12 gedachten om de dag mee te beginnen

 

Misschien ken je die dagen wel dat je wakker wordt en denkt: " Yeah, dit is mijn dag!" maar er zullen ook genoeg dagen zijn dat je het allemaal niet zo positief in ziet. Ik heb dat ook weleens 's morgens. Ik ben ook echt geen ochtend mens en hierdoor begint mijn dag vaak niet direct positief. Best vervelend, want als je de ochtend wel goed begint, heeft dit gelijk een goede invloed op de rest van de dag en je stemming. In deze blog deel ik 12 gedachten met jullie die kunnen helpen om de dag wel goed te beginnen.

Meisje op bed
Bron

♥ " Vandaag is weer een nieuwe dag "
Het idee dat er weer een nieuwe dag begint, is heel fijn als je bijvoorbeeld even positief opnieuw wilt beginnen. Misschien heb je nare herinneringen aan gister en wilde je dit zo snel mogelijk achter je laten. Soms heb je ook gewoon je dag niet, gaat alles fout of je voelt je gewoon heel rot. Het kan heel lastig zijn om hier uit te komen als je eenmaal in zo'n negatieve spiraal zit. Nachtrust kan wonderen doen en het kan er voor zorgen dat je deze dag kan zien als een klein nieuw begin.

 " Vandaag zijn er nieuwe kansen en mogelijkheden "
Een nieuwe dag betekent nieuwe kansen en mogelijkheden. Is het gister helemaal fout gegaan, heb je toegegeven aan de drang tot destructief gedrag of is het niet gelukt om je aan je eetlijst te houden? Haal hier je les uit en probeer het vandaag opnieuw. Het heeft geen zin om hierin te blijven hangen, daar wordt het niet beter van. Je hebt een nieuwe dag gekregen en grijp dan die kans ook. Daarnaast helpt het mij vaak ook om een nieuwe dag te zien als de kans op nieuwe mogelijkheden. Misschien heb je een heel saaie dag in het vooruitzicht, maar je weet nooit wat er op je pad komt.

♥ " Ik mag er zijn "
Net als alle andere mensen, ben jij heel welkom op deze wereld. Je mag er zijn met al je gevoelens en gedachten. Gewoon zoals jij bent. Het is belangrijk te beseffen dat je net zoveel waard bent als anderen en dat je je ook zo mag gedragen.

♥ " Vandaag komt het goed "
Als je van nature een beetje een pessimist bent, zal je niet snel denken dat alles wel goed zal komen. Misschien ben je sneller geneigd te denken dat er weer een dag is om alles te laten mislukken. Zonde! Want met een positieve instelling kom je veel verder. Als je ergens tegen opziet of een belangrijke afspraak hebt, is het goed om te bedenken dat het wel goed komt. Vertrouw er op dat je het kunt en dat je dit gaat laten zien. Daarnaast kan de gedachte dat het ook weer voorbij gaat ook helpen om er doorheen te komen. Hoe sneller het is, hoe eerder het weer klaar is.

♥ " Vandaag ga ik leuke / mooie dingen doen "
Elke dag kan leuk of mooi zijn. Ook als je een hele dag naar school moet of als je juist niks gepland hebt, kun je jezelf voornemen om er een mooie en fijne dag van te maken. Dit kan je op verschillende manieren doen. Je kunt genieten van de dingen die je doet, je kunt proberen zoveel mogelijk te leren van wat je meemaakt maar je kunt ook plezier en geluk halen uit kleine dingen als het glimlachen naar iemand of het helpen van mensen door hen de weg te wijzen.

meisje voor het raam

♥ " Ik maak vandaag mijzelf en anderen blij"
Kies ervoor om in ieder geval een paar dingen voor jezelf te doen op een dag. Zorg goed voor jezelf door je lichaam bijvoorbeeld te verzorgen met bodylotion. Trek kleding aan waar je je fijn in voelt en beloof jezelf iets lekkers. Het is ook belangrijk om dingen te doen die je leuk vindt. Hou je van films? Beloof jezelf dan dat je een leuke film kunt kijken als je thuis komt van school. Daarnaast kun je ook anderen blij maken. Je kunt al een wildvreemde blij maken met jouw glimlach. Probeer dat maar is, je zal merken dat het gewaardeerd wordt. Misschien is jouw glimlach wel de enige die diegene ziet op een dag.

♥ " Weer een stap verder in mijn proces "
Elke dag kan een stapje richting genezing betekenen. Zeker als je in therapie bent en hard aan jezelf werkt is dit het geval. Elke stap is er één. Daarnaast betekent het ook weer een nieuwe dag om stappen te zetten. Weer een dag betekent ook dat er tijd voorbij gaat. Sommige problemen lossen zichzelf op en tijd heelt veel wonden.

♥ " Ik maak mij niet druk om kleine dingen "
Laat gister voor wat het is en probeer er vandaag weer wat van te maken. Probeer je niet druk te maken om dingen die er eigenlijk niet toe doen. Dat doen we namelijk veel te vaak en het is niet nodig. Richt je op het positieve en laat kleine irritaties en ergernissen voor wat het is. Het is zonde om daar veel aandacht aan te besteden. 

♥ " Ik zie er goed uit vandaag "
Misschien vind je dit moeilijk om dit te zeggen over jezelf, maar het is toch belangrijk dat je het probeert. En iedereen heeft wel iets waar hij/zij blij mee kan zijn. Neem de tijd om mooie kleding uit te zoeken waar je je goed in voelt en om je haar en eventueel je make-up te doen. Kijk voordat je weggaat nog even in de spiegel en kijk naar waar je tevreden over bent vandaag. Iedereen heeft wel wat op zichzelf aan te merken en dat is menselijk, maar kijk eens naar wat je wel leuk vindt. Misschien zit je haar leuk, of ben je heel blij met je nieuwe schoenen. Zeg tegen jezelf dat je er goed uit ziet! Dat mag en ook al geloof je het zelf misschien niet voor 100%, het uitspreken kan je wel helpen. Als je liever niet in de spiegel kijkt, kun je het ook zonder spiegel tegen jezelf zeggen. Je kunt het namelijk ook voelen.

♥ " Ik begin de dag met een lekker ontbijtje "
Ontbijten moet je sowieso om de dag goed te beginnen. Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig en het ontbijt is toch wel onmisbaar voor een begin van de dag. Als ik mijn ontbijt oversla, dan voel ik dat direct. Ik heb minder energie en op gegeven moment ga ik mij ook niet lekker voelen. Ook ben ik dan veel prikkelbaarder. En als je dan toch moet ontbijten, waarom dan niet direct wat je lekker vindt? Verwen jezelf met een lekker ontbijtje. Misschien ben je gek op yoghurt en eet je dat het liefste. Doe er dan wat vers fruit bij en een beetje jam om het nog lekkerder te maken.

Meisje
Bron

♥ " Vandaag ga ik lief zijn voor mijzelf "
Dit is een heel belangrijke gedachte en zeker als je vaak tegen je dag op ziet is het goed om dit met jezelf af te spreken. Lief zijn voor jezelf is heel breed en kan zich uiten in goed voor jezelf zorgen en jezelf blij maken, maar het kan ook inhouden dat je wat minder streng gaat zijn voor jezelf. Dat je al die regels en eisen die je jezelf oplegt aan de kant schuift en jezelf ook eens bekijkt zoals je anderen bekijkt. Denk aan wat jij nodig hebt op die dag en help jezelf. Het mag!

♥ " Vandaag wordt een mooie dag "
Een groot deel van je stemming wordt bepaald door je mindset. Neem jezelf voor dat vandaag een mooie dag wordt. Wat je ook te doen hebt. Moet je deadlines halen en heel hard werken? Zorg ervoor dat je er zin in hebt! Want eigenlijk is het heel leuk om dingen af te ronden. Heb je belangrijke afspraken of therapie? Maak er wat van! Wees eerlijk en bedenk hoe jij het gevoel kan hebben dat je er alles uit hebt gehaald. Heb je eigenlijk niet de energie om uberhaupt uit je bed te komen? Zet alle redenen op een rijtje waarom je dat wel zou moeten doen. Ergens weet je best dat je van in bed liggen niet gelukkig wordt. Je dag duurt daarnaast ook nog eens veel langer en buiten het bed zijn er meer mogelijkheden om je beter te gaan voelen.

Welke gedachten helpen jou om de dag te beginnen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Marith - Zaterdag 13 december 2014 10:33
Mooi! Vooral lief zijn voor mezelf, dat vergeet ik nog wel eens. Mij helpt het om te denken dat elke dag nieuwe kansen en mogelijkheden in zich heeft. Weer een kans om verder te groeien, angsten te overwinnen, etc.
xcathelijneh - Zaterdag 13 december 2014 10:37
deze blog komt precies op het goede moment, dankjewel!
Amanda - Zaterdag 13 december 2014 11:41
Mij helpt het als ik elke dag mijn konijntje weer zie, hij is heel sociaal en houd.van aandacht. Vandaag heb ik een drukke dag. In het teken van jezelf blij maken ga ik zo naar de kapper lekker fris kapsel voor kerst. En daarna ff cadootje halen voor me zusje. En dan even opruimen in huis En dan met mijn man eind van de middag, naar shopping by candellicht bij ons in het dorp. De winkels zijn tot 21.30 open er is warme chocolade melk en glühwein, je kan op de foto met de kerstman en er zijn kerktkoren. En daarna verjaardag van me zusje. Dus wel een leuke drukke dag.

Liefs Amanda
E - Zaterdag 13 december 2014 13:49
De dag beginnen met een lekker ontbijt vind ik zo heerlijk! En positieve gedachten zoals vandaag zijn er nieuwe kansen en mogelijkheden zijn ook fijn om de dag mee te beginnen inderdaad !
Maanmeisje - Zaterdag 13 december 2014 15:55
Wat een mooie en helpende blog!
miri - Zaterdag 13 december 2014 19:08
dankjewel!! Vooral lief zijn en mild zijn voor jezelf, is zo´n uitdaging maar zo belangrijk !!