De week van Daphne - photo blog 34

 

Wat hebben we gelach... nee, gebakken! Wat hebben we gebakken deze week. Zowel in de keuken als in de zon. De brunches waren niet aan te slepen deze week en tussendoor genoot ik intens van het mooie weer. Als ik zo terugkijk, was het een week van hoogtepunten. Koningsdag, mijn eerste babyshower en het eerste wijntje op het terras. Ik was eraan toe en ik ben er echt van bijgekomen. Veel kijk- een leesplezier!

♥ Maandag
Het wordt een leuke en gekke week. Vandaag een dagje werken, morgen is mijn moeder jarig en is het ook nog eens Koningsdag. Het is voor mij ook altijd in die volgorde natuurlijk. Vandaag beginnen we met mooi weer, dus na een fijne werkdag loop ik snel naar buiten. Ook om de boodschappen voor morgen te halen. Ik heb mijn moeder een heerlijke verjaardagsbrunch beloofd. 

Veel te warm gekleed (met deze temperaturen sla ik echt elke dag de plank mis) en met tassen vol lekkers kom ik terug. Snel wat restjes opeten en terug de keuken in.

♥ Dinsdag
Ik heb zin in vandaag! Al vroeg sta ik weer in de keuken om alle hapjes klaar te maken en ga ik daarna met alle dienbladen richting het huis van mijn moeder. Het was echt een heerlijke middag. Zo'n middag waarbij je niet meer weet hoe laat het is, maar je aan je hoofd voelt dat je wél al lekker lang in de zon zit. Enkel de wapperende vlaggen op straat herinnerden mij aan het feit dat het ook nog Koningsdag was, daar heb ik dit jaar dus niet zo veel aan gedaan. Zo samen een beetje afgezonderd in de tuin was eigenlijk best een verademing. Heb jij dit jaar iets leuks gedaan om Koningsdag te vieren? 

♥ Woensdag
Een dagje vrij betekent: een dagje voor mij. Of nouja, vaak is dat ook gewoon een dagje voor de achterstallige huishoudelijke taken. 

Het is je wellicht niet ontgaan hoeveel lichamelijk ongemak onze katjes inmiddels hebben gehad. Alleen Job heeft nog wat last van jeukende plekjes. We hebben nu een goed medicijn, maar om te voorkomen dat hij helende wondjes toch nog open blijft krabben, wilden we het kapje afwisselen met dit flitsende jasje. Ik heb tranen over mijn wangen gelachen om hoe grappig dit eruit ziet. Dat maakte het extra zielig natuurlijk. Toen we even niet keken trok hij dit jasje zelf (!!) uit. Leuk geprobeerd. Is hij toch nog de laatste die lacht.

Omdat we al een tijd niet met grote groepen bij elkaar kunnen komen, is het ook een jaar van veel filmpjes opnemen. Heb jij er al aan moeten geloven? Dit keer maak ik een film voor mijn zus, die met zwangerschapsverlof gaat en dit weekend verrast gaat worden met een babyshower. Stiekem is dit het allerfijnste filmpje om te maken. Wat een fijne en bijzondere tijd is dit. Helemaal zin in mijn rol als tante!

♥ Donderdag
De donderdagen zien er voor mij vrijwel altijd hetzelfde uit. Al vroeg ben ik aan het werk, in de middag ga ik gelijk even naar buiten en haal ik verse voeding voor de katten. Om vervolgens weer aan de chatavond te beginnen. Dit keer met de lekkerste kant-en-klaar maaltijd die ik tijden gevonden heb! De Green Mac&Cheese van de Jumbo is echt een aanrader.

♥ Vrijdag
Yes, we mogen weer naar Leiden! Lonneke en ik werken vandaag vanuit ons Proudkantoortje aan onze blogs, maken de nieuwe video voor dinsdag, lunchen wat tussendoor en daarna stort ik mij op de eerste orders van de 'Aankaarten'. Meer over de WEDAD van dit jaar en de aankaarten lees je trouwens hier

Zo. Nu lekker weekend!

♥ Zaterdag
En dat weekend begint met een ochtend om in te lijsten. Na het wakker worden schieten we in ons zondagse kloffie om naar buiten te gaan. Met koffie en cake komen we aan bij de kinderboerderij, om daar in de zon bijna weer in slaap te vallen. Zulke momenten mogen voor mij eeuwig duren. 

Daarna is het tijd voor de babyshower van mijn zus! Tijd voor cadeautjes, taart en een film vol met grapjes en lieve woorden waar ze tijdens haar verlof nog vaak naar kan kijken. Opnieuw een heerlijke middag in de tuin van moeders! 

♥ Zondag
'Samen brunchen?' Brunchen is het nieuwe toverwoord om elke vorm van sleur te doorbreken. Onze goede vrienden waren al onderweg, dus ik was ook al snel onderweg naar de bakker en naar een stapel verse pannenkoeken. Soms heb je enkel vrienden en een goed gedekte tafel nodig. 

Daarna, tijdens een kleine wandeling in de zon, belandden we spontaan voor het eerst op het terras. Want wat is er leuker dan wandelen in de zon? Wijn drinken in de zon! Niet gepland en daarom misschien wel extra leuk. Wat een heerlijk gevoel en wat heb ik het gemist om zo ongedwongen ergens te stranden en niets te hoeven. De tijd staat altijd een beetje stil op die momenten. 

Dat hoeft natuurlijk helemaal niet perse op een terras. Je hebt allemaal wel van die momenten die eindeloos mogen duren en die zien er vast voor iedereen heel anders uit. Het zijn wel die momenten waarop mijn zorgen even naar de achtergrond verdwijnen. Ik kan en hoef nu niets te veranderen, alles is goed zoals het is. Wat voor mij altijd bevestigt dat het misschien op al die andere dagen eigenlijk ook wel goed is zoals het is.

Hoe zien die momenten er voor jou uit? Welk momenten mogen voor jou eindeloos duren?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Patroklos10 - Maandag 3 mei 2021 19:24
heerlijke stralende blog weer! Ook genoten van al dat lekkers?! Mooi en helpend om te zien dat dat ook kan!
Daphne - Proud2Bme - Woensdag 5 mei 2021 09:55
Hi Patroklos,

Dankjewel voor je lieve reactie, het was inderdaad heerlijk allemaal. Fijne dag vandaag!
britneyangel - Maandag 3 mei 2021 19:57
leuke fotos en het ziet er lekker uit op die laatste foto! ziet er wel grappig uit dat truitje bij de kat, hopelijk laat hij het nu wel aan haha!
Daphne - Proud2Bme - Woensdag 5 mei 2021 09:59
Hi Britney,

Haha, helaas heeft hij het truitje niet meer geaccepteerd. Hopelijk genezen de wondjes dan maar snel. Dank voor je lieve reactie. Fijne dag vandaag!

Liefs.
britneyangel - Vrijdag 7 mei 2021 18:32
ik hoop het ook! bedankt
Maluka - Maandag 3 mei 2021 20:05
Jij bent altijd zo mooi en hebt de vrolijkste foto's en mooiste (&gezonde maaltijden), ik wou dat ik jou was :(
Lieve - Woensdag 5 mei 2021 09:46
Hey Maluka,

Ik wil toch even op dit bericht reageren, want ik herken de gedachte heel erg goed. Maar besef je dat je nooit haar gaat zijn, maar dat Daphne tevreden is met haarzelf en dat is wat haar een nog mooier mens maakt. Dat is wat je - naast haar natuurlijke schoonheid - ook heel erg ziet. Dat kan jij ook! Maar daarvoor moet je echt eerst van jezelf gaan houden voordat je dat gevoel ook krijgt. Jij bent ook een mooi mens, maar door iemand anders te willen zijn ga je dit niet voelen. Zou je dat ook een beetje in kunnen zien? Dat zij, juist doordat ze zichzelf accepteert, een mooi persoon is? En dat dit bij jou ook kan en mag gaan groeien?

Liefs
Daphne - Proud2Bme - Woensdag 5 mei 2021 09:54
Hi lieve Maluka,

Ik wil ook graag aanhaken op het lieve en mooie bericht van Lieve. Ik herken namelijk ook echt wat je beschrijft, zo is die cirkel altijd rond. Zelf ben ik nog steeds vaak genoeg onzeker en wilde ik heel vaak iemand anders zijn, maar de 'oplossing' ervoor zit denk ik toch in onszelf. We kunnen enkel de puurste versie van onszelf worden, dan zijn we allemaal op ons mooist. Dat wat jij te bieden hebt en dat wat jou uniek maakt, heeft niemand anders. Ik gun je heel erg dat je dat steeds meer kan en mag voelen. Neem je tijd daarvoor, je bent die groei meer dan waard!

Veel liefs!
Maluka - Donderdag 6 mei 2021 19:03
Wauw dankjulliewel allebei!! Wat ontzettend lief. En jullie hebben gelijk. Sorry Daphne dat ik jou op zo'n voorbeeldpositie zet. Vandaag ben ik begonnen met BEDgroep behandelingen en ik denk dat ik zeker meer trots op mezelf mag en kan gaan zijn! šŸ„°
Arwen - Maandag 3 mei 2021 20:28
Lieve daphne wat fijn dat je met koningsdag het zo gezellig had samen met je moeder naar dat je katten nog steeds veel van die plekken hebben zielig voor ze hopelijk gaat het snel goed met ze leuk dat je naar de kinderboerderij bent gegaan leuk dat je ook van dieren houdt en fijn dat je zo kan genieten van eten
Daphne - Proud2Bme - Woensdag 5 mei 2021 09:59
Hi Arwen,

Dank voor je lieve reactie, het komt uiteindelijk helemaal goed met de katten. Fijn dat je het allemaal zo leuk vond om te zien, hopelijk kun je de komende dagen ook veel genieten van zowel lieve diertjes, als lekker eten!

Liefs.
Esmee - Maandag 3 mei 2021 21:49
Leuke fotoblog Daphne. En wat leuk dat je tante wordt, gefeliciteerd! Ben benieuwd naar de video van morgen :)
Daphne - Proud2Bme - Woensdag 5 mei 2021 09:57
Hi Esmee,

Dankjewel voor je fijne reactie en je felicitatie!

Liefs!
Eva - Dinsdag 4 mei 2021 23:07
Alvast gefeliciteerd bijna-tante-Daphne. Wat spannend en leuk!
Daphne - Proud2Bme - Woensdag 5 mei 2021 09:56
Hi Eva,

Dankjewel! Lief van je, inderdaad best wel spannend! Maar vooral leuk.

Mooie dag vandaag!
Liefs.