De week van Daphne - photo blog 18

 

Als ik me minder goed voel, kan ik niet wachten tot we een dag verder zijn zodat het gevoel misschien voorbij is. Als ik me goed voel, vliegt de tijd en mag alles juist even stilstaan. Deze gevoelens wisselden zich af afgelopen week. Het was een leuke, drukke week. Waarin voor mijn handen het zwaar te verduren hebben gehad en ik de grootste pizza uit mijn leven zag. 

 

♥ Maandag
Ook wel rustig-aan-dag. Vooral lekker in bed blijven. Vanonder de dekens werken en de video van De Nationale Gezondheidsbeurs editen. Met veel koffie en nooit genoeg katten.

Misschien wel het fijnste van eten bestellen in het weekend; de restjes op maandag. Het is een lange werkdag vandaag, omdat ik ook nog 's avonds de chatavond begeleid. Voordat ik weer aan het werk ga, warm ik wat op en komt er tussendoor nog een pakketje binnen! Een paar fijne huidverzorgingsproducten. Met Lonneke als huidspecialiste in de redactie word ik daar toch door aangestoken. Heb het smeren helemaal te pakken en het went ook om er elke avond een momentje van te maken. Doet mij en mijn huid goed!

♥ Dinsdag
Op naar kantoor! 'Het waait echt al een stuk minder vandaag, laten we foto's maken.' We waaien echt volledig uit ons hemdje, maar de foto's zijn daardoor wel extra spectaculair. Terwijl er later zelfs wat hagel door het raam te zien is, fantaseren wij vast over de zomer...

Daarna tijd voor de wekelijkse traditie; pasta-avond bij moeders! Onderweg die kant op voel ik enorme winterhanden opkomen. Het is een beetje zelf-diagnostiek trouwens, maar met heftig temperatuurverschil verdwijnt soms alle gevoel en warmte uit mijn vingers. Volgens mij zijn dat 'winterhanden' en komen 'wintertenen' ook vaak voor. Vaak is het er ééntje en die doet eigenlijk de hele avond niet meer mee... Herkent iemand dit? 

♥ Woensdag
Een nieuw fijn ochtendritueel. De katjes die tegenwoordig liever uit onze glazen drinken en rustig ontbijten met een krantje. 

Een ander fijn ritueel is dat ik weer koffietjes aan het zetten ben. Een vriend van mij - waar ik jarenlang samen mee achter de espressomachine stond - heeft nu een eigen zaak. Ik voel me vereerd dat ik hier nu weer bakkies mag zetten. Het is weer even wennen, maar ik haal er veel plezier uit en het is een hele fijne afwisseling in mijn week.

Volledig uitgeblust, maar intens voldaan heb ik mijn fooi meteen uitgegeven aan pizza's voor die avond! Ik zit in een enorme pizza-fase op het moment. Stiekem eet ik het liefst iedere dag pizza, of iets wat erop lijkt. Hiervoor was het zoete aardappel, dus het waait ook wel weer over. Heb jij op dit moment zo'n fase? 

♥ Donderdag
Eerst een lekker ontbijtje met vaders en daarna lekker blijven hangen om te werken. 

Die hele middag keek ik naar het zaakje aan de overkant, met zo'n toffe raamschildering op de deur! Toch maar even snel naar binnen om te kijken en zo'n cinnamon-rol kan ik gewoon niet laten liggen. Lekkere treat voor de namiddag! 

Eenmaal thuis moesten er foto's gemaakt worden voor de blog 'verslonds door mijn eetstoornis' die gister online kwam. Vooral mijn kat Olaf werd hier ongelofelijk enthousiast van. Hij heeft onafgebroken in de camera gekeken en als ik wilde bewegen, sprong hij wild tegen me aan. Terwijl ik daar de wonden van op mijn handen kreeg, keek hij nog altijd nonchalant de camera in. Wel vrij snel goedgemaakt natuurlijk... 

Snel wat wraps in elkaar draaien voordat de chatavond weer van start gaat! 

♥ Vrijdag
Vandaag is het Valentijnsdag! Aan de ene kant vind ik het best een lieve dag, aan de andere kant heel erg commercieel. Op kantoor haalden we wat herinneringen op, hoe dit voor ons vroeger was. Toen de rozen nog werden uitgedeeld op school en hoe apart dat eigenlijk was. Irene schreef daar deze mooie blog al eens over. 

Een fijne, gezellige werkdag! Daarna had ik ook een romantisch diner op de planning staan. Eigenlijk totaal niet voor Valentijnsdag, maar vanwege een ziek vriendje hebben we zijn verjaardags-diner uit moeten stellen. Hoe dan ook; het is vrijdag, dus een prima dag om uit eten te gaan!

In de haven - in een soort loods - leek het van binnen wel een botanische tuin! Onwijs leuk en gezellig, met een kaart vol hapjes om te delen. Of niet natuurlijk; bij ons meestal niet.

♥ Zaterdag
Ik werd wakker na een ongelofelijk enge nachtmerrie. Vreselijk kan dat zijn, iets wat ik vaker heb en ook eerder een blog over schreef. Gelukkig word ik snel rustig als ik dan naast me kijk, maar het heeft toch veel invloed op me. Die leuke pannenkoekjes die je misschien wel eens voorbij ziet komen kon ik nu wel gebruiken. Ik weet nog steeds niet wat er misging, maar het werden de karbonkels onder de pannenkoeken. En vies joh, bah!

Laten we maar rustig aan doen verder. Wandelen door de stad, lekkere gelukte donut's halen en wraps kunnen eigenlijk nooit mislukken. 

Die avond kwam een vriend van ons langs en ik was ook toe aan wat gezelligheid. Even een avond dansen achter de draaitafels, een kleine cocktailbar openen in de keuken en tot laat in de avond kletsen. Na twaalven kregen we ineens behoorlijk honger, dus besloten we een grote pizza te delen. Hierna werd de allergrootste - ja echt - pizza bezorgd die ik ooit gezien heb! Mijn pizza-fase leek me wel bezegeld nu. 

♥ Zondag
Een ander nieuw en fijn ritueel is het lezen op zondag. Terwijl de straten nog leeg en nat zijn, zoek ik mijn lievelingsplekje op om te lezen. 

Boodschappen gaan ook altijd gewoon door, net zoals de restjes van de allergrootste pizza ooit. En daarna huilen, gewoon even heel hard. Waarom weet ik niet meer zo goed. Ik moest bijna ongesteld worden en meestal kan ik de klok er dan wel op gelijkzetten; dan moet het er gewoon uit. Gelukkig mag dat en lucht het ook echt op. 

Irene en ik hebben af en toe een griezelfilm-date. Vanavond was het tijd voor Gretel & Hansel, een thriller gebaseerd op het sprookje. Echt heel gaaf! En eng!

Ik hoop dat je een fijne week gehad hebt. En dat je de komende week weer alles mag voelen wat je voelt, zonder oordeel. Het gaat voorbij en het wordt weer leuker. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Floor - Maandag 17 februari 2020 19:12
Ja ik heb dat nu met de donkerbruine american chip cookies van de AH. :)
Leuk om te lezen over pizza en over dat je het leuk vind om te lezen. ♡
Vlinder - Maandag 17 februari 2020 19:15
Hoi.
Leuke blog! Maar jou blogs zijn altijd leuk.
Ik gebruik dezelfde producten om te smeren als jouw.
Ik weet niet gezien, het maken van reclame of je die mag noemen. Maar ben wel nieuwsgierig. Welke gebruik jij?
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 18 februari 2020 16:47
Hi Vlinder,

Dankjewel voor je lieve reactie! Ik gebruik op dit moment The Ordinary. We zijn nog maar een weekje verder, maar bevalt tot nu toe heel erg goed!

Liefs!
Vlinder - Maandag 17 februari 2020 19:16
Als jij*
Sanne - Maandag 17 februari 2020 19:21
Winterhanden is heel herkenbaar! Mijn handen en voeten kunnen volledig wit worden. Gelukkig is het niet erg alleen maar een onprettig gevoel ;) Het advies is altijd zorg dat ze niet koud worden.... Maarja zelfs met 2 paar handschoenen is dat voor mij onmogelijk....
Floor - Maandag 17 februari 2020 19:29
Bij bol.com bestaan er elektrische handschoenen. Kilimanjaro storm drie, echt super lekker (maar wel duur)! Bij anwb hebben ze ze ook, die zijn volgens mij goedkoper.
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 18 februari 2020 16:49
Dank voor jullie reacties! En voor de tips natuurlijk, ik heb die handschoenen inderdaad wel eens voorbij zien komen. Zeker voor de koudere maanden misschien een goede aankoop.

Gelukkig kan het inderdaad geen kwaad!

Liefs!
Suzanne - Maandag 17 februari 2020 19:40
Ik vind het zo mooi om te lezen dat alle ups en downs voorbij komen en je daar gewoon op mee surft. Erkenning voor de verdrietige dagen, en blij zijn om de mooie. Heel tof om te zien hoe je in het leven staat, bedankt voor het delen daarvan!
Anoniem - Maandag 17 februari 2020 19:49
Dat van die handen vind ik op het fenomeen van raynaud lijken! Ik zou zeggen Google het even, als we toch al aan het zelfdiagnosticeren zijn ;)
Ik heb wintertenen en dat betekent bij mij juist rood, ontzettend opgezwollen en zweertjes. Het jeukt en brandt.
Flo - Maandag 17 februari 2020 20:25
Ik denk ook Raynaud! Super irritant...
Heb het zelf ook, maar heb het onder controle sinds ik medicatie krijg van de huisarts.
(Enne sinds ik geen ondergewicht meer heb, gaat het ook stukken beter)
Anne - Maandag 17 februari 2020 23:05
Ja denk ik ook daar heb ik ook last van. Wow heb je er medicatie voor. Ik heb het best heftig, maar tegen mij werd gezegd dat er nooit wat aan gedaan wordt omdat het alleen maar heel pijnlijk is en niet gevaarlijk....
Flo - Dinsdag 18 februari 2020 06:26
Ik krijg er nifidipine voor.
wow - Dinsdag 18 februari 2020 08:01
zilverhandschoenen kunnen helpen bij Raynaud. Kun je binnenhuis dragen en buiten onder je wanten.
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 18 februari 2020 16:51
Hi Anoniem,

Dankje voor je reactie. Die naam heb ik inderdaad ook wel eens gelezen, zou goed kunnen! Vervelend dat je last hebt van wintertenen, klinkt niet fijn. Veel sterkte nog deze winter en hopelijk wordt het snel wat zachter weer.

Liefs!
L - Maandag 17 februari 2020 19:53
Ik had even niet zo'n fijne avond na een niet zo fijne dag, en had eigenlijk een heel grote drang om te sporten om mijn gevoelens te onderdrukken maar heb na deze fijne blog besloten goed voor mijzelf te zorgen en lekker op de bank te gaan zitten met een boek. Bedankt! Ik weet niet zo goed waarom maar ik vind deze plog heel fijn.:)
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 18 februari 2020 16:53
Hey L,

Wat een ontzettend fijne en lieve reactie. Goed om te lezen dat je echt voor jezelf bent gaan zorgen, iets wat je vooral zelf doet he! Hopelijk gaf het ook echt wat rust en kun je steeds meer vertrouwen op dit gevoel. Je doet het goed.

Liefs!
Mandy - Maandag 17 februari 2020 19:55
Ik vind je een topper Daphne! Altijd leuk om iets van jou te lezen en te zien op youtube. Heel helpend en vooral heel reëel!
Ik heb helaas ook last van 'dooie' vingers. Kleuren volledig wit en het gevoel trekt er helemaal uit. Van wintertenen heb ik ook last, helaas. Zo erg dat ze paars kleuren en de vellen er aan hangen. Heel naar gezicht.
Qua eten heb ik nu echt een havermout periode! Kan echt all day every day havermout eten, haha. Gek hoe die fases komen en weer gaan!
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 18 februari 2020 16:54
Hi Mandy,

Dankjewel voor je lieve reactie en je complimenten.
Wel vervelend dat je hier ook zo'n last van hebt, op naar de lente zou ik zeggen!

Haha, heerlijk die havermout periode. Heel apart om te merken he, maar vooral goed om aan toe te geven denk ik. En van te genieten! :)

Liefs.
E_sther - Maandag 17 februari 2020 19:58
Wat een leuke blog Daphne :)
En wat worden en poezen groot
Heb je dat met je handen alleen bij kou of ook bij emoties? Ik heb bij kou en emoties ( dat vonden ze in therapie handig haha dan keken groepsgenoten naar mijn vingers en zeiden je vind het spannend he dan kon ik het niet ontkennen want mn vingers werden compleet wit maar dat had ik dus ook in de zomer)
Als je het alleen hebt in de winter en bij kou is het waarschijnlijk winterhanden heb je het ook bij emoties en in de zomer dan is het, wat ik heb, het fenomeen van Raynaud
Bij mij is het enige wat ‘helpt’ of nou ja vanzelf gebeurt in de warmte zijn. Mijn vingers zijn eerst wit dan worden ze blauw en langzaam worden ze rood. Maar lastig is het wel want ik kan ze een tijdje niet gebruiken

Ik heb wel nu een periode met yoghurt en crusli, ik heb dat langer gehad met cracottes ( tot dat niet meer mocht op therapie iets met niet volwaardig eten ;) ) en heel lang met soep
Maar pizza nee dat dan weer niet ;) daar ben ik geloof ik nog niet ver genoeg qua eetstoornis mee.

Oh ik durf echt niet naar een enge film in de bioscoop. Veel te eng.
Maar wel leuk om naar de bioscoop te gaan :)
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 18 februari 2020 16:56
Hey Esther,

Dankjewel voor je reactie. En bedankt voor je uitleg, dit had ik nog niet eerder zo gehoord en klinkt ook wel aannemelijk. Dat ga ik bij mezelf eens in de gaten houden.

Wellicht is voor jou een andere film dan leuker, naar de bioscoop gaan is sowieso een fijn uitje inderdaad! Hopelijk snel weer een keertje, voor ons beiden dan. ;)

Liefs!
Lana - Maandag 17 februari 2020 22:59
Hoi Daphne,
Die vingers zijn heel herkenbaar voor mij, ik kreeg dit vaak toen ik nog ondergewicht had. (Zelfs met 30 graden!) Ik zou als ik jou was even naar de dokter gaan, want het is natuurlijk niet heel fijn om de hele tijd met dode vingers rond te lopen zoals ik ze altijd noemde haha. Mijn kat heet trouwens ook Olaf :) (de andere heet Max) Een hele fijne week toegewenst!
anoniem - Dinsdag 18 februari 2020 05:22
Dat zijn inderdaad geen winterhanden maar fenomeen van raynaud. Niet dat het veel veranderd maar ik heb het zelf ook en herken het meteen.

Super fijne blog en fijn om te lezen dat je in een bepaalde voedsel fase zit. Ik zit in de friet fase, altijd al gek op geweest, jarenlang niet gegund en als ik ze at niet van genoten en nu... denk ik de hele week aan friet! Ik geef er geregeld aan toe omdat ik denk dat die fase op die manier ook weer over gaat... maar of ik daar goed aan doe? Mijn eetstoornis vind van niet maar goed die vind een droge cracker ook niet goed :)

Ik vind je blogs altijd heerlijk om te lezen, ik ben wel vaak jaloers op waar jij nu staat in je leven op je jonge leeftijd. Ben een paar jaar ouder maar heb op psychisch vlak nog een hele weg te gaan!

Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 18 februari 2020 17:01
Hey Anoniem,

Dankjewel voor je lieve reactie en je complimenten.
Ah herkenbaar hoor, dat zo'n fase ook wel veel twijfel mee kan brengen. Juist heel goed en dapper dat je eraan toegeeft vind ik, voor mij helpt dit ook altijd om uiteindelijk weer echt voldaan te zijn. Daarna komt er misschien weer een nieuwe fase en dat is ook oke :)

Lief dat je mij dit meegeeft, maar ik heb dat andersom natuurlijk ook weer bij anderen. Uiteindelijk denk ik altijd maar; we verschillen echt niet zo veel van elkaar. We bewandelen ons eigen pad, allemaal even goed denk ik.

Take care!

Liefs.
wow - Dinsdag 18 februari 2020 07:54
Dat met je handen is inderdaad het Syndroom van Raynaud. Ik heb het ook, dus herken het. Google maar eens. Belangrijkste tip: Jezelf goed warmhouden, ook al loop je er dan buiten als een Eskimo bij. En nooit, maar dan ook nooit je handen warmen aan de kachel. Opwarming moet geleidelijk, want anders wordt het alleen maar erger. Je kunt je evt. via een reumatoloog laten testen of het een gevolg is van een auto imuunziekte. Via een bloedtest. Sterkte.
wow - Dinsdag 18 februari 2020 08:00
aanvulling: je kunt ook eens googlen op zilverhandschoenen voor het Raynaud. Ik heb er geen ervaring bij, maar schijnt te kunnen helpen. Die kun je ook in huis dragen of buiten onder je eigen wanten (wanten zijn altijd beter dan handschoenen met dit syndroom.
Em - Dinsdag 18 februari 2020 08:13
Zelf heb ik last van wintertenen.
Maar mijn tenen worden helemaal blauw en doen super veel pijn als het buiten vriest...
Heb er nu al 4 jaar last van en het is zo irritant 😒
Marlies - Dinsdag 18 februari 2020 11:35
Die witte vingers en tenen - Raynaud. Ik heb het ook, en vooral winderig weer is bij mij een trigger (naast temperatuurwisselingen). Het is bij mij nu weer minder nu ik beter doorvoed ben (ik ben herstellend van AN). Nog een tip na alles wat er al gezegd is: zorg dat niet alleen je handen maar ook je rest goed warm gekleed is. Ik heb nu voor het eerst ooit een winterjas die voor arctische temperaturen geschikt is (van Didriksons) en vind het verschil enorm - ik merkte dat al voor mijn opname in december, toen ik er gewichts- en voedingstechnisch heel beroerd aan toe was. Ook in lente en zelfs soms in zomer fiets ik met handschoenen. Wanten zijn beter dan vingerhandschoenen, maar ik doe vaak een dubbelop en kies voor een grote maat wanten waar ik dan met handschoen en al in kan. Oh, en van die fietswanten aan je stuur zijn ook een vinding :D Leuke blog!
Lola - Dinsdag 18 februari 2020 16:44
Super leuke blog! En ik vroeg me af waar je dat gestreepte coltruitje van had?
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 18 februari 2020 17:02
Hey Lola,

Thanks! Dat shirtje komt van de Zara.
Shop-se!

Liefs.
Ingrid - Dinsdag 18 februari 2020 17:40
Lieve Daphne, ik hou van je blogs mede omdat ik veel herken en je me inspireert, mooi hoe jij met je gevoelens omgaat, ermee judoot en in balans weet te blijven. En je katten worden groot, die foto's brengen een grote lach op mijn gezicht ;) Ik heb er zelf twee en geniet echt elke dag van ze.
Bedankt weer voor het delen!

Liefs
Anoniempje Xxx - Woensdag 19 februari 2020 17:06
Hoi wat een leuke blog en wat fijn dat je gewoon kan genieten en durf te eten! zo ver ben ik nog niet, ik heb een leuk ideetje misschien kunnen jullie een keer een kookvideo maken met zijn 2e of 3e dat jullie recepten gaan maken zoals taartjes en cakjes of Vega loempias zulke dingen?
Daphne - Vrijdag 21 februari 2020 12:49
Hee Daphne,
Je handen komen mij bekend voor.
Ik heb de secundaire vorm van Raynaud. Dat is een aandoening waarbij de bloedvoorziening naar de uiteinden van het lichaam (handen/voeten) tijdelijk minder is.
Bij mij worden mijn vingers eerst wit en daarna blauw. Als mijn vingers weer warm zijn, kleurt de huid rood. Dat geeft een pijnlijk en gloeiend gevoel. Soms gaat het tintelen.
Ik weet niet of jij dat ook ervaart. Het kunnen natuurlijk ook winterhanden zijn.
Ps. Leuke foto blog.

Liefs,
Daphne