De favoriete proud blogs van Lonneke

 

Ook al ben ik nooit actief lid geweest op Proud, toch spiekte ik wel altijd bij de blogs. Ik vond het fijn om te lezen dat ik niet de enige was met 'gekke' gedachtes en nare gevoelens. De herkenning zorgde ervoor dat ik mij en mijn eetstoornis steeds meer serieus nam. Ook nu ik hersteld ben, heb ik nog steeds mijn favoriete blogs. De meeste zijn wel een stuk recenter, er komen zoveel blogs bij. In deze blog deel ik met jullie de blogs die mij het meest hebben geraakt.

Chocolademelk bij de psycholoog

Deze blog is mij ontzettend goed bijgebleven. Hij is een tijd geleden door Lotte geschreven en was denk ik één van de eerste blogs die ik van haar las terwijl ik met haar samenwerkte. Ik vond hem ontzettend herkenbaar. Heel duidelijk wordt hoe een eetstoornis ergens vat op weet te krijgen en het piekeren toeslaat. Hoe je je bezig houdt met wat anderen drinken en hoe. Hoeveel grip die eetstoornis eigenlijkt heeft..

♥ Ik blijf liever klein

Deze blog raakt mij nog steeds heel erg. Een heftig besef als je merkt dat je niet aan je toekomt aan het bouwen bent, maar juist aan het afbreken. De confrontatie, het lijken te verliezen. Een hele mooie, en gevoelige blog, echt het lezen waard.

Ik stink door mijn eetstoornis

Een tijd geleden schreef Irene deze blog. Dit is denk ik iets wat vaak niet genoemd wordt, een nadeel van een eetstoornis die vaak 'vergeten' wordt. Toen ik het las herkende ik het meteen, maar ik was het zelf eigenlijk al vergeten, en dat terwijl ik hier echt mee zat. Deze blog laat naar mijn idee zien dat een eetstoornis heel complex kan zijn en dat er zoveel bij komt kijken.

Ik wil geen moeder met een eetstoornis zijn

Bij het lezen van deze blog voelde ik de tranen. Wat een ontzettend oprecht en krachtig verhaal. De maanden die verstrijken, de tijd die wegtikt. Heel mooi wordt hier ook verteld dat een eetstoornis echt een strijd is, ook als je al wat bent aangekomen. De strijd wordt ineens onzichtbaar, maar niet minder zwaar.

Met rouw de feestdagen door

Dit is geloof ik de eerste blog van Hannah geweest en wat een waardevolle blog is het geworden. Toen ik het las kreeg ik tranen in mijn ogen. De haast poëtische manier hoe ze over haar vader schrijft, het gemis, het grote verdriet. Hele mooie en fijne tips om met dit gemis om te gaan.

Eetstoornis om geen vrouw te zijn

Een blog die ik zelf geschreven heb. Het voelt een beetje gek om een eigen blog in dit lijstje te verwerken, maar dit is een heel bijzonder stuk voor mij. Ik kwam een berichtje tegen op het forum en ineens bleef ik schrijven. Met tranen in mijn ogen typte ik dit stuk. Over niet groot willen worden, je lichaam willen kleinhouden, terug naar een leven zonder verwachtingen. 

Seks, bevestiging en liefde

Een hele oprechte en persoonlijke blog en met een heel belangrijk thema. Als jouw eetstoornis heel veel ruimte in beslag neemt of je (veel) bevestiging nodig hebt is dit een blog die wellicht voor jou heel waardevol is. 

Wanneer je eetstoornis een wedstrijd is & Jaloezie in de eetstoornis kliniek

Deze blogs geven inzicht in hoe een eetstoornis van alles aan kan grijpen. Vergelijken, spanning en jaloezie zijn thema's die hier besproken worden. De drang om beter te zijn, het beste moeten zijn in een eetstoornis vind ik zelf heel herkenbaar. 

Je bent dik en het is jouw schuld

Ik heb het idee dat er nog steeds best veel vooroordelen zijn over het hebben van overgewicht. Deze blog geeft daar heel mooi meer inzicht over. De titel klinkt heel heftig, maar Daphne belicht op een hele gevoelige manier dat het zo simpel helemaal niet ligt. Mooie blog om eens te lezen. 

Ik wil niet dat je dood gaat

Een blog uit 2016, geschreven door Nouska. Ik wil hier eigenlijk niet teveel woorden aan vuil maken, ik denk dat het alleen maar afdoet aan het verhaal. Heel heftig, maar ontzettend mooi verwoord. 

 

Welke blogs zijn voor jou waardevol?

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anti - Maandag 15 april 2019 08:04
Leuk om eens wat douwe ouwe terug te lezen ;) Ik volg de blogs op Proud al ruim 5 jaar en het is grappig hoe jullie bloggers zoveel gaan betekenen voor me. Ik vind het leuk dat er steeds nieuwe mensen bij komen maar gek genoeg mis ik Laura en Nouska ook nog steeds heel erg... Ik hoop in ieder geval dat ze het goed maken!
Misschien zou het een leuk idee zijn om een Proud reunie te organiseren en hier een blog over te schrijven? Dankjewel in ieder geval!
Dragonfly1991 - Maandag 15 april 2019 10:01
Dankjewel voor het delen.

Ik heb meerdere die me bij bleven, maar 1 die me echt steun gaf was 1 van phoicai.. Toen ze net moeder was en tegen dingen aanliep zoals je kindje niet durven wegleggen toen ze eindelijk sliep, uit angst dat ze weer wakker zou worden en dus huilen. Vooral na de geboorte van m'n 2e kindje, vond ik deze blog extreem fijn. En m'n man ook, want die begreep me een stukje beter.