De week van Lonneke - photo blog 16

 

Nieuwe week, nieuwe photo blog! Er stonden leuke dingen op het programma en ik had er weer zin in! Ik had mijn laatste én eerste werkdag, bezocht een corona-proof concert en stond voor de verandering veel in de keuken. Veel lees- en kijkplezier!

 

Maandag

Ik begon mijn week met een vrije ochtend. Vol energie nam ik de keuken onder handen. Ik had dit weekend nieuw schoonmaakmiddel gekocht en ik word daar altijd razend enthousiast van. Ook besloot ik zelf granola te maken. Het recept kon je afgelopen week hier al lezen. 

In de middag werkte ik - zoals gewoonlijk - voor Proud2Bme. Omdat ik 's avonds de chat begeleid, vind ik het belangrijk in mijn pauze even iets compleet anders te doen. Ik wilde eigenlijk naar buiten maar omdat het zo regende besloot ik matcha chiapudding te maken. Irene deelde haar recept al eens eerder in deze blog. Ik gebruik zelf, naast plantaardige melk en chiazaadjes, ook wat maple syrup, vanille aroma en matcha poeder. Ik nam meteen van de gelegenheid gebruik om mijn keukenkastje opnieuw in te richten. 

Ook bekeek ik de persconferentie terwijl ik deze heerlijke Milka cupcake at die mijn vriend mee had genomen.

Dinsdag

In mijn vorige photo blog vertelde ik dat ik een andere baan heb (naast Proud2Bme). Vandaag was mijn laatste werkdag bij de winkel waar ik (tot voor kort) werkte. Ik kreeg het, op mijn laatste dag, nog voor elkaar om een oordopje te verliezen. Zoiets kleins is toch best wel van waarde. Na een drukke dag ging ik met een rood hoofdje weer op huis aan. Je ziet mijn rode wangen nog een beetje onder het masker vandaan piepen.

Mijn vriend was hardlopen toen ik thuiskwam en omdat we restjes aten, hoefde ik niet veel aan het eten te doen. Met deze 'extra' tijd besloot ik wat snacks te maken voor de volgende dag. Ik kookte wat bulgur, roerde hier twee eetlepels pindakaas doorheen en rolde dit, samen met wat fruit en hennepzaden, in rijstvellen. Het ging veel sneller dan ik had verwacht en de bulgur smaakte echt al heel lekker! 

Na het eten aten mijn vriend en ik deze donuts die ik mee had gekregen. Ook kreeg ik dit lieve kaartje en een dinerbon. 

Woensdag

Wat een mist! Omdat ik bij het bos woon, vind ik dat hier altijd wel iets magisch hebben. Heel sprookjesachtig. Ik waande me een weg door de mist, om - voordat ik voor Proud2Bme moest werken - nog even snel een pakketje op te halen. 

De matcha pudding die ik eerder had gemaakt was trouwens een succes! Ik deed er nog wat sojayoghurt, een peer, maple syrup en granola bij en dat werkte goed samen! En koffie natuurlijk.

Overdag snackte ik van de rijst- en bulgurrollen en in mijn pauze wilde Winnie ook wat aandacht. Tijdens het werken hoorde ik een gek geluid en werd er, vlak hierna, aangebeld. De postbezorger stond aan de deur met mijn sleutels. Schijnbaar had ik ze in de deur laten zitten. Oeps! Wel heel aardig van hem dat hij het laat weten. Ook had hij een pakketje mee: ik had namelijk een hoepel besteld!

Na het werken heb ik meteen even geoefend, maar echt vlekkeloos ging het nog niet. Ik moest vast nog wat meer oefenen. Ook zoiets: waar laat je je armen?!

Donderdag

Vandaag een spannende dag! Het is vandaag mijn eerste werkdag bij mijn nieuwe baan! Het was vooral ontzettend leuk en leerzaam, ook al is het even wennen met nieuwe programma's, maar daar wen ik vast snel genoeg aan. Ik weet al hoe het koffiezetapparaat werkt, ook niet onbelangrijk. Vroeger zou dit trouwens iets zijn dat ik niet aan collega's durfde te vragen uit angst om dom gevonden te worden. Gelukkig laat ik me hier nu niet meer door tegenhouden. Herken jij dit?

Na het werken kwam mijn vriend mij ophalen. We hadden vorige week kaartjes gewonnen voor een exclusief concert van Eefje de Visser voor de 3FM Awards. Het was nog even spannend of we mochten gaan (van de 50 winnaars zijn er uiteindelijk maar 30 toegelaten vanwege de aangescherpte maatregelen). Gelukkig hebben we 'dubbel' gewonnen en mochten wij gaan. Onderweg reden we door de McDrive om nog snel wat te eten. Ik koos voor de vegetarische homestyle chicken en de nieuwe veggie nuggets. 

Het hele evenement was heel 'corona-proof' opgezet en we moesten dan ook een mondkapje dragen. Dat vind ik zelf eigenlijk ook wel een prettig idee. We zaten, ook omdat er weinig publiek was, dan ook erg dichtbij. Ik vind het zelf ook heel interessant om te zien hoe zo'n liveshow precies werkt. Al met al een hele ervaring en het optreden zelf was zo goed! Ik krijg nog steeds kippenvel als ik eraan terug denk. 

Vrijdag

En toen was het alweer vrijdag! Afgelopen week hebben we besloten om toch maar weer thuis te werken. Aan de ene kant vind ik dit een lichte opluchting, want de hele situatie vind ik maar spannend. Aan de andere kant vind ik het heel vervelend en jammer om mijn collega's nu even niet meer in het echt te zien. Natuurlijk is er veel mogelijk wat betreft beeldbellen, maar ik merk toch dat ik het jammer vind. Maar het is even niet anders.

Ik was nu gelukkig wél thuis om een pakketje in ontvangst te nemen, waaronder deze bril. Ik had me een tijd geleden verdiept in blauw licht en omdat ik het idee heb dat mijn ogen vaak heel moe zijn (uit de ogentest van vorig jaar kwam niets) wilde ik dit eens proberen. Door het wegfilteren van blauw licht zouden je ogen minder vermoeid moeten zijn na een dag met een scherm werken. We gaan het meemaken!

Na het werken wilden de beesten wat aandacht en heb ik nog even gehoepeld. Dat probeer ik, sinds ik de hoepel binnen heb, elke dag een paar minuutjes te doen. Hierna was het al vrij snel tijd voor het avondeten. We besloten om Thais te bestellen, daar heb ik altijd zin in.

Zaterdag

Voor vandaag hadden mijn vriend en ik plannen om naar de stad te lopen. Onze blender was zo goed als kapot en we hadden nieuwe koffiebonen nodig. Omdat het zo regende, waren we allebei een beetje aan het treuzelen en hadden uiteindelijk toch maar de wens uitgesproken om morgen naar de stad te gaan. Dat gaf wat rust. We aten de restjes op als lunch terwijl we luisterden naar Eefje de Visser.

Mijn vriend wilde 's avonds graag uitgebreid koken, dus zijn we naar de AH XL gegaan om daar boodschappen te doen. Niet een hele interessante dag dus verder. Wél heeft hij die avond een ontzettend lekkere stoofpot gemaakt van champignons en hebben we nog een potje scrabble gespeeld.

Van een vriendin kreeg ik trouwens deze zelfgemaakte granola met matcha. Het ziet er zo bijna uit als gedroogde thee.

Zondag

Wat gister uitgesproken was, moest vandaag waargemaakt worden: we zouden gaan lopen naar de stad. Voor ons is dat ongeveer een halfuurtje lopen door een mooi stukje bebost park. Het wordt nu echt herfstig weer en de bladeren krijgen de mooiste kleuren. Maar eerst: ontbijt!

In de stad dronken we een koffietje, aten we een taartje, dronken we meer koffie en kochten we een blender. Missie geslaagd.

Daarna liepen we terug naar huis om alle aankopen thuis af te leveren en pakten we onze fiets. Afgelopen week wilden we eigenlijk naar de nieuwste film/documentaire van David Attenborough (A Life on Our Planet), maar door de meest recente persconferentie hebben we besloten te wachten tot we hem thuis konden kijken. Ik viel deze avond ook in voor Marli dus we zouden, nadat ik klaar was met werken, samen de film kijken. 

Op de fiets voelde ik me ineens niet zo lekker. Het licht was te veel en te intens, het geluid van de wind was te hard en ik begon flitsen te zien. Meestal zijn dit - voor mij - tekenen van een opkomende migraineaanval. Toen ik eenmaal achter mijn laptop zat, zag ik dat mijn linkeroog helemaal opgezwollen was en het begon enorm te branden. Na een aantal ibuprofens en een allergiepilletje, trok het na een uurtje gelukkig wel weg. Wat het is geweest weet ik nog steeds niet, maar ik denk dat een bezoekje aan de huisarts niet onverstandig is.

Gelukkig voelde ik me na het werken langzaam wat opknappen en lukte het me wel om de film nog te kijken. Hier heb ik ook veel om gehuild. Het is (voor mij) allemaal geen nieuwe informatie, maar ik vind dit wel ontzettend confronterend. Ik ben van mening dat we dit misschien juist wel nodig hebben om stappen te zetten. 

Bij thuiskomst ben ik meteen mijn bed ingedoken. Het was, alles bij elkaar, een goede en fijne week. 

 Hoe is jouw week geweest? 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Jennifer - Maandag 5 oktober 2020 19:47
Leuke plog, Lonneke!!!

Over die bril met blauwfilter... Ik studeer geneeskunde en onze professor heeft uitgelegd dat zo'n bril er net voor zal zorgen dat je vermoeider wordt! We hebben namelijk blauw licht nodig overdag, omdat onze biologische klok dat als teken gebruikt dat je lichaam wakker moet blijven. Het remt bijvoorbeeld de aanmaak van melatonine (= hormoon dat je 's avonds slaperig maakt). Je ogen zijn enkel moe omdat het op een beeldscherm heel de tijd moet focussen op een object dichtbij, en dat is erg vermoeiend voor je oogspieren. Door af en toe naar buiten te gaan en in de verte te staren, kan je je ogen wat rust gunnen.
Gewoon voor als je geĆÆnteresseerd zou zijn :-)
Lonneke - team Proud2Bme - Dinsdag 6 oktober 2020 08:05
Hi Jennifer,

Bedankt voor je uitgebreide antwoord, heel fijn! Dat je minder melatonine aanmaakt door het wegfilteren van blauw licht wist ik niet! Ik probeer mijn ogen, waar mogelijk, inderdaad wel rust te geven maar soms merk ik dat dat niet altijd genoeg is, vandaar dit experimentje, haha.

Bedankt voor je tips!
Liefs,
Lonneke
Flo - Dinsdag 6 oktober 2020 07:10
Lieve lonneke, heerlijk om je plog weer te lezen. Ik kijk altijd uit naar de nieuwe plog op maandag!
Die matcha liefde šŸµ van jou en Irene begrijp ik niet goed. Het lijkt me helemaal niet lekker, sorry! Is het een superfood of is het Ć©cht lekker en de moeite waard om te proberen.
En als laatste: ben super benieuwd naar je nieuwe andere werk. Kun je er iets meer over vertellen? XX
Lonneke - team Proud2Bme - Dinsdag 6 oktober 2020 08:03
Hi Flo,

Haha ik snap heel goed wat je zegt over Matcha! Bij mij heeft het echt even geduurd voordat ik de smaak kom waarderen. De vriendin die de granola heeft gemaakt is toevallig Japans en haar zusje heeft een matcha bedrijfje dus ik heb regelmatig momenten dat ik even kan proeven. Ik vind het nu dan ook wel steeds lekkerder worden maar misschien is het een smaak die ook een beetje moet wennen?

En wbt mijn nieuwe werk wil ik nog even wachten tot ik er even werk en ik zelf ook wat meer weet hoe en wat, haha. Voor nu is het vooral heel leuk!

Liefs,
Lonneke
E. - Dinsdag 6 oktober 2020 07:51
Wat leuk, een hoepel! Gaat het al wat makkelijker?
En success met je nieuwe baan! Ja zoiets als met het koffiezet apparaat herken ik wel. Ik blijf daardoor vaak steken bij obstakels.
Lastig kan het zijn om hulp te vragen en alles zelf willen /moeten kunnen.
Lonneke - team Proud2Bme - Dinsdag 6 oktober 2020 08:06
Hey E,

Na wat filmpjes kijken en elke dag oefenen gaat het zeker wat beter! Bedankt voor je lieve antwoord!

Liefs,
Lonneke
Ellie-x - Dinsdag 6 oktober 2020 08:44
Leuke plog weer! Mooie foto's van het herfstweer, ik houd van die sfeer.. en die bril staat je heel leuk!