De week van Irene - photo blog 61

 

Om de een of andere reden komt een intro voor mijn photo blog er vandaag maar moeilijk uit en de beste manier om zo'n probleem te tackelen is door het gewoon te benoemen. Zo, we zijn van start! Een techniek die je overigens ook goed kan toepassen bij therapie of een moeilijk gesprek met iemand. Er is ook weer zoveel gebeurd de afgelopen week en daar kan ik zoveel over zeggen. Komt-ie dan, na weer veel mee te hebben gelezen met jullie levens op het forum, vandaag voor jullie weer een kijkje in mijn leven. 

Maandag

Voor wie het zich nog herinnert uit de vorige photo blog: eindelijk is daar de afspraak met de mondhygiënist! Na drie afzeggingen van beide kanten heb ik eindelijk weer dat 'tandartsschone gevoel'. Dit keer had ik de afspraak in de middag tussen werk door gemaakt, in plaats van vroeg in de ochtend, en dat ging helemaal goed. Naar de tandarts gaan vond ik behoorlijk spannend toen ik een eetstoornis had. Ik had boulimia en maakte me veel zorgen over mijn gebit. Daarover heb ik deze blog geschreven. Ondanks dat mijn tandvlees wat is teruggetrokken, krijg ik nu vooral complimenten van mijn tandarts over hoe goed ik poets. Door de angst die ik had tijdens mijn eetstoornis, let ik daar nu ook extra goed op.

De preventieve zelfzorg is nog niet klaar voor vandaag, want ook maak ik een afspraak bij de huisartsenpraktijk voor een baarmoederhalskankeronderzoek. Wanneer je 30 wordt - en een baarmoeder hebt - krijg je hier een uitnodiging voor. Je hoeft het niet te doen, maar het wordt wel aangeraden. Ik vind het zelf best spannend om een uitstrijkje te laten maken, maar ik vind het ook belangrijk, dus ondanks de zenuwen ga ik het wel doen. Als je aangeeft dat je zenuwachtig bent bij zo'n afspraak, houden ze daar vaak ook rekening mee. Veel mensen vinden zo'n onderzoek namelijk wel spannend. 

Al het is niet van deze week, maar van de week hiervoor, ik móet dit even kwijt: we hebben weer een videoclip uitgebracht met de band. En oh, ik ben weer zo trots op ons! Brothers in Raw omschrijft het thema van het nummer echt spot on: "Sweet Sixteen is een ode aan de tienerjaren en spreekt met name over het opgroeien als alternatieveling. Hoe ingewikkeld het zijn van een jongvolwassene soms kan zijn, het is voor velen ook een feest geweest; weinig zorgen, veel vrijheid en vast ook een handjevol slechte keuzes."

Dinsdag

Er zou een staking zijn bij de NS, dus ik had mijn kantoordag omgeruild met de woensdag. Blijkt er toch geen staking te zijn, maar het ruilen terugdraaien was lastig.

Superslecht komt het mij niet uit, want ik heb in de avond een bandrepetitie staan en dat is nu een stuk minder haasten. Uiteraard stap ik wel in de verkeerde tram waardoor ik extra lang onderweg ben. Het lijkt soms wel niet anders te mogen van het universum, haha, maar geen nood aan de man. We hebben lekker gespeeld! 

 

Woensdag

Vandaag dus op naar het kantoor in Leiden. Mijn Proud-collega's zijn er niet, maar ik vind het gewoon prettig om niet de hele tijd thuis te werken en even een andere omgeving te zien. Thuiswerken gaat me prima af en vind ik fijn, maar dit zorgt toch weer even voor wat afwisseling en een andere workflow.

Thuis is het tijd voor wat ontspanning met een spelletje. Onlangs waren er flinke kortingen bij Origin, dus ik ben weer lekker aan het Simsen. Ook doe ik m'n best om regelmatig (een kwartier) techniekoefeningen te doen met m'n basgitaar. Dat doe ik onder andere via YouTube-filmpjes. Een hoop schermtijd dus vandaag!

Donderdag

Popronde is nu twee weken van start en wij mogen dit weekend wel drie keer spelen! (Wat is Popronde? Dat lees je hier.) Lekker last minute besluit ik dat ik nog wat nodig heb uit de muziekwinkel, maar ik heb geen auto en kofferbak om het mee te nemen. Ik stel voor dat ik avondeten maak voor onderweg, zodat m'n bandleden tijd hebben om mij bij de muziekwinkel op te pikken. Goede deal, toch? En zo wandel ik al vroeg op de ochtend, voor de werkdag begint, een rondje buiten langs de supermarkt. Dat is zeker geen straf!

Na weer een dag werken wordt de laptop nu toch echt dichtgeklapt! Op naar de gitaarwinkel en dooooor naar Popronde Leiden, waar we echt een hele leuke en gezellige show spelen. Dat was een mooie aftrap!  

Vrijdag

Het is een heerlijk regenachtige ochtend, I love it. Ik word er helemaal rustig van dat het licht even niet zo fel is en hoe de regendruppels rustig langs de ramen glijden. Ik beantwoord nog wat berichtjes op het forum en dan heb ik mijn werkuren voor Proud alweer opgemaakt. De weken vliegen steeds voorbij! 

Verder doe ik lekker rustig aan tussen de shows met de band door, want het is behoorlijk intensief. Er wordt Sims gespeeld, ik ga halverwege de dag eens douchen, doe een klein regeldingetje voor de band en ik ruim een beetje op in huis.

En dan mogen we weer, hoera! Deze avond spelen we in Apeldoorn en het was weer genieten!

Zaterdag

We zijn steeds laat thuis, dus er wordt goed uitgeslapen. De middag is wederom rustig; beetje lummelen, beetje Simsen, beetje thee drinken, beetje opruimen. 

En dan moeten we op tijd vertrekken, want we rijden helemaal naar Almelo deze avond. Ik vind het niet erg om ver te reizen, ik vind het juist gezellig en helemaal bij de ervaring horen om samen in de auto te zitten! Overigens vind ik met de trein reizen ook fijn. Dan kan ik soms echt even tot rust komen met een boekje erbij, maar samen in de auto wordt er behoorlijk wat afgekletst en meegezongen met muziek.

Zondag

Nog later thuis, nog langer uitslapen. De dag is al half om voordat ik goed en wel wakker ben. Ik heb ook bewust niks op de planning staan, dus dat geeft niet. Lekker bijkomen voordat de werkweek weer begint. Ik heb mijn telefoonoplader in de auto laten liggen, dus die moest ik ophalen. Mijn telefoon stond daarom meer dan de halve dag uit. Lekker rustig! Maar daardoor verder geen foto's gemaakt. Dus hier een foto van hoe ik uien snijd. Ja, deze oude duikbril ligt echt in het keukenkastje tegenwoordig, want het werkt gewoon en ik word altijd helemaal gek van traanogen door uien, haha. Ik moet er ook elke keer om lachen, dus dat is een mooie bijkomstigheid. Doe maar gek, als je wilt, want je doet al normaal genoeg.

Na nog even tv-kijken op de bank, duik ik weer vroeg in bed en maak ik vanonder de dekens een filmpje met een terugblik op het weekend. 

Ik kan zo'n filmpje wel tien keer terugkijken en er dan helemaal blij van worden. Het was echt een fijne week, waarin ik de vele activiteiten toch goed heb kunnen balanceren met genoeg rust. Hopelijk vond je het weer leuk om met me mee te lezen. Laat gerust een reactie achter als je dat wilt! En oh ja, kom je ook naar het Proud-feest aanstaande zondag? Vergeet niet om je aan te melden via de mail! Meer informatie hierover vind je in deze blog en nog meer informatie zal binnenkort volgen.

Liefs,
Irene


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

cindy - Maandag 19 september 2022 20:22
Haha dat met die duikbril, heb ik ook al es geprobeerd, gek zijn doet geen zeer! toffe fotoblog doe zo verder altijd leuk hier eens een kijkje te nemen x
Eva - Maandag 19 september 2022 20:58
Die duikbril!! Gouden tip!!!
britneyangel - Woensdag 21 september 2022 18:27
grappig je duikbril haha! leuke fotos ook.