De week van Irene - photo blog 33

 

We zitten nog midden in de hittegolf die afgelopen week begon. Hoe ik die warme dagen tot dusver door heb gebracht? Wie Proud2Bme al een tijdje volgt, kan het misschien wel raden; op het strand en in de zee natuurlijk! Liever niet midden op de dag, maar wel 's ochtends, 's avonds en zelfs 's nachts! Ik woon in Den Haag, dus dat is wel echt een luxe. Verder ben ik druk bezig met muziek maken en heb ik een super lekker drankje én toetje ontdekt. En er is nog meer, dus lees snel verder.

Maandag

Goedemorgen! Of ja, ik startte de dag een beetje brak. De afgelopen dagen sliep ik al ontzettend onrustig en je zal zien dat het dan net volle maan is. Toeval? Hmmm... Tijd voor een grote kop koffie dus. Al is dat ook niet helemaal wat het lijkt. Ik gooi zeker niet een halve liter sterke koffie achterover, maar vind een enorme bak slappe oploskoffie gewoon lekker. Ieder z'n ding!

Na een half dagje werken was het tijd voor de boodschappen. Ik vond dit nieuwe taartje in de schappen van de Albert Heijn. Toen ik het ingrediënt 'rabarber' las, was ik verkocht. Dat zou het toetje worden deze avond! Ik was zo nieuwsgierig dat ik eerst mijn toetje en daarna mijn avondeten at. Geen zorgen, ik heb m'n groentes keurig opgegeten. Maar jeetje, wat een heerlijk bakje cheesecake is dit. Aanrader! 

In de avond was het tijd voor wat rock & roll. Bandrepetie was weer heerlijk! We hebben veel gewerkt aan de tweede stemmen. Vroeger had ik nooit gedacht dat ik iets kon zingen en spelen tegelijkertijd - of überhaupt iets kon zingen. Ik wilde het niet eens proberen, omdat ik het niet durfde. En kijk me nu eens. Je kan meer dan je denkt! Maar je moet soms wel even oefenen en er gaan vele valse noten aan vooraf. Dat hoort er allemaal bij.

Dinsdag

Vandaag was het overdag weer rustig. Ik flow door mijn ochtendroutine, brand bíjna m'n lunch aan en werk de hele dag voor Proud2Bme. De vlog van Phoi Cai kwam deze middag online, die heb ik ook even gekeken. Ik vind het altijd leuk om de 'dagjes mee-eten', maar ook de photo blogs van de andere redactieleden te zien. 

In de avond was het weer tijd voor band-dingen. We hebben zowaar onze eerste sponsordeal te pakken. Dat gaat wat makkelijker als je oude bekenden bent, maar toch! Speciaal voor ons ontworpen veganistische, duurzame gitaarbanden van Rock 'n Soul, in ruil voor af en toe een foto op onze social media. De telefoons werden enthousiast uit de broekzakken getrokken om de gitaarbanden eens uitgebreid te fotograferen. Ze zijn zo ontzettend gaaf geworden! Echt mega blij mee!

Zoals je misschien wel af kunt zien aan de foto, hopen we in de toekomst nog op een samenwerking met het schoenenmerk Vans, haha. Droom groot! ;-)

Woensdag

Op woensdag werk ik altijd de ene helft in de ochtend en de andere helft in de avond. In de middag bracht ik een poster langs bij iemand die er eentje van mij had besteld. Normaal stuur ik het op of kan iemand het zelf ophalen, maar ik had wel zin om er even uit te zijn. Het was dan ook een prachtige dag. Ze werkt toevallig ook bij de yogastudio waar ook tekeningen van mij aan de muur hangen. Leuk om weer een keertje te zien. Ik werd getrakteerd op een kokoswater en een stukje cake. Fijn om zo even buiten geweest te zijn, want in de avond moest ik weer aan het werk voor Proud2Bme achter mijn computer en toen zat de dag er alweer op.

  

Donderdag

Elke donderdag ben ik vrij in de ochtend. Vandaag fietste ik naar de gitaarwinkel in Scheveningen haven om nieuwe snaren voor mijn basgitaar te halen. Ik vind die verpakking zo vet.

Ik maakte meteen van de gelegenheid gebruik om een duik in de zee te nemen. Het was nog niet te druk of te warm op het Scheveningse strand. Én geen kwallen! Perfectie bestaat niet, maar deze ochtend kwam daar wel heel dicht bij in buurt. 

Met het zand en het zout van de zee nog in mijn haren, de gordijnen half dicht tegen de zon en een bierglas gevuld met water, werkte ik in de middag en avond voor Proud2Bme.

Vrijdag

In de trein naar werk pakte ik mijn schetsboek er weer eens bij. Het is maar een kort stukje weiland van Den Haag naar Leiden, maar daar wil ik altijd even naar buiten kijken, omdat ik weilanden zo mooi vind. 

Ik werkte vandaag samen met Lonneke op kantoor. Daphne en Nadine zijn lekker met vakantie. We hebben een drukke dag zo samen. We hebben alle kaarten van de weeggeefactie op de post gedaan en namen een video over alcohol op die morgen online komt. In de blog 'Alcohol en mijn eetstoornis' heb ik ook al eens over dat onderwerp geschreven. Ook had Lonneke cold brew koffie gemixt met tonic mee naar werk genomen. Die combinatie heb ik door haar ook helemaal ontdekt. Zó lekker! En heel verfrissend op een warme dag. 

In de avond ging ik naar een kledingruil van de Naaierij; een naai- en kleding(reparatie)winkel in Den Haag. Het idee is simpel: lever nog leuke kleding die je niet meer draagt in en zoek iets leuks uit van een ander. Anders dan vroeger kleed ik me nu met gemak om waar andere (vreemde) mensen bij zijn. Ik heb een paar leuke items gevonden! Ook een hele toffe, witte broek die me precies goed zit. Het is niet helemaal mijn stijl op het moment, maar ik heb hem toch meegenomen, dan kan ik het rustig uitproberen. En anders neem ik hem gewoon weer mee naar de volgende kledingruil! 

Het begon al donker te worden toen een vriendin van me in de groepschat vroeg of er nog iemand op het strand was. Dat bracht me op een idee. Ik had nog wel zin om even de zee in te gaan! Het was dan wel donker, maar het was nog steeds super warm. "Ik ben er niet, maar wil wel gaan!" "Oke!" Zwemmen in de zee is zo bijzonder als het zo donker is. Dan ben ik dankbaar dat ik zo dicht bij de zee woon en even heen en weer kan fietsen voor zoiets. 

Zaterdag

Hittegolf!!! Ik begon de dag met een beetje rommelen in huis, waaronder het vervangen van de snaren van mijn basgitaar en het verpotten van een plantje. Heel rustig aan, want bij de kleinste inspanning stond het zweet al op mijn voorhoofd. 

Toen het heetste moment van de dag voorbij was, gingen we naar het strand. Er begon plots een windje te staan en de lucht trok wat dicht. Er vielen zelfs een paar regendruppels! Dat was eigenlijk heel erg lekker. In de avond ging de barbecue aan en we hebben tot het eind van de dag gezellig buiten gezeten. 

 

Zondag

Weer zo'n warme dag! In de ochtend deed ik mee met een gratis yogales van Balanzs. Elke zomer organiseren ze gratis yogalessen buiten in het park, op meerdere plekken in de Nederland. Ik had een lekker plekje in de schaduw onder de bomen gevonden. 

Het heetste moment van de dag vermeed ik binnen met de gordijnen dicht. Ik heb wat Sims gespeeld op de computer en er kwam iemand langs om een print op te halen. Dat blijf toch altijd speciaal voelen. Ik ben hier een stuk meer tijd in gaan steken de laatste tijd en het is echt bijzonder om zulke leuke reacties terug te krijgen! Ik zou graag nog een webshop willen maken, maar dat voelt in m'n hoofd als een groot ding. Ik hoop daar ooit een dagje voor te gaan zitten, maar wel als het wat minder warm is, want met deze temperaturen kom ik tot weinig en hoeft dat ook niet zo van mezelf.

Ook in de avond was het nog flink warm. Dus hup, weer terug naar het strand en in de zee! De rustigere plekjes weten we gelukkig wel te vinden en ook de barbecue ging weer mee. Dat rijmt... 

Dit was mijn weekje. Ik hoop dat je het leuk vond om zo weer eens mee te lezen! Vandaag weer een dagje werken, maar in de avond ben ik denk ik wel weer op het strand te vinden. In mijn huis tikt de thermostaat inmiddels ook bijna de 30 graden aan. Poe, poe. Kom jij de warme dagen een beetje fijn door?

Als je het vanwege je eetstoornis lastig hebt tijdens deze dagen, kan ik je de blogs 'Hitte en een eetstoornis' en 'De zomer en een eetstoornis' aanraden!

Zorg goed voor jezelf! ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Megan - Maandag 10 augustus 2020 19:59
SuperleukšŸ˜. En fijn je even gezien te hebben bij yoga zondag ♥
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 11 augustus 2020 09:10
Ook heel leuk om jou te zien! Was heerlijk zo buiten. :D
J - Maandag 10 augustus 2020 20:12
Ik geniet altijd heel erg van je weekblogs :)
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 11 augustus 2020 09:11
Wat leuk om te lezen! ♥
& - Maandag 10 augustus 2020 23:03
Wat een energie komt er uit je weekblog. Ik kon er helemaal van genieten. Bedankt!šŸ˜Š
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 11 augustus 2020 09:11
Wat fijn! Jij bedankt! ♥
Saskia - Dinsdag 11 augustus 2020 08:04
Leuk om te lezen! En thanks voor de linkjes aan het einde, die heb ik echt even nodig nu!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 11 augustus 2020 09:11
Fijn dat je daar iets aan kan hebben. Zet hem op en take care! ♥
Anoniem - Dinsdag 11 augustus 2020 08:44
Super leuke blog en ik vind zo een kledingruil echt goed bedacht!
Ik vroeg me af of jullie nog eens een eetdagboekje (zo met fotoā€™s, dus geen filmpje )zouden kunnen maken? Die helpen me altijd enorm.
Liefs
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 11 augustus 2020 09:12
Ik ben zeker nog wel eens van plan zo'n eetdagboekje bij te houden! Goed dat je het zegt en fijn dat die je zo helpen. :-)
arwen - Dinsdag 11 augustus 2020 11:33
Hallo irene wat leuk om allemaal te zien ik vind jou een leuke spontane meid
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 11 augustus 2020 12:03
Wat lief Arwen, dankjewel! ♥
Anoniem - Dinsdag 11 augustus 2020 11:58
Wat leuk
Een dagje mee shoppen zou ik wel eens willen zien.
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 11 augustus 2020 12:03
Leuk idee!
V - Dinsdag 11 augustus 2020 13:49
Ik vind het weer fijn om te lezen! Word er wel n beetje blij van :) en wat heerlijk dat je zo dicht bij het strand woont. Dat zou ik ook wel willen
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 11 augustus 2020 20:10
Wat fijn V ā¤ļø