Chat met Sandra over eetbuien

 

Heel wat jaren heb ik geworsteld met eetbuien. Mensen die Proud2Bme actief volgen, hebben daar al best wat over kunnen lezen. In tijden dat ik niet goed in mijn vel zat, had ik dagelijks en vaak zelfs meerdere keren per dag grote eetbuien die ik compenseerde door over te geven, laxeermiddelen te gebruiken of te lijnen. Ik voelde me somber maar het lukte me niet om deze negatieve spiraal te doorbreken.

Regelmatig heb ik gedacht dat dit nooit meer beter zou worden. Honderden keren zei ik tegen mezelf dat ''dit echt de laatste eetbui was'' en dat ik ''vanaf morgen alles anders zou gaan doen'', maar iedere keer ging het toch weer mis en eigenlijk wist ik dat al op het moment dat ik mezelf die valse beloftes deed. Na verloop van tijd verloor ik dan ook alle hoop dat ik van die eetbuien af zou komen.

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en heb ik geen eetbuien meer. Als iemand me vraagt hoe ik dat heb aangepakt, dan heb ik daar geen eenduidig antwoord op. Er is nu eenmaal geen magische oplossing waarmee de eetbuien zomaar weggaan, was die er maar. Ik heb veel verschillende dingen geprobeerd en uiteindelijk is het stap voor stap beter gegaan. Dat ging niet vanzelf en vaak werd alles eerst slechter voordat het beter ging, maar beetje bij beetje ging ik vooruit.

Met het verdwijnen van mijn eetbuien verdwenen niet ineens ook al mijn problemen, maar het gaf me wel ruimte om aan mijn echte problemen te werken die de oorzaak waren van mijn eetstoornis. Waar ik eerst eten en overgeven gebruikte om met moeilijke dingen om te gaan, moest ik nu wel die negatieve emoties doorleven en erover leren praten.

Tijdens die nare periode met eetbuien dacht ik echt dat ik er nooit meer vanaf zou komen. Ook als ik van andere mensen hoorde dat het hen gelukt was, dan gaf me dat geen enkele hoop. Bij mij was het anders en heftiger. Toch is het gelukt en als jij ook denkt dat het bij jou net even anders ligt en het jou niet gaat lukken, dan hoop ik dat dit je toch een klein beetje helpt.

Vanavond wil ik graag met je verder praten over dit onderwerp. Je bent van harte welkom in de chat tussen 19.00 en 20.00 uur. Hopelijk tot dan!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Annelieke - Dinsdag 1 december 2015 16:40
Ik ben er bij! Ik ben heel benieuwd en kamp zelf op dit moment ook echt met eetbuien. Ik weet echt niet meer hoe ik het moet aanpakken, dus chat graag mee vanavond!
Fems - Dinsdag 1 december 2015 17:19
Zal wel druk zijn.
Ik denk dat andere het meer nodig hebben.
Dus ik gun het anderen!
Veel plezier/succes vanavond!

Dit moeten jullie vaker doen! Een chat met iemand v de redactie die we 'kennen'. Zo hebben we een beetje een beeld met wie we praten en dat is wel fijn!

Leuk dus, Sandra! Xxx
Lovve - Dinsdag 1 december 2015 18:09
@Fems, als jij het wel kan gebruiken of gewoon fijn vindt, doe het dan gewoon alsjeblieft! Het is ook voor jou, jij bent het zeker helemaal waard!
carmen - Dinsdag 1 december 2015 18:59
Ooh super gaaf! Ik ben er bij, heb hier de laatste tijd ontzettend veel last van en het neemt helaas alleen maar toe... met alle gevolgen van dien
Tot dan!
xx
Fems - Dinsdag 1 december 2015 19:06
@Lovve

Thanks, heel aardig van je!

Ik hoop wel op een volgende keer. (Kan ik nu ook nog even studeren :S )
Haha
Sophie Quartier - Dinsdag 1 december 2015 20:32
Ik was helaas te laat voor de chat... Sandra, komt er nog eens zulk een chat?

Liefs Sophie
Beauutjuhx - Dinsdag 1 december 2015 22:31
Jammer ik was te laat voor deze chat, hoop dat dit onderwerp nog een keer komt!

Xx
Cristina6 - Dinsdag 1 december 2015 22:57
Jammer dat ik dit gemist heb. Helemaal eens met de commentaar hierboven: graag nog eens :-)
Annie - Vrijdag 25 december 2015 13:00
Zo herkenbaar!Ik denk ook dikwijls zal ik het nooit leren om te genieten van eten en snoepen.Het wordt beter magische woorden.Het geeft kracht!