De best gelezen blogs van 2014

 

We naderen langzaam 31 december, de laatste dag van het jaar. Daarom kijken we graag nog even terug op onze blogs van het afgelopen jaar. Welke blogs vonden jullie nou erg leuk om te lezen? Welke blogs zijn in 2014 het best bekeken? Ieder jaar doen we dit en verbazen we ons weer over de populariteit van bepaalde blogs. Het aantal bezoekers is de afgelopen tijd sowieso ook weer flink gegroeid. We hebben op dit moment zo'n 215.000 unieke bezoekers per maand. Daar zijn we natuurlijk heel trots op! Op de redactie zijn we altijd wel benieuwd naar wie de best gelezen blog van het jaar heeft geschreven. Dit jaar is Laura de winnares met een blog over kapsels en gezichtsvorm!

best gelezenblogs 2014

In deze blog laat ik je zien welke blogs van 2014 het meest gelezen zijn. Het kan dus best dat er andere blogs nog beter bekeken zijn, maar die blogs zijn dan niet in 2014 door ons geschreven. Ik ben benieuwd of jij al deze blogs hebt gelezen! Laat je het ons weten? ♥

1. Welk kapsel past bij jouw gezichtsvorm?
Grappig genoeg is dit de best gelezen blog van 2014! Deze blog is door Laura geschreven en heeft ondanks dat hij het best bekeken is, slechts 11 reacties. Hoe kan dat nou?! Bekijk de blog hier: Welk kapsel past het best bij jouw gezichtsvorm?

Welk_kapsel_past_bij_jouw_gezichtsvorm


2. 25 dingen om te doen in de vakantie
De blog die op nummertje twee staat is een blog over wat je allemaal kunt doen als je vakantie hebt. Best begrijpelijk, want ook ik streste hem vaak als de vakantie naderde: Wat moet ik nou allemaal gaan doen als ik zoveel vrije tijd hebt? De blog is geschreven door onze ex-stagiaire Amy en staat voor leuke ideetjes. Bekijk hem hier: 25 dingen om te doen in de vakantie.

kerst

3. De leukste series op Netflix
Yes! Op nummertje drie staat een blog van mij, haha. In het begin van 2014 begon Netflix aardig wat te winnen aan populaiteit. Ook ik had tijdelijk een abonnement. Uren achter elkaar keek ik samen met Joyce allerlei hele fijne series. Zo kwam ik op het idee om er een blog over te schrijven. Deze viel duidelijk in de smaak. Bekijk de blog hier: De leukste series op Netflix.

netflix

4. Zelf eierkoeken bakken
Op nummertje vier staat een lekker maar eenvoudig recept van Laura. Zij maakte thuis eierkoeken en deelde haar ervaring. Wil je het recept zelf maken? Bekijk dan even haar blog: Zelf eierkoeken bakken.

Zelf_eierkoeken_bakken

5. Moederdag zonder moeder
Op nummer 5 staat een gastblog van Tikvah. Heel mooi en waardevol dat er ook een door jullie ongezonden blog in onze top 10 staat! Deze blog gaat over hoe het is als je geen moeder meer hebt op moederdag. Een bijzondere blog die zeker de moeite waard is om te lezen: Moederdag zonder moeder.

moederdag zonder moeder
bron foto


6. Wat is een gezond ontbijt?
En op nummer zes komt onze diëtist om de hoek kijken. Zij schreef namelijk deze blog over wat een gezond ontbijt is. Wil je hem nog eens nalezen, dan kan dat hier: Wat is een gezond ontbijt?

ontbijt

 

7 Pro-ana sites verergerden de eetstoornis
Op nummer zeven staat een heel indrukwekkend en waardevol verhaal van Yessy. Zij stuurde haar verhaal in naar redactie@proud2Bme.nl en je ziet wel hoe belangrijk dit verhaal was voor mensen: Hij staat in de top 10 van best gelezen blogs! Wil je het verhaal nog eens teruglezen, dan kan dat hier: Pro-ana sites verergerden de eetstoornis.

yessy


8. Over Leven: Een eetstoornis
Op nummer acht staat een bijzondere blog, of eigenlijk een video. Hier hebben we met elkaar veel tijd in gestoken omdat we het belangrijk vonden dat deze boodschap goed werd verspreid. We maakten deze video ook voor ons 5-jarig bestaan. De video is gelukkig ook heel veel gedeeld op Social Media.

9. De locatie van je pukkels en betekenis
Deze blog heb ik geschreven. Ik heb bijna altijd wel last van pukkels en oneffenheden in mijn gezicht en vond het dus erg interessant om een blog te schrijven over wat de locatie van je pukkels mogelijk kan zeggen over de oorzaak. Mijn vriendin Joyce moest poseren voor een bijpassende foto. Wil je de blog nog eens lezen, dan kan dat hier: De locatie van je pukkels en betekenis.

locatie van je pukkels en betekenis


10. De ontbijtjes van de redactie
Om de zoveel tijd delen we met jullie onze ontbijtjes, lunches, tussendoortjes en ons avondeten. Dit vinden veel van jullie erg prettig. Dat is ook te zien aan het feit dat deze blogs op nummertje 10 staan. Wil je deze blog nog eens bekijken, dan vind je deze hier: Ontbijtjes van de redactie.

ontbijt

En dat was de top 10 van meest bekeken blogs op Proud2Bme van 2014 alweer! Ik ben benieuwd of jullie al deze blogs kennen én welke blog jouw favoriete blog was van het afgelopen jaar.

liefs scarlet

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

M. - Zaterdag 27 december 2014 13:36
Volgens mij zijn deze blogs veelal 'meest gelezen' omdat ze ook aansprekend zijn voor mensen van buiten Proud. Een moeder van 3 kinderen die niets met eetstoornissen van doen heeft, kan ook op zoek gaan naar een recept voor eierkoeken. En 'leuke series voor Netflix' is ook eetstoornis-overstijgend, net als kapsels en de vorm van je gezicht.

Ik vind zelf kijkjes achter de schermen wel leuk, net als 'wat eet de redactie'.


Roos_ - Zaterdag 27 december 2014 13:46
Leuk om te lezen :) komt er ook een top 10 van blogs met de meeste reacties? Dan zie je een beetje wat er op Proud speelt!
Flower girl - Zaterdag 27 december 2014 13:49
En Nouska dan??
Dat zijn hele fijne (soms confronterende) en helpende blogs. Waar volgens mij ook wel veel steun uitgehaald wordt. Jammer dat deze blogs niet zo vaak bezocht zijn, maar wie weet wat de rede hiervan is.....
N - Zaterdag 27 december 2014 14:03
Erg leuk om te lezen :)
miri - Zaterdag 27 december 2014 14:27
ik heb ze allemaal gelezen!
Maanmeisje - Zaterdag 27 december 2014 15:21
De meeste heb ik wel bekeken/gelezen en op sommige heb ik ook gereageerd. Dit jaar was ik sowieso veel actiever op Proud dan de voorgaande jaren. Een waardevolle site! Het filmpje blijf ik heel goed vinden. Het ontroerde mij enorm toen ik 't op de meet zag.
Maan - Zaterdag 27 december 2014 17:30
Ah wel een goede verklaring M. Ik vroeg me namelijk al af waarom juist deze blogs veel zijn bekeken.. Ik lees best veel blogs, maar moet zeggen dat ik minstens de helft hiervan nog nooit voorbij heb zien komen/niet heb gelezen blijkbaar.

Zelf kijk/lees ik vooral de dagjes mee met proud2bme en de blogs van Nouska over herstel. :)

Jammer dat er geen beoordelingsschaal per blog bij staat, dan hadden we ons oordeel per blog kunnen geven en dan kon je zien welke blog het beste werd beoordeeld :D. Daar ben ik wel echt benieuwd naar namelijk!
Lotje - Zaterdag 27 december 2014 17:34
Ik ben het helemaal eens met M.
De meeste blogs in dit rijtje hebben weinig te maken met eetstoornissen en zijn toegangelijk voor eigenlijk iedereen.
Als er zo'n toptien zou komen met 'meeste reacties' zou dat er heel anders uit zien, denk ik.
Zelf vond ik vooral de blogs van Nouska heel goed. Daar heb ik vaak echt wat aan gehad, en ik vind het dus wel jammer dat die hier niet bij staan. :(
ml - Zaterdag 27 december 2014 17:49
Heb net de eierkoeken gemaakt. Een tijd terug vond ik dat nog te eng. Zonde!! Want ze zijn echt heerlijk en supermakkelijk om te maken!!
Team Proud2Bme - Zaterdag 27 december 2014 18:38
@roos goed idee, wie weet doen we die ook nog! :)
Paula. - Zaterdag 27 december 2014 22:17
Eerlijk gezegd dacht ik dat nummer 8 (Over Leven: Een eetstoornis) wel hoger zou staan ;-)
Birdy - Zaterdag 27 december 2014 23:58
Ik mis ook blogs van Nouska in het rijtje! Aan haar blogs heb ik altijd veel, ik vind ze fijn om te lezen.
Margareth - Zondag 28 december 2014 13:13
Overleven een eetstoornis. Ik heb dit filmpje op mijn tijdlijn gezet hopende dat mensen kunnen zien en horen wat een strijd het is. ik heb zelf al jaren een eetstoornis maar wordt niet begrepen.
Fiona - Zondag 28 december 2014 17:47
Ik heb vandaag die eierkoeken gemaakt met stukjes chocolade in: echt een aanrader.
Ingrid - Maandag 29 december 2014 11:21
Allemaal gelezen, heerlijk jullie blogs soms feel good soms confronterend of emotioneel, echt een site met een lach en een traan, zo waardevol en helpend. Ik mis wel Nouska in de top tien hoor ;( zij schrijft zo goed. En nu op naar 2015 met weer veel mooie blogs, video's en foto's van jullie om me op te verheugen! xxx
faya - Maandag 29 december 2014 12:34
Jullie blogs zijn echt enorm helpend! Jullie YouTube kanaal is fijn, leuk en grappig. Jullie zijn een stel enorm leuke meiden en deze site is enorm helpend! Bedankt voor alle positieve energie die jullie in de blogs stoppen! Fijne jaarwisseling!!
*Esther* - Maandag 29 december 2014 18:10
Mijn favoriete blog was die met de video van over leven: een eetstoornis.
schuilnaamNina - Vrijdag 2 januari 2015 15:24
Klopt het dat mijn eerste blog op Proud2bme (emigreren uit Eetstoornisland) de meest gedeelde blog is? :)