van, dus stap 1 is in the pocket haha
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 10 november 2020 15:29
Bewustwording is inderdaad de eerste stap. Goed bezig! En ook dat het je nu weer opvalt en je er mee aan de slag wilt. Jij komt er wel! Zet hem op ♥
Saskia - Woensdag 11 november 2020 21:53
Ahh dankjewel, dit is echt zo lief!
Tinka - Maandag 9 november 2020 21:50
Leuk!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 10 november 2020 08:19
♥!
Flo - Dinsdag 10 november 2020 06:19
Gaaf je nieuwe gitaar!! Zo leuk om te lezen dat je hier zoveel plezier uithaalt! Dat je zelfs zenuwachtig bent de ochtend voordat je m ophaalt! Oldskool! Cute!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 10 november 2020 08:19
Haha, ja echt! Dankjewel! :-D x
C - Dinsdag 10 november 2020 12:39
Mooi!!! En zo fijn om zoveel natuur te zien, vind de foto's heel gevarieerd btw,fijn dat er niet elke dag eten hoeft getoond te worden, er is zoveelmeer in een dag en zoveel meer wat jij bent!!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 10 november 2020 15:45
Fijn he C de natuur! ♥ Ben het verder ook met je eens. Soms kan ik echt genieten van eten, maar het is voor mij ook 'gewoon eten' wat je nodig hebt om al die dingen te kunnen doen. Dat heeft mij persoonlijk ook heel erg geholpen in mijn herstel, dat verder kunnen en mogen kijken dan mijn eten en lichaam. :-) Dankjewel en liefs!
Anne - Dinsdag 10 november 2020 13:56
Foto blogs zijn meestal niet mijn lievelingsrubriek op jullie website maar deze was echt zo aangenaam en waardevol om te lezen. Dankje Irène!
En vooral dat 'ik weet het niet-dagje' en deel over 'vanuit zelfliefde of zelfhaar?' - waw zo sterk.
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 10 november 2020 15:46
Hey Anne, dat is fijn om te lezen en ik zal dat zeker ook meenemen in mijn volgende photo blogs. Bedankt! ♥
Vlien - Dinsdag 10 november 2020 18:57
'Handel je uit zelfzorg of zelfhaat?' Dit is een mooie vraag die ik mee ga nemen in mijn komende dagen ♥ ☯
britneyangel - Dinsdag 10 november 2020 19:03
als ik s'ochtends wakker word dan moet ik ook altijd plassen,ik ben er wel gewent aan geraakt maar ik vind het wel vervelend want ik lig dan zo lekker. leuke blog met leuke fotos vooral die laatste in bed met een glimlach haha!