8 redenen om van jezelf te houden

 

Er zijn verschillende redenen om van jezelf te houden, maar soms is het verdomd moeilijk er ook maar ééntje te bedenken. Als je niet goed in je vel zit of een moeilijke tijd doormaakt, moet je misschien herinnerd worden waarom het de moeite waard is om van jezelf te houden.

love yourself

hartje Kracht
Jezelf accepteren en van jezelf houden, geeft je veel kracht. Liefde geeft je een boost van energie, blijdschap, kracht en vertrouwen. Als je van jezelf houdt, sta je met meer vertrouwen en moed in de wereld. Je kunt meer aan en inspireert anderen met jouw krachtige houding.

hartje Zelfvertrouwen
Van jezelf houden, betekent in jezelf geloven. Als je liefde voor jezelf kunt opbrengen, groeit je zelfvertrouwen. Het maakt niet uit hoe lang, zwaar, slim of rijk je bent: als je van jezelf houdt, voel je je waardevol, los van uiterlijke kenmerken.

hartje Verbondenheid
Als je van jezelf houdt, trek je gemakkelijk andere mensen aan. Ga maar na: we willen graag omgaan met mensen die van zichzelf houden. Ze inspireren, zijn fijn gezelschap en hebben een positieve attitude. Lastiger is het om om te gaan met iemand die zichzelf voortdurend naar beneden haalt.

fall in love
hartje Stabiliteit
Als je van jezelf houdt, ervaar je meer innerlijke rust. Je wordt niet voortdurend uit balans gebracht door emotionele strubbelingen, onzekerheden en negatieve overtuigingen. Liefde voor jezelf brengt stabiliteit.

hartje Relaties
Als je niet van jezelf houdt, kan dit veel effect hebben op je relaties. Onzekerheid kan een vriendschap, familieband of liefdesrelatie behoorlijk saboteren. Door van jezelf te houden, ga je meer vertrouwen in jezelf en anderen, waardoor je investeert in je relaties en vriendschappen.

hartje Liefde
Ze zeggen wel eens dat je eerst van jezelf moet houden, voordat je echt van anderen kunt houden. Niet iedereen is het daarmee eens. Maar het is absoluut waar dat een bepaalde mate van zelfwaardering en zelfacceptatie nodig is, om een gezonde liefdesrelatie aan te gaan. Hoe kun je anders geloven dat iemand van jou kan houden? En hoe kun je de tekortkomingen van een ander accepteren en liefhebben, als je je eigen tekortkomingen niet omarmt?

hartje Schoonheid
Mensen die van zichzelf houden, stralen zelfvertrouwen en acceptatie uit. Teveel zelfliefde is niet aantrekkelijk, maar als je diep ongelukkig met jezelf rondloopt, verdwijnt het licht uit je ogen. Liefde voor jezelf maakt je mooi, van binnen & van buiten.

hartje Inspiratie
Mensen die van zichzelf houden en zichzelf accepteren - ‘flaws and all' - zijn een enorme inspiratiebron voor andere mensen. Als je iemand ontmoet die zichzelf en anderen met liefde, vertrouwen, acceptatie en respect behandelt, kan dat je inspireren om ook anders naar jezelf en de mensen om je heen te gaan kijken.

van jezelf houden, zelfacceptatie, zelfvertrouwen, eetstoornis

Het kan een hele opgave zijn om van jezelf te leren houden, als je er al jaren van overtuigd bent, dat je het niet waard bent om liefde te krijgen. Maar wat heb je te verliezen? Zoals je hierboven ziet, kun je er juist een heleboel voor terug krijgen. Ga de uitdaging aan en...

van jezelf houden, zelfacceptatie, zelfvertrouwen, eetstoornis

Wil je meer lezen over hoe je kan leren om meer van jezelf te houden? Bekijk dan eens deze blogs:

Morgen is er een gratis workshop in Utrecht voor meer zelfvertrouwen.
Kom je ook?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

thattgirl - Maandag 12 november 2012 14:31
Ik ben er bij
xchanel - Maandag 12 november 2012 14:31
Dit is net het punt waar ik momenteel aan moet werken,
eten is redelijk op orde met hulp, maar dit is de volgende stap.
Moeilijk, maar ik geloof erin dat je er veel voor terug krijgt.

Anne - Maandag 12 november 2012 15:00
Maar hoe doe je dat?
Van jezelf houden?
h0neybee - Maandag 12 november 2012 17:40
jaaaaaa morgen wordt leuk! :)
Catharina - Maandag 12 november 2012 18:18
Goed artikel! Ik heb laatst een boekje gekocht dat heet 'het trouwboekje, handleiding voor een gelukkig huwelijk met jezelf'. **geen links plaatsen**

Echt leuk, daar staan opdrachtjes in om te werken aan de relatie met jezelf op een leuke en speelse manier. Vind het zelf nog een uitdaging, maar is een erg leuk boekje als je hiermee mee bezig bent
M - Maandag 12 november 2012 23:55
Ik zou graag komen, maar kan helaas niet :/
Sophia-Lauren - Dinsdag 13 november 2012 10:17
Heel veel plezier vandaag Scarlet, Nouska, en de unstoppable ladys , Knap en mooi dat Dove, Proud en jullie dit samen 2 be, uitvoerende laten zien, Let yourself your inner beYouty SEE! Proud Pretty Ladys, Have Fun!
Isabelle - Zaterdag 6 september 2014 22:23
Ik denk dat we heel snel onze aandacht naar buiten richten tegenwoordig. We zijn snel afgeleid door smartphone, t.v., social media en gunnen onszelf geen blik meer naar binnen. Wanneer je, afgesloten van 'lijntjes' naar buiten, naar jezelf durft te kijken, kunnen er hele mooie dingen gebeuren. Je kunt zomaar rust ervaren en trots zijn op behaalde, kleine succesjes. Zie deze succesjes niet als vanzelfsprekend, maar geef jezelf letterlijke schouderklopjes en voel hoe je eigen trots groeit en laat je innerlijke kracht groeien. Begin van jezelf te houden en straal je trots uit....zo voel je jezelf waard om gezien te mogen worden.
maartje - Zondag 25 september 2016 10:15
Ik ben een vrouwelijke mantelzorger, werk 30 uur in een winkel, mijn collega's zijn erg op zichzelf omdat ze onder grote druk staan maar ik ben druk van 6 00u tot 16 00u en dan kom ik thuis en heb dan klusjes want mijn man is niet zo gezond meer. Twee tot drie maal een uur sporten, doktersbezoek en dietiste bezoek, het goeit me zo boven het hoofd soms en dat maakt me vaak zo dat ik niet van mezelf kan houden.
Ik snap zeker wel dat je als 57 jarige ook een keer iets anders wilt doen dan er maar altijd zijn en nergens echt tijd voor hebben is zo min voor mijn ego,