De week van Lonneke - photo blog 17

 

Het is weer maandag en dat betekent een nieuwe photo blog! Het was weer aan mij om jullie een weekje mee te nemen. Nu ik erop terugkijk, was het best een drukke week. Gelukkig plande ik ook de nodige vrije momenten in. Ik hoop dat je het weer leuk vindt om een weekje mee te kijken en dat je er inspiratie of motivatie uit kunt halen. Veel plezier!

Maandag

Vandaag werkte ik weer een dag voor Proud2Bme vanuit huis. Voordat ik begon met werken, speelde ik nog een halfuurtje 'Planet Zoo'. Dit heb ik sinds kort weer ontdekt en zul je deze week dan ook zeker vaker voorbij zien komen.

De rest van de dag ben ik druk bezig geweest met het editten van een dagje mee-eten - deze komt morgen online! De tijd ging enorm snel voorbij en voordat ik het wist, zag de lucht er zo mooi uit als op bovenstaande foto!

Dinsdag

Ik heb in mijn vorige photo blog vertelde ik over mijn eerste werkdag bij mijn andere werk. Ondertussen werk ik er bijna een maand en ik heb het ontzettend naar mijn zin. Ik vind het ook een opluchting dat ik nu op de fiets naar mijn werk kan. Het was vandaag een stuk kouder dan de vorige dagen. Een goed excuus om mijn nieuwe jas en muts te gebruiken!

Ook al heb ik het gevoel dat ik op mijn plek zit, toch duurt het altijd even voordat ik helemaal gewend ben. Ik ervaar de afgelopen weken dan ook best veel spanning. Ik ken dit van mezelf, maar heb dit altijd lastig gevonden. Ik probeer mezelf nu de nodige rust te geven en te accepteren dat het zo is. Dat is lastig, maar constant blijven doorgaan met spanning levert mij ook niets op, heeft het verleden mij geleerd. Gelukkig is Winnie ontzettend knuffelig en ik kan haar aanwezigheid altijd nog iets meer waarderen als ik zelf een beetje druk ben in mijn hoofd. 

Woensdag

Geen 'Planet Zoo'? Nee, klopt! Ik keek de laatste video van 'Speelkwartier' en zag dat Teske de Schepper een nieuwe 'shellchallenge' voor de Sims had bedacht. Dat is een challenge waarbij je iets leuks maakt van een 'leeg' formaat, zij bepaalt alleen waar de muren moeten staan. Ik vind huizen bouwen in de Sims het allerleukste dat er is, dus ik voelde meteen de drang om hieraan mee te doen! 

Dit deed ik trouwens terwijl er een stokje wierook naast me stond te branden. Ik houd enorm van wierook en ik merk dat het me vaak ook echt iets meer ontspannen laat voelen. 

In mijn lunchpauze kwam ik erachter dat ik geen brood meer in huis had. In de supermarkt vond ik een saucijzenbroodje van de Vegetarische Slager in de bonus, daar hoefde ik niet lang over na te denken. Na de lunch ben ik druk geweest met het opnemen van een nieuw filmpje. Het is altijd even zoeken hoe hoog de camera nou precies moet staan. Uiteindelijk ben ik voor de 'boeken-opzet' gegaan.

Sinds maart zie ik niet heel veel mensen meer. Ik heb een vast vriendengroepje dat ik zie en dat is het.  Na het werken ben ik, samen met mijn vriend, naar hen toegegaan om te eten en de laatste aflevering van 'Zondag met Lubach' te kijken. Er was zelfgemaakt brood en vegetarische burgers. Ook hadden ze mijn lievelingschips gehaald! Ik merk dat ik onze vriendschap, zeker nu ik ze toch wel iets minder zie, echt meer ben gaan waarderen.

Donderdag

Ik begon de ochtend met twee overgebleven broodjes met jam. Dat voelde echt als een feestje. Ook was het al lekker zonnig toen ik naar mijn werk fietste. 

In mijn pauze besloot ik buiten een wandeling te maken. Zeker als ik een hele dag zit vind ik dit heerlijk.

Op het Proud2Bme kantoor in Leiden hamert Nadine altijd op de 'clean desk policy'. Zodra ik op mijn werkplek ben aanbeland, ziet mijn bureau er altijd meteen uit alsof er een bom is ontploft. Toen ik na mijn pauze weer achter mijn bureau ging zitten, moest ik toch even aan Nadine denken en heb het toch een beetje opgeruimd. Toch wel trots op mezelf. ;-)

En weer een prachtige lucht! Vanavond aten mijn vriend en ik bij zijn ouders (moeder en stiefvader). Ze waren eerder die week 13 jaar getrouwd en de stiefvader van mijn vriend had zelf (vegetarische) kroketten gemaakt. Dit waren ook meteen de lekkerste die ik ooit heb gehad! 

Bij thuiskomst besloot mijn vriend verder te werken aan een lamp waar hij mee bezig is. Een uitgelezen kans om meer 'Planet Zoo' te spelen. 

Vrijdag

Ik weet nog dat ik mijn eerste photo blog beschreef dat ik ging verhuizen. Destijds hebben we voor deze plek gekozen omdat we én lekker hoog zitten - mooi uitzicht! - en dicht bij het bos wonen - again: mooi uitzicht!. Een van de eerste aankopen is dan ook een verrekijker geweest. Mijn vriend is gek op vogels en weet ze feilloos te benoemen. De afgelopen tijd zit er standaard een buizerd op het grasveld voor ons appartementencomplex. We kunnen hem soms zelf horen. Vandaag zat er voor de verandering een reiger. Ook heel mooi om toch zo dichtbij te kunnen zien! 

Ja, je ziet het al; meer 'Planet Zoo'. Dit keer ging er voor het eerst een beestje dood aan ouderdom. Dan weet je dat je het spel teveel speelt...

De rest van de dag was fijn. Ik had een productieve dag en heb veel kunnen doen. Ook Chef heeft even bij me gezeten. De avond sloot ik af met een pizza op de bank. 

Zaterdag

Yes, zaterdag! Hier had ik de hele week al zin in. Ik had echt behoefte aan een vrije dag. Ik heb een tijd veel in het weekend gewerkt en nu waardeer ik deze vrije dagen des te meer. 

Ik had dus ook wat meer tijd om boodschappen te doen en ik ben even naar de stad geweest om naar de Ekoplaza te gaan. Ook vond ik bij de andere supermarkt deze lolly's. Die at ik vroeger altijd en toen ik ze zag liggen, had ik er meteen weer zin in! Wat is voor jou nostalgisch snoep? 

Ook heb ik het huis wat kunnen opruimen en schoonmaken. Dit lieve Moomin lampje heb ik vorig jaar van mijn vriend gekregen toen hij op reis was - daarover vertel ik meer in deze video. Het lampje  stond op de slaapkamer, maar ik vond hem eigenlijk heel leuk in de kamer staan! 

En toen was het zover! De finale van 'Wie Is De Mol'! Ik volg dit nu al bijna tien jaar en ik kan er geen genoeg van krijgen. Dit was trouwens de eerste keer dat ik de mol goed had geraden! Heb jij ook gekeken? En had jij het goed? Na 'Wie Is De Mol' werd de 'Natuurkwis' uitgezonden. Dit is elk jaar ook vaste prik.

Zondag

Voor de verandering at ik vandaag geroosterd brood. Door het broodje van woensdag wilde ik graag weer iets met jam eten. Na het ontbijt speelde ik het spelletje 'Among Us'. Een vriend van mij speelt dit veel en dacht dat ik het ook leuk zou vinden. Hij had gelijk. 

Mijn lunch vandaag bestond uit tosti's met twee soorten kaas en olijven. Een beetje een gekke combinatie, maar het was best lekker! De rest van de dag heb ik in mijn chillkleding in het huis gerommeld. Dit vind ik nu heerlijk, maar dat is lang niet altijd zo geweest. 

Op ons Instagram account deelde ik hierover deze post.

Mijn vriend was de hele dag bezig om zijn werkplaats in orde te krijgen. Hij is meubelmaker en wil over een tijd voor zichzelf beginnen. Afgelopen week zijn alle machines binnengekomen en die wilde hij natuurlijk uitproberen. Samen sloten we de week af met een risotto en een flinke bak tiramisu. 

Al met al was het een goeie week. Ik hoop dat jouw week ook fijn is geweest en ik wens je veel succes en kracht toe voor komende week.

 ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Floor - Maandag 26 oktober 2020 19:07
Leuke Jas Lonneke! Ik heb ook zoiets als die. :)
Sportief.
Flo - Maandag 26 oktober 2020 22:57
Wauw hoe vet een man die meubels maken kan!!!
Fijn om weer van je te lezen. Sinds ik herstellende ben, ben ik ook enorm veel thuis. En inmiddels niets lekkerder dan in mn chillpak thuis rommelen. Én ook met mn katten knuffelen.😍
Anoniemmm - Dinsdag 27 oktober 2020 07:07
Fijn om weer met je mee te lezen Lonneke. ♥
Goede week!
Femke 🌈 - Dinsdag 27 oktober 2020 12:53
Lonneke jij mooierd. Bedankt weer. 😘 Liefs voor jou en je diertjes. ❤️
Ann - Dinsdag 27 oktober 2020 17:46
Ik moet even gniffelen om je foto met je kat - die echt zo kijkt : why, human, why???