Ploggen: de week van Lonneke

 

Het is zover, mijn alleerste plog! Ik had al wel eens meegedaan met de redactie plogs, maar ik had nog nooit een hele week bijgehouden. Afgelopen week was een drukke maar gezellige week. Ik heb een dag in Leiden gewerkt, huilde om een random kat, kreeg de sleutels van een nieuw appartementje, ging ineens verhuizen, at veel taart en ik kocht een bed voor Winnie. Al met al een vrij bewogen week! Ik hoop dat jullie het leuk vinden om mijn week te zien!

plog1

♥ Maandag

Ik begon vandaag met een ochtendje vrij. Dat had ik ook wel nodig, want om 11 uur had ik een afspraak met mijn verhuurder. Omdat ik deze maand ga verhuizen moet ik mijn eigen studiootje natuurlijk ook goed opleveren. Ik stond om half 9 op en heb na een ontbijtje rustig alles even schoongemaakt en wat spullen uitgezocht. Ik ben al een beetje begonnen met inpakken en heb vooral al heel veel weggegooid. Wat verzameld een mens toch veel! (Ik in ieder geval wel..) Gister ben ik met mijn vriend en een vriendin naar de Ikea geweest om alvast wat rond te kijken en inspiratie op te doen. Mijn vriend kwam met het idee om een klein bedje voor Winnie (de poes, hehe) mee te nemen. Winnie loopt tegen de 17 jaar aan en is echt mijn beste maatje. Ik ben langer met Winnie dan zonder. We vonden een soort poppenbedje waar ze precies in paste en kochten er ook een schapenvelletje bij. Zo heeft ze in het nieuwe huis dadelijk een fijn, warm plekje.

Ook ben ik even de stad in geweest. Ik mag van mijzelf niet zo veel kleren meer kopen (zeker niet nu ik zo veel heb weggegooid) maar ik zag deze hangen en moest hem even passen. Het is niet mijn stijl maar stiekem vond ik hem wel heel grappig met al die poezen erop!

plog1

's Middags tijdens het werken snoepte ik van deze wijnbal. Die had ik nog over van een bezoekje aan de kermis een tijdje geleden. Ik vind de kermis niet eens heel leuk, maar die wijnballen zijn wel nostalgisch! Wat vind jij het lekkerst van de kermis?

In de avond heb ik ook weer gewerkt. Ik had niet zo veel zin om te koken en ik heb lekker Pad Thai besteld. Dit at ik heel veel toen ik in Azië op rondreis was en ik ben er echt gek op geworden. Als ik eten bestel is het dan ook bijna altijd deze Pad Thai. 

p3

Ik vind dit zelf een beetje een stomme foto en ik heb ook gewtijfeld of ik hem moest plaatsen, maar hij hoort wel bij mijn week. 'S avonds na het werk heb ik nog een programma gekeken. In de eerste 5 minuten liet een oude man zijn kat in slapen en ik vond dat zo sip. De man had net zijn vrouw verloren en nu ook zijn kat met wie hij heel close was. Toen hij de etensbakjes leeggooide en opruimde brak ik. Ik vind het zelf super stom dat ik dit zo erg vind, maar mijn vriend vond dit hardstikke grappig en plaatste deze foto op zijn instagram. 

♥ Dinsdag

p2

Vandaag werkte ik in Leiden. Dat is voor mij niet om de hoek dus ik moest al vroeg de trein in. Ik had muziek mee en ik heb onderweg een lekkere koffie gehaald. Het was nog helemaal donker toen ik op het station liep, maar eenmaal in de trein kwam de zon op en dat was prachtig. Het hele weiland werd verlicht door de warme gloed. Dat is fijn wakker worden. ♥

plogdinsdag

De terugreis verliep helaas wat minder prettig. Het was ontzettend druk in de trein en ik heb de hele reis op de trap gezeten. Dat was jammer, maar hoort er een beetje bij. Gelukkig had ik wat snackjes en een boek mee, dus ik heb me wel vermaakt. Ik heb mij een tijd geleden voorgenomen om meer te gaan lezen en dat bevalt me heel goed. Ik heb een abbonement op de bieb genomen en ik probeer elke week een paar momenten in te plannen dat ik rustig kan gaan lezen. Eén van die momenten wordt nu dus de trein op dinsdag :)

plog

Eenmaal op het station aangekomen ben ik snel naar huis gelopen. Gelukkig woon ik dichtbij en was ik er zo. Daar heb ik mijn tas gedropt en ben ik samen met mijn vriend meteen op de fiets gesprongen. De vriend waar ik in de vorige redactie plog over vertelde is thuis. We hebben daar gegeten (weer thais..) en met nog een andere vriend erbij een spelletje gedaan. We hebben Heroes Quest gespeeld, een soort minder gedetailleerde versie van Dungeons & Dragons. Dit heb ik voorheen wel eens gespeeld en vond ik heel leuk. Ook heb ik die avond lekker geknuffeld met alle katten. Hij heeft drie redelijk oude katten die onwijs lief en knuffelig zijn. 

plgdinsdag1

♥ Woensdag

Vandaag had ik echt een off-day.. Ik heb niet zo snel last van een ochtendhumeur, maar vandaag leek ik er niet vanaf te komen. Het leek eerder erger te worden.. Wimper vast in mijn oog, dingen die constant van de keuken af vielen, tegen deuren aanlopen.. Hier kon ik echt heel slecht mee dealen vandaag en ben tot in de middag ook wel echt chagrijnig geweest. Na het eten begon het een beetje bij te trekken. Tijdens het boodschappen werd mijn humeur echter weer op de proef gesteld. Er was een pinstoring en de rij was enorm. Ik heb besloten toch in de rij te gaan staan en uiteindelijk viel het allemaal wel mee. Heb jij hier ook wel eens last van?

plogwoensdag

Deze woensdag was het trouwens ook 5 december: sinterklaasavond. Ik vier Sinterklaas pas met Kerst (dit was de enige datum dat iedereen vrij was..) Wel had ik een andere afspraak staan, we konden namelijk de sleutel van ons nieuwe appartementje ophalen! Dit was meteen de eerste keer dat we het leeg zagen. Gelukkig viel dit alles mee, het leek zelfs groter dan ik me herinner! Van dat slechte humeur was gelukkig niks meer over. Na de sleuteloverdracht zijn we samen naar ons vaste cafeetje gegaan om het te vieren met wat vrienden die daar ook al waren. 

plog3

Daar heb ik deze carrotcake nog gegeten om het te vieren. De foto is een beetje wazig maar de taart was gelukkig heel lekker ;) 

♥ Donderdag

Ik weet niet wat er aan de hand is, maar ook vandaag had ik last van een ochtendhumeur. Ik denk dat ik toch een beetje last heb van verhuisstress. Ik woon nu samen met mijn vriend op een studiootje van 25 vierkante meter. Dit is wel echt klein. Sinds ik weet dat ik ga verhuizen irriteer ik me ineens aan alles. Misschien omdat ik weet dat er verandering aan komt? 

Ik had vandaag ook best veel pijn. Ik denk dat dit ook een beetje door het weer komt. In de winter heb ik vaak meer last van de reuma dan bij mooi weer. Afgelopen week heeft het veel geregend en daar reageert mijn lichaam nog wel eens op. Gelukkig was er vandaag ook weer taart, het is echt een feestweek zo. Ik ben altijd best lastig geweest met taart en gebak, niet eens door mijn eetstoornis verleden maar ik vond heel veel taart echt niet lekker. Gelukkig zijn er tegenwoordig zoveel soorten dat ik nu altijd wel iets vind wat ik lekker vind. 

taart1

Die avond heb ik me ook voorgenomen om niks meer te doen. Mijn vriend had lekker eten gemaakt en ik heb ondertussen even kort geslapen. Na het eten hebben we samen nog even tv gekeken. Ik was maandag begonnen met het kijken van 'Typisch' Klarendal (hier huilde ik om de kat..) Dit is een docuserie over een wijk bij mij in de buurt. Heel leuk om zo mensen die je kent te zien! Het begon met een man die ik ooit een dag heb gevolgd voor mijn fotografie opleiding. Ik vind dat echt een hele lieve, zachtaardige man en hij maakt mooie kunst. Leuk om hem zo op tv te zien. Ik heb die avond meteen wat foto's opgezocht die ik toen had gemaakt. Ik was ze al een beetje weer vergeten. De dag heb ik afgesloten met een lekker kopje thee en een warme douche. 

♥ Vrijdag

Vandaag stond ik gelukkig wel goed op. Mijn lichaam voelde weer wat beter en dat helpt echt een stuk. Het was vandaag wel echt vies weer, het heeft de hele dag door geregend. Ik ben daarom ook niet veel buiten geweest.

plog1's Avonds heb ik voor Proud gewerkt. Ik heb lekker een kop warme chocolademelk gemaakt. Daar kan ik echt van genieten als het buiten zo regent. Ik was alleen thuis dus heb daarna lekker rustig aan gedaan. Ik heb met een maskertje op nog wat tv gekeken en met Winnie en de gekko's geknuffeld. Op de foto hieronder zie je trouwens Ingo. De gekko waar mijn liefde voor reptielen mee begon. 

♥ Zaterdag

Ook vandaag was ik op tijd wakker. Mijn vriend was al vroeg de deur uit en ik moest voor Proud werken. Meestal werk ik een uurtje en neem ik daarna lekker de tijd om rustig te ontbijten. Vandaag keek ik een documentaire van Louis Theroux. Ik ben echt een fan van zijn documentaires en ik denk dat ik de meeste ondertussen ook wel gezien heb. Op de dagen dat ik vrij ben of thuis werk neem ik ook de tijd om lekker met Winnie te knuffelen. 

plog

Documentaire Louis Theroux, VPRO via de NPO

De middag ben ik tussen het werken door nog naar de kapper gegaan. Vorige week had ik de puntjes al geknipt. Een aantal jaar geleden heb ik een balayage gehad. Hierdoor heb ik nog veel lichte plukken in mijn haar zitten waar ik me erg aan stoor. Vandaag heb ik er een spoeling in gekregen die ervoor zorgt dat het iets donkerder is en de lichte plukken wat minder opvallen.

Het heeft trouwens heel lang geduurd voordat ik echt naar de kapper ging. Vroeger durfde ik dit niet omdat ik niet zolang naar mijn eigen hoofd wilde kijken en dat ik vond dat ik die zorg een aandacht niet verdien. (Mijn moeder knipte mijn haar altijd snel tussendoor..) Gelukkig is het mij gelukt om het uiteindelijk maar 'gewoon' te doen. Het viel reuze mee en ik vond het eigenlijk heel fijn, therapeutisch haast als iemand lekker in je haar zit te wroeten.. :) Is dit voor sommige van jullie hier herkenbaar?

Hierna ben ik door mijn vriend opgehaald om naar het nieuwe huis te gaan. Hij had vandaag zijn spullen al verhuisd. Wat gek om ineens een vol appartement te zien, het is ineens al heel huiselijk! Ik koos ervoor om die avond hier te werken en maar meteen te slapen. Voordat ik met werken begon, kwam er een vriend en hebben we pizza besteld. Ik heb gekozen voor een pizza met nacho's en creme fraiche. Ik ben gek op nacho's en deze pizza vond ik ook echt heel goed. 

♥ Zondag

Wat gek om voor het eerst wakker te worden op een nieuw plekje! We hadden helaas geen ontbijt dus we liepen door de stad terug naar mijn oude studiootje. Het enige wat open was was de Mac. De eerste keer dat ik dan 's ochtends heb gegeten.. :') Hierna ben ik per ongeluk verhuisd. We zouden alleen de wasmachine en de beesten meenemen maar er was zoveel plek dat we maar gewoon zijn gaan inladen. Rond het middaguur was zelfs Winnie al over. We hadden veel hulp van vrienden en familie en het was naast effectief ook heel gezellig. Die avond hebben we samen gegeten met lekkere hapjes en quiches die we in de nieuwe oven hadden gemaakt. Hierna hebben we nog een spelletje gespeeld.

 plog

Oei, dit is wel iets uitgebreider geworden dan ik had verwacht. Het was een beetje een rommelig weekje door de verhuizing maar ik hoop dat jullie het leuk vonden om een keer een weekje van mij te zien! Op naar volgende week (waar ik hopelijk zelf iets meer ga koken..)!

 

♥ Hopelijk had jij ook een goeie week! ♥

Liefs, Lonneke

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Dragonfly - Maandag 10 december 2018 19:18
Leuk om een plog van je te lezen. Je bent een leuke toevoeging en ik ben benieuwd naar je blogs
Lonneke - Dinsdag 11 december 2018 13:50
Lief, dankjewel!
Suus - Maandag 10 december 2018 19:32
Bedankt voor het delen, leuke plog! En euh....ik huilde (vermoed ik) om dezelfde random kat....wil ik best toegeven hahahaha.
Lonneke - Dinsdag 11 december 2018 13:50
Wat grappig! Was ook wel heel treurig!
nikki - Maandag 10 december 2018 19:43
hele leuke plog,juist leuk zo lekker lang! superleuk om met je mee te kijken hoe jij het allemaal een beetje doet! inspirerend!
Lost girl - Maandag 10 december 2018 21:20
Wat grappig, dan wonen we niet zo heel ver van elkaar af. Ik woon ook in Arnhem. Ben je naar Artez geweest?
Lonneke - Maandag 10 december 2018 21:37
Hee wat grappig! Ik heb een jaartje Artez gedaan en ben hierna naar de HKU gegaan :)
Damara - Maandag 10 december 2018 22:15
Ik dacht ook al meteen: Lonneke woont in Arnhem :)
E. - Dinsdag 11 december 2018 07:01
Joepie, nog een crazy cat lady :-). Welkom Lonneke, hele leuke blog.
britneyangel - Dinsdag 11 december 2018 09:19
leuke plog!
Manu - Dinsdag 11 december 2018 10:23
Leuk om je week zo te lezen!

Vraagje: wanneer komt er een voorstelblogje van je?
Lonneke - Dinsdag 11 december 2018 13:49
Hee Manu!
Soon! Hij staat al klaar ;)

Liefs
x - Dinsdag 11 december 2018 12:44
hoe gaat het nu met die vriend van je waar je laatst over vertelde?

en welk boek was (ben?) je aan het lezen?

dankjewel voor deze plog
Lonneke - Dinsdag 11 december 2018 13:48
Hee, wat lief dat je het vraagt! Hij begint vandaag aan een nieuwe kuur dus hij zal de komende 5 dagen weer in het ziekenhuis zijn. De eerste keer ging opzich redelijk goed, hij is niet echt ziek geweest. Wel is zijn haar er afgelopen week helemaal afgevallen waar hij het heel moeilijk mee had. Ik lees op dit moment veel Murakami, een japanse schrijver die veel over (natuurlijk) katten schrijft ;)

Dankjewel voor het lezen! Fijne dag! :)
Liv - Woensdag 12 december 2018 12:50
Haha, ik ben stiekem een beetje jaloers merk ik :p. Mijn vriend en ik wonen momenteel op 20 m2 en zijn heel hard op zoek naar een appartementje, alleen is dat nog niet bepaald makkelijk! Pff!
Dus wat ik wil zeggen... Geniet van jullie nieuwe huisje!
Lonneke - Woensdag 12 december 2018 13:14
Hee Liv! Herkenbaar! Hiervoor woonden wij ook samen op 20 vierkante meter ;) ik hoop dat jullie ook snel iets vinden!
Leen - Woensdag 12 december 2018 14:20
Ik weet welk programma je keek; typisch klarendal. Ik moest ook even slikken toen ik het zag
eenzaam-bloempje - Donderdag 13 december 2018 18:52
Leuke plog. Goed geschreven en mooie foto's.
Veel plezier in jullie nieuwe appartementje hopelijk voel je je snel thuis.