De week van Daphne - photo blog 32

 

De dagen zijn toch weer voorbij gevlogen. Rustige dagen, zonnige dagen, lege dagen en zélfs vergeten dagen. Naast het thuiswerken ben ik veel op pad geweest en kon ik zelfs weer een keertje naar Leiden! Ook al went natuurlijk alles wel een beetje, er gaat toch niets boven contact met anderen tijdens een werkdag, vind ik zelf. Hopelijk heeft de zon bij jou net zo'n positief effect gehad als bij mij.

♥ Maandag
Maandag rustig-aan-dag, als je het mij vraagt. Rustig opstarten, de week beginnen en de thuiswerk-koffies naar een hoger plan tillen. Eerder kon je al lezen dat we het bed naar de woonkamer hadden verplaatst. Je ziet het: still going strong. We liggen er niet meer elke dag, maar soms hebben we nog steeds de behoefte in een uitgebreide pyjamaparty.

♥ Dinsdag
Oh man, wat een lekker dagje! Wat een heerlijk zonnetje, ik weet het zeker: ik ben klaar voor de lente! Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik vandaag - het zal het weer geweest zijn - totaal vergat om foto's te maken. Een foto blog vullen is leuk en ik hoop vooral elke keer weer dat jullie er iets aan hebben om zo'n inkijkje te krijgen, maar een dagje niet door de camera heen leven, is eigenlijk ook heel fijn! En gezond!

Wél kan ik een kleine collage laten zien van de foto's die ik met mijn vriend gedurende de dag uitwissel. Zo stuurde ik dat ik op het punt stond naar Irene te rijden, om daar nieuwe foto's te maken in de zon. En probeerde ik hem jaloers te maken met het waterijsje dat ik bij mijn moeder at. 

♥ Woensdag
Met de lente nog vol in mijn hoofd verkijk ik mij totáál op het weer van vandaag. Ik begin de dag met een klein fietstochtje - omdat ik daar gister zin in had gekregen - maar ben halverwege vooral blij dat ik onderin mijn tas nog een paar handschoenen had liggen. Brrr! Gelukkig kon ik lekker opwarmen bij mijn vader, waar een heerlijk ontbijtje klaarstond!

Verder kenmerkt mijn vrije dag zich meestal door een schoonmaakronde en lekker koken met een muziekje op. Er gaat eigenlijk niets boven een goede gevulde pasta met champignon-truffelroomsaus.

♥ Donderdag
Vandaag gaan mijn vriend en ik na een lange tijd weer eens een huis bezichtigen. Dat betekent dat ik achterop de fiets mag en blijer kun je mij niet maken. Het huis was helaas niets voor ons, maar nieuwe huizen bekijken blijft enorm leuk en leerzaam om te doen. We maken er verder een smaakvolle, gezellige en rommelige thuiswerkdag van.

♥ Vrijdag
Eindelijk weer eens naar Leiden! Dat heb ik echt enorm gemist. Gewoon een plek om heen te gaan om te kunnen werken, en dan het liefst nog in ons eigen kantoor natuurlijk. Vandaag geef ik vanaf die plek ook de training aan de nieuwe vrijwilligers en ik denk dat al die factoren zorgen voor een enorme bak aan energie en inspiratie. Blij, moe en voldaan terug naar huis. Aan de pizza natuurlijk. 

♥ Zaterdag
Ik ga fantastisch op dit weer. Ook al is het koud, ik verbaas me er altijd over hoe veel goeds de zon kan doen. Een tijdje geleden heb ik bij een vriendinnetje een bestelling geplaatst, zij maakt van edelstenen kettingen en ik was meteen verliefd. Vandaag kreeg ik mijn persoonlijke ketting: een maansteen! Ik ben er ontzettend blij mee, fijn die cadeautjes aan jezelf. 

Verder heb ik niets op de planning deze dag en wil ik een beetje ontspannen. Enerzijds gaat me dat een stuk beter af sinds de lockdown, omdat wanneer het 'moet' ik de rust toch iets beter over mij heen kan laten komen. Misschien wanneer het 'moet', dat je dan ook pas voelt hoe lekker het kan zijn en hoe erg je daar aan toe was? Maar af en toe kan zo'n lege dag mij nog steeds wel eens benauwen, dat heb ik vandaag een beetje. Waar ik dan precies bang voor ben? Waar ik dan precies benauwd van word? Dat weet ik niet zo goed. Het voelt gewoon een beetje leeg en ik zou liever wat meer prikkels of bestemmingen hebben op mijn dag. 

Wat gelukkig altijd hetzelfde blijft, is het feit dat een gevoel nooit blijft hangen. Het zakt en het gaat echt weg, daarop vertrouwen is soms de helft van het werk. Vandaag hielp dat gelukkig ook. 

♥ Zondag
Na een heel blij ritje achterop de 'check' scooter, ontbijten we bij vrienden die net zijn verhuisd en nog vol in de verbouwing zitten. Mijn vriend helpt deze ochtend met wat klusjes, maar zoals dat gaat met klusjes gaat er vaak veel mis, duurt het langer dan je wilt en ben je erna vermoeider dan verwacht. Ondanks gezellige plannen, blijft het vandaag verder bij een koffie to go en hapjes in bed. 

Hoe is jouw week geweest? Is het gelukt om te doen wat je wilde doen? En zo niet, lukte het dan om met jezelf om te gaan zoals je dat ook met een ander zou doen? Soms gaat het nu eenmaal moeizamer, soms voelt een dag nu eenmaal leeg of lastig, dat hoort erbij. De dag erna kan het weer anders zijn en je bent jezelf morgen vast dankbaar, als je vandaag wat liever kunt zijn.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

NCWB - Woensdag 10 maart 2021 06:52
Fijne blog weer :) Zon doet zoveel hè!! Ik herken de onrust van de lege dagen. Enerzijds een fijn gevoel van niks hoeven, anderzijds voor mij veel ruimte om te gaan piekeren. En de stap om dan uit jezelf te komen en dingen te gaan ondernemen, wordt juist groter. Maar inderdaad het gevoel zakt vanzelf en de lat laag leggen helpt mij dan ook wel.